Såhär tillbringar jag min fradags kväll.

Satt upp till kl 2 inatt och putsade "lite" saker. Har man ett liv eller? Haha




Fin fina djuren

Har idag ridit Castro och Stina, precis som alla andra dagar alltså. ;)

Red först Castro på banan, dressyr. Han var FIN idag. Dock så har jag märkt att han gärna lägger huvudet på sniskan. Så det får vi jobba vidare på. :)


En riktigt charmerande bild på oss, vi ser ut som två riktiga proffs. ;) Hehe

Stina fick jobba på volt med fyra bomar idag igen, fast idag var de inte upphöjda något utan låg endast på marken. Vid varje bom så lade jag en liten volt innåt, så hon fick verkligen träna på volter och mjukheten idag. Men hon börjar bli riktigt fin nu, dock väldigt tjock. Hehe


Bloggsvar

Anonym om LikeLikeLike:
Vart?


Sv: Så fort det är bankat och klart så berättar jag vart. ;)

LikeLikeLike

Snart kanska alla mina hästar är samlade på ett och samma ställe, that would be very nice! :D


Min syn på saker och ting. (Utrustning)

Det är ganska ofta som jag tycker någonting är jätte fult när det kommer ut nytt, eller rättare sagt de första gångerna jag ser dom.

Lite exempel på saker som jag tyckte var ASFULA första gångerna jag såg dom var:

-Charles Owen/John Whitaker Hjälmarna (Tycker dock fortfarande att skärmen på JW hjälmarna är ful)
-Gpa Speed air hjälmarna, speciellt den med flagga
-Dyón Working Collection tränset, tyckte knäppningen med käkremmen var asful, förstod inte varför alla köpte detta träns.
-Tretorn Advanced stövlarna.

Och se mig nu, nu har jag/har hafft allt detta på denna lista, och tycker de är ASFINT istället. Ibland undrar man vad det är som försegår i ens huvud. Eller är det bara att man måste vänja sig kanske?


Min stora dröm.

Jag skulle verkligen kunna göra vad som helst för att få en egen gård, helst på fastlandet. Inte ha andras krav att gå efter, få ha allt som man själv vill, fixa precis allt själv, inte behöva oroa sig över vad andra gör och vad andra tycker. Kunna fokusera helt på sig själv.

Jag har lite svårt med att alla gör på olika sätt. Med mina hästar skall det vara på mitt sätt. Så är det bara. Och nu vet jag att mitt sätt absolut inte är bättre än någon annans, men det är så jag vill ha det iaf.

Inte behöva betala i överflöd, kunna ha allt på samma ställe, ha allt utanför dörren. Kanske ha några inhyrda så att man inte blir helt ensammen, hehe.

Men fatta hur underbart det hade varit!




Glöm ej bort!

Gotlandsryttarna
Gotlandsryttarna
Gotlandsryttarna
Gotlandsryttarna
Gotlandsryttarna
Gotlandsryttarna
Gotlandsryttarna
Gotlandsryttarna


Jag kunde inte motstå längre.

Har länge tänkt köpa detta träns, men tänkt att det varit helt onödigt, eftersom jag knappt kommer använda något på tränset till tävling. (jag använder ju inte nosgrimma och sen byter pannband till tävling)

Men idag slog jag till, har fått endel pengar i jul, så plånboken blev inte mycket mindre efter denna investering. ;)



Köpte även ett par Dyon tyglar.

Idag är en ny dag.

Skall snart iväg till stallet och rida Castro innan han blir tillknäckt av Lillemor. Sen skall även Stina få sig en genomkörare.

Annars är det väl inte mycket som händer i livet, gick på staden med mormor igår, och gjorde av med allt för mycket pengar, men kläder behövde jag i och för sig så det får väl gå för denna gång. ;)



Btw jag får en hel till vecka med fina Stella. :D <3

Fuck..

Kommer sakna dig som satan. Jävlahelvetesskitfan.


Castro numera fin i manen.



Helt okej nöjd med resultatet, förutom att jag klippt bort massa päls också. hehe

Nej fy mig.

Jag har blivit alldeles för dålig på att uppdatera för tillfället. Men tyvärr så häder det inte speciellt mycket i mitt liv.

De flesta dagarna ser i stort sett likadana ut. Rider Castro varje dag, oftast på banan, och han är helt underbar för tillfället. Dock rider jag inte speciellt hårt, utan jag tar allt i hans takt.

Han har inte haft många anfall sen jag satt igång honom, så mitt mål numera är att aldrig få honom att fastna i "surlägen". För när man väl kommit in i ett så är det fruktansvärt svårt att komma ur det, och när han blir sur så kan det sitta i väldigt länge. ;)

Ja vad skall man säga, han är ju trots allt röd!

Men som det ser ut nu så går det framåt iaf. Hade tänkt prova hoppa honom i början av Februari för att se om vi kan vara med på första tävlingen, men innan det så måste han nog knäckas till lite, för om han känner att det tar emot så sitter man där i klistret några månader framöver. Så allt måste vara 100% innan jag ens kan tänka tanken på att ta mig över en bom. Men det här är iaf ett litet mål till nästa år. ;)



Mamman min har faktiskt fått rida Stina idag, anledningen var att jag klippte en häst medans. ;)

Händer inte mycket här inte. ;)

Igår red jag Castro och Stina.

Castro fick sig ett litet dressyrpass, och han var så fin som bara Castro kan vara. Hade ingenting i handen och han var inte spänd en enda liten sekund. Ibland älskar man det där kräket oändligt mycket. ;)



Stina gick även hon på banan men hon fick däremot hoppa. Började med en studs på tre hinder. Hon har börjat hoppa lite annorlunda nu när jag endast tränat lydnad och små hinder, förut har hon dykt över hindren och inte använt någon bakbenskraft utan endast fart, medans nu för tiden så hoppar hon nästan enbart uppåt, och då menar jag inte hellikopter språng, utan runda fast väldigt korta språng.

