Fullbokad dag...

Fixade allt på morgonen innan praktiken hos Jan. Red först dressyr på Stina på banan, först var hon fin sen var hon katastrof sen blev hon fin igen. Haha hon är lite rolig den hästen. Tränade lite på serpentinbågar i galopp, vissa gick bra och sen andra inte lika bra, hon bytte dock bara galopp en gång, så på så vis så skötte hon sig iaf. :)

Red sen Curt en lite tur på slingan. Han fick galoppera fort på rakbanan också, då vart han glad den lilla hästen. :) Galan blev han också. Men då är det ju bara som det ska vara. :)

Mockade till alla innan också. allt detta innan kl 8, visst är man väl lite duktig iaf. ;)



Sen hos Jan fick vi börja med att fodra, släppa ut hästar och mocka till dom. Måste ju skryta och säga att jag var oerhört snabb på att mocka idag, sen resultatet är en annan sak. ;)
Sen åkte vi ut och hämtade en fölsto in till stan och sen fick vi rida en varsin häst. Den hästen jag red var blandning mellan nordsvensk och travare (har för mi det, den har tränat för ninna tidigare) , men faktiskt riktigt fin att rida, mjuk i båda sidor och lyssnade bra. Fux såklart var den ju också. ;) haha


Vi fick sluta efter lunch så jag hade gott om tid tills teorilektionen. Hann till och med med att duscha, det ni, det händer inte varje månad. ;) haha



Hejsan svejsan...

Klockan är nu 04.45 och ska snart åka till stallet för att rida alla mina, eller två utav dom, innan praktiken. Har körteori sen vid 16-18. Så jag hinner inte rida efter. Så idag fick det bli väldigt tidigt för min del. Nytt inlägg kommer sen tidigast efter teorin. Nej nu måste jag åka så att jag hinner med allt. :) Puss på er allehopan. :)


Fina fuxar...

Kom precis hem från stallet. Red först Castro på banan, eftersom han precis varit på tredagars så fick han bara gå lugnt. Red han mest på långa tyglar faktiskt, så han fick inte jobba så mycket idag nej. Men det lilla jag jobbade honom så kändes han mjuk och fin iaf. :)



Hoppade sen Cortino för Ninna i ridhuset. Var inte meningen att jag skulle hoppa honom egentligen, men det blev en ledig plats så då hoppade jag in. Måste ju säga att jag var otroligt snygg, hade mjukisbyxor med stövlar över och min ful hjälm. Så man var inte så snygg nej. Men som sagt jag var inte beredd på att hoppa så. ;) Curt var fin idag, kanske inte full bjudning men jag var inte heller speciellt taggad. Hoppade kanske 1,10m som högst och det gjorde han bra. Var ganska tungt i ridhuset så jag antar att det var därför han inte var på superhumör idag. Men han var fin ändå. :)



Stina fick vila idag. :)

Fakta om djuren...

Cortino

Han är min första egna häst. Fick honom när jag var 10 år och han 4. Han är en C-ponny på 139,5 cm. Jag har tävlat upp till La på honom, men nollat 1,10m på cmhoppning. Tävlade honom som mest under 2007-2008, sen efter det har jag blivit för lång och bara tävlat några små tävlingar. Tror att alla som har hoppat honom har ramlat av på han. Så han är väl kanske inte den snällaste ponnyn. ;) Om man inte har ben eller lägger han rätt så stannar han. Men jag tränar upp till 1,20m på honom, så hoppa kan han. Gäller bara att man ska hitta knapparna. :) Är väl ingen stjärna i dressyr eftersom han bokstavligt talat hatar att gå i form. Men så fort man har en graman på honom så kan han allt, gör allt med lätthet också. Skänkelvikningar, öppna/sluta, enkla byten, byten i var tredje och varannat, rygga, ja allt kan han, men det är just formen som inte är kul. ;) Men aa han är den mest underbara hästen.




