Tävling

Nu drar jag iväg till stallet. Dressyrtävling på både Stella och Stina idag, så önska mig good luck. ;)


Min älskade lilla ponny! <3

Dagen som varit.

Har nu kommit hem från en lång dag i stallet.

Har idag mockat, fixat mat, städat,tittat på dressyrtävling, ridit Castro-vilket gick ganska så bra han vart halvmjuk idag, tvättat, ridit igenom MsvC:1an på Stina-vilket inte gick speciellt bra, duschat Stina samt balsamerat man+svans, flätat svansen, delat upp manen så det blir enklare att knoppa imorgon, och lite annat smått och gott. :)



Bra dag igår.

Först hjälpe jag Molly hoppa Curt. Vilket gick bra. :)



Sen fixade jag Stinas man+pannlugg och rakade kroppen.

Hon fick först ett pass på banan där jag skuttade runt på två räcken på typ 60cm. Hon var mycket mycket fin! Väldigt mjuk och lyssnade fiiint! :)

Sen gick vi till rakbanan och tog den upp i galopp och sen hem via slingan. ;)



Efter Stinas pass så gick jag bort till Alvas fina ponny Max. Red honom ett dresyr pass i ridhuset.

Först försökte jag bara få honom att slappna av i skritt, så det blev ganska mycket skrittjobb först. Sen i traven så fick jag själv träna på att slappna av och vara väldigt lätt i handen, o satan vad fin han blev.

Han slappnade av väldigt bra och i galoppen så blev han även lite för låg och mjuk i munnen, men då var han ju inte spänd iaf. ;) hehe

Men fy satan vilken fin ponny det där är, HELT UNDERBAR! ;)



Sen fick Castro sig ett pass på dressyrbanan. Han var ganska stel men han jobbade på bra och fick väldigt bra galopp på slutet. :)



Mamma red Stella i skogen!

Ganska trött för tillfället... Men underbart lycklig!


Till Salu

Tänkte sälja denna luva. En Svart TATTINI storlek FULL, men passar nog ponny bättre då öronen är ganska små. Endast är använd ett få tal gånger. Ser så gott som ny ut.

Kom med bud till [email protected]


Fick ingen bra bild på den, men den är iaf inte så solblekt som den ser ut att vara. :)

Som alltid.

Det där med snabbheten gick som vanligt inte så bra. Men jag har iaf haft en underbar dag tillsammans med bästa hästarna och bästa Fia!

Red som sagt både Stella och Stina för henne idag och båda gick SUPER!

Dock så var Stina överambitiös som alltid. Jag har inte precis så mycket att säga till om utan hon gör det som hon själv tycker att hon skall göra för tillfället. Haha

Som tex vid denna övning:



Allt gick strålande och hon gjorde fin förvänd galopp, men sen när jag skulle ut på spåret till "rätt" varv igen så bestämmer hon sig att hon skall gå åt andra håller och göra lite mer förvänd galopp, jag verkligen försökte svänga henne, men det var helt omöjligt. Knäpp ponny den där. ;)



Stella var verkligen avslappnad idag, hon är så fin när hon verkligen koncentrerar sig på mig och vad jag vill. I traven var hon riktigt fin och lyssnade bra men i galoppen så orkar hon inte riktigt. Men det kommer det kommer. Vi kämpar vidare.

Fina lilla hästen, hon får ta över Stinas roll nu när hon blir mammaledig. ;) Får vi se om hon kan matcha Stinas resultat. Med lite träning så skall det nog tillslut gå. ;)



Castro fick sig en liten tur i skogen. Red på ganska hårt underlag idag, bra att göra det ibland också.

Han var spänd men gjorde inte mycket dumt, stod bara lite på bakbenen vid ett tillfälle, inte mer än vanligt. ;) Hehe



Curt har blivitt riden av både Molly och Kalle idag. :)

Snabbis.

Snabbt litet inlägg nu bara innan jag skall byta om och sen till stallet. HoppasHoppas att jag kan sno mormors bil idag. ;)

Fia skall hjälpa mig vid 10 när jag rider Stellorna. Så hade jag tänkt attt allt annat förutom att rida Castro skall vara klart innan dess. så nu är det upp och iväg som gäller. :)

PUSS Så länge. <3


Bloggsvar

Sara om Pyssel Pyssel.:
lasrade? :-p

Sv: Japp hon gick med sin "lasermaskin" och behandlade hela ryggen. En sån mackapär som vi hade till Stinas sår i början också. :)


(Lånad bild)

Pyssel Pyssel.

Har nu kommit hem från stallet. Har bara ridit en häst idag. Castro. Och sen har mamma ridit Stella och Stina och Molly har ridit Curt.

Resterande tid i stallet har jag städat upp mina saker lite, samt tvättat massa och lite annat fix. Är absolut inte klar heller. Man har lite mer saker än vad man tror. Hehe

Castro gick iaf bra idag, lite lat, men det är då jag tycker om honom som bäst. Tog bara ett litet dressyrpass idag då Lillemor väntade med lasern i stallet. :)

Så efter passet så lasrade hon hela ryggen på honom. Mycket bra mycket bra! :D


Hästarna igår.

Igår red jag Castro och Curt.

Först skulle vi kolla om Castro fortfarande dummade sig när det kom fram hinder.

Så jag började med att skutta runt på två räcken på kanske 60cm, inga problem och han var inte spänd över huvud taget.

Men sen när de höjde upp till 1.10m så blev han sur nästan med en gång. Men istället för att pressa honom och tvinga han hoppa som jag alltid gjort förut så travade jag runt lite efter varje språng jag tog, så att han blev avslappnad innan jag tog hindret igen.

Och då blev han riktigt fin och bråkade ingenting alls. Så jag tror att han bara behöver känna efter att han faktiskt inte har ont, som han antagligen tror att han har. Han känner inte efter om det gör ont utan han börjar bråka innan för det kan ju faktiskt göra ont.