Så efter ett tag ändrade vi (mamma) det till en kombination på en oxer och ett räcke, med ett galoppsprång emellan.

Vi har alltid haft problem med kombinationer, då hon har blivit spänd=springer ännu mera och då tillslut vågar hon inte hoppa, men igår var hon väldigt avspänd hela tiden och hoppade väldigt fint, även när vi höjde upp lite. Nu skall ni veta att när jag säger höjde upp så hamnade hindret på kanske 80cm, så det är inga höjder vi pratar om precis. ;)


Idag de små liven värda GULD.


Mot stallet.

Skall nu iväg och rida två djur medans modern mockar och fixar allt annat, det tycker jag är en bra fördelning. ;)

Sen vid tre skall vi hem till Farfar.

Har inte så mycket mer att skriva för tillfället så jag säger farväl!


Lite smått avundsjuk på modern mins julklapp.

Men som tur var så kunde jag ha den så hon lär bli av med den på någraa tävlingar. SÅ JÄVLA SNYGG!


GOD JUL!

Som alla andra jular vet jag redan vad som ligger under granen (granen som inte existerar, för den DOG)
Men det är allt bra underbart ändå! ;)


LÄS DEN!

Nu har jag, Sara och Alvin skaffat blogg tillsammans. Anledningen till detta är i grund och botten är det deras projektarbete, men sen eftersom vi kommer göra den otroligt proffsig så är den mycket läsvärd.

3 ryttare på Msv nivå, kan det bli bättre? ;)

Men klicka in här nu. Gotlandsryttarna



Skönt.

Vaknar, tittar ut genom förnstret och ser att snön är borta. Jag Ronja Håkansson blir mycket glad av denna syn, för det betyder att jag kan rida Castro på banan, vilket betyder att han förhoppningsvis sköter sig väl.

Egentligen så tycker jag att snö kan vara lite små mysigt, dock lite för kallt och blött, men världen ser lite renare ut och det blir mycket ljusare. Men när man har en häst som Castro så blir man inte glad av snö, för det betyder att man måste rida i ridhuset, och jag+Castro i ridhuset (när det inte är tävling) är inte någon bra kombination.

Jo i lilla ridhuset är det snudd på aldrig något problem, men för tillfället så har de harvat så djupt så att hästarna går med "spån" upp till knäna, samtidigt som det är väldigt ojämnt, så hästarna vrickar fötterna av sig. Och detta gör att man måste rida i stora, och där är Castro och jag bara goda vänner så länge han är på väldigt bra humör. ;)

Nej nu måste man städa här hemma, annars blir det inget Dahrves för min del, och dit vill man ju. ;)


Du är minsann ett galet litet djur.

Longerade Gunnar idag. kan ju sÄga att jag var ganska glad Över att stÅ pÅ marken och inte sitta pÅ ryggen. Min lilla hÄst har lite vÄl mycket energi fÖr tillfÄllet. FÅr hoppas att han sprang av sig det mesta idag sÅ att han Är snÄll nÄr jag rider honom imorgon. ;)

Bloggsvar

Anonym om Så hemskt men samtidigt så underbart.:
När ska hon tas bort?


Anonym
om Hästarna.:
Vad är det för fel på Stella? Varför skall hon tas bort om hon inte är halt & benen ser bra ut? :S


Anonym
om Ja ni julen kommer bli allt än underbar detta år.:
Vad händer? När ska hon tas bort? Varför?


Sv: Ägarna har sagt att hon åker denna vecka.

Anledningen till att hon tas bort är hennes framben som hon haft en gaffelbandsförtjockning på. Hon var ju halt ca en vecka för ett litet tag sen och då hade dom haft dit veterinären som sa att det blivit sämre, och då hade hon vilat två dagar innan hon blev halt. Men det var inte svullet på samma ställe som förut och enligt andra i stallet så kollade de inte med ultraljud. Men jag var ju inte där så jag vet inte.

Men iaf så säger dom att hon kommer bli sämre och gaffelbandet kommer stretschas ut mer och mer.

De tycker att det är bättre att ta bort henne nu innan hon börjar lida.

Och ja på sista tiden har hennes ben verkligen sett bättre ut än förut, det har inte varit svullet något och inte heller varmt, men sen har hon ju knappt gått något heller. Och jag vet inte hur benet ser ut idag efter ett hoppass.

Och Stella är en häst som VILL arbeta, framför allt hoppa. Hoppa är hennes liv och hon lär ju inte hålla för det hon verkligen älskar, så det kanske är bättre att hon får åka..

Men som sagt det är inte min häst och det är inte jag som bestämmer över henne, men om hon var min så hade jag försökt att gett henne en sista chans, för det är hon värd. Eller tagit föl på henne, för hennes hopphuvud vill man ha på alla hästar, tittar inte på ett skit, hoppar hur högt som helst, tvekar ALDRIG, försiktig, ja hon har allt förutom kroppen med sig.

Hon är ju en väldigt tung häst, samtidigt som hon trampar ur väldigt mycket på båda frambenen, vilket medgör att senorna inte orkar med hennes tyngd i landningarna, tyvärr.

Men det här är ju även väldigt svårt för Sopheia som äger henne, så jag vill ju inte säga för mycket heller, jag vet att hon redan mår dåligt av allt det här. Det är bara fruktansvärt svårt för mig att se dom i ögonen eftersom jag känner mig så fruktansvärt skylldig, utan mig så hade vi ju inte haft de här problemen, den här sorgen, det här helvetet. och därför vill jag göra allt för att ha kvar henne vid liv, men jag vet att det är omöjligt.....