Stella Nova

Hon är en D-ponny på 146cm. Köpte henne som 6 åring och nu är hon 10. Var livrädd för henne när vi köpte henne, men mamma tyckte om henne och eftersom det var hon som skulle betala så hade jag inte så mycket att säga till om. Hon är väldigt het i hoppningen och hon har alltid varit osäker. Har tävlat upp till La på henne också, men mest Lb. Eftersom hon är så pass osäker som hon är i hoppningen så håller vi på och skolar om henne till dressyrhäst, har dock varit ganska sen i sin utveckling så det är inte förens i år hon har börjat förstå och mogna. Hon är riktigt fin i dressyren men har ett fruktansvärt humör ibland, även därför hon är lite sen i utvecklingen, så fort man har pressat henne lite så har hon surat ihop, men nu på senare tid så har även det blivit bättre. Hon har väl aldrig riktigt varit min typ av häst, eftersom jag är kontroll fraek och hon är inte den man ska ha kontroll på, så är det mest min mamma som ridit henne. Ska snart debutera La dressyr med henne.




Castro

Han är min första ridhäst, köpte honom för egna pengar för lite mer än ett år sedan. Han är född 1995. I sin ungdom har han tävlat upp till 1,50m med Maria Sjögren. Har dock alltid haft problem med vatten och är väldigt speciell, men hoppa kan han. Spelar ingen roll hur högt hindret är han hoppar. Det är just vatten som han inte hoppar ibland, man måste gå/hoppa över vattenmatta nästan varje dag för att han ska ens gå i närheten av den på tävling. I vintras fick han en strålspricka och var då tvungen att vila, efter vilan kunde jag inte galoppera ett steg utan att han sparkade bakut, och absolut inte rakt fram, då stälde han sig på bakbenen och vägrade gå framåt. sen upptäckte vi att han satt fast lite här och var, när vi fick loss det så blev han sakta men säkert bättre och bättre att rida, men det tog ett halvår innan jag kunde rida rakt fram på spåret i galopp. Så jag har haft lite problem med honom. det är inte förens nu det har börjat lossna. men han kommer ju alltid att vara lite speciell. Så fort han blir sur så ställer han sig i ett hörn och studsar. Men om han inte hade varit som han är så hade jag aldrig haft råd med honom så man får se det positivt. man får vad man betalar för. ;) nej men han har en väldigt härlig personlighet och är alltid glad när man håller på med honom. :)




Gamleby...

Kom hem med båten igår från gamleby. Var lite seg så det blev inget inlägg tyvärr. Men iaf här kommer resultaten.

Fredag:

1,10m: Han hoppar ju inte med speciellt kul teknik på 1,10m, hänger med frambenen och hoppar inte alls med ryggen. Men vi gick runt dubbelnolla. Förutom att han blev lite stark i omhoppningen så var han fin annars. Trot eller ej men jag kunde svänga min häst lite. Tyckte inte att jag varken red snabbt eller snäva svängar men det räckte till en 2a placering. Vet inte hur det kunde hända. ;)

1,20m: Kändes lite seg på framhoppningen och hoppade klumpigt på nästan varje språng, men när vi kom in på banan så hoppade han bättre. Rev först 3an som var muren. Kom bra på det och det fanns egentligen ingen orsak till att han skulle riva det, slarvade helt enkelt. Sen gick det bra fram till 8an som var en oxer, om jag var smart hade jag hållt in till ett extra galoppsprång, men istället skjuter jag iväg honom på ett mindre, det var en båge till 9an efter som även den var en oxer, jag fick inte riktigt tag i honom så vi kom nära och ahn fick ner frambomen med frambenen, eftersom det var mitt fel att han rev den här gången så blev han sur och ställde sig i ett hörn och studsade bakåt lite, fick iaf ur honom från det så vi kom över 10an också, men det blev 4 fel efterom han gick bakåt. 12 fel alltså, inte så bra men jag har bara mig själv att skylla. ;)


Lördag:

1,20m: Red bara en 1,20m. Det var en accomulator. Eftersom han hade blivit knasig innan så försökte jag störa honom så lite som möjligt. Red vär inte speciellt bra, men vi var nolla till sista hindret. Tog jokerhindret vilket var en liten pinne som låg på plana hållare, om man petade på bomen så ramlade den ner, självklart rev vi det hindret. Men han var fin annars så jag är nöjd ändå. :)


