Hemma från fina hästar...

Red först Castro ute på ängen bakom vår hage. Skulle ta mig dit lite snabbt och smidigt hade jag tänkt, men som vanligt slutade det ju inte riktigt som jag kanske hade tänkt mig. Skulle ta en väg som skulle gå lite fortare, trodde jag, men Castro fick ju då genomlida att trycka sig över massa buskar och snår på en stig som inte fanns. x) Men vi kom fram dit vi skulle tillslut iaf. Och gud vad fin han var idag. Han var hur mjuk som helst i båda sidorna och gick i låg form utan att jag behövde jobba för att få ner honom, till och med i galoppen gick han hur fint som helst, underbar häst man har. :) Tog en annan väg hem sen så att han inte skulle behöva snubbla över en massa buskar och skit. :)



Var sen på lektion med Stina för Ninna, cavaletti. Hon var faktiskt väldigt fin, blev lite till sig och lyssnade inte riktigt på mina halvhalter men annars så var hon fin, gick i fin form och lyssnade någorlunda iaf. ;)



Imorn blir det båten till fastlandet som gäller, längtar stenhårt!!


Vila från solningen...

Låg i solen och såg på Twilight på bror mins dator, självklart så dog den mitt i filmen, suck. Låg med en filt över huvudet och datorn så jag skulle så något på skärmen men fy satan vad varmt det blev där under, mitt huvud kokade. Det enda som har fått någorlunda färg på min kropp är armarna, benen är fortfarande lika vita som de alltid varit. ;)
Har packat det mesta till resan också, bara stallet saker kvar, men det mesta av utrustningen har ju Jennifer hemma hos sig så det är inte så mycket jag måste packa där heller. :)

Nej nu ska jag ta lite paj och sen ut i solen igen. :) Jag måste bli brun den här sommaren. ;)


Asså seriöst, min hjälm är verkligen inte blå längre. x)
(Sara kan verkligen fånga mina hetaste sidor på bild, host)

Tripp till Darhves..

Kom precis hem från Darhves. Tvingade mormor att köra mig. Skulle dit för att köpa skor till Stina men fick dock med mig lite mer hem än vad jag skulle. ;) Blev ett Lami-Cell schabrak, Mörkblått med brun kant, och ett par blåa Pikeur ridstrumpor. Ops så kan det gå när man åker till Darhves med pengar i fickan. x) Men tog allt på presentkortet som jag fick när jag fyllde år så jag blev inte av med några pengar eller hur man nu ska säga. ;)


Seeent..

Kom precis hem från travet nu. :)

Hann inte skriva något inlägg innan jag åkte efetersom jag var tvungen att skynda in i duschen och sen åka till travet med en gång, men nu kommer ett om hela dagen iaf. :)

Åkte ut till hästarna vid ca 11. Tvingade mormor att skjutsa mig och Anna. Skulle då egentligen ta moppen men som vanligt så orade jag inte det. haha. Först ver vi otroligt effektiva och red Stina och Dansa på ängen. Stina var faktiskt otroligt fin idag och jobbade jätte bra. Hon var mjuk i båda sidorna och gjorde aallt jag bad henne om. Fin liten ponny man satt på idag. :)
Efter ungefär en timme så var vi klara med de hästarna, väldigt effektiva var vi, men sen kom vi då till Curt och Lisa, gick väl kanske inte lika effektivt... Skulle ta en sväng i skogen eftersom Curt har gått så hårt som han gjort nu, hårt för att vara Curt då, eftersom man hade mycket att prata om så blev turen lite längre än den brukar bli när man rider med mor, kom till en väg där jag hade ridit förut, trodde jag, men kom till något ställe där jag aldrig hade varit, tog ett tag innan jag hann erkänna att jag inte visste vart vi var någonstans. x) haha men vi red samma väg tillbaka, så vi hittade hem igen iaf. Turen gick väl på kanske 3 ½ timme eller något, mest skritt som det brukar bli när man rider med en kompis. Ruskigt trevligt var det iaf. :)
Gick sen vidare till Knas. Red honom lite på banan en stund, sen fick Anna ta över och när hon hade gjort honom mjuk och fin så satt jag upp igen. haha Man är väl smart liksom. :) Han var lite piggare idag men det var nog lite för att det var en annan som red honom än vad det brukar vara och då blir det ju lite mer spännande. Men han blev faktiskt riktigt fin idag. :)



Sen var det ju jobb på travet. Helt plötsligt efter ett lopp så låg jag över 200:- back, ops så det kan gå. Måste ha gett ut 200:- för mycket till någon lycklig stackare. ;) haha men annars så lyckades jag ganska bra måste jag säga. Var mycket mer människor idag så det blev lite stressigt och under sånna situationer så stängs min hjärna ner och allt blir blankt i mitt huvud. x) haha Men men jag klarade mig ut levande denna gång också ;) Fick min första lön också. 2016:- för typ två gånger, vet inte om jag fick något för första gången jag var där utan att jobba, men det tror jag inte. Så nu är jag lite rikare också. Känns otroligt bra måste jag erkänna. Min plånbok var då inte till dör så stora sedlar så jag fick vika dom, juste glömde nog bort att berätta att jag köpt en plånbok för några dagar sen, en ful svart fyrkantig liten sak i läder, men den är så underbart len och mjuk så jag blev helt förälskad, var bara tvungen att köpa den. ;)

Snart till hagen...

Blir "tidigt" till hagen idag, tidigt för att vara jag då alltså. Blir en helgad med Anna också, det tycker vi om. :)) Var tvungen att åka ut lite tidigare idag eftersom mor min jobbar och sen är det trav ikväll så hon hinner inte och då får jag ta hand om alla djuren själv. Lär ju inte få tag på Curt idag efter gårdagens pass när han var tvungen att jobba för ovanlighetens skull. ;)

Min mormoder har inte kommit in och bjudit in mig på frukost ännu som hon annars gör varje dag, hmm. Kan det vara så att jag måste fixa eget idag? Mamma gick ut med hunden innan jobbet så det behövde inte jag tänka på som tur var. :) Nej nu måste jag skynda mig lite. :)


Så jävla snygg, jag vet. x)

Vad gör Jennifer egentligen???



hahahahahaahahahahahahaahaha <3<3

Fått bilder av Saris...

































Ni får ursäkta min lilla bildbomb men jag har lite tråkigt för tillfället. ;) haha

Underbara hästar på bilderna iaf. :)) <3

Heeestarna..

Red Curt på ängen samtidigt som mor min red Stina. På ett sätt var han bättre idag men samtidigt sämre på ett sätt. Han var mer framåt på bettet och gick i en bättre form, men han var så himla jobbig i galoppen med att ha ut rumpan i vänstervarvet. Hur jag än gjorde så ville han inte ta in den,m så jag kan ju säga att det blev ganska mycket jobb i galopp för att få han att ta in rumpan, så fort man ställde honom inåt så far rumpan ut och han bytte galopp och var allmänt väldigt jobbig. Men efter ett väldigt långt tag så skärpte han till sig och galopperade som han skulle, men då var han ju redan genomblöt av svett så jag antar väl att det var därför han skötte sig också, han orkade inget annat än att lyda. haha. :)

Sen åkte vi till Knas. Red en liten stund på banan. Han var inte riktigt lika seg idag men ändå väldigt seg för att vara Castro. Hoppade lite på volt  idag också, samma hinder som stod kvar sen igår, kan ju säga att han kanske inte lyssnade så väldigt bra på mig när jag fick framåtlägen, men han lyssnade tillräckligt så att jag skulle komma rätt men jag fick verkligen trycka allt jag hade. Men han var fin iaf. Imorgon får det bli ett lite hårdare dressyr pass, han har ju gått ganska lugnt nu när han sovit ute och han måste ju röra lite på fläsket ibland också. ;)



Tack för alla bilder Sara. :)) <3

Underbara värme..