Min ÄLSKADE lilla tjej! <3



Så hemskt men samtidigt så underbart.

Sista turen på älskade lilla Stella idag. Hon fick sig ett hoppass, vilket uppskattades VÄLDIGT mycket.

Hon var pigg som satan och drog mot alla hinder, tillochmed när man gick emot i skritt så tänkte hon hoppa. Sååååå lycklig var hon.

Hoppade upp till 1.10m.

Väldigt lycklig stund samtidigt som tårarna sprutade. Vill inte lämna dig, VILLINTE. Vet verkligen itne om jag klarar det här....... <3


Mitt 2011


-Februari: Castro lärde sig öppna sin hage, sprang ut, gick omkull, blev sne, blev knäpp vilket varade i 3månader + Stella fick en förtjockning av gaffelbandet.
-April: Stina åkte ur transporten i 70km/h, hade änglavakt, blev hel i september.
-November: Stella utdömd + Castro hovböld
-December: Castro frisk, men vila=kroppenstelnar till=Galopp ett minne bort + Castro magontattack + Stella....... :'(

2011 har ju varit helt underbart, eller(?)

En jävla tur att man har haft världens bästa vänner runt sig hela året. Ni är guld värda! <3

Så FRUKTANSVÄRT vackert.

Ingen kan ju säga att det inte är vackert med BLING! ME LIKE ME LIKE BIGTIME! ;)



Dock lite smålack på det blå/röd/vita pannbandet. Jag har haft det liggandes i mitt sadelskåp nu ett tag. Och sen nu när jag skulle ta hem det så ramlade typ 20 stenar av, så fort jag tog på pannbandet så föll det stenar. Sadelskåpet har dock stått i minusgrader, limmet kanske inte klarar det, eller?

Nej så nu måste jag skaffa ett lim så att jag kan klistra fast dom igen. Kul att det är det enda pannbandet som jag betalt fullpris för också. ;) Hehe

Det snöar. :( Me dont like!


Godmorgon gott folk.

Idag skall man fixa allt i stallet, åker nog ut till lunch. Sen blir det hoppträning på Curt ikväll, enligt Molly så har han varit helt galen nu när hon börjat rida honom mer igen, så förhoppningsvis så är han på bra hopphumör idag. ;)

Ju galnare desto bättre när det gäller den ponnyn. ;)

Innan stallet blir det lite städning här hemma, eller mest plocka bort överflödiga saker, och sen efter hoppträningen så skall nog mor och jag baka lite. Mysigt. :)


Igår dagen.

Har varit lite seg här på bloggen känner jag, men har faktiskt varit i stallet hela dagen, plus igår. ;)

Igår började vi dagen med att åka och fodra och släppa ut alla hästar. Sen en liten snabb frukost hemma för att åka till stallet igen.

Tittade lite på de första klasserna på lektävlingen, sen gick vi vidare till Alvas stall och hämtade de små djuren.

Hoppade en Ld på Max. Alva mobbade mig lite att jag tyckte 80cm vart högt, hehe. Men iaf så gick det fint på framhoppningen, men sen inne på bana så vart både han och jag lite spända.

Grunden gick helt okej utan större misstag, men sen i omhoppningen gick det inte lika bra. Jag tog antingen för många, eller för få halvhalter, och sen vid ett tillfälle så vart Max livrädd för en liten blomsamling på ena kortsidan när jag skulle göra en kort sväng, så det blev tvärnit två galoppsprång helt snett och ett jätte språng över hindret. Haha så himla söt.

Men vi var 0-0a iaf. Och grunden är jag ganska nöjd med faktiskt. Nästa gång får jag ta och låna ut Curt (om vi fortfarande har kvar honom såklart) till Alva eftersom hon är så snäll och låter mig rida hennes fina djur. :)

(Film kommer senare)


Alva och Maxi!

Sen red jag min fina Castro som skötte sig som en gud, klarade av lite mer galopp denna dag (hela två varv på volten) och var väldigt avspänd och fin. Underbara varelse!



Sen blev det lite hoppning på tjocka Stina. Skuttade runt på en liten studs på 50 cm. Stina har verkligen förändrats på äldre år, förr så gick det enbart i 280km/h och nu för tiden är hon lat som bara den, om jag släpper skänklarna för en sekund så stannar hon, sötnöt. Och hon har börjat hoppa riktigt runt och fint min lilla prinsessa! <3



Molly red Curt och han var tydligen helt galen och så tror jag att Stella vilade om inte Molly red henne.

Jag lovar att jag skall svara på era kommentarer senare. :)

Puss så länge. ;) hehe

Underbar dag idag.

Skriver mer sen nÄr jag har lite mer tid gott folk, fÖr nu Är det mat som gÄller. :)

Lektävling.

Imorgon (idag) lär det inte bli så mycket bloggning på förmiddagen, så därför slänger jag in ett nu istället. ;)

För det första så har vi morgonfodringen, och sen är det en liten lektävling som jag kanske skulle få vara med i en klass med Max. Mycket kult! ;)

Hade egentligen tänkt vara med me Curt också, men jag har inte full koll på hur det är med hans tassar, Molly säger att han känts normal när hon ridit lite på honom. Men jag får väl se hur det är med honom imorgon så kanske han skall få vara med i en liten klass iaf.

Men hans hälsa går före allt iaf. ;)

Och sen efter tävlingen så skall jag och Alva smocka i oss våra tårtor som vi vunnit (alltid tårta till vinnaren på de här tävlingarna). Så det lär ju bli en långfika. ;) Hehe

Sen efter det så skall jag motionera Castro litegranna och se vilket humör han är på denna dag. Sen kanske en tur på Stella och sist ut till bästa Stina. :)

Så där har ni morgondagens (idagdagens) schema, eller a som det ser ut nu iaf. ;)


VÄRLDENS två BÄSTA ponnysar! <3


Hästarna.