Så vi får fortsätta såhär en gång i veckan eller någe, så märker han nog snart att han faktiskt är fixad i kroppen.

Han är lite känslig den herren. ;)

Fia hjälpte mig med hur jag skulle rida honom, och hon hade väldigt bra ideer, samt så blir jag inte sur på henne som jag har en tendens till att bli på mor min, så jag skall nog tvinga henne att vara med fler gånger. ;)




Curt fick sig en liten snabbtur i ridhuset innan Ninna började sina lektioner. Först busade jag mest runt lite för att få upp flåset och värmen på honom. Skuttade över lite bomar som de hade lagt fram.

Vilket gör mig till den första som hoppar på det nya underlaget. Coolt va! Hehe

Sen när han var varm så började jag samla ihop honom och tvinga han till att arbeta lite. Och då var han mycket mycket mycket fin.




Stellorna fick vila igår.

Nyaste inköpet!

Gjorde ett litet kap, eller kap och kap vet jag väl kanske inte om man kan kalla det eftersom det var ganska förfallet. Hehe

Men fixarn själv, jag alltså, har gjort så att det nu ser strålande nytt ut! Eller nästan iaf. ;)

Betalade 100:- för det.





Många stenar borta+ släppt i ena hörnet.

Men då kommer min lilla pysselpåse fram. ;)



Och sen blir det som nytt!





I have the magic touch.

Fina hästar idag.

Har ridit dressyr pÅ Stella och Castro idag och bÅda skÖtte sig fint. Film pÅ Stella kanske kommer senarre. :)

Först in i duschen och sen ut till de bästa!


Ni underbara!

Har idag ridit Castro och Stina.

Stina fick prova på det nya underlaget i ridhuset. Förutom att vi knappt kom in eftersom Stina var livrädd för alla vita "pappersbitar", så mamma fick leda in mig och sen kröp vi vidare, och sen var det vattenslangar överallt också, men det var bara bra eftersom då kunde jag träna avstånd samtidigt som jag red dressyr. ;)

Sen när hon märkte att hon faktiskt inte blev slukad av underlaget så gick hon väldigt bra och tyckte nog om underlaget mycket eftersom hon längde som satan i både trav och galopp, så av Stina får underlaget godkänt iaf. ;)



Castro fick gå på banan och han var som en gud idag. Helt underbart så fin den hästen kan vara. <3



Mamma red Stella och Molly red Curt.


Skogsturen igår...

...gick faktiskt mycket bättre än jag någonsin hoppats på.

Hade både mamma och Molly med mig och han var hur fin som helst i galoppen utan att dra ett dugg. Han kanske börjar bli lite mogen min häst. ;)


Mina handleder dödar mig. Usch usch inte helt okej.


Hemkommen.

Har tagit en liten pause från stallet för tillfället.

Har än så länge ridit ett galoppjobb på Stina, hon skötte sig hur bra som helst och blev riktigt mjuk på slutet. Mockat och fixat all mat och sen påbörjat städning+ tvättning av alla mina saker i stallet. :)

Tycker faktiskt att jag varit ganska duktig trots allt. :)

Sen när modern kommer hem från jobbet skall vi ut till stallet igen och rida de två sista i skogen. :)

Men nu skall jag dricka lite Miso soppa. MUMS!


Tidigt

Idag blir det en tidig dag i stallet. Det här man att gå upp tidigt är väl inte riktigt min grej kanske, men jag är uppe iaf. ;)


Fina Stina.

Stinis gick så fint så fint idag. Dock blev hon ganska trött på slutet. Så fort det blir lite jobbigt så tjurar hon ihop, har alltid gjort och kommer nog alltid att göra, så det är ganska svårt att få henne i fint trim, men men hon är ganska så söt när hon står och nickar med huvudet upp och ner, upp och ner. Hehe



Trodde att vi hade bytt Curt mot Stella idag, men tydligen så skulle Molly rida båda, mamma förklarar så bra för mig, eller?? ;) haha

1 klar, 2 kvar.

Är hemma en liten snabbis mellan hästarna.

Har ridit Castro och fixaat allt annat i stallet än så länge. Och han skötte sig fint idag. :)

Nu skall jag byta om till riktiga ridkläder så skall fadern filma mig när jag rider Stina. :) Och sen blir det kanske en kort liten tur på Curt. :)

Hej så länge!


Jadu det är inte lätt att vara liten när man blir tvingad att rida stor häst...

För att kunna borsta Stella måste Alva stå på pallen.



Sen hade hon ingen hjälm så vi fick sno åt oss en, men den satt inte riktigt perfekt.



Men lite söt kände hon sig allt.



Sen var Alva så trött efter ridpasset så hon somnade på hästen,(hon lyckades trots allt komma upp i trav) stackars Stella som längtade in till maten i stallet.



Tjejen kommer nog sussa gott inatt.



Nytt utseende.

Idag har min martingal fått ett litet nytt utseende. Den var alldeles för tråkig så jag var tvungen att liva upp den lite med Swarovski. Inte för att jag har någon häst att ha den på men ändå. ;)



Skulle egentligen vilja ha hela plattan blingad, men vet inte riktigt om det skulle bli fint. Och sen har jag inte så mycket bling heller. Men det är helt klart något att fundera över. ;)


Bloggsvar

Anonym om Filmer.:
Kan du inte berätta lite om var och en av hästarna hur de är att rida osv?

Sv: Självklart jag kan! :)


Cortino

Född 1998 e: Axi RW 70 (Welsh) ue: Gimmic (Svenskt halblod) Mkh:139.5cm

Perfekta hopphästen! Eller om han vore mer säker så hade han varit perfekt iaf. ;)

Han är lätt att både korta och länga, så det är väldigt lätt att rida honom på hinder och komma rätt. Han bjuder på hinder utan att bli stark och dra iväg, ibland kan han dock flyga rakt upp i luften, vilket gör det lite svårare att se avstånd. ;)

Han har ingen wow teknik men han skulle lätt kunna gå msv om han bara vågade själv och litade på den som satt där uppe.