Söndag:


1,30m: Eftersom vi skulle med båten så fick vi direkt gå in efter D-ponnyerna hade hoppat. Trodde att jag skulle starta efter Helene, men tydligen inte. Så det kom lite som en överraskning. ;) men iaf han hoppade jätte fint på endel hinder och på endel så var jag så dum att jag kastade mig fram så fort han hade börjat lufta från marken, så då fick han ju inte så bra språng. Näst sista hindret var en oxer på långsidan, tog en ganska snäv sväng till den, innan hindret var det väldigt tungt så istället för att ta i honom och ta ett extra så kastade jag iväg honom så han fick hoppa av stort, vilket jag fick ångra till sista, fick inte tag på honom och vi kom för nära så han rev SISTA hindret. annars var vi nolla. Men men han var fin det var bara jag som red som ett spann skit. :)





Nytt försök...

Det var typ ingen som kunde se video klippet på Knas så nu har jag gjort om den så får vi se om det blir bättre nu. :)


Älskade, mest underbara ponnyn...

Har varit och kollat på ponnyerna på tävlingen hela dagen. :) Sen efter hoppade jag Curt och Stina. Hoppade först Curt medans Anna red Stina lite. Curt var helt underbart fin idag, bjöd som bara den och hoppade jätte fint. Hoppade två räcken på 1,20m och oxer på 1,10m. och han tog det som ingenting, så underbar min ponny är. :') Stina var faktiskt också ganska så fin. Hoppade bara 90cm, men ändå hon gjorde det super fint och stannade inte en enda gång min lilla häst. :) Okej hon har inte stannat någongång nu på sista tiden, men idag tvekade hon ingenting heller och lyssnade ganska så bra på mig iaf. ;)

Sen red jag Castro på banan och hoppade ett litet hinder på 80cm med vatten under. Tvekade lite, men utan övertalning från min sida så tog han det. Så han börjar bli mycket modig min häst ska ni veta. Såååå fiiin är han. :))

Film från igår 1,30m kommer här också. :)


Film på Anna från idag...


MODIG Castro...

Eftersom vattengraven skulle vara med i 1,30m så ändrade jag så att jag hoppade derbyt (1,20m) innan, istället för 1,10m som jag skulle egentligen. Tänkte att det var bäst att han kunde få se på vattnet en klass innan så att det var större chans att jag kom runt 1,30m. I derbyt var vattnet 6e hindret, självklart stannade han två gånger på det så att vi blev ute. Men sen på tredje försöket så HOPPADE han. :D

Sen i 1,30m så var vattnet nr 8. Innan var han jätte fin, tappade ryggen på vissa hinder eftersom jag inte riktigt fick in bakbenen under han, men iaf han stannade först en gång, men sen på andra försöktet så hoppade han, blev dock väldigt stark efter. Man måste ju springa ifrån det snuskiga vattnet. ;) men vi var iaf nolla hela banan förutom stoppet på vattnet då, fick dock 2 tidsfel också eftersom han blev lite sur när han stannade. x) haha Nej men jag är helt sjukt nöjd med min häst. I båda klasserna låg vattnet så att man hoppade från kaffeterian, och förut när jag tränat så har det inte gått att få över honom åt det hållet när det har stått en grind framför, så det var ett STORT framsteg att jag fick över honom. :) Fiiina lilla hesten. :D <3













Som ni ser på vissa bilder så tappar han ryggen i sprången, men han var så underbart fin ändå min lilla häst. :') <3

Hel tokig häst....

Eftersom de ska börja så himla tidigt med att göra i ordning banan till tävling, började innan 11 med att harva banan, så kunde jag inte träna på vatten idag, suck. Fattar inte varför de ska börja så himla tidigt jämt, för de börjar som sagt innan 11 med att harva och då när de gjort det så stänger dom den banan så att man inte får rida där, sen börjar dom inte bygga förens 18, så varför stänga den så tidigt? Helt stört, men aja. Det fick bli en tur ut i skogen tillsamman med Anna. Castro var verkligen hel galen och lyssnade inte alls på mig. Vi får ju hoppas att han inte är knasig imorgon, men det borde han inte vara. kan hända att jag rider honom lite på banan ikväll för säkerhets skull. ;)

Sitter nu och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan åka ut till de små och rida dom, inte många gånger kvar på Curt nu...