Blev inkallad till Dahrves för att jobba idag, alltid lika kul. :) och så är det ju självklart ett plus att man får lite extra pengar ner i fickan, det behövs om vi säger så. ;)

Eftersom jag jobbade till 6 så blev hästarna lite lidande, eller ja de lider nog inte så mycket kanske, men jag får dåligt samvete iaf. ;)

Mamma fick ta hand om Stina idag, och hon hade tänkt att rida men sen hann hon inte, så nu har Stina vilat två dagar i rad vilket INTE är helt okej!




Hade först tänkt att Castro skulle få vila eftersom vi kom så sent ut till stallet, men när jag väl var där så passade jag på att rida, tycker inte om när han vilar, och det har han ju gjort ganska mycket på sista tiden om vi säger så. ;)

Men iaf när jag red honom igår så betedde han sig som ett litet as, jag hann galoppera hela ett galoppsprång innan han började sparka, sen när han sparkar så byter han galopp, och han är sämst på förvänd galopp, så då försöker han byta tillbaka vilket bidrar till lite mer sparkar, och sen är han ännu sämre på att byta galopp, så då blir han jätte arg när han går i korsgalopp så då blir det lite fler sparkar, och tillslut blir han så arg på sig själv så att han tvärnitar och backar bakåt.

Jadu han är underbar den där hästen ibland. Det sista man kan göra är att säga till honom på skarpen, för då blir allt tusen resor värre.

Men efter ett tag så kunde vi iaf galoppera ett varv på en liten volt i båda varven, vilket belönas med en morot. ;) Vi har höga krav på oss för tillfället. hehe

Men idag så skötte han sig riktigt bra. Travade mest dock eftersom jag inte vill att han skall komma till de stadiet att han blir sur, för det är så himla svårt att få tillbaka honom till det normala. Han bråkade ingenting och var hur mjuk i munnen som helst. Stolt över min lilla ADHD pojk idag. ;)


You are one of a cind!

Molly har ridit Stella idag, vilket hon har gjort ganska mycket på sista tiden faktiskt, det är kul för Stella att få komma ut litegrann. Men hon hade tydligen varit mycket pigg idag, den lilla sötnöten.

Ja som ni kanske förstår så är hon inte halt nu och benet ser bättre ut än någonsin. Så fruktansvärt sorligt att hon skall bort, hon är en sån positiv indevid som man blir lycklig av att vara runt, öronen är alltid spetsade rakt fram.

Nej imorgon måste jag nog ta en tur på henne själv, har ju inte så lång tid kvar nu...



Molly har även börjat rida Curt lite mer nu, han är inte längre varm och jag tror han rör sig typ normalt igen. Mina fuxpojkar och deras hovar, man tycker att man gör allt för att få dom bra. Men de där röda är ju lite överdrivet känsliga kanske. ;) Haha


Underbart fint!

Hon som jag beställde luvorna av ville ha en bild på schockemöhle schabraket och luvan från henne tillsammans för att se på färgerna, så jag tänkte att jag passar på och lägger upp den bilden här också.

Färgerna är verkligen precis samma nyans. Det tycker vi om! :D


Dålig bild dock.

Ja ni julen kommer bli allt än underbar detta år.


Om man ändå förstod varför..

Orkar inte det här!!!!


Du är för fin för att bara försvinna.

Nej om man kanske skulle dra sig ut till de små djuren.

Inte mycket på mitt schema idag, ungefär som alla dagar. Hehe

Men iaf så skall jag sköta om djuren, och sen skutta lite på Max ikväll. Underbart.

Sen skall Stina få nya fötter idag också, men det får då modern min ta hand om. ;)


Bästaste Alvin

Idag har jag firat bästaste Alvin som fyllde år i lördags, men då hade hon rymt till Grevagården för att tävla så det blev tårta idag istället.
På Fredag har jag dessutom lovat att följa med ut på fest för att ta hand om skitungen!
Känns väl lite sådär men har man lovat så har man och vad gör man inte för sin lilla favvo kines ;)
Berättar mer om hästarna imorgon för nu sitter jag hos Alvin.
Men Stina fick sig iaf ett litet pass på banan, Castro likaså UTAN bråk! Galopperade i BÄGGE varven!
Livet leker, dessutom tvingade Alva och Fia med mig på uteritt på underbara Max. Blev väl lite lagom seriöst men
mycket roligt.

 
Super fuxen Hektor fick stå för bilden idag, hans framben är nästan lika fin som Castros ;)
Från MsvB i sommras tror jag...


Nu så.

Nu har Castro äntligen fått sulor på sig. SKÖNT!

Är bara hemma på en liten lunch rast för tillfället. Har än så länge fixat allt i stan förutom att rida Castro, så det skall jag göra senare samt åka ut och fixa allt/rida Stina. :)

Sen skall man umgås lite med Sara och Alva också, de skulle bara skriva klart Nationella i matte, jag är då mycket glad över att ha allt sånt bakom mig. ;)


Imorgon händer det.

Imorgon klockan 9(?) skall Gunnar skos. Eller ja hovslagare och tider, det kan lika gärna bli vid 2. ;)

Men förhoppningsvis så får han på sig både skor och sulor imorgon. SKÖNT!


Lite små härligt.

Har idag ridit "klokt" på Castro för första gången på VÄLDIGT länge. Han var väl ungefär precis så som jag trodde.