Dock måste man ha honom VÄLDIGT taggad för att han skall tycka det är kul, vilket får andra hästar att bli livrädda för honom. Hehe

Men om man inte har honom taggad så kan han utan problem stanna på kryss, vilket även är anledningen till att alla flyger av honom när de hoppar.

Han är inte speciellt tittig på hinder utan hoppar det mesta, men om han inte är på humör så låtsas han att han är rädd.




Nors Stella Nova (Stina)

Född 2000 e:Orchis Morio (Angloarab) ue:Code Coch Target (Welsh) Mkh:146cm

Ju mindre kontroll man har desto bättre.

I början gick det väldigt bra i hoppningen eftersom jag inte fick stopp på henne och hon fick gå som hon ville. Men sen när jag blev duktigare och ville ha mer kontroll så gick det inte alls. Hon blev jätte osäker och började stanna väldigt mycket.

Hon är väldigt het på hinder och drar iväg så fort hon ser ett. Och jag som är både fart rädd och vill ha full kontroll hela tiden passar inte så bra med en sån häst.

Hon tycker det är urkul med hoppning samtidigt som hon är väldigt feg och man får inte släppa en cm på handen innan hinder för då slår hon i bromsen.

Hon har inte någon kul teknik på lägre höjder, men när det kommer upp på 1,10m så hoppar hon riktigt riktigt fint om hon är avslappnad, men dock är det väldigt o-ofta det händer. ;)

Dressyr är mer vår grej nu för tiden. ;)

Men hon har ju trots allt 8-8 i hoppningen. ;)




Castro

Född 1995 e:Billion xx (Fullblod) ue:Abbé (Svenskt halvblod) Mkh:170?

HUMÖRSHÄST väldigt mycket HUMÖRSHÄST!

Han kan både vara helt underbar och väldigt lätt samtidigt som han kan vara helt omöjlig!

Kan ju säga att han är allt annat än förlåtande, om han tycker att jag gör något fel så säger han till med en gång genom att dra iväg i full fart, och om jag då blir sur på honom så kommer man inte i närheten av hindren och inte heller kan man galoppera.

Men om man håller honom på humör och gör allt på hans villkor så ställer han upp till tusen.

Han har egentligen inte någon speciell hoppteknik och det är inte ofta han hoppar en ur sadeln fast man hoppar ganska högt (väldigt bra första häst på det viset), men samtidigt har han inte heller några begränsningar, hindren kan vara hur höga som helst och ändå skuttar han över utan större ansträngning.

Leker över hinder på 1.50-1.60m. (inte många gånger jag hoppat dessa höjder dock)

Egentligen är han ganska tittig på hinder, speciellt på träning så kan han titta till på lite allt möjligt och smyger fram till hindren. Även när man kommer in på banan på tävling och skall visa ett hinder så tittar han ganska mycket, men sen när man rider emot det så tittar han inte ett dugg.

Det är även en väldigt dålig ide att rida i grupp med denna häst, han blir asarg på alla andra hästar och vill helst pissa på alla jobbiga övningar, så lektioner brukar sluta i katastrof. Därför tävlar jag nästan enbart på honom. Tränar kombinationer lite då och då eftersom det är oftast de vi river på tävling. :)

Ju mer saker man sätter på som "stänger" in honom desto argare och starkare blir han. Därför rider jag på vanligt bett utan nosgrimma och oftast ingen martingal. Då är han nöjd. ;)




Miss Stella

Född 1997 Import Danmark. Stam: Okänd. Mkh:170+?

Den mest otittiga häst jag någonsin ridit. Har aldrig tittat till på någonting jag styrt emot.

Bomarbete och småhinder är bara sååå onödigt och tråkigt. Då springer hon med huvudet rakt upp och helst i korsgalopp och hoppar lika grasiöst som en ko. hehe

Låga breda oxrar hoppar hon riktigt klumpigt på och man flyger som en liten vante. men så fort hindren blir högre så hoppar hon väldigt bra och smidigt.

Med tanke på hennes kropp och utseende så kan man lätt tro att hon är klumpig och inte kan hoppa speciellt bra, men faktiskt så är hon riktigt smidig när det blir högre.

Dock har hon väldigt lätt för att ta i extra mycket och hoppa sådär 50cm högre än hindret, och då även om det är 1.20m. Vilket gör det väldigt svårt att sitta klokt i sprången. ;)



Farbror Frej

Född: 1998 e:Axi RW 70 ue:Orchis Charm Mkh: 148cm

Perfekta hästen för mig. När jag hade honom var han ganska lat och gjorde inte mer än vad man bad honom om, men sen gjorde han också allt man bad honom om. ;)

När man hoppar honom skall man verkligen skita i formen, utan huvudet rakt upp så att man verkligen får in bakbenen och fram honom.

Även fast han var lat som satan och jag fick knappt fram honom på vissa tävlingar så hoppade han allt jag bad om utan att bråka.

Han skulle utan problem kunna gå Mvs A, jag hoppade banor på 1.30m utan att han behövde ta i speciellt mycket.

Bara man har han på sin sida och ger honom mycket beröm så har man en riktigt liten kämpe till häst som gör allt för en. :)




Vanilla Sky

Född 1999 Import Danmark. Stam: Okänd Mkh:148?

Ex pojkvännens häst som man fick låna då han inte ville tävla själv. ;) Hehe

En väldigt känslig häst som har en OTROLIG teknik.

Förutom att hon är väldigt känslig i munnen och tappar lätt galoppen om man tar liiiiite för mycket, vilket är nästan ingenting alls, så är det en riktigt fin ponny.

Hon hoppar allt och gör det riktigt bra. Bakbenen kan man döda för. Travhoppade 1.40m på henne och då var bakbenen över hinderstöden på 1.60-1.70m, det gillas! ;)




Pommeroy

Född 2003 e:Pomme Royal ue:Nebraska Mkh: 165-7cm?