Har varit ute och solat tillsammans med mormor ända sen vi kom hem från stan, helt underbart är det nu. Älskar verkligen värmen. Jag och mormor delade på en tallrick (stavning?) med frukt, olika ostar, ölkorvar och lite sånt. Skyndade oss att äta upp innan mor min kom hem. haha. Sen läste jag ur "Om jag kunde drömma" av Stephanie Meyer, alla vet nog vad det är för bok redan. ;) Det är mycket i boken som inte finns med i filmen faktiskt, men det är väl så det brukar vara också.
Nu ska mor och jag snart åka ut till djuren och sköta om dem. Alla ska nog gå idag också. Skriver mer om det sen. :)


Staden med mormor...

Kunde inte gå in på blogg.se igår kväll så det blev inget inlägg om hästarna tyvärr. Men det kommer nu iaf. :)
Red Curt på banan tillsammans med Anna och modern min. Hade tyglarna i den ringen längst ner på pessoat, moder som tagit ner det när hon red Curt och jag orkade inte ta tillbaka det på det vanliga stället, men iaf så gick han väl lite bättre än vanligt, red bakom hagen på ängen, galopperade ganska mycket som vanligt. Som vanligt sög han inte tag på bettet och så fort man kräver lite mer av honom så blir han hög i nacken och sänker ryggen. Curt är inte då som alla andra för när man lägger på skänklarna på honom så tar han inte tag i bettet bättre och sätter undersig och börjar jobba bättre som alla andra hästar oftas gör, utan Curt drar upp huvudet och sänker ryggen och släpper bettet helt. Han är lite knasig min ponny, men han gick faktiskt ganska bra efter ett tag, fuskade lite såklart men arbetade ändå mer än vanligt. Blev mycket svettig också. ;)



Red sen Castro på banan. Nu när han sovit ute så är han hur lat som helst. Alltså jag fick knappt fram han i galopp, och sen när han väl galopperade så hade han inget luftmoment alls och halvtravade typ. Man ska ju inte vara på honom heller för då blir han sur och då går inget alls tillslut. Men aja jag satt där och red i slowmotion och lät han gå lite som han ville. Mor min satt upp ett litet hinder, typ 40cm, som jag hoppade på volt. Han skötte sig. :) Det är ju skit bra när han går ute på nätterna för då orkar han inget annat än sköta sig. Får se om han orkar hoppa över huvude taget sen. ;) haha



Har precis varit med mormor på staden. Det var hög rea på Julia mellan 10-12 för medlemmar, så jag följde med henne dit. :) Köpte en tröja och ett par byxor. Byxorna var det super rea på, tror jag betalade 63:- eller något sånt för dem. Sen var de ju väldigt billiga från början också, men men. :) Nej nu ska jag in och äta lunch hos mormor. :)

Paj tajm...

Nu står det två utav mina kända rabarber pajer i ugnen. Vi skulle egentligen ha åkt til stallet tidigt idag och fixat allt, mor min tjatade och tjatade på att jag skulle byta om och skynda mig hela tiden men sen när jag hade bytt om så hade hon hittat något annat att göra så då tänkte jag att jag lika gärna kunde baka lite medans hon arbetade. Så då skapade jag två pajer. :)


Åminne..

Var i Åminne, inte på Åminne som jag då fick lära mig av min mor att det hette, och firade midsommar med Sara, Angie och Maya. Mycket trevligt hade vi. :)) Sov dock i ett tält som var placerat över hundra stubbar + rötter så man fick ligga runt dom och sen låg det typ på en kulle så hur man än låg så var huvudet i nedförsbacke, hmm. Precis när man somnat så blir man nertrampad och snudd på våldtagen. haha okej kanske inte det sista men trampad i ansiktet blev både jag och Sara iaf. x) haha
Åkte sen hem till Sara på morgonen och såg på film, somnade med en gång.



Sen när jag åkte hem från Sara så åkte vi förbi där jag har mina hästar på sommaren. Där man kör ner till "stallen" så står (stod) det en liten mur som bygdes för bara något år sedan. Bredvid muren går de ett dike, när diket slutar finns det ett betongrör, kanska stort, som går under hela infarten men står ut en bit där diket slutar. Då är det någon som kört först i diket, slagit i röret, flygit upp på ena sidan av muren och sen över det muren och landat på andra muren som står mitt emot. Svårt att förklara men muren är helt sönder iaf. Och sen hade de ju stulit bilen också, hon som bor där såg att det var 4 st som sprang ut från bilen. Alltså jag fattar verkligen inte hur någon kan ha överlevt för bilen var HELT kvaddad och de har verkligen FLYGIT över en mur och in i den andra, helt stört iaf. Men de som bor på Gotland har väl antagligen hört på radion vad som hänt också. :) Ingen utav personerna vart hittade iaf och inte ens EN droppe blod finns det. Nej det är helt stört. Lägger upp lite bilder på muren sen när jag lagt över dom på datorn. :)

Vingåker...

Longerade alla hästarna igår eftersom jag var lat och hade mormor med mig så allt var tvunget att gå fort. :) Curt och Stina fick ha inspänning medans Castro longerade jag i bara grimma. :)

Flyttade även Knas igår till sommarboende, så nu får även han äta lite gräs och stå i större haghe så att han får röra lite på fläsket. Han fick stå i box över natten och sen får vi se om han får stå ute i natt kanske. Vågar inte riktigt låta honom stå ute hela natten men mor vill inte köra dit och släppa ut varje morgon. Så som det ser ut nu så får han gå ute iaf. Han var så fruktansvärt söt igår när jag skulle ta in honom efter träningen, kom sent och han är ju van med att få gå in så när jag ropade på honom så kom han i full galopp gnäggandes emot mig, så underbart söt var han. :))

Var på hoppträning med Pom för Erling, började med att komma försent, men kom in på andra övningen iaf. Hann inte värma upp så mycket så de första övningarna kanske inte gick så bra, jag var inte tillräckligt koncentrerad själv på något sätt, men Pom skötte sig såklart. Min koncentration kom till sista banan när alla hinder, förutom första, låg på 1,30m. Fy satan vad fin han var. Innan så sköt jag iväg honom två-tre galoppsprång innan hindren så han inte fick så runda språng men sen på 1,30m så använde jag benen mer och såg till att jag hade honom framför mig hela tiden så att jag inte behövde skjuta iväg honom de sista sprången för att komma rätt. :) Helt underbart fin var han. :)) Känns bra till Vingåker. :D



Ska åka till Vingåker med Pom 1-4 Juli. Kom lite snabbt påtänkt, anmälde samma dag som anmälningarna gick ut, här planerar vi inte så bra inte. x) haha Första resan för Pom till fastlandet, så vi får se hur han tar det. Jag tävlar Fredag, Lördag och Söndag.