Han var fin i munnen, lite stel i höger dock, PIGG, och efter 30sek galopp i vänstervarv så började han sparka och bråka lite, men samtidigt var han lite för glad för att bli allt för sur. ;)

Jadu han kallas ju inte för Galne Gunnar för intet. Hehe

Nej men jag lär ha ett par helvetes månader framför mig innan vi kommer igång på riktigt. Att låta en lite äldre häst vila är ju typ något av det sämsta man kan göra, speciellt när de är vana att gå så mycket som Castro är, kroppen stelnar till totalt, och så fastnar dom i alla kotor i kroppen, och då blir det ju inte bättre när man har en häst som är OTROLIGT känslig för att sitta fast eller om någon muskel bara är liite stel.

Men vi brukar alltid komma tillbaka, även ur de djupaste hålen. Så till utesäsongen är vi nog tillbaka och klättrar oss upp i klasserna. ;)

Livet är då minsann ingen dans på rosor när an har en röd häst vid namn Castro. Men jag klarar mig mer än fint ändå, för han är värd att kämpa för!



Sen har jag också ridit Stina idag. Hon var stel, jobbig och ville inte jobba med mig idag. Men men alla har vi dåliga dagar, enligt mamma så såg det bra ut iaf. ;) Hehe


Vi har en plan.

Eller jag och Alva iaf, Sara vet nog inte om vad vi två har klurat ihop, men snart så snart så får hon reda på det. ;)




Helt underbara.

ÅÅh lycka när jag tittade ner i brevlådan och hittade dessa finingar. En dags leveranstid, det är bra det. :)

Försökte ta kort på dom men det fick inte till något bra ljus så att den rätta färgen kom fram, men jag lägger upp en bild som jag fick av hon som gjorde dom och den hon har på sin annons. :)

Hon gör luvorna själv så man kan i stort sett få dom hur man vill, och till en billig peng.

Båda luvorna har jätte bra passform och satt som en smäck på Castro, så jag kan verkligen rekomendera att köpa av henne.

Den orangea kostade 220:- och den rosa 200:-, inte speciellt dyrt för såpass fina och välgjorda luvor. :)

Ni hittar hennes annons HÄR



Den rosa.

Projektarbete.

ÄNTLIGEN har jag fått upp den på youtube. Dock med helt fel musik som egentligen inte alls passar, men musikutbudet på denna dator är minimalt.

Men iaf så är den uppe nu. :)


HoppasHoppasHoppas...

Att mina luvor kommer idag, är så himla sugen på att se hur de ser ut live, på bild är de väldigt vackra iaf. :)


Hästarna.

Idag har faktiskt mamma fått fixa det mesta i stallet eftersom jag jobbade till 6.

Så det enda jag gjorde var att rida Hektor och han var verkligen helt underbart fin, han har bara blivit finare och finare för varje dag nu, tror jag hittar mer och mer knappar också. :) Men imorgon kommer Alvin hem och tar över den fina fuxen. ;)



Egentligen så borde jag börja rida Castro lite mer ordentligt nu, men samtidigt vill jag inte rida när han är olika lång i framfötterna, vill inte att han skall belasta ena benet mer än det andra. Ivan skulle komma och sko idag men det gjorde han då inte. Hoppas han kommer imorgon iaf. :)



Curt är fortfarande öm i sina framfötter efter skoningen. Men nu är det mest vänster. Hoppas lillprinsen blir bättre snart, annars får vi se till så att Roger slår på ett par sulor. ;)

Mamsi red tjockisStina idag. Hon hade tydligen varit väldigt fin fast hon red i skogen. Ja vad skall jag säga, det är ju trots allt enbart jag som har ridit henne på det senaste. Och eh ja min ridning är ju unikt bra som ni alla vet. Hehe ;) (hoppas ni ser ironin) I vanliga fall så brukar faktiskt Stina bli mycket roligare och mjukare att rida dagen efter mamma har ridit henne, de två är ett litet bättre team än vad jag och Stina är. ;)

Wordfeud

Lägg till mig på wordfued vettja, ronjahakansson. Jag är superkass och ligger alltid under med MINS 30p. ;) hehe

Färdigjobbat för idag.

och nu skall jag ut till mina små älsklingar. :D


Working woman.

Har blivit inkallad på Dahrves då Zarah var sjuk och ingen annan kunde komma. Så idag blir det jobb för min det. Mycket kul. :D

Men det lär därför inte bli så mycket bloggandes för min del, slänger väl in ett litet inlägg i kväll när jag slutat dock. :)


Puss på er! <3

Världens bästa klass.

Så många minnen, SÅ STOR SAKNAD!! <3







Hemkommen igen.

Har idag endast ridit Hektor, och han var ASFIN idag, helt underbar liten ponny! Lyssnade på alla mina hjälper och var väldigt pigg och glad, det tycker vi om. ;)



Sen har fadern och modern varit ute och gått med Castro och Stella. :)

Imorgon skall Castro skos och få sulor, så förhoppningsvis kan jag nog sätta igång honom lite klokt igen. Men det lar ta LÅNG tid innan vi är tillbaka i topptrim igen. Men det är det värt! :)

Bloggsvar

Annie om Upp och iväg.:
Varför sålde ni frej ?

Sv: Han har aldig varit min, utan jag lånade honom av Olivia som ägde honom då. Vi ville köpa honom men han var lite för dyr för oss, men sen en timme efter det att vi hade fått ett samtal från veterinären som sa att Castro hade gått igenom veterinärbesiktningen så ringde Olivias pappa och sa att vi kunde få honom för det vi begärde, men vi valde att köpa Castro istället. :)

Anonym
om De där djuren alltså.:
när ska hon tas bort då?

Sv: Vet inte, antagligen vid årsskiftet eller något sånt.


Hemma en liten snabbis.

Har hittills haft han om Kalle, mockat och fixat allt ute hos Stina. :)

Skall snart iväg och klippa Olivias häst, men först en liten lunch pause. ;)


Ny beställning.