Det honom en sommar då Jennifer inte ville tävla själv och då frågade hon om jag ville göra det, och vem tackar nej till en sån sak? Inte jag iaf. ;)

Han är en väldigt cool häst som har världens bästa självförtroende.

Han är VÄLDIGT lätt att korta samtidigt som han är lika lätt att länga. Så han är väldigt rolig att rida, då man kan leka runt lite och han gör alltid sitt bästa. det var inte många klasser vi hade fel i.

Han är en riktig kämpe som alltid gör sitt bästa och vill verkligen vara nolla.

En riktigt fin och riktigt rolig häst att rida helt enkelt. Man var väldigt llycklig så länge det varade. ;)



Filmer.

Här kommer lite filmer när jag rider olika hästar.

Först ut får bli mina hästar och sen andras hästar som jag lånat. :)

Cortino

Film från sista tävlingen på honom. La med 4 fel.





Nors Stella Nova

Film från en Lc, 0+0fel.







Castro

Film från sist vi tävlade 1.40m, 4 fel.







Miss Stella



Enda filmen jag har på henne, först träning för Erling och sen hopptävling 1m. Kameran flippade ur under tävlingen så hela omhoppningen är inte med, kommer ej ihåg om vi rev ett eller om vi var nolla.







Farbror Frej

Film från första tävlingen när jag fick tillbaka honom andra året. Först en Lb där jag var felfri grund men struntade i omhoppningen då jag ville spara honom till Lan. I Lan var vi dubbel nolla och kom på en andra plats.







Vanilla Sky

En D-ponny som jag fick tävla två ggr pga att Johannes inte ville tävla själv. Här är en film från första tävlingen. La 0fel.Typ 3e gången jag hoppar henne.







Pommeroy

Även detta en häst som jag tävlade under en sommar. Innan hade han gått upp till 1.10m och på sista tävlingen tillsammans debuterade vi 1,30m med 0fel. Filmen hackar dock väldigt mycket.







Det var nog alla djur som jag har ridit/tävlat Under de senaste 3 åren. :)

Filmer kommer upp imorgonbitti istället. Pussss


Dagens plan!

Idag har jag lite halvt fullt upp faktiskt.

Först måste jag städa här hemma.

Sen ut till stallet och rida Castro och Stella och självklart fixa allt annat

Mamma slutar typ 3 så då kommer hon till stallet så skall hon filma mig när jag rider Stina Msv C:1 Programmet.

Men jag skall kanske fika med gänget från klassen i eftermiddag och jag vet inte riktigt vilken tid ännu.

Så det kan bli lite tajt med tid.

Så i med frukost bort med all skit här hemma och full fart till stallet helt enkelt. ;)



Tänkte även lägga upp lite filmer på när jag rider/tränar olika hästar. Kanske kan vara lite intressant. ;)

Hästarna igår.

Igår red jag först Stina barbacka i ridhuset med Kandaret. Hon börjar faktiskt bli riktigt fin på det nu. Dock så blev hon lite tung och hängig i slutet, men då avslutade jag så snabbt som möjligt så att det inte skulle bli obehagligt för henne. :)



Sen red jag Stella tillsammans med Fia mitt emot Säve (gräsplätt). Hon var då inte speciellt rolig igår. Ville inte alls jobba eller lyssna på mig. One of those days.



Både Curt och Castro fick vila igår. Castro har inte vilat fullt ut på typ 28 dagar, bara haft lugna turer annars, så han var väl värd en vilodag. ;)

Lillemor kände igenom honom både Söndag och igår. Och han kändes bättre igår iaf, sen gick hon igenom honom med lasern också. Så det här lär ju kosta...


Godmorgon.

Varit dålig uppdatering på sista tiden. Men jag har varit hos Sara och haft fullt upp i stallet.

Castro kommer jag typ inte tävla förens nästa år någongång eftersom det är nått fel på honom, och ja det tar flera månader för oss att komma tillbaka jämt... Suck.

Verkar också som att jag är den enda som har de här problemen med Castro. Alla andra har kunnat tävla honom hela året medans jag har problem i 6 månader då jag knapt kan galoppera. Dock har det inte kommit så långt ännu, utan han bråkar bara när man hoppar lite högre.

Så förhoppningsvis så blir det inte värre innan vi hittar orsaken. Det är vid de här tillfällerna man skulle haft en häst till som man kunde tävla på. Man själv utvecklas ju ingenting under dessa tider.

Men men Jag har klarat mig igenom de två andra tillfällerna så jag skall nog klara mig igenom detta också. ;) Man få se det på den ljusa sidan, bättre att det blir så nu när vädret ändå kommer vara PISS än som det var förra året när han blev det precis när tävlingssäsongen började.

Nej nu skall jag äta och sen till stallet.


orkar inte


Hästarna igår.

Först ut var Castro. Han fick gå på banan en liten tur. Han var väldigt stel i vänster sida men annars skötte han sig fint.

Inga dumheter igår iaf. ;)

Han tror att han kan lura mig med att endast böja in nosen och inte hela nacken när man ställer honom inåt. Så det fick bli mycket träning på att få in nacken också, försiktigt lite i taget. Och tillslut blev han riktigt mjuk och fin faktiskt. :)



Stina fick också ett litet pass på banan. Lekte mest runt på henne, skuttade över en liten grind, max 50cm.

Hon var ganska stel i höger men det släppte på slutet och då blev hon riktigt fin. :)



Molly red stella igår, tror jag iaf. Hehe Och sen vilade bästa ponnyn!


Inpulssköp.

Som jag sa i morse så hämtade ju Maya mig här hemma med bilen. Sen innan stallet så skulle hon ut till Dahrves.

Egentligen skulle jag inte köpa något, hade endast en 20-lapp med mig och för den köpte jag en mantejp som jag skall ha till benlindorna på tävling.

Men sen när vi skulle betala så började dom packa upp från ett schockemöhle paket. Så låg detta schabrak på disken och ropade på mig. Kunde bara inte inte köpa det. Hade fortfarande  lite pengar kvar från mina tretorn, så nu är det bara ca 400:- kvar som jag har tillgodo på. Hehe


Morgonpigga människor. BLÄ

Skall snart till stallet eftersom både Mayson och Alvin skall dit tidigt. Frågade Maya hur dags hon skulle dit igår och då blev svaret 9-10-11. Men så får jag ett sms vid halv 9 att hon redan är där. Inte helt okej Maya.

Men snäll som hon är så skall hon iaf komma och hämta mig om 20 min, så det gäller att trycka i sig frukost lite snabbt. :)


Lite bilder från Sara.








Den där hästen.

Eftersom jag skulle ha lektion för Molly och Curt så tänkte jag att jag kunde hoppa Castro efteråt när hindran ändå var framme.

Curt gick förresten väldigt bra, det blir bättre och bättre hela tiden och Molly lyssnar bra! Hoppade nästan bara kryss idag så att Molly skall få hitta knapparna innan man höjer hindren och sen hoppade Curt i Måndags och han kan ibland tröttna lite om det blir för mycket. :)

Sara och Alva var med också, och enligt dom så var jag en sträng ridlärare, men man vill ju att det skall bli perfekt, då måste man vara lite hård. ;) Hehe



Sen skulle jag som sagt hoppa Castro. Eftersom han inte varit som han brukar på sista tiden så tänkte jag se hur han reagerade på hinder.

Och ja reaktionen var väl inte den jag ville ha. Så fort jag satt mig på honom så kände jag att det här kommer inte sluta bra.

Han var stel som satan, stark och spänd och drog iväg i galoppen. Sen när jag hade hoppat kanske 4 språng på ca 80cm så började han bråka. Han vägrade att gå till hindren utan backade och stod hellre på bakbenen, när jag väl fick framåt så skuttade han iväg lite så att jag tappade tyglarna och han ville all annan stans än till hindren.

Jag får PANIK och ringer till mamma medans tårarna sprutar. Jag var helt beredd på att jag nu skulle få ett helvete i ett halvår igen. SUCK!



När han började bråka så gav jag upp och satt av istället.

Sen när mamma kom till stallet så gick vi ut till ridbanan. Nu var han precis som vanligt, fin i munnen och lyssnade bra på mig. Skuttade runt på ett räcke upp till 1.10-1.15m och han var hur fin som helst och drog ingenting och var inte tjurig över huvud taget.

Alltså den hästen förstår man sig inte på. Hehe

Vet inte om det var blandningen med ridhus+massa hinder+andra hästar som gjorde att han reagerade som han gjorde.

Men vi hade tänkt att åka till Södertälje i helgen, men det struntar vi i nu eftersom han är lite små knepig. Älskade hästen. <3 



Mamma red Stella idag. Jag hade ställt upp ett vågplank räcke på kanske 50cm. Eftersom alla hästar reagerar på det så tänkte jag se hur Stella reagerade så jag tvingade mamma att hoppa det. Och ja reaktionen var ju lika med NOLL. Alltså den hästen är den mest otittiga jag någonsin mött på. Bara hon får hoppa så är hon lycklig. Hehe

Inte precis som Castro som knapt vågar gå in i ridhuset när det står framme. Knäppa häst!



Jag red på Stina samtidigt som mamma red Stella. Hoppade runt på räcket, och gjorde faktiskt höjdrekord sen efter skadan, hela 70cm högt. Det ni! :D <3



Mot stallet

och de bästa. Både Alvin och Saris är i stallet, så nu måste jag skynda mig och byta om och sen dra direkt dit. :D


Mina luvor

Har inte så mycket för mig, så då tänkte jag att varför inte göra ett inlägg om vilka luvor jag har. Mycket spännande JAG VET!! ;)





Först ut fick bli den som används mest. En röd JOHN WHITAKER luva. Ca-pris: 320:-. Dock så köpte jag den på Dahrves så antagligen var den lite billigare. ;)

Bra passform, skulle kunna vara lite större i öronen dock. Castro har ett relativt litet huvud, men ändå är den lite i minsta laget.

Han visar sitt rätta jag med luvan på=röda horn= jävulen själv. ;) hehe





Snyggaste luvan! (eller?) ;) Märket är ESKRADON och jag köpte den ny på TRADERA för 100(?):-, ord.ca-pris: 230-270:-

Har dock tagit bort den fula passpoalen som satt på från början. Den har en bra passform och lagom stora öron. :)



Märket är SCHOCKEMÖHLE. Köpte den på TRADERA för 80:-. Ord.Ca-pris:265:- Tror den var använd en gång innan jag köpte den.

Har inte använt den ännu själv så jag vet inte hur passformen är. :)





JOHN WHITAKER luva med flagga. Köpte den på DAHRVES. Ca-Pris: 300:-

Tycker den är väldigt snygg förutom att den är för mycket skuren uppåt, luvan går upp över pannbandet, vilket inte är snyggt! (syns dock inte på bilden)



ANNA SCARPATI luva. Köpte den på TRADERA för 150:- Ord.ca-pris: 550-600:-

Har bara använt den en gång och då höll den på att flyga av. Hehe Men den är grymt snygg iaf, tyvärr så är det samma problem med denna som med John Whitaker luvan, alldeles för högt "skuren".





EQUILINE Luva. Specialbestälde den i de färger som jag ville ha. Köpte den på dahrves för ca 600:-

Tyvärr så är passformen jätte konstig. Den är så alldeles för rund och bred samtidigt som den viker sig lite när den är på. Verkligen inte värd pengarna alltså...



PFIFF Luva. Köpt på tradera för 60:-. Helt ny. Ord.ca-pris: INGEN ANING! ;)

Har icke använt den så vet ej passform, men den ser bra ut. ;) hehe





AGRIA luva. Köp på Strömsholm tävling för 150:-

Bra passform, men använder den inte speciellt ofta längre.



SCAPA Luva. Köpt för ca 250:-(?)

använder den inte speciellt mycket längre då jag inte har något schabrak som passar till. ;)





Ligger i tryggt förvar i en tretorn påse när de inte sitter på bästa fuxen! ;)



Hästarna

Har idag bara ridit klokt på Castro. Han fick sig en tur på banan. Kändes bättre idag, dock var han väldigt väldigt lat. Men det tycker vi om. hehe.

Körde mycket mjukgörande i trav idag också.



Stina fick bli longerad idag. Först med inspänning och sen fick hon springa runt utan. Vilket hon glädjes åt väldigt mycket. Fick till och med till ett bocksprång vid ett tillfälle, det ni, det är inte varje dag det händer. ;)



Sist ut var Stella, hon fick sig en skrittur i skogen tillsammans med Alva och hennes röda. Mycket trevlig tur får jag lov att säga. ;)



Molly red Curt idag. :)

Film på favoriten!


Delad dag.

Dagen har både varit tråktråk och asbra. ;)

Först red jag Castro. eftersom det regnat så mycket nu så var alla banor kass. Dressyrbanan jätte tyng och de andra två var snor.

Så det fick bli att rida på travets lilla sandvolt.

Han var fin, men kändes inte alls som han brukar, kan inte riktigt sätta fingret på var det var men han kändes inte helt hundra.

Han var inte halt, men i vänster galopp så kändes det som att han tog jätte korta steg med ytterfram. Men han var inte dum på något sätt och den hästen säger till om det är något som är fel. Så det känns lite halvbra sådär.

Men jag får ta fram något hinder här någon dag och se hur han beter sig, dumheterna brukar ofta komma vid hinder om det är något som inte står rätt till.



Sen när jag kom in i stallet så märkte jag att en sten på mitt swarovski pannband hade ramlat av. Vilket gjorde mig ännu mer deppig. :(

Sen tog jag en tur på Stina tillsammans med modern och Alvin! MYCKET trevligt, förutom att min ponny var crazy bananas.Sötnöten!



Sist ut var min älskade ponny. Hoppade lektion för Ninna och han var helt underbart fin. Hoppade som en gud och villevilleville bara hoppa. ÄLSKADE PONNY! <3

Film kommer senare. :)


Dagens ridpass

Idag har jag bara ridit Castro. Stellorna fick vila idag eftersom de varit så duktiga i helgen. ;) Molly red bästa ponnyn.

Red Castro först på banan. Alltså den hästen, den hästen är ibland det bästa som finns. Han var hur mjuk som helst och gjorde allt jag bad om. Dock så saktade han av så fort jag började prata med mamma. Hehe

Red inte alls speciellt länge idag eftersom han varit lite varm i höger kota ner till hoven. Men jag longerade honom igår och kunde inte se någon hälta och idag kunde jag inte heller känna något, förutom att han reagerar väldigt starkt om han trampar på en sten. Så det känns som att problemet sitter i hoven iaf.

Antagligen är det nog hans strålspricka som gått upp lite igen, så nu måste jag vara extra noga med hovtjäran. ;)

Sen tog vi en liten skrittur runt travbanan, lite mys sådär.


FinFina Knasen.

Jag håller det jag lovar.

Har varit och coachat Sara när hon tävlat på sin finfina häst Otto. Jag sa från första början att med mig som coach så skulle hon lätt vinna. Och vad tror ni händer? Jo självklart vinner hon sin debut i 1.20m med en superfin runda. Som sagt jag håller det jag lovar.

MYCKET STOLT VÄNN HÄR!!! :D <3

Synd bara att jag inte kan coacha mig själv så här bra. ;) hehe




Bilder tagna från martinsvard.se såklart. ;)


Mina prinsessor.

Igår var det KM i dressyr. Var faktiskt med me både Miss Stella och Nors Stella Nova. ;)

Stella var dock utom tävlan eftersom man bara få ha en häst med. :)

Först red jag en Lc:1 på Stella. Jag var helt säker på att jag skulle komma under 60% vilket jag inte har haft på Stina sen vi började tävla dressyr på allvar.

Men trots att avsaktningarna inte riktigt kom där de skulle, omöjligt att få stopp på den hästen (hehe), att huvudet ibland kröp upp och att hon satsade på att hoppa över dressyrstaketet hela tiden, så slutade vi på 63,70%. Inte så illa pinkat med tanke på vilken häst det var jag satt på och domarn var faktiskt ganska snål.

Duktig Stella.



Sen var det Stinas tur. Hon fick gå en Lb:2. När jag red fram så var hon ganska stel och ruskade mkt på huvudet, hemmaplan är ingen bra tävlingsplats eftersom det är här hon tränar varje vecka. Så hon tar det inte på allt för stort allvar.

Men iav när vi kom in på banan så blev det bättre. Hon var fortfarande inte helt stilla med huvudet och ökningarna blev ovanligt ostadiga.

Men vi slutade på 67% vilket räckte till vinst. Min fina flicka kan hon! Vann över de som tävlade Msv:B och en utav dom gjorde typ en perfekt runda, så förstår inte riktigt hur den kunde få så dåligt, men men vi är väl glada för det. ;) hehe

Min älskling. <3



Det tråkiga var att den som vann KM blan Juniorer fick ett täcke, och hon var den enda som var med och hon red en Lc:1.

Men jag fick ett likadant schabrak som jag har på bilden, och då var det faktiskt fler med och vi tävlade mot två som tävlade Msv:B. Så inte helt rättvist faktiskt.

Och visst Stina skulle nog inte kunna ha det täcket, men Castro skulle nog kunna, och med honom så vinner jag aldrig så då kunde väl ändå Stina fått vinna ett täcke till honom. Hehe



Två ponnysar med och de kom 1a och 2a, som jag sagt förr det är ponny man skall ha. ;)

She did it again!


Upp och iväg.

Nej man kanske skulle ta sig till stallet nu. Skall på middag vid 6(?). Alla hästar skall gå och mamma lär icke vara tillgänglig. ;)

Igår var det tredje världskriget mellan mig och Castro. Skulle ta en liten kort tur i skogen, men sen betedde han sig som en gris. Passet blev då alltså ganska hårt och bestod mest åt att stå på bakbenen, backa hemåt och sparka i vart annat galoppsprång när jag väl fick honom att gå framåt.

Och nej jag är inte den som ger mig. Grejen är den att man inte kan bli arg på honom, man måste överlista han, vilket är ju så lätt, eller?? Men tillslut så gav han sig och då gick vi hem och tog en välbehövd dusch.

Eftersom de hade städat bort min hjälm så kunde jag inte hitta den, eller rättare sagt jag orkade inte leta efter den så turen blev utan hjälm också, ännu bättre när man sitter på en lite idiot till häst.

Så jag är inte allt för taggad att rida honom idag. Men men vi får väl hoppas att han har lust att sköta sig, den lilla knäppisen. ;)


Mina schabrak.

Alla bilder är tagna med min mobil så de är ganska grumliga, så schabraken är snyggare irl. ;) hehe





Detta schabraket är det jag använder mest för tillfället. Blått med röd/vit/blå passpoal. Märket är PROTECTOR. Jag fick det av underbara Sopheia förra vintern. :D <3




Köpte det på Hööks när vi var i Udden på tävling i somras. Älskar allt med schabraket förutom märket som är på andra siden, har lite svårt för Hööks märke. Men annars så. Blått med lime kant och flätad blå/silver passpoal.

Kostar 250:- men eftersom passpoalen är lite sönder på ett ställe så fick jag 10 eller 20% rabatt på det.



Ett EQUILINE schabrak som jag köpte förra året någon gång. Egendesignat av mig. Blått med Blå/rosa/vit passpoal. Kommer inte riktigt ihåg hur mycket det kostade, men runt 700-800:-



Curt vann det här på sin första fastlandstävling, första klassen och allt. Kan det ha varit 2007? Blått med gul passpoal. Så fort jag hittat ett nytt blå/gult schabrak så skall detta pensioneras från tävling. ;) haha



Ett LAMI-CELL schabrak som jag köpte 2010. Det var riktigt snygg blå färg på när det var nytt, men nu har det tappat endel färg, men det funkar fortfarande. ;) Kan det ha kostat någonstans mellan 3-500:-?




Sist ut blir detta SCHOCKEMÖHLE schabrak. Köpte i december förra året. Kostade 4-500:- Blått med rosa/silver passpoal.



Och när de inte ligger på någon häst så ligger de tryggt förvarda i denna IKEA kasse. :)


det var dom allehopan. Och fler hoppas vi på att det snart blir. ;)


Puhh..

Har nu fixat toaletten här nere så att den är snygg och ren. :)

Skall nu fixa ett inlägg om mina tävlingsschabrak hade jag tänkt. Spännande va?? Hehe


Trött.

Var lite dålig uppdatering igår, men iaf så har hästarna skött sig exemplasiskt och jag har även ridit Alvas två små ponnysar, vilket har gått bra det med. :)

Så idag skall jag vara duktigare med uppdateringen hade jag tänkt. ;) Kanske något i form av utrustning om jag har lust och tid. ;)


Hehehe vacker bild....

Bloggsvar...

Anonym om Film på bästa ponnyn!:
varför säljer du inte dina ponnyer?!?!?!?!?!?!??

Sv: Jadu det är en bra fråga. Vi har försökt att sälja båda två, men som du kanske märkt så har det inte gått så bra. ;)

De flesta som har provridit Curt har ramlat av. Och han beter sig som en liten gris när de rider honom. Och vem vill ha en häst som inte går i form och inte hoppar högre än 50cm. Hehe

Sen Stina har ju varit med om en olycka och veckan efter det hände så skulle en från fastlandet komma och provrida henne. Vilket är typ 5e gången något händer när någon skall provrida henne. Antingen har hon vrickat sig i hagen eller betett sig dåligt på tävlingar som de kollat på, så att de inte kunnat komma eller velat komma.

Och sen nu är Stina dräktig och skall förhoppningsvis få bebis nästa år, och efter det så lär hon få stanna i vår familj, så får mamma rida ha henne, hon vill jhu trots allt rida hon med.

Men varken jag eller ponnyerna lider av att de är kvar. Stina får göra det hon älskar och hon har inga problem med att mäta sig med storhästarna på tävling. Och Curt har en annan som rider honom 6 dagar i veckan, så han har det ganska bra han med.

Och hellre att dom stannar än att dom blir vandringspokaler, jag har ju trots allt Castro som jag kan hoppa, tävla på och utvecklas med. så än så länge så har jag inga krav på att få en till storhäst. :)




Varför inte??

Hade då ingen aning om att det fanns ett spiktäcke till hästen. Men varför inte?? Skulle vara kul att testa ett sånt här täcke på mina små liv, man har ju själv legat på "spikar", s¨det borde ju fungera på hästen också. :)

Men som beräknat så kostar det endel, 3700:-

Men som sagt det skulle vara kul att prova. :)





HÄR finns det att köpa.


Film på bästa ponnyn!

Här kommer en liten film från igår. Som ni ser så var han taggad till tusen och gjorde små skutt i luften, underbara djur.

Jag är inte personen man vill va på träning tillsammans med om vi säger så, alla andra hästar är typ livrädda för min röda fara. Men kan inte göra så mycket åt det eftersom han måste vara på detta humör för att hoppa bra och tycka det är kul. Hehe


Den där ponnyn gör mig lyckligast.

Har nu hoppat min lilla kanonkula.

Han var mycket finare idag än sist, och det fanns inget stopp på han+ att han var fullkomligt galen emellanåt. Det var kul idag helt enkelt. ;)

Tog några språng innan jag började lita på honom så jag höll lite för mycket före och över, men sista rundan var jag bättre i handen iaf. :)

Älskar denna ponny! <3

Film kommer senare på min lilla galning. :)


BRAAA DAG!

Har so far haft en väldigt bra dag. Dock ganska slapp.

Men har haft fullt med underbara människor och underbara djur runt mig idag.

Tog först ett dressyrpass på Castro och förutom att han kickade några gånger så var han väldigt fin. Fick honom tillslut i en väldigt låg och fin form.



Sen åkte jag och Maya till MAX och köpte en var sin LYXSHAKE! Finns det något bättre eller?? Sen köpte vi även en säck morötter till hästarna. :)

Sen åkte hon hem, men då fck jag istället sällskap av Alvin och Saris.

Tvingade Sara att skritta Stina medans jag red Stella. ;)

Stella var riktigt fin och mjuk idag. Hon kan verkligen vara helt underbar när hon väl vill. ;) Red inte speciellt länge eftersom hon skötte sig utmärkt. ;)



Är för tillfället hemma men skall åka tillbaka sen och hoppa Curt för Ninna vid åtta. Men först blir det att baka cheesecake. ;)

Hästarna idag och igår.

Cortino'

Lördag: Molly red honom i skogen??

Söndag: Molly skrittade en tur + Kalle red honom.



Nors Stella Nova (Stina)

Lördag:
Red dressyr på banan. Honvar HEMSK, riktigt jobbig att rida, så efter ett tag fick mamma ta över, hon får alltid ta de hästar som är jobbiga. hehe

Provade en ny sadel+ny sadelgjord och när vi kom tillbaka så märkte vi att hon fått ett stort skavsår i ena armhålan. Inte konstigt att hon inte ville jobba. Stackars tjejen. <3

Sen knoppade jag henne på rekordtid också, typ 30min, i vanliga fall tar det mer än en timme. ;)

Söndag: Som de flesta nog förstått så var det tävling för hennes del idag. Min sadel+ min sadelgjord=Bättre för min älskling men sämre sits på mig.

För att hon inte skulle få ont av sadelgjorden så hängde den en helvmeter under magen.

Trots skav så gjorde hon allt perfekt, all stelhet som hon haft var borta, anledningen till varför jag älskar att tävla henne, man känner verkligen att hon älskar det.

Inne på banan fick vi några små missar, men annars gjorde hon allt väldigt bra, trots detta så blev vi ganska nerdömda tycker jag, men det var samma sak sist det var hon som dömde.

Men det slutade på 68,18% och högsta procenten av alla=seger.

Min Ponny är BÄST!



Castro

Lördag:
skuttade runt på ett litet räcke, 60cm. Han skötte sig fint och jag kände avstånd väldigt bra. det tycker vi om. ;)

Söndag: Red på dressyrbanan, ett väldigt lugnt pass, red honom mest lång och låg och försökte få en större galopp utan att han blev för framåt, vilket gick bra.



Miss Stella


Lördag:
Mamma red henne på banan.

Söndag: VILADE



Hektor


Lördag:
Red honom på banan, han var fiiin. Gjorde inget speciellt, utan mest bara runt runt för att känna lite på knapparna. ;)

Söndag: Red barbacka ett litet pass på banan igen. Gjorde inte heller något speciellt ansträngande idag heller och han skötte sig finfint.

Är lite smått förälskad i denna lilla fuxponnyn. Vad är det med mig och småknäppa fuxar egentligen?? x) hehe






Min ponny är ju bara bäst!


ÄLSKA DENNA FILM!

Sähär går det till när jag longerar min lilla ponny!


Spratteltanten.

Okej här kommer den fina berättelsen om hur jag hamnade i ett dike fullt av taggbuskar.

För det första hade mamma klagat modern på att jag red barbacka med ett schabrak som inte satt fast eftersom jag inte får något grepp överhuvudtaget om hon gör något, ja så lät det hela turen.

Lite halvt självsäkra jag svarar lugnt att det är bara för mig att knipa lite extra med benen när jag känner att hon tänker flyga iväg åt alla möjliga håll. Inga problem, gamla trygga brunte ramlar man inte av på!

Opps så fel jag hade.

Vägen vi red på, sk järnvägen, är väl 3(?)m bred grus/sand väg. Eftersom det har varit en riktig järnväg förut så är den lite upphöjd på de flesta ställen jämfört med resten av marken, så det blir som ett litet dike bredvid vägen.

När jag travade+galopperade så var jag helt beredd på att hon tänkte flyga runt överallt som hon alltid gör, och då satt jag som limmad. Men sen när man skrittar lugnt och fint utan att hålla i tyglarna, då är man inte riktigt lika beredd....

Och så kom det en på cykel bakom oss, han hade varit där bak ett tag utan att Stina brytt sig, men sen helt plötsligt så märkte hon honom.

Så när jag sitter där helt avslappnad, har släppt tyglarna och tänker på något helt annat, så flyger min häst iväg i sken, och den ponnyn är så fruktansvärt snabb och sprättig i sina rörelser.

Så självklart flyger jag bakåt och eftersom jag inte höll i några tyglar så fortsatte jag bakåt, hamnade i en possition där jag hade huvudet på hennes rumpa och benen lite böjt rakt upp, typ som man ligger i en gyn-stol, innan jag flyger rakt ner i "diket" med huvud först. Som alltid. Man tar emot sig med det som är minst värdefullt. Hehe.

Iaf så satt jag där med rumpan nere i diket och huvudet uppe på vägen, bland alla taggar. MYSIGT.

Som tur var stannade Stina när hon insåg att jag inte längre var uppe på ryggen och så stod hon där och hängde lite halvt med huvudet samtidigt som hon vilade på ena bakbenet som om ingenting hade häst.

Sen gick jag och skrattade hela vägen hem åt min otroligt vackra avsittning.

Det hela slutade med en ganska öm och stel nacke, halvt vrickad handled, rivsår på hand och i ljumske + sticka i ena fingerspetsen, annars ingen större skada.

Ja man blir iaf ganska road av sina hästar ibland. Haha.


RSS 2.0