Snart...

Nu har man fått pengar, och de försvinner lika fort som de kom. Måste betala kavajen så att man kan få den snart. ;D

Sen måste jag tvinga pappa att han skall skicka in alla kvitton på de saker som gick sönder också, så att man kan få pengar där också. Kom på för någon dag sen att min skjorta är är helt nerblodad som inte går bort så där är det ju typ 1000:- också. Plus hjälmen och allt annat. ;) Massor med pengar. Men de lär försvinna så fort man fått dom. haha




Förlåt...


Kortaste tandläkarbesöket...

..det tog väl runt 7 min för mig hos tandläkaren idag. Det måste vara rekord. ;) Hon tittade bara på min plasttand och sa att jag måst göra om den nästa år i Januari. Så det är ju ett bra tag tills dess. Ju längre bort desto bättre. ;)

Nej nu skall jag till stallet och rida de små hästarna. :)



Mitt ALLT!

Castro

Jag blir så fruktansvärt arg på mig själv när jag alltid skall misslyckas. Mådde dåligt hela dagen igår bara för att jag inte kunde komma på vad jag gjort för att han skulle stanna.
Överdriven? Japp!
Men när jag inte kommer på något så kommer paniken.








Foto: Martinsvard.se

satans helvetes armbågar, att jag aldrig skall lära mig!

Dåligt dåligt dåligt

Än en gÅng har jag varit seg med uppdateringen. Fy fy fy mig.
Iaf sÅ tÄvlade jag Castro igÅr. Det gick ju vÄldigt bra. Eller?
I 1.20 sÅ gick han faktiskt riktigt bra. Drog knappt nÅgot och jag kom nÅgorlunda bra pÅ alla hinder. Men sjÄlvklart skall han fÅ knÄpp till sista hindret. Sen skulle jag bara trava fram till hindret vilket var en maxad oxer, tror ni inte knÄpphÄsten hoppar hindret i typ skritt, och han rev inte heller. Kan ju sÄga att jag hamnade ganska mycket efter i sprÅnget..... Usch stackars djur. Blev iaf 4 fel fÖr knÄppheterna och R tidsfel.
Sen i 1.30 sÅ hoppade han allt bra fram till 5e hindret dÄr han tvÄrnitade helt utan anledning. Kan inte komma pÅ att jag gjorde nÅgot speciellt stort fel. Stannade tvÅ gÅnger pÅ det sÅ blev ute. Hoppade det pÅ tredje fÖrsÖket iaf. Men jag fattar verkligen inte varfÖr han stannade, Castro Är inte den hÄsten som gÖr sÅ. Fan att man ska fÖrstÖra allt man sitter pÅ....

Mot stallet med bästa Maya....


Bara så att alla vet...

IMORGON FYLLER JAG ÅR!!!!!!! :D


BÄSTA!!!!


Blir en lång film...

Har fixat med filmen nu på kvällen också. Sitter och skrattar för mig själv åt alla filmer när Castro är som knasigast. haha

Tycker själv att det blir ganska bra faktiskt, men tyvärr så krånglar programmet som bara den, och den blir väldigt väldigt lång, ca 10 min. Men mina klasskompisar får helt enkelt stå ut. ;) haha


Projektarbete..

Sitter och jobbar på mitt projektarbete för tillfället. Håller på och fixar ihop en film, eller försöker iaf, mina tekniska kunskaper är ju då inte de bästa. Men tillslut skall det nog gå får man hoppas. ;)


Katten från helvetet.....



..som attackerar både händer och fötter.

Trösthandlat..

Bara för att min pappa är så himla anti jämt så var jag tvungen att trösta mig själv lite!


PonnyPonnyPlutt...



VärldensVärldens absolut bästa ponny! <3

Hästpratare..

Palle i stallet hade en hästpratare till sina hästar idag. Sen kollade/pratade, hur säger man egentligen? ;) med Castro.

Vad jag vet så är det inte någon som sagt någonting om honom till henne. Vi hade inte sagt något innan iaf.