Var på Dahrves häromdagen och beställde lite saker, eller jag beställde ett schabrak och moden min beställde en hjälm till sig själv, som hon hade tänkt att vi andra i familjen skulle ge henne i kombinerad julklapp och födelsedagspresent.

Men nu är det lite så att hon beställde den i strl 55, så den lär vara för liten för mig, jag som ville kunna sno den på tävling ibland. (för jag har ju egentligen inte alls för många hjälmar redan) ;) Hehe Men jag skall nog kunna trycka in mitt feta huvud, om man vill så kan man!


Eftersom jag redan fått alla julklappar i år så måste man ju köpa några till sig själv istället. ;)


Den är ju bara för fin denna hjälm.

Sen har jag även beställt två luvor, men färg får ni reda på när de kommer. Mycket fina färger dock!

Ni underbara.

Skall snart iväg till Stallet då Kalla kommer och skall rida Curt vid 11. :) Och sen vid två skall jag ut och klippa Olivias häst. :)

Förrseten jätte kul att jag har fått endel kommentarer på sista tiden, jätte kul verkligen, fortsätt så! ;) (skall svara på alla så fort jag kommer hem sen, hinner inte riktigt nu)

Puss


Kalle och Curt.

Upp och iväg.

Nu bär det snart av till stallet och till alla små "sjuklingar". Blir nog bara en skrittur på Castro idag efter hans lilla anfall igår, och sen får jag se om mamma kanske följer med på Stella. :)

Sen skall även Stina få sig ett litet pass idag. Blir nog ridbanan för hennes del, kanske till och med lite hoppning á 50cm. ;)


Aaaahhhh

Nu när man blivit klar med projektfilmen, fått allt att fungera, lägger upp den på youtube så funkar självklart inte musiken, jag som hittade den mest perfekta musik. Livet är inte på min sida för tillfället  helt enkelt. ;)

De där djuren alltså.

För det första så fick jag reda på idag att de bestämt sig för att ta bort Stella nu. Man känner sig inte ett dugg skylldig eller så nej(?).....

Sen bara några minuter efter jag fick reda på det så skickar Lill-Fia ett sms om att Castro står och skrapar oavbrutet och andas jätte tungt, sen någon minut efter det så skriver hon att han lagt sig ner. Jag får såklart panik, springer in till mormor och snor hennes bilnycklar sen 120 ut till stallet.

Paniken växer inom mig och jag darrar i hela kroppen. Men när jag kommer dit så har de fått upp honom iaf och är ute och går lite.

Nu var han iaf ganska lugn och andades normalt, dock alldeles för snäll för att vara Castro. Men jag fortsätter ett varv runt travbanan och han blir piggare och piggare.

När jag kommer tillbaka till stallet så är han snudd på sitt vanliga jag= så fort man kommer i närheten så äter han upp en.

Sen för säkerhetens skull så fick pappa gå med honom medans jag red Hektor. När jag galopperade igenom en vattenpöl så blir Castro rädd och efter det så var han helt upp i varv, han springer runtrunt och gör lite bocksprång samt lite utfall mot Kevin.

Så då var han verkligen sig själv igen.

har precis varit förbi stallet igen och sett hur han mår och allt verkar vara bra. Så nu känns det lite lugnare iaf.

Älskade häst du får icke skrämma mig sådär! <3

2011 är verkligen ett jävla pissår!!!!


Första turen med sadel på gammelmannen!

Idag har jag ridit Stina en liten tur i skogen. Hon var mycket fin och lyssnade även på mina minsta förhållningar, eller kanske inte riktigt men nästan alla iaf. ;)



Sen har jag tagit första turen på Castro med sadel idag. Blev tillochmed lite trav. Han var yber pigg och ville inte alls lyssna på mig. Men vad kan man förvänta sig av en häst som i vanliga fall vilar 1-2 ggr i MÅNADEN och nu har vilat i några veckor. Hehe

Men emellanåt så skötte han sig bra och blev väldigt mjuk, men de tillfällerna var ju inte så långa kanske, och absolut inte på hemvägen. Hehe



Har inte kollat så jätte noga på Curt idag men det verkar som att han gick lite bättre idag iaf. Min känsliga lilla fux! <3


Min lilla råtta!














Nästan färdig.

Idag har det varit lite fullt upp för mig, eller iaf för att vara mitt liv så har jag haft endel att göra.

Red Stina på banan idag. UNDERBARA ponny säger jag bara. Hade nästan ingenting i handen och hon jobbade på jätte bra och gjorde allt jag bad om. De där hästarna gör en ganska lycklig ibland. ;)



Sen orkade jag inte sätta på träns på Castro idag så det fick bli en liten promenad för mig också. "Longerade" honom lite med grimskaftet några varv på sandvolten för att se om han haltade något, och jag kunde faktiskt inte se någonting, och eftersom jag bara hade ett grimskaft så var det ju en väldigt liten volt han gick på.

Men han har ju ganska mycket överskotts energi för tillfället så jag höll på att få mitt huvud avsparkat vid ett tillfälle, knäppa lilla häst! <3



Curt var väldigt öm i sina hovar idag, fram, plus att han också var varm i båda fram. Roger var och skodde honom igår(?) och jag tror att han råkade ta av alldeles för mycket. Så förhoppningsvis så blir han bättre när hovarna vuxit lite. Han är ju lite känslig den där ponnyn! ;)

Det känns som att jag har sån tur med hästar för tillfället. Eller(?)



Sen vid 18.15 ikväll är det stallmöte eftersom Ninna har bestämt sig att ta över stallet. Så jag hade tänkt att innan dess skall jag få ut mamma till Dahrves, får se hur jag lyckas med det. ;)


Iväg till stallet!

Skall nu iväg och fixa alla djuren. Sen skall jag försöka tvinga mor min att åka till Dahrves och se om det går att beställa ett fint schabrak.

Sen måste jag även städa bilden idag eftersom den ser förjävlig ut för tillfället.

Sen måste jag se med Alva om jag skulle motionera hennes häst idag eller ej. :)

Ja det var väl min Torsdag. Hörs senare. :)


Datorn börjar nog bli ganska trött på mig.

Just nu håller jag på och fixar med min projektfilm som jag gjorde i 3an, men jag kunde aldrig göra en filmfil utav den eftersom massa filmsnuttar var helt svarta när man sparade den. Så nu måste jag spara alla små filmsnuttar som filmfiler innan jag kan sätta in dom i den riktiga filmen, och för varje lilla film jag sätter in så måste jag spara storfilmen som en filmfil, då fungerar det, men som ni kanske förstår så tar det endel tid eftersom "storfilmen" är för tillfället 6½min, och spara en film som är så lång tar ett BRA tag!

Samtidigt som jag fixar med filmen så sitter jag och tittar på massa saker på internet. Vilket kanske inte bidrar till att datorn jobbar snabbare... Stackars liten! ;)


Snabb leverans från FUJI.

Beställde 144 färgkort från FUJI i typ Söndags(?) och idag kom dom. Det måste jag få säga ändå är fruktansvärt snabbt! Eller? :)


Fick lite bilder igår.

På bästa Castro från Nationella här i Visby i somras. Lägger dock bara upp två bilder än så länge. ;)




Visst är han fin min lilla häst!!!! <3

Tack än en gång för bilderna!!!!

Hoppningen igår.

Först red jag Stina på ridbanan, till en början så var hon väldigt mjuk men otroligt lat.

Sen när jag började skutta lite så kom farten och då vart hon även ganska stel i höger sida, eftersom hon vill ta den snabbaste vägen till hindret så drar man in bogen och ställer sig utåt, det är hennes lilla speciallite.

Men efter ett tag så var hon ganska mjuk och fin i halsen även vid hindren.



Sen fick jag skutta lite på Max i ridhuset. Alltså underbara lilla ponny säger jag bara, jag är helt såld på han. ;) Hehe

Hoppade max 80cm tror jag. Konstigt nog så kände jag avstånd mycket bättre på honom än på mina egna, fast han har ju också en mycket större galopp så det kan vara därför. ;)



Sist ut var Curt. Han var helt okej fin igår, inte så fin som han kan vara dock. ;) Men hoppade iaf en bana som låg runt 1m-1.10m. Vi fick dock ett stopp på en oxer ur sväng, antingen tre stora galoppsprång eller fyra korta språng från väggen, så den låg väldigt nära.

Mitt och Curts problem är ofta att kunna aktivera genom svängar, han dör väldigt lätt och då klarar han inte av att hoppa en oxer på 1,10m. Eller jo visst klarar han det men han har ingen lust. ;) Hehe

Men iaf fick vi ett stopp där, men sen skötte han sig underbart bra. :)

Det är bara jag som har vant mig så himla mycket vid Castro, han kan man både länga och korta hur mycket som helst och han klarar hindren utan problem. Och då tror jag att alla hästar är så. ;)



castro fick vila igår tyvärr.

Usch

Hatar de mornar då man vaknar, tittar ut genom fönstret och ser massa vitt på marken, usch snart är det äcklig vinter igen......


MYCKETmycket gammal bild på mig och bästa ponnyn! (OBServera att jag har dressyrläder på bilden men ändå inte når under magen, det var den gamla goda tiden det!)

Mycket hoppning på schemat idag.

And I like it muchos!

HAr hoppat Stina, Max och Curt. Allehopan gick som på tåget.

Skriver mer om det sen. Hej så länge!!!




Högst på listan är ändå att få hoppa denna igen!


Nej upp och göra något nu kanske.

Skall iväg med mormors bil till verkstaden eftersom det dunkar till varje gång man gasar, känns lite som att något sitter löst.

Sen blir det ut till hästarna, skritta Castro och rida en tur på Stina. Sen senare skall man skutta lite på Curt. :)

Så vi hörst senare när jag kommit hem från alla små äventyr. ;)


Castro önskar sig detta i julklapp. ;)





Det lilla jobbiga är att jag använder inte nosgrimma och sen lär jag byta ut pannbandet, så det blir inte speciellt mycket man använder för 1000:-. Kanske lite onödigt. ;) hehe

Dagens.

Idag har jag ridit Castro och Stina. Castro fick bara en skruttur idag igen. Ivan skall komma förbi någongång i veckan och fixa hans hovar, så får vi vad som händer sen. Hatar när livet är såhär segt, vill igång på riktigt nu!


Bild från första tävlingen efter hans första knäppryck som varade i 6månader. Tänk er 6 MÅNADER utan att kunna galoppera, knäppet fick han efter två veckors vila pga spricka i strålen. Om vi nu kommer igång någongång så vet man vad som väntar ett tag framöver. ;)

Stina fick sig ett pass på banan idag. Ställde fram två små hinder som jag skuttade lite över. Till en början så tyckte jag mig se avstånd ovanligt bra för att vara jag för tillfället, men så fort jag började tänka att jag faktiskt såg hur jag låg så försvan allt. Jag vet inte riktigt vad som försigår uppe i mitt huvud ibland. ;) hehe



Imorgon blir det hoppning för mig och Curt. Skall bli kul minsann. ;)


Blööö

Fungerade tyvärr inte denna gång heller...

Hmm

Försöker lägga upp min projekt film på youtube, men när jag försökt förut så har det ine gått att spara den som film, hoppas jag lyckas denna gång. ;)


Ut till de bästa!!!!



Liten uppfräschning.

Nu har man beställt 144 bilder på sina små älskade djur, mest på Castro och Stina eftersom de äär de två jag har tävlat mest på och pga det så finns det mest bilder på dem. Men även alla andra älskade hästar skall få komma upp på väggen.

Så nu är det bara att skaffa sig massa ramar och sen börja jobbet. Ett litet problem är dock att det nästan enbart är sneväggar i mitt rum, men på något sätt skall jag nog fixa detta. ;)

Sen lär jag beställa lite mer äldre bilder som jag har på den gamla datorn eftersom jag har mest nyvara på denna, så det lär bli massor med bilder hem till mig snart. ;)


Lycka

Första dagen på Castros rygg efter flera veckors vila idag.

Det är lycka det!!! ;)

Men tyvärr så är han fortfarande lite halt, men mycketmycket bättre dock. Han är ju en liten tönt den där så han känner efter så hemskt mycket. Haha

Sen är han ju väldigt låghalt för tillfället eftersom han är värkt  på den hoven han haft ont i men inte den andra.

Men han verkade väldigt glad över att få komma ut på en liten tur med matte på ryggen. Och trot eller ej så var han inte ens speciellt stel. :)



Stina har också fått sig ett litet pass idag. Det fick bli en liten tur i skogen på henne, hon var mycket pigg och glad som alltid. ;)



Molly red Curt och gick en liten promenad med Stella.

Bloggsvar

Anonym om Börjar bli trist nu.:
Varför lånar du inte den du rider på filmen? han skall ju lånas ut. Eller duger inte den?


Sv: Jadu om jag fick låna honom så skulle jag blivit otroligt glad. Men jag är inte den som frågar om jag får låna en häst, jag vill inte att någon skall känna sig tvingad till att låna ut till mig. :) Alla hästar som jag lånat hittils har ägarna frågat mig och inte jag dom.

Men självklart om jag fick frågan så skulle jag tacka JA och springa runt och skrika av glädje, för det är en otroligt fin häst, som jag hade väldigt kul tillsammans med. :)

Han duger mycket mer än väl till mig, han är både roligare och finare än Castromannen. ;) Haha


Lite hästar som man smått förälskat sig i. Del 2. ;)

Det bästa är att allehopan kostar under 75 000:- ;)

Lite hästar som man smått förälskat sig i. ;)

Fler kommer senare, måste till stallet först. ;)

Börjar bli trist nu.

Visst är det lite skönt att få en liten pause från ridningen. Men nu börjar det bli riktigt riktigt tråkigt.

Jag vill rida, hoppa, tävla. UTVECKLAS, inte stå still längre. Jag behöver något nytt som går att hoppträna på, även när Castro är fräsch så går det inte+ att jag inte vill slita på gammelkroppen, att träna honom. Så det får bli gamle Curt varje träning. Och visst det är skit kul, men lets face it, jag utvecklas inget.

Känns som att jag stått still väldigt länge, eller rättare sagt blivit sämre, tappat jätte mycket.

Förut kände jag ALLTID avstånd till hinder. Självklart kom jag inte alltid rätt, men jag kände dock hur jag låg, men nu mera ser jag ingenting, jag kan inte se ett enda avstånd, allt blir en ren chansning, och hur kul är det? Speciellt inte när man är en sån mes som jag som inte vågar komma fel. ;)

Och min dröm är att lyckas, bli bäst, men den drömmen känns otroligt långt bort, helt overklig, bara en dröm helt enkelt.


Snabb som vinden.

Måste ju få säga att jag har haft en himla turbo idag.

Åkte hemifrån vid 2, och om det inte hade varit fruktansvärt långsam trafik hem så hade jag varit hemma vid 3. Och då har jag fixat alla hästarna, till och med Stina hann jag med. ;)

Måste nästan säga att det är rekord i snabbhet, nästan iaf. ;)


LIte FÖR mycket sömn.

Glömde min mobil i Saras bil igår, vilket gjorde att jag inte hade någon väckarklocka, vilket gjorde så att jag precis vaknade kl 13.20. INTE HELT OKEJ!

Så nu blir det att kasta i sig frukost och sen dra till stallet och fixa allt där. :)

PUSS!


Ni underbara människor!

Har haft helt underbart tillsammans med Saris och Alvin. You just got to love them! ;)

Idag har jag iaf skrittat på Samona, Saras D-ponny, och sen har jag ridit barbacka på Stina.

Hon skötte sig helt okej idag, var ganska lat till en början och tänkte minsann inte komma under sig med bakbenen, och när man skall ställa henne så drar hon upp huvudet och in med bogen.

Men efter ett tag så blev hon verkligen asafin och jobbade jätte bra, men då orkar hon bara 10min sen är hon väldigt trött och lack på mig.

Underbara lilla ponnyn!



Castro har fått en liten promenad nu tre dagar i rad.

Första dagen gick jag när det var mörkt och hade grimma med vanligt grimskaft. INGEN bra ide med en häst som är van att gå 7 ggr i veckan men nu de senaste veckorna inte rört sig alls.

Till en början sköte han sig väldigt fint, men sen började han spänna upp sig, springa runt runt runt, dra iväg, frusta, fnysa och stöna ganska mycket faktiskt, vi stod även lite på bakbenen vid ett tillfälle.

Kan ju säga att jag har då ingen lust att sätta igång den hästen sen. ;)



Castros tillstånd är för tillfället ungefär samma som innan han blev jätte halt. Man ser det liksom bara på böjt spår i ena varvet.

Förra veckan så fick de ut lite var ur hoven, men eftersom han inte är ohalt så kommer det antagligen mera sen. Eller så är han en liten tönt som tror att han har ont fortfarande, för han haltade minsann ingenting när han sprang runt mig som en galning när jag var ute och gick med honom. ;)


DU ÄR BÄST! <3

RSS 2.0