Världens finaste ponnyn. <3

Snart kanske nästan normal...

Såg på gamla filmer på Castro igår från den tiden då vi inte kom så mycket längre än till ett hörn. Snacka om att det är lite skillnad på honom nu, samtidigt som jag rider honom lite bättre iaf. ;) Såg film från en träning för Erling i vintras då han mestadels av träningen stod och studsade, backade och sparkade, och så fort jag fick fram honom så drog han iväg. Inte någon vacker syn om vi säger så. Nu för tiden så blir han bara stark men annars sköter han sig. Men jag kan ju inte lita på att han förblir nästan normal utan han kan ju bli likadan i vinter igen. men man kan ju alltid hoppas. :)

Ska snart åka ut till stallet och träna vattengrav med castro idag igen. :)


Tuffing...

Tränade på vattengrav med Castro idag. Första gången red jag mot i trav bara för att han skulle förstå lite vad som hända skulle. ;) Först stannade han och stog där helt förstenad precis vid kanten av den, sen fick han en liten smisk eftersom han inte reagerade på mina skänklar, då började han backa och studsa och rycka tyglarna ur händerna på en, eftersom det inte tjänar något till att bråka med honom så satt jag bara där och väntade på att hans lilla anfall skulle gå över, sen när han märkte att jag inte bråkade emot så började han trava emot vattnet av egen motor och hoppade fast jag inte hade gjort något för att han skulle göra det. x) han är lite rolig den där hästen. Sen efter det var det inga problem alls. Ska träna på den imorgon också och då med grind framför, så vi får se om han är lika duktig imorgon som idag. :)

Ponnyerna fick vila idag eftersom det började regna precis när vi kom ut till dom.


Fullt upp...

Igår: Red först ponnyerna i skogen, som vanligt red jag Curt och mamma Stina. Curt gick så fint så med huvudet rakt upp i luften, det är min ponny det. ;)



Åkte sen in till stan. Red både Knas och Dansa, Annas häst. Tog upp båda till ridhuset samtidigt så att vi inte skulle behöva gå fram och tillbaka massa gånger. Red först Dansa, och jäklar vilken häst det är alltså. Hur fin som helst, mjuk i båda sidor och värsta steget, lite skillnad mot Castro om vi säger så. Hade dock lite problem med galoppen först, för det första INGEN annan häst än mina egna förstår sig på mina galopp hjälper, för det andra hon jobbade så grymt mycket med bakbenen i galoppen så att jag inte kunde sitta ner. x) men fy vad fin hon var. :)
Hoppade sen upp på Castro, lite skillnad kanske... Hästen med ponnysteget, nej nu ska jag inte mobba honom, han var faktiskt fin igår, lite stel i höger sida men det gick över ganska snabbt. Tränade på vattenmatta också, la upp en bom på "sockerbitar" och sen mattan under, så han hoppade bara lågt.  Första gången jag red emot det så la jag fram handen och hade inte så mycket ben, tyckte att han skulle våga själv, tänkte stanna men hoppade i skritt sen, men annars var det inga problem. La mattan framför och bakom men han brydde sig inte så mycket. Så han var duktig igår. :)


MysMys...

har varit med Jennifer på tavlingen idag hela dagen. Hur trevligt som helst måste jag få säga. :) Ska nu åka ut och fixa med alla hästar och sen ska jag ut till Jennifer igen för en liten myskväll med alla trevliga små människor. Helt fantastisk dag måste jag säga. ;) Eller jag kanske inte ska säga något förens jag ridit alla djur, men än så länge så. haha ;)

Kansiiig...

Knas från idag 1,20m :)




Film från udden sista dagen 1,20m :)




Sista dagen udden 1,30m 4 fel. :)


Helt klart bäst...