Fredag: Rider bara en 1,15m så att han får känna lite på banan och se sig omkring lite. Se att det inte finns något som tänker anfalla honom. ;) haha

Lördag: Rider först en 1,20m och sen därefter 1,25m

Söndag: Ska vara med i 1,20m. Eftersom det är första gången som han är uppe på fastlandet så kommer det nog vara mycket som han måste tänka på och sånt som tar lite av energin, men om han känns fin och att det känns bra och såklart om vi kvalat så rider jag 1,30m den dagen också. :) Men som sagt det är inte säkert. :)

Sen går inte båten hem förens 23.30 på Söndagen. Men på ett sätt är det bra för då kan man ju se alla ekipage i 1,30m om man inte själv ska vara med. Man lär sig mycket av att titta också. :))

VarmtVarmtVarmt...

Bara så att alla vet Jag Älskar Värmen. Nu är det sommar. haha. :D

har inte skrivit något på jätte länge, fy fy.

Måndag: Knas fick vila eftersom han var så fin på tävlingen och så hade han inte vilat på mer än en vecka så jag tyckte han var värd det. :)
Ponnyerna fick ta en sväng i skogen, den vanliga rundan som vi alltid gör jag och min mor. har hittat en enebuske som ligger lite halvt över vägen som man kan hoppa över med Curt. Okej egentligen så gåt de kanske inte att hoppa över den speciellt bra eftersom man har kanske 4 meter på sig från skritt innan den kommer och sen står den lite inne i skogen på något sätt. Svårt att förklara men jag kan ta ett kort på den så kanske ni förstår bättre. :) Men iaf om man har en Curt så kan man hoppa över den. Det roligaste är ju att han hoppar så jävla högt över varje gång, den ligger på kanske 1m eller något, och sen antar jag att det sticker lite när han är i så han tar i som bara den. Lika kul varje gång. ;) haha



Tisdag: Tömkörde Knas. Snacka om att min häst har blivit lat när man tömkör honom. Speciellt när jag glömde spöt som jag då gjorde så klart. Men efter ett tag så kommer han igång bättre med kroppen och arbetar bra. :)
Ponnyerna fick bli plågade på fältet, Tränade mycket galopp på Curt, bara för att han är så fet och behöver gå ner VÄLDIGT mycket. Red barbacka också och lät honom först gå med huvudet där han ville och red lite framåt och sen efter ett tag tog jag tillbaka honom och då böjde han till och med lite på nacken av egen vilja, du det är inte ofta det händer, man brukar ALLTID få tvinga ner huvudet på honom. x) Curt blev iaf hur svettig som helst medans Stina knappt var fuktig bakom öronen, hmm min morr är lite slapp tycker jag. Asså ni ska se hur fet Stina är nu, helt utspänd mage, ett stort klot går hon och bär på. Inte helt okej. Men som sagt det är min mor som rider henne så man kan inte skylla på mig iaf. ;)



Onsdag: Red Castro på banan lite dressyr. Han var faktiskt hur fin som helt och jätte mjuk. Han blev dock lite spänd i galoppen men det var för att det stod en grön bänk vid långsidan utanför banan som inte har stått där förut, nörd säger jag bara. Men så länge han inte gör något dumt så är jag glad på honom. :) Red inte så länge eftersom vi skulle åka till lummelunda med honom för att han skulle få massage. han hade tydligen blivit mycke bättre i kroppen och det var inte mycket de behövde göra, men det har man ju känt när man ridit honom också eftersom han har skött sig så fint varje gång. :)
Ponnyerna fick sig en tur i skogen idag igen. :) Man orkar inte göra så mycket annat med dom.  ;) haha

Juste Anna kom till vår hage med sina två hästar i Tisdags, trevligt värre. :D Nu blir det fart i "stallet". ;) haha



Film på Knas 1,20m...


Film på Pomsi 120m...


Finaste hästarna...

Tävlade igår på Pom och Knas. Helt underbara var de bägge två. :)



Pommeroy

1,10m:
På framridningen så hade de plastremsor som staket vilka fladdrade och lät och hade sig, så Pom var lite spänd om vi säger så. Sen när det körde en liten "traktor" förbi så blev det för mycket, han flög åt sidan, vilket jag självklart inte var beredd på, så jag tappade helt balansen och hängde på sidan om honom och då vart han ju rädd för mig så han började snurra runt, men som tur var så lyckades jag tillslut kravla mig upp på något konstigt sätt. x) haha Men fy fan vad snabb han är när han får för sig att vända, man har ingen chans att parera sig själv där uppe. x) Sen så höll jag på och ramla av lite fler gånger inne på framhoppningen, men som tur var så höll jag mig kvar. ;) haha
Men inne på banan skötte han sig utomordentligt. Han var verkligen jätte fin och hoppade som en gud och lyssnade jätte bra på mig. Vi nollade grunden och sen i omhoppningen så tänkte jag att jag skulle rida lite fortare men asså jag har tappat allt sånt helt så först ökar jag sen tar jag tag för att jag inte ser något bra avsprångspunkt och då kommer jag alltid för nära, så jag kom fel på nått i omhoppningen, men Pom klarade allt hur fint som helst och var nolla. Helt underbar var han. Men som sagt vi var inte så snabba, men det räckte till en 5e placering iaf. :)

1,20m: Det var en A:0a så bara en grundomgång med 11 hinder, 13 språng. Även här hoppade han hur fint som helst och lyssnade jätte bra på allt jag ville. Fick dock inte riktigt med mig vänsterbogen i vissa svängar så det blev lite vingligt här och var, men fan vad fin han var. :) Fick länga till andra kombinationen och då fick jag inte honom tillräckligt på bakbenen så vi rev a hindret, men annars är jag ganska nöjd med mig själv faktiskt. Men GUD vad fin Pom var. Helt underbar. :) Blev en femte placering här också. :D










Castro

1,10m: Dt gick faktiskt bättre än vad jag kunnat tro. Han lyssnade bra på mig, i grunden iaf, och jag kunde få bestämma lite mer själv utan att behöva dra i honom. Red nolla i grunden och allt kändes bra och sen i omhoppningen så var jag tvungen att ta ett galoppsprång mindre än vad jag egentligen hade tänkt på en långsida och efter det så var han ju då ganska så stark, men men vi kom till sista hindret och över iaf. ;) Haha rev tyvärr andra hindret i omhoppningen, men är mycket nöjd med min röda eftersom ah nlyssnade på mig. :) Fiiiin Hest. :)

1,20m: Tro det eller ej men han lyssnade till och med ännu bättre i den häsr klassen. Men självklart ska jag börja med att klanta till det. Satt och tänkte på hur fin han var när jag red mot första hindret och så tittade han till lite på något när vi gick igenom start. Jag hade såklart inga skänklar på honom och red i undertempo som bara den så när jag red emot ettan så visste han nog inte riktigt att han skulle hoppa så vi fick ett jävligt onödigt stopp på det. Men men allt var mitt fel och Knas är ju inte den som stannar egentligen så. Men han brukar faktiskt hoppa även fast man inte har ben så lite överraskande var det allt. Men sen när jag red på det igen så hoppade han utan problem, blev lite stark till tvåan så vi kom för nära det hindret. Men resten av banan gick så underbart bra. Han var så fin och lyssnade hela tiden på mig och blev bara lite stark men jag kunde kontrolera det utan problem. Så vi gick felfritt resten av banan, så det kändes ju jävligt onödigt att jag skulle klanta mig så. Jag är så sur på mig själv. Men aja han var hur fin som helst iaf. Mattes lilla pojke det. :)




Förresten alla som har bilder MÅSTE skicka dom till mig. :)) haha

Lyckad dag...

Hade morgonfodringen imorse tillsammans med mor min. Sen åkte vi till tävlingen ute i Othem. Fick leka med Sara hela dagen, underbart. :) Mor min var dock tvungen att åka tidigare för att Kalle skulle komma och rida Curt, men jag stannade kvar och tog kort och hjälpte Sara lite. :) Sara var så duktig och blev placerad med båda sina hästar, min förtjänst då som ni kanske förstår. Jag är Saras lilla lyckoamulett förstår ni. ;)



När jag kom hem åkte jag och mor min ut till de små feta. Red barbacka, mammas ide faktiskt, hon höll på att ramla av, jag satt då hur säkert som helst. Lite bättre än min mor är jag då allt. x) Galopperade på ängen i typ 40 min utan avbrott, min hest måste gå ner mycket i vikt förstår ni. ;) Svettig vart han och mina byxor blev blöta igenom, mycket mysigt tyckar jag, eller inte kanske. ;)

Longerade Castro sen, orkade inte rida honom idag så han fick bli longerad. Skötte sig gjorde han faktiskt. :)



Tävling imorgon på Pom och Knas. 1,10m/1,20m på båda, underbart. :) Har dock inte fått tag på Jennifer, försökt hela dagen men inget svar, så om du läser detta Jennifer hör av dig till mig, ring dock inte till min mobil för ljudet är helt paj, smsa till min mobil eller ring till mors telefon. :))

Film på Pom..

Helt jävla underbar häst denna häst. :))


Älskade mobilen...

Lämnade ju in min mobil på lagning för ett tag sen eftersom det var ganska så mycket fel på den

Vibratorn helt väck
Ljudet på mobilen var borta i några dagar och sen kom det helt plötsligt fram igen
Knappsatsen var sprucken
Touchen var seeeg
Var inget ljud när jag skulle ringa ibland
Bluetoothen funkade inte ibland
Minneskortet gick väck en dag utan att jag ens petat på det, så alla bilder vart väck

Det var nog allt tror jag. ;) Men iaf jag fick tillbaka den igår, då de hade lagat den. Knappsatsen var ny, vibratorn var igång, touchen vart bättre och ljudet var på.
Satt min mobil på ljudlös igår när jag skulle gå till sängs, men vibratorn var fortfarande på. Men sen när jag vaknar nästa morgon så sätter jag på ljudet igen men när jag får ett sms så går varken vibratorn eller ljudet igång. Men efter några timmar så märker jag att den bytt inställning så det bara ska vara ljud och inte vibrator när jag får sms, så jag byter till ljud och vibrtor och då gick vibratorn igång iaf, men fortfarande inget ljud. Sen när jag ska ringa till min far så kommer det inte fram några signaler och jag hör inte ett skit, men han hade iaf svarat men inte heller hört något så han la på. Sen ringer han upp och då hör jag ingenting heller. Och sen när jag ska ta ett kort senare på dagen så står det "kameran fungerade inte" så nu fungerar inte den heller. Så jag har ingen aning om vad det är för problem på min mobil. Men iaf vi måste skicka in den igen på lagning. Suck..


Knnnaaaassssiiiiggg...

Curt skulle skos inne i stan idag så då passade vi på att hoppa lite medans vi ändå var där.

Började med Stina, hon har ju inte hoppat sen Maj så hon tyckte det var kuuul att få ta sig några skutt. :) Hon var faktiskt mycket finare än vad jag hade trott, var ganska lugn för att vara Stina och gick till och med i form mellan hindren, ibland iaf. ;) Hoppade en bana på kanske 90cm och hon var så fin så fin. Hon kunde till och med hoppa lite långt ifrån utan att tveka ett dugg. Duktig liten Stina. :)



Sen hoppade jag Curt, värmde upp på den höjden som Stina slutade hoppa på. Först var han lite seg och bjöd inte riktigt mot hindren men efter ett tag kom anledningen, han var kiss nödig min lilla ponny. Efter kiss paus hoppade han så fint så fint. Hoppade en bana på 1m och han var riktigt fin faktiskt, till och med lille Curt tyckte det var kul att hoppa även fast han är sumo fet och det var varmt och en massa sten på banan. :) Underbar liten häst. :)



Sen sist men inte minst var det Knas tur. :) Tro det eller ej men min häst tog vattenmattan på första försöket idag, fast sen andra gången jag skulle hoppa så stannade han. x) men det var jag som släppte lite och då hamnade han på sidan så det var inte bara hans fel, om jag hade ridit bättre så hade han hoppat då också. :) Hade ganska stora problem med att få stopp på min häst idag, men ändå det är bättre att jag inte får stopp på han än att jag inte får han ifrån hörnen. Hoppade en bana på 1,30m och tillslut gick det bra. Det är bara jag som ska lära mig att rida i ett lite högre tempo och fortfarande kunna sätta honom rätt på hindren. Han var duktig iaf. :) Castro försöker lära sin matte att rida men än så länge har han inte lyckats så bra. ;) haha


Sötaste hästen...

Har ni sett en sån underbar liten hest jag har, även han har sina bra stunder. ;)



Tack Sara för alla bilder. Pussinussifnusstusspuss! <3

Lyckligt lottad tjej...

Red Pom på lektion för Erling igår. :)) Fy vilken fin häst man fick sitta på, helt underbart. :D Grejen är bara att jag måste lära mig använda benen lite mer, sen ni!!! Slutade på en bana runt 1,20m-1,30m, kan ju inte precis påstå att den lilla hästen måste ta i nej, han skuttar över som en liten kanin. Kunde dock inte riktigt se avstånden sjalv så jätte bra igår, men för det mesta så kom vi bra iaf. :) Vid ett räcke så trycker han lite inåt, båge till det räcket, så då går jag på med benen mycket och försöker trycka in honom igen, och då kom vi lite nära på det hindret också, och fy fan vad han hoppade då, det kändes som att vi hoppade 1,70m fast hindret låg på 1,30m. Han behövde ju inte precis anstränga sig för att komma upp så högt heller, fy satan vilken häst. :D Sen över sista hindret som var en oxer på 1,30m, med lång galoppsträcka innan, så får jag honom ganska bra på bakbenen och sen kom vi bra på det också, så han flyger över och efter gör han sina små skutt, ÄLSKAR hans små skutt efter hindren, så söt. Haha :))

Film kommer senare också. :))


Trött på mig själv...

Asså nu när morfar har bytt lås in till mormor och frågat alla grannar och allting så säger mormor, som precis kommit hem, att hon inte tror på att jag är så klantig så jag glömmer nycklarna i låset, men jag glömde ju inte nycklarna där utan jag bestämde mig för att lämna dom, men iaf hon ber mig att titta efter i jackan som jag hade på mig igår och se om nycklarna ligger där. Jag var ju helt säker på att de inte låg där eftersom jag lämnade dom i låset. Men sen när jag känner i jackfickan tror ni inte att de ligger där då? Asså jag fattar verkligen inte hur de kan ha kommit dit för jag lämnade ju de i låset med vilja. Jag la dom ju inte i fickan det är jag 100% säker på. Men på något konstigt sätt har de hoppat dit. Lustigt.
Jag kan ju meddela att min morfar inte är speciellt glad på mig för tillfället. Måste ju erkänna att det kanske inte blev bättre av att jag började skratta när jag hittade dom och morfar stod precis bredvid.
Morfars ord till mig: Asså du är ju fan makalös, jag frågade dig hundra gånger om du var hundra på att du lämnade nycklarna i låset och det sa du att du var!
Jag känner mig otroligt lyckad!! Men mor min skrattade faktiskt också år mig när jag berättade för henne så alla är inte sura på mig iaf. ) haha

Ännu en lyckad dag i Ronja Håkanssons liv! x)


Smart tjej...

Fy vad smart man är! Mormor är borta för tillfället så jag skulle ta hand om lilla Bo, grejen är ju den att jag trodde att hon skulle komma hem under kvällen, men icke så var det. Men iaf när jag kom hem från stallet igår, ganska sent, så gick jag in till mormor för att ge Bo mat för att sen hämta honom igen, så jag lämnade nyckeln i låset för att jag ändå skulle ut några minuter efter, men självklart glömde jag ju att gå ut och hämta honom och nyckeln såklart. Och imorse så hade det stått en snubbe utanför huset när mor min gick upp och självklart är nyckeln borta också, så jävla klantig man är!!!! Blir så sur på mig själv asså. Tror dock inte att det var något som vart stulet, Bo hade varit duktig och skrämt iväg han, men som sagt han har nyckeln så han kan ju typ komma hit och låsa upp och allting. Tur att morfar är gammal nyckelsmed så han ska byta lås sen iaf. :) Men fy fan vad jag är korkad, att jag ALLTID ska lyckas med sånt här!!


Film...

Hoppträning på Knas för Erling förra torsdagen. :)


Film på Knas...

Alla mina små hästar skötte sig idag. Duktiga små djur man har. :)

Film från helgen på Knas, den hackar till precis innan hindren så det ser ut som att jag kommer helt fel på allt typ, men egentligen var det bara 2an jag kom fel på typ, haha. :) Man ser iaf att han inte är knas så. ;)


Mot stallet...

Har precis suttit och sett Twilight, blir bara bättre och bättre för varje gång. :)

Ska snart byra om och sen dra till stallet. Lunchning är min uppgift idag igen och sen blir det en tur på Knas sen också. De andra två får vänta tills mor slutar jobbet. :)

Förresten fick mitt bank kort igår också. STOLT för nu är jag lite mer vuxen iaf. ;)



Hoppträning imorn på Pomsi, härligt ska det bli. :D

Jiiiippppiiiieee!!

Har precis kommit hem från en tur på Knas. Och som tur var så var min fina häst normal nu. Så jävla skönt alltså. :D Ni förstår nog inte hur glad jag är. Han var hur mjuk som helst och gick i låg form i alla gångarter, galopperade mer än vanligt rakt fram också, förutom lite stön så var det ingenting alls. SÅ JÄVLA GLAD :D


och så var man tillbaka på ruta ett...

Suck... Red Knas på Silikaten, låg på volt över ett litet hinder som stod framme, han var lite hård idag men det brukar han ju vara efter att ha vilat, han var jätte fin i början och lyssnade på mig så som han har varit nu under ett tag, sen efter jag skrittat ett tag igen för att sen fortsätta så ligger Johannes i häcken på Knas hela tiden, kände hur Knas spände sig mer och mer så efter ett tag så saktade jag av för han kändes lite som han var förut när han var dum. Så jag går över till dressyrbanan istället för att se om det gick bättre men sen när jag ska galoppera rakt fram så gör han precis så som han gjorde förut, kastade sig inåt och bara stod på bakbenen och stutsade, försökte en gång till sen men då gjorde han ännu mer så jag hamnade framme vid öronen och då stannade han och drog upp huvudet så jag flög aldrig av iaf. Så nu är vi verkligen tillbaka på ruta ett.
Men som tur var så red jag honom lite på volten inne vid travet sen och då var han som vanligt iaf, men där är det inga staket och det är när man ska följa staketen som han blir knas. Asså jag vet inte vad jag ska ta mig till om han ska börja med sånt här igen, jag orkar verkligen inte börja om från ruta ett när han precis har blivit så jävla fin.

Ska försöka rida honom sen ikväll för att se hur han sköter sig då. Hoppas verkligen att han är som vanligt då, jag orkar inte annars...


SKITSKITSKITSKITSKITSKIT OCKSÅ!!!!!

Städdag...

Har fått uppgiften att städa huset idag. :) Så det känns som att det är dags att sätta igång kanske. Måste bara äta lite frukost först, sen kan städningen börja. :) Sen till lunch blir det ut till stallet och fodra lunch, så det gäller för mig att jag skyndar med städningen. Det är det här som är det värsta med lov, man måste göra allt skitjobb hemma. ;) haha. Nej nu måste jag sätta fart. :)


Sorligt men samtidigt skönt...

Ingen mer Nilla nu. Lite synd eftersom jag verkligen tycker om hästen och det är en häst med mycket kapacitet men samtidigt är det skönt för nu behöver det inte bli något mer bråk. Orkar inte med allt tjafs längre så det är grymt skönt att inte behöva tänka mer på det. Men som sagt hästen är helt underbar så det är mycket synd, men men sånt är livet helt enkelt. :)



Förhoppningsvis får jag fortsätta tävla Pom och han är ju den hästen jag vill satsa mest på, finns inte många som honom inte. Så bara så du vet Jennifer, Pom kommer alltid först i mina ögon, även om du inte tycker att det låter så ibland men det är det som är den stora feta sanningen i mitt liv. :)


Suraste lilla människan....

Jobbade som sagt var på travet idag. Tro det eller ej men inget fel gjorde jag idag, ruskigt stolt över mig själv är jag faktiskt. :) Trodde det skulle vara mer än vad det var idag, men det var inte så många fler än sist faktiskt. Kan ju vara för att det var lunch trav också, vad vet jag. :) Allt trevligt jag hade i mig gick till kunderna så nu är inte trevlig inte, kan vara för att jag bara ätit ett päron på hela dagen också, men känner mig iaf grymt sur av ingen anledning typ. Aja det är tur att det bara är mina päron som behöver träffa mig nu. :)


Åkte ut till de feta sen, red en tur på Curt barbacka, höll mig kvar idag faktiskt, men han tänkte kasta av mig en gång faktiskt, blev rädd för något så han kastade sig åt sidan när jag satt med långa tyglar i skritt och tänkte på annat. Men det vsr faktiskt inte ens i närheten av att jag höll på att ramla av, till och med mor min vart imponerad, och det är inte ofta inte. Så idag lyckades han dock inte. ;)


Jobbardag nr 2...

Blir jobb på travet idag. Får se om jag kan hålla apparaten vid liv den här gången. :) Mycket bättre väder den här dagen=mer folk=större chans att misslyckas totalt. Vet inte riktigt om det känns så bra.

Efter blir det nog ut till de feta små hästarna. Får se om jag kan hålla mig UPPEPÅ Curt idag. x) Gamle Knas får vila idag. :)



Hemsk känner man sig, man FAN vad jag vill ha tillbaka det....

Oönskad flygtur...

Hade morgon fodring i morse, så det vart tidigt upp för min del. När vi hade fixat klart allt i stallet så red jag en liten stund på banan med Knas. Red i så låg form som möjligt så att han bara skulle slappna av, tävlade ju igår så då fick han ta det lugnt idag som belöning, imorgon blir det vila för hans del. :) Han var faktiskt riktigt fin idag, gick i låg form utan att jag behövde jobba ner honom så mycket, om ni förstår vad jag menar. Väldigt avslappnad var han också. Och sen så fort han kom tillbaka till hagen så tog han en liten power nap, eftersom han inte hann ta någon efter morgon maten. Ni förstår att Castro är en mycket gammal gubbe och då måste man alltid ta en liten tupplur efter man ätit upp maten på morgonen och lunchen, två om dagen ska det vara. :) Så söt är han. :)



Sen efter jag ridit Knas kom Johannes upp till Silikaten med Nilla så att jag skulle hoppa henne lite. Vilket gick käpprätt åt helvete. Visst hon hoppade allt jag bad henne om och hindren låg väl på 1,20-1,30m men asså jag red så fruktansvärt dåligt. Jag fick henne inte att lyssna på mina hjälper och galopp hade vi nog ingen gång, eller jo hon galopperade men det var ju noll kvalite på den, jag kunde inte heller se avstånd, satt bara och kände mig grymt kass helt enkelt. Men aja så kan det gå ibland. :) Nilla var snäll som hoppade med mig iaf.



Sen åkte vi ut till ponnytävlingen vid suderbys. Hade trevligt med Jennifer och Sara, som vanligt. :)) Tog en massa kort också. Kände mig lite duktig faktiskt. :)

Efter tävlingen åkte vi direkt till de små feta. :) Red en tur i skogen. Jag på Curt och mor på Stina, som vanligt alltså. Tänkte vara lite smart sådär och rida med jockeyläder för att träna lite muskler/balans, vilket gick bra fram tills vi vände hemåt och jag bad om att få vara först på en galoppväg, ganska bred väg. Jag drar iväg med Curt, står upp och lutar mig framåt. Helt plötsligt i full fart så blir han tydligen rädd för något som inte finns, så han tvärnitar och drar ner huvudet så jag flyger över halsen, greppar tag i nackstycket på tränset, fråga mig inte varför, och tar emot mig med huvudet, som vanligt alltså. Så där står jag med ett träns i handen och en häst framför mig som ser helt oskyldig ut. Asså det var så grymt kul, mamma kunde inte sluta skratta, och inte jag heller för den delen. x) haha Curt gör min dag, han visste att hans matte behövde ett gott skratt. Men som tur var tog jag ju emot mig med huvudet så det var ju inget allvarligt som skadades iaf, jo en stuken stortå men annars så är jag hel. :) ÄLSKAR verkligen min lilla ponny. :)
Sen resten av vägen fick mor min rida först så att jag kunde hålla mig kvar uppe på ryggen.


Snacka om att det var år sen jag flög av min lilla prins, han tyckte väl kanske att det var på tiden. ;)




Tävling på denna KUNG nästa helg. :)) LÄNGTAR!!!

Fiiiiiin Knas...

Var på tävling med gamle Knas idag. Tävlade bara en klass eftersom det var lokal och mor min var för snål för att betala för två klasser. ;) haha Nej men det var max 1,10m idag så det passade oss perfekt med bara en klass. Man ska ju inte slita på den gamla. :) Red för första gången med vanligt bett på tävling också och han gick faktiskt väldigt bra. Ingen vattenmatta där av resultatet. ;) Han blev dock väldigt het i omhoppningen men så länge han inte fastnar i ett hörn och stutsar så är jag nöjd. Bättre att man kommer fram än bak. Han var väldigt lugn och fin i grunden och jag är grymt nöjd med min lilla häst idag. :)










Lite trångt till B hindret i kombinationen som vanligt.. ;)


ÄLSKLING!!! <3

Saris debuterade med sin stora häst som har det vackraste namnet någonsin idag också. :)) Grymt duktig var hon!!! :D Det är min vän det. Bara så att alla vet jag känner henne lixom! Fick låna hennes stövlar idag också, mycket snällt av henne faktiskt. :) <333



Red Nilla sen efter tävlingen, Johannes red först sen red jag. Hon var faktiskt riktigt fin i dag lika jämn i båda sidorna och allt. Fin Heest! Red bara lite markarbete idag, kanske blir lite hinder imorgon. :)) Hoppas man på iaf. ;)

Film på min älsklings Knas kommer nog upp någongång snart också. :)

Snudd på uppäten av mördar ormar...

Gick i skolan från 9 till lunch. Såg först på något tråkig film sen åkte vi ner till Glassmagasinet, åkte ner med Jens vilket inte alls är någon skräckupplevelse nej.... Inte alls... Sen efter lunch gick jag på stan med Nadja och Sara. Mysigt värre. :)) Många fina bilder vart det iaf. ;) Sen har jag även öppnat bankkonto idag, med mor mins hjälp såklart, jag klarar ju inte av något själv ska ni veta. ;) Så nu har jag blivit lite mer vuxen än vad jag var innan, gäller bara att jag ska komma ihåg koden också, kanske måste tattuera in den någonstans, kanske i nacken eller något annat smart ställe.

Sen åkte vi till stallet och jag red min fina lilla Knas. Red lite dressyr på banan först, mycket mjuk var han idag. Sen tog mor min fram vatten mattan så att vi skulle plåga honom lite med den, lite knas vart han minsan först men sen var han som vanligt igen, duktig heest. :)

Åkte sen ut till de feta små ponnyerna. Jag själv fick gå och hämta dom eftersom mor och far var sååå upptagna med annat. Självklart kommer de inte så jag måste gå till dom, när jag nästan var framme så ställer jag ner min fot 1cm från en orms huvud, såg ner på marken, skrek medans jag hoppade upp på en liten sten så att jag kunde bli räddad från de mördar ormarna som tänker äta upp mig, för självklart var det ju inte bara en utan det var två stycken, och inte var det små söta snokar heller, nej det var såklart två mördar huggormar som låg och väntade på sitt byte, jag. Snacka om att jag vart rädd, men som tur var överlevde jag. Red på Curt ner till grinden eftersom jag vågade inte gå bland alla ormar. Här är man snäll och riskerar sin häst istället för sig själv. ;)

Red sen Curt i skogen medans mor red Stina. Curt var galen som vanligt när man är i skogen men självklart underbart söt också. :))


Irriterad till tusen...

Först åkt jag ut till Knas och mockade och gav lunch och lite sånt, sen åkte jag vidare ut till ponnyerna. Var klantig och tog Curt först, bestämde mig för att jag skulle rida i kortkorta läder och träna benmusklerna. Men fy fan vad jobbigt det var alltså, det är verkligen såååå mycket jobbigare än vad man kan tro, det hjälpte ju inte precis heller att Curt blev supertaggad och sprang som en galning så att jag knapt fick stopp på honom eftersom jag hade en sån jävla mjölksyra i benen (ursäkta språket) ;) Så där satt jag själv i skogen, utan mobil på en vildhosthingsthost. på en väg låg det massa träd som hade sågats ner så när Curt fick syn på dem så drog han gärnet och tänkte hoppa när inte jag var beredd, haha så söt min lilla ponny är. :) Men tro det eller ej, jag kom hem hel och fin. ;)



Ungefär så här såg det ut fast fötterna var inte nedanför sadelkåporna, så ni kan ju förstå vilken kontroll jag hade. x)


Kunde dock knapt stå på benen när jag skuttade av min vildhingst till ponny, väldigt duktigt utav mig att börja med att trötta ut mig själv helt och hållet. Sen när det var Stinas tur så hade jag en sån mjölksyra i benen (fortfarande, inte så himla fit som ni kanske förstår) så jag orkade inte ens rida lätt i traven. Men hon gick faktiskt ruskigt bra idag. Red ganska kort eftersom jag inte hade någon klocka och hade ingen aning hur mycket klockan var. Tränade lite förvänd galopp och sånt trams, underbart fin var hon min lilla ponny. :)



Fine Stine. :)

Hoppträning på Knas sen på kvällen. Hade vanligt bett nu också plus graman. Ibörjan gick han väldigt bra och sen till sista banan vart han starkare men ändå inte okontrolerbar. Nej men jag är nöjd med min häst idag faktiskt, jag kunde dock ha kunnit ridit så mycket bättre än vad jag gjorde men men det är lätt att säga så här efteråt. :) Under en oxer låg det en "vattenmatta", när det var lågt hoppade han utan att titta över huvud taget, var helt överraskad faktiskt, men sen när han hade höjt upp lite till sista rundan så vart det tydligen mycket läskigare så han tvärnitade så att jag höll på att ramla av, sen när jag skulle på det igen så stannade han flera meter innan, men när mor min sen kom med pisken så hoppade han det med en gång utan att titta över huvud taget igen. Så jävla löjlig han är. x) Men aja det är Knasen vi pratar om så, man slutar aldrig att förvåna sig när det gäller den lilla saken. Sista banan någ bara på 1,10m kanske, men det är ju kontrollen jag behöver träna på och då är det bara bra att hindren inte är så stora så att jag kan komma fel utan att det blir katastrof. Inte för att jag kom speciellt fel någon gång men han vart stark emellanåt och om det hade varit högre så hade vi antagligen kommit fel på endel hinder. :) Film kanske kommer upp någongång inom det kortaste. ;)



Kan ni tänka er, inget sådant här på mycket länge, peppar, peppar, ta i trä. ;)

Nej nu blir det säng för min del, duchen får vänta tills imorgonbitti. ;) haha

Kärlek till mina byxor...

Asså snacka om att mina nya ridbryxor var sköna, mumma till dem. ;) haha

Red Castro först igår. Red på banan dressyr och sen släpade Fia fram ett litet hinder på först 60-70cm, (jag tog bort det så det blev rättvist) haha. Galopperade på volt över bomen, ibland större volt, iblan mindre och sen hoppade jag det snett också. Han skötte sig verkligen utomordentligt, knasade ingen gång och jag kunde galoppera hur länge som helst utan att han blev sur, stönade dock lite ibland när det blev jobbigt men inget annat. :) Höll på ganska länge med bomen, eftersom han orkade så måste man ju pressa honom lite ibland. :)

Sen åkte vi ut till hagen och red de feta ponnyerna. Jag red curt medans mor min red Stina. Red en tur i skogen bara så det finns inte så mycket att berätta om den turen. Men jag kan ju  iaf berätta att Curt skötte sig fint. :)

Fader min skickade iväg min mobil på lagning så nu har jag ingen, känns lite tomt utan min ögonsten. ;)

Ajuste har inga stövlar till helgen heller eftersom jag lämnat in alla mina, läderstövlarna är och också sönder och på lagning så jag vet inte alls vad jag ska ha på mig. Så om det finns någon där ute som har lust att låna mig ett par stövlar så skulle det varit underbart. :))



Måste verkligen köpa en ny hjälm också, min är ju inte ens blå längre, har dock inga pengar för tillfället så det får bli vid ett annat tillfälle i mitt liv. ;) haha

Storhandlaren....

Hade ju alldeles för mycket pengar i min plånbok så jag var tvungen att åka till dahrves och handla upp lite. De hade precis fått in nya saker från KL Så självklart var jag tvungen att få med lite saker hem. ;) Nej men det blev inte så mycket men lite saker iaf. Det var ungefär 50% på KL sakerna gentemot vad de kostar egentligen.

Schabrak från KL, blått/rött/vitt, 429:-
Ridbyxor från KL, blåa, 998:- egentligen 1800:-
Täcke från JW, rött/blått/vitt, 699:-
(Flugspray, 98:-)

Så nu är lilla jag pank igen. Men har dock ett prisentkort på ett par JW ridbyxor som inte kommit in ännu och sen kommer jag nog att få pengar för mina röda tretorn eftersom de inte fanns kvar på lager. Så då är jag lite rikare igen iaf. ;)

Bilder kommer upp sen när jag kan ladda över dom till datorn. :)


Sista..

Sista riktiga skoldagen idag. Imorgon och på Torsdag är vi lediga och sen har vi avslutning på Fredag. :D Härligt. :)) SnartSnartSnart är det sommarlov. :D

Jag var duktig och lämnade in två svenska saker idag också. Känner mig ganska så stolt över mig själv faktiskt. Curt står dock i hagen med fleecetäcke och vintertäcke med hals och ingen kan ta av honom det. Men men han kanske svettas lite så att han blir av med några kilon. De har ju mycket skugga i hagen också så det ska nog inte vara något problem. :) Åker ut sen när mor min kommer hem så att han kan bli befriad. :)


Första jobbardagen....

Jobbade på travet för första gången igår. :) Det regnade som as så det var inte så många som var där som tur var. Själv tyckte jag väl att det gick ganska bra iaf, lite missar här och där men inget jätte stort kanske. En satsade hundra kr på en häst men det vart tyvärr bara en tia det blev, en nolla för lite här och där vad gör det lixom? ;) Nej men jag ropade på honom så att vi kunde fixa det men det var försent för då hade loppet gått redan, men som tur var så sprang inte den hästen in något så han var inte sur iaf. Kom till och med och spelade vid mig flera gånger efter. :) Men det fanns ju då endel som inte kom tillbaka... haha Och sen i sista loppet så var det en bong som fastnade i maskinen och sen när jag skulle dra ut den så fick jag med mig lite mer än bara bongen så kort sagt jag hade sönder maskinen helt enkelt. Inte så där jätte bra kanske men vad kan man förvänta sig av en nybörjare?? ;) haha

Nej nu blir det skola för min del :)


HATA....

Har bara haft en lektion idag, fysik, fick tillbaka provet och hade fått G iaf. Ganska nöjd faktiskt, med tanke på att ingen annan fick något högre betyg heller. :)

Slutade vif lunch och då åkte jag hem, bytte om och sen till stallet. Red Knas på banan och han var hur fin som helst. Jätte mjuk och lyssnade hur bra som helst, underbar häst man har ibland. :) Åkte sen hem direkt. Ska nog hoppa in i duschen nu och sen in till mormor och hjälpa henne med en sak. Sen är det första travet för mig. Vi får väl se om jag gör bort  mig eller inte... ;) haha


Tomt liv som väntar??

Duktig Stina...

Var dressyr tävling idag på Stina. Red en Lb:1a bara. Hon var väldigt fin faktiskt, med tanke på att jag ridit henne typ 5 gånger på 5 veckor eller något. :) Gick fint i form hele tiden, lite missar här och där men annars så gick allt mycket fint, tycker jgaiaf. :) Fick 66,55%, godkänt tycker jag med tanke på hur mycket jag ridit henne på sista tiden. Räckte till och med till en 2 placering. Duktig Stina. :)



Vi hade med oss Curt in till stan också, så när tävlingarna var slut så red vi ut hästarna till betet. Stannade vid Rosendal och hoppade lite på Curt. Hoppade bara lågt på den lille eftersom det är på gräs och jag hade inga broddar på honom. Gjorde allt väldigt fint och gjorde allt jga bad honom om. :) Fin Curt. :) När vi red i skogen så var han fullkomligt helt galen, hoppade rakt upp i luften så fort jag tog i honom och drog som en gris, så underbart söt är han. :)



Sen när ponnyerna stod där de skulle så åkte vi in till stan igen och jag red Knas. Hoppade vatten matta med honom och han gjorde det väldigt bra faktiskt, lite stark men annars skötte han sig fint faktiskt, inget knas idag heller. :) Hoppade väl kanske 1,20m max.




Nått botten...

Var programridning på förmiddagen idag. Red Knas och han skötte sig fint, jag red dock inte speciellt bra men det funkade iaf. :) Duktig Knas man har.

Sen var det körning på em, jag och Angie hade Troll och han gick som ett spjut. ;) Jag rev dock en och vågade inte vara på honom för mycket eftertsom han var känslig om hovarna eller något, haltade till ibland iaf. :) Sara vann med Max iaf, duktig liten Sara. :)) haha.

Sen så red jag ut på Knas en tur i skogen innan mor min kom och hämtade mig. Red själv eftersom de andra var och lämnade fjordingarna i hagen långt bort. Så jag fick bli ensam på min tur på gamle Knas. Gick faktiskt bättre än väntat, blev inte knas någon gång och stod inte på bakbenen en enda gång. :) Underbart var det. :)

Sen när jag kom hem så åkte vi förbi Dahrves och lämnade in båda min Tretorn, eftersom de båda är trasiga, så nu har jag inget att rida i, och det är tävling på Söndag så jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig, men det är ett senare problem. :)

Red CurtBullen barbacka idag också, och hemskt så tjock han har blivit under denna vecka som han har varit på bete, men ack så söt är min lilla häst. :)


Finste Knasig...

Älskade Knas har varit helt underbart fin nu i flera dagar. :) Hoppade ju i tisdags och då skötte han sig underbart fint, och sen var det hoppning på onsdagen också. Han var först väldigt stark mellan hindren men sen till slutet så skötte han sig jätte fint, väntade på mig och tog det lugnt hela tiden. Underbar häst man har iblend. :) Hoppade en bana på 1,10m-1,20m, skulle helst vilja hoppa en bana på högt när han var så fin som han var men jag är väldigt nöjd ändå eftersom han skötte sig mestadels av tiden och blev inte sur och knas någongång. :)

Idag var det dressyr för Lisa och jag började med att ha graman på honom, dock slapp hela tiden, men sen i slutet så plockade vi av den. Tro det eller ej men min gamle Knas skötte sig idag också. :) Jätte fin var han verkligen. Tränade på programmet som vi ska rida imorgon, taggad till noll verkligen. Asså jag vill verkligen inte rida något program, ka nog dock låna Pom av Jens så då kanske det blir lite roligare iaf. :)

Nej nu ska jag väl kanske försöka att hänga med i filmen lite kanske, ser på Avatar, kanske inte riktigt min smak på film men man kanske kan försöka att se iaf. ;)


Ridläger...

Är på ridläger den här veckan med klassen. Supermys har vi. :D LOVE IT!! :)

Skulle ha varit här vid halv 9 igår men varkenmor eller far kunde skjutsa förens de hade slutat så jag kom väl ut vid 7-8 på kvällen. Vet inte riktigt när men sent var det iaf. :) Men Castro fick sig en dusch och fixad man och svans och allt så han var vacker när han kom iaf. :) Han har ju varit jobbig att köra nu i vintras och vi har inte provet sen sist när vi körde 50m och han höll på att ramla omkull. Han hade då boots plus transportskydd på sig men ändå så hade han trampat sönder sig. Så jag var lite nervös nu om vi säger så då. :) Tog bort mellanväggen helt i transporten och satte på han boots, tjocka paddar, två lindor som gick från hoven till väldigt långt upp och transportskydd på alla fyra, så han var ju ganska inpackad om vi säger så. Men han stod stilla hela resan så det var ju väldigt skönt, inte alls kul när han håller på och ramlar omkull. :) 

Hade först hoppträning idag för Erling. Hade vanligt bett, martingal och graman på honom och fan vad fin han var idag alltså. Var lite stark i början men sen så lyssnade han grymt bra faktiskt. :D Riktigt stolt över min lilla häst idag. Han har inte varit såhär fin sen förra sommaren, om han någonsin varit så fin som han var idag. Åh vad glad jag vart. :) Hoppade dock bara lågt idag, kanske låg på 1m eller något. :) 

Sen hade vi lektion i longering så Castro fick gå en gång till, dock denna gång väldigt väldigt lugnt så det var väl mest som nervärmning eller hur man nu säger. Duktig var han då också iaf. :) Älskade lilla fuxen. Imorn är det hoppning igen för Erling så vi får väl se om lilla Knasis kan sköta sig då också. :) 

Egentligen ska Castro stå i en liten hage nu, alltså den hagen han fick, men idag fick han låna en större hage med gräs i. Staketet var inte ens lika gögt som hans ben så om han velat så hade han bara kunnat gå över. Sen var det bara en tråd mellan en hage med tre fjordingar i på ena sidan och på andra sidan gick Niccos häst, man måste gå igenom två hagar innan man kommer till den hagen han gick i också. Och självklart ska Castro reta en utav fjordingarna så att den först har sönder staketet en gång så att vi var tvugna att laga det, men då hade det inte gått sönder så jätte mkt iaf. Men sen när vi kommer tillbaka så har den tagit sönder det igen och då var det så att det varken var någon tråd in till fjordingarna och inte till Niccos häst heller så de skulle kunnat gått in till varandra, och ingen utav hästarna är så snälla mot andra hästar så det hade ju kunnat bli katastrof men som tura var hade de hållt sig i sina egna hagar. haha. Lite smått korkade kanske, men det var jävligt skönt för annars hade ben gått sönder typ. :) Nej men nu ska han då bara få gå i den lilla hagen med lagom högt staket så att ingen häst går sönder. :) 

Nej nu vart det mycket här. Men godnatter allehopan. :D  

RSS 2.0