Men det hon sa var att han var rädd för vattengravar+ liknande pga av att han gått omkull när han hoppat en och skadat sig väldigt mycket. Men han är inte rädd för själva vattnet för att bada i vatten tycker han om - Vilket är SANT

Sen sa hon att han var en enmans häst och tyckte inte om när många olika red honom. Han ville liksom ha en person som han kunde förlita sig på. - Vilket låter ganska troligt med tanke på hur han är.

Han är en periodshäst, ena stunden är han helt underbar att rida och andra är han hemsk - Vilket är väldigt SANT.

Han har fått problem med balansen på senaste tiden, vilket även det gör honom osäker och då flippar ut - Vilket också det låter troligt eftersom förra vintern kunde han helt plötsligt inte åka trångt i transporten utan att nästan ramla omkull. Alltså SANT.

Han har en stor sorg i sig, vilken han har haft väldigt länge men inte kommit över, och han är väldigt osäker på sig själv, vill ha en trygghet hos någon - Vilket man verkligen märker när man håller på med honom, han vill alltid ha en vid sig, och helst vara uppe i famnen när man går. Han blir även mycket säkrare när man är bredvid honom. När man går först genom vattengraven så följer han med hur snällt som helst, men om han ska gå först eller om jag sitter på så blir han väldigt osäker - ett exempel.

När han inte förstår något eller inte klarar av det så blir han väldigt frustrerad och blir då väldigt stark och vill bara springa iväg - Vilket är SANT.

Han har problem med korset och det är den största anledningen till att han beter sig som han gör - Alla massörer och kiropraktorer säger alltid att han sitter fast där, så något måste det ligga i det.

Hon sa att han har en stor talang och kan verkligen hoppa hus utan problem - Vilket verkligen är SANT.

Hon sa även att han ville ha mycket bus och lek och att jag skulle träna typ NH, eller vad det nu heter, med honom. Försöka att komma så nära inpå honom och verkligen få honom att lita på mig. Så nu blir det hårdträning med lilla hästen.

Jag var inte där hela tiden så jag har bara fått berättat av mor min, men jag tror det mesta är ungefär som hon sa iaf. :)

När hon höll på med Palles hästar så sa hon att Castro hade kallat på hennes uppmärksamhet och ville att hon skulle prata med honom. Det är min häst det, skall ha all uppmärksamhet hela tiden. x) haha

Man vet ju inte riktigt vad man ska tro om det här. Men allt hon sa verkade väldigt rimligt, och man kan inte gissa sig till alla de här sakerna. Eller?



Hon blev förälskad i Curt också, men vem är inte?? ;) Hon sa att han var en trygg, glad och positiv individ, tror jag att det var. Låter ju bra. :D <3



FREDAG!!!!!!!!!!!!

Bara för att jag går på världens bästa skola så har jag haft ledigt idag också. ;) Igår hämtade jag bara ett hemmaprov i skolan och sen åkte jag hem.

har fixat alla hästar och ridit Castro en tur i skogen. Ni vet inte hur farligt träd, stenar, buskar, LUFT kan vara. Så knäpp. Men han bråkade ingenting i galoppen, och det tackar vi för. :)

Har även åkt ut till sommarhagen och börjat rensa upp där vi skall bygga boxar. FULLT MED SKIT ÖVERALLT. Min farfar är verkligen en skitsamlare. ;)

Jaja det blir nog bra tillslut.


Stiiinis.

Tog av Stina täcket en stund idag och kikade in henne ordentligt. Konstigt nog så har hon faktiskt inte tappat speciellt mycket muskler eller gått upp något i vikt, med tanke på att hon mestadels stått inne och fått ca 20kg hö om dagen. ;) Trodde att hon skulle rulla fram vid det här laget. ;)

Älskade lilla ponnyn. <3


STOR SKILLNAD!

Satt och tittade på bilder på Stinas sår. Snacka om att det händer saker hela tiden. Varje dag när man kommer till stallet så har det hänt något. Ganska intressant faktiskt. Synd att det skulle hända henne bara. <3


Känsliga personer kan ju titta bort. ;)





Den här bilden togs den 5e maj.



Och den här togs igår, alltså 18e maj. Ganska stor skillnad ändå!

Knäppa Knäppa häst.

Har precis kommit hem från stallet. Red först Stellbert tillsammans med Fia/Donn. Hon var piggelin idag och ville inte alls lyssna på mina halvhalter. Haha Måste verkligen träna på det. ;)

Veterinären var och kollade på henne idag också och hon sa att hon såg väldigt fin ut och att vi kan jobba henne lite mer nu. SKÖNT!



Sen tog jag en tur på Castro själv. Järnvägen upp och ner. Ända vägen upp idag. Han var riktigt stel och ville inte alls komma ner i en låg form. Tog bettet, men drog inte iväg något, men det fanns ingen rörlighet där framme.

Sen när han tyckte att jag pressade honom för mycket i skritt så kastade han sig rakt ner i ett dike, så att han höll på att ramla omkull. Den hästen ibland alltså... Men inga skador på hästen förutom en liten rispa på ena frambenet. Efter det så skötte han sig jätte bra och galopperade hur fint som helst.


Glad Castro!

Curt och Stina blev vaccinerade idag, och eftersom Amanda inte hade kommit vid halv 8, så fick jag ta en tur på Curt i skritt. MYSIGT!

Åååååååååh...

Om Stina har lust att bli brunstig denna vecka så skall hon få åka ut till seminen och fixa sig en dejt. ;) haha

Har iaf bestämt vilken hingst vi skall betäcka med. Helst av allt skulle jag vilja ha Contedro på henne, men han  gick inte att fixa iår. Så det får bli Nintender istället. Samma släkte, och även han verkar få fina avkommor. :)


Dagens i-lands problem...

VillVillVill verkligen tävla min knas häst nu när han gick så bra i helgen. Har verkligen blivit taggad. Men vi har ju då ett ganska stort problem.

Hur ska vi ta oss till tävlingarna?? Transporten är paj+ att ingen utav oss vill någonsin mer köra transport efter det här. Svårt att låna buss av någon annan över en helg, om man skall till fastlandet alltså.

Så nu måste vi skaffa en buss. Jag vill STORT mina föräldrar vill litet, men med bodel. och de små lastbilarna med bodel är grymt dyra. Vår familj har inte riktigt en halv miljon att lägga ut bara så där. ;) haha

Men jag tror att jag har hittat den perfekta nu. Inte för stor, inte för liten, inte för gammal, inte allt för dyr. Nu gäller det bara att få fadern sin på sin sida, det är väl det som är det svåraste. ;) men han vill ju att jag ska tävla sååååå det kan ju inte vara allt för omöjligt! haha


Det här hade ju varit drömmen. ;)

Min KUNG!



MÅSTEMÅSTEMÅSTE FIXA MINA ARMAR, FATTAR INTE VAD DET ÄR FÖR SKIT JAG BÖRJAT MED.... SUCK.

Ponnyplutt igår...


Älskade underbarast...

Ibland är han bara för underbar min häst. Hoppade först 1,25m. Och visst var han stark och det var kanske inte en perfekt runda, men med tanke på att vi har max kunnat ta tre hinder i följd på senaste tiden så gick det mycket mycket bra. Han nollade både grund och omhoppning. A:1a så det höjdes lite till omhoppningen också. MinMinMinMin älskade häst. <3

Sen i 1,30m så gick det inte alls lika bra. Eller jo visst kunde det ha gått lika bra om inte jag förstörde allt på 3e hindret. Jag gjorde något så att han fick till ett jätte knäppt språng och då hamnade jag efter och han fick drag i munnen, självklart blev han skitsur och efter det var han ett ånglok. Gick ganska fort och sen till sista som var vattengraven så ville han inte ens gå i närheten av det. Men ALLT var mitt fel så jag är så himla nöjd med min lilla knäppis.




OjOjOjOjOj vad han är bäst...

Har precis kommit hem från stallet. Varit funktionär på ponnytävlingarna idag och sen har jag hoppat Castro och Curt.

Castro fick först en tur på järnvägen i galopp upp och ner, endast den svåra galoppen. Sen hoppade jag räcke på 1,40m och oxer 130, vilket han gjorde värligt bra! Hoppade även vattenmatta och den hoppade han på första försöket utan problem.





Curt fick först ett litet dressyrpass på dressyrbanan, perfekt var ordet! Sen fick han hoppa lite, slutade på att han hoppade både räcket och oxern på 1,20m. Såååå himla duktig min lilla ponny, ingen tvekan över huvud taget heller. <3




Bild när han hoppar 1,10m tror jag. 1,20m finns på film som kanske kommer upp.

Mamma red Stellbert idag!

Nytt pannband..

Blev precis klar med mitt swarovski pannband. Ganska nöjd faktiskt, blir kanske så att Castro får inviga det på söndag, om jag nu ska vara med och tävla, ännu inte säkert!


Rosa/blått/vitt
(snyggare irl)

Torsdag 12/5 2a inlägget...

Är så himla dålig på att komma på rubriker så ni får stå ut med dom här tråkiga. ;)

Kom precis hem från stallet. Har bara ridit Curt idag. Eftersom han har gått hårt i 3dagar så tänkte vi att vi bara kunde ta en liten skrittur idag, mamma på Stella var med också.

Men a den där skritturen gick ju väldigt bra. Jag försökte att jobba honom lite i skritten, så att han rörde lite mer på sig iaf, men jaja det gick ju som det gick. Så fort jag tog i honom så hoppade han 3m upp i luften så jag tappade balansen.

Curts lilla knep är att krulla ihop halsen, sen skjuta upp i luften som en raket, och sen när han är uppe i luften drar han tyglarna ur händerna på en, och om man hamnar i framåt läge så stannar han upp och fixar till något baksug så man verkligen sugs framåt, vet inte hur han lyckas med det för han går inte bakåt, aja på något sätt lyckas han iaf. Men det bästa är att han slutar när han känner att man är på väg av, men så fort man fått upp balansen igen så börjar han. haha

Så här gjorde han hela tiden. Jag började såklart asgarva eftersom han är så himla söt när han försöker protestera, och när man skrattar har man ingen kraft kvar till något annat så jag var väldigt nära att flyga av några gånger när han gjorde flera stycken på raken. Knäppa lilla ponnyn.

Men emellanåt så gick han riktigt fint faktiskt, det var bara att han tröttnade lite på mig ibland. ;) <3




Torsdag 12/5 1a

Stina har fått gå i en liten hage bredvid sina kompisar i 3 dagar, 4e idag. Såå sköönt!


Onsdag 11/5

Har hoppat vattengrav för första gången sen tävlingen förra året med Castro. Han var väldigt duktig och hoppade den på första försöket. Mycket stolt över honom!

Tror att jag ska vara med i tävlingen på Söndag. Han har varit ganska fin på sista tiden så man kan ju iaf försöka. Om jag nu bestämmer mig för att vara med så tar jag 1,25m, och om han går bra där så får det nog bli 1,30m också. Så vi hoppas på att min lilla häst gör mig stolt nu. ;)


Foto: martinsvard.se

Sen tog jag en tur på Curt. Han fick galoppera järnvägen upp och ner utan pause. Det blir väl kanske 4km totalt eller något.
Han var mycket finare idag än igår och måndags, då han var stel och jobbade väldigt mycket emot mig, sätta under sig med bakbenen fanns inte i hans värld, men idag så!
När jag inte ridit honom på ganska länge så tar det ungefär två dagar, två hårda pass och sen har jag honom där jag vill ha han.



Bästa ponnyn...

Hoppade för Ninna på lilla knäpp ponnyn. Bäst är vad han är!











Film kommer kanske upp någongång om jag kommer ihåg att fixa det. Inget man skall vara allt för säker på. ;)

Ibland är han ju bara bäst!

Hoppade Castro idag. Mumma vad min häst kan vara underbar ibland. Inge bråk, öronen framåt och bara villeville till hindren. Det enda var att han blev ganska stark efter hindren, men annars var han awesome.

Hade ställt upp en kombination, räcke-oxer, och ett ensamt litet räcke. Slutade på 1,30m in i kombinationen och 1,45-150m ut, och räcket på 1.45m. Och han behöver inte ens ta i för att komma över. Mumma på honom!

Det roligaste är att när man hoppar fram på låga hinder så är han i med alla fyra fötterna, stönar och kommer knappt över, men sen när det blir högre så är han inte ens i bomen och han gör allt hur lätt som helst. Knäpp liten häst. ;)










Kanske kanske kanske att vi är tillbaka snart igen. Hoppas! <3

Trött..

Skall snart åka till stallet och fodra de små djuren. Igår var jag och tittade på ponnytävling. Det är ju sista omgångarna i PonnyElit lagen. Mycket fina ponnysar överallt. ;)

Alla mina hästar fick vila igår. Tycker dock inte om att Curt ska vila så mycket hela tiden, speciellt inte nu när han går på gräs. Han har redan gått upp ganska mycket i vikt. Men han är ju egentligen inte mitt ansvar längre eftersom Amanda skall rida honom, men när inte hon kommer till stallet och rider så....
Nästa hela vecka har jag honom själv så då får han gå iaf! Lilla ponnyn.






Trött..

Ledig från skolan idag. Skönt. Skall väl snart till stallet och sköta alla små hästar. Men först skall jag försöka få i mig något.

Kändes som att det här inlägget blev mycket mycket intressant. ;) haha


Bästa ponnyn nytvättad. ;)


Micki och Curt i hagen. Mys!

Stina...

Jag måste ju få säga att hon är en mycket mycket söt och duktig liten ponny. :') Bet mig inte en enda gång i dag när jag gjorde rent såret, det är ett stort framsteg. ;) haha <3

Det konstigaste är att hon inte haltar någonting när hon går, skrittar precis som vanligt. Kan ju säga om jag hade det där såret så skulle jag inte rört på mig så speciellt villigt och bra. Så himla stolt över min älskade ponny! <3


Snyggt..

Kan man annat än älska Equilines saker? Synd att det ska vara så dyrt bara. ;)




Måndag..

Red Saras häst Nåt Extra igår. Mycket trevlig häst faktiskt. Skönt att få rida en häst som är välskolad och lyssnar på mig, annars mina hästar gör det dom själva vill göra, jag får bara åka med.. ;) haha
Fiin heest. Lite bilder från igår lyckedes jag tvinga pappa till att ta. ;)





Lika snygga ridkläder som vanligt. ;)

Nytt utseende...

Eftersom min Charles Owen hjälm blev krossad i transporten så flyttade jag över rosetten med bling till den blå GPA hjälmen. Faktiskt ganska nöjd med resultatet. Finns nog ingen annan hjälm som ser ut så iaf, blir lite unik. ;)


Igår...

Igår så hoppade jag Castro på banan. Sist jag försökte göra det slutade det med katastrof, en mycket arg häst som stod på stället och gjorde lite allt möjligt. Men igår gick det faktiskt riktigt bra.

Hoppade bara två räcken, inte speciellt många gånger. Ju mer man hoppar destu mer brukar han reagera när han är som han är nu. Men igår blev det faktiskt inte någe bråk alls. Slutade med att hoppa ena räcket på 1,30m.

På senaste tiden har han "sprungit" över hindren istället för att hoppa, men igår tog han i med baken och fjångade över igen, vilket var en mycket härlig känsla.

Förhoppningsvis är vi snart tillbaka på banan. :)



Idag kommer Johanna till Castro för att känna igenom honom lite. Sen kommer Susanne och lasrar Stinas sår. Så det blir heldag i stallet. SKÖNT!


RSS 2.0