Tävlade Knas idag. Först i 1,10m så gick han hur fint som helst fram till första i omhoppningen. Från sista i grunden till första i omhoppningen så var det en linje där de flesta fick in 6 galoppsprång, men Knas drog ju då iväg lite med mig så jag kände om jag tog tag i honom så skulle vi få ett halvt galoppsprång som sista och typ hamna i hindret så jag sköt i från honom så att han fick hoppa hindret som att det var två oxrar istället för en. Snäll matte han har, men han hoppade väl två meter för långt från hindret och sen flög han över och landade mer än en meter bakom och högt över var han också. Finaste mest underbara lilla hästen. :') Sen resten av omhoppningen drog han iväg med mig som en galning, men vi kom iaf runt med noll fel, så det var ju ganska så bra iaf. :)

Sen i 1,20m var han hur fin som helst till 5e hindret då han tyckte det var lite läskigt så han stod emot lite så jag tänkte att jag skulle lägga spöet lite på bogen, men då hade jag ett annat spö än vad jag brukar, så det blev värsta snärten så han höll på att skita på sig och drog iväg över och sen fyra galoppsprång till hindret efter. Men sen fick jag tillbaka honom efter igen så det var ganska lugnt. :) Så lilla fina hästen gick runt som enda nollan. Underbar är vad han är. :')


Tävling på röding...

Ska snart åka till stallet till den röda galna. :) Ska tävla ute i gropen. Bara en 1,10m först och sen 1,20m, vi får ju se vad han är på för något humör idag. ;) men men det ska väl förhoppningsvis gå bra. :) Nej nu måste jag gå och byta om, see yaa.

Finaste hästarna...

Igår var det en som kom och provred Curt, ska komma idag också, red lite markarbete i ridhuset bara. Han var faktiskt väldigt fin för att vara Curt i dressyren, red dock med graman, men det är ju nästan ett måste med den hästen. ;) Nej men hon red honom faktiskt väldigt bra, får se hur det går idag när hon ska hoppa honom. :)

Red Stina samtidigt som hon red Curt, och hon var hur mjuk som helst i båda sidorna. Så hon var verkligen kul att rida igår. Gjorde allt perfekt den lilla hästen. :)

Sen när vi var klara med ponnyerna gick vi bort till Knas och red honom innan vi åkte hem med ponnyerna, a juste Knas har nu mera flyttat in till stan, red in honom igår och trot eller ej men jag överlevde hela vägen. Och han var hur mjuk och fin som helst under hela vägen, han brukar alltid bli spänd och ska gå med huvudet högt och se på allt, men inte igår då gick han mjukt och fint i form. :) Red först dressyr på dressyrbanan, han var hur mjuk som helst i båda sidor och det var inga problem alls när jag skulle galoppera rakt fram. Tröttnade efter ett tag så jag bytta bana och gick in på stora istället, mamma stälde fram ett hinder med vatten under, och inget problem var det alls att komma över, tittade knappt på den. I och för sig så var mattan gul, men han har samtidigt haft problem med den förut också, så det är framsteg. :) Hoppade inte så många gånger. Först låg det kanske på 1m, sen på 1,20m och sist 1,50m och så hoppade jag det kanske tre gånger på varjde höjd. Så det var hans hoppträning denna vecka. sen får han bara gå över vattnet varje dag. :)

Bästa anna filmade sista när jag hoppade Curt och Stina och sen var hon så snäll och gjorde en film på dom. :')
Underbara små ponnys måste jag få säga. :)


Städning...

Ska till stallet nu och fortsätta med städningen. Sen ska Knas få komma in till stan nästa vecka någon gång tror jag. :) Ska nog rida in honom, vilket egentligen kanske inte är den bästa iden, men han måste ju få komma ut lite ibland också, sen at jag riskerar mitt liv det är en annan sak. ;)

Far min fyllde år igår, men stackarn fick fira den själv eftersom det var stor trav på kvällen. Tror han ska fira idag istället. :) Trot eller ej men jag gjorde inte några stora tabbar alls igår. Du det är inte så vanligt det inte. Var dock 5:- back, men men.

Den enda som fick gå igår var Curt. Red lite dressyr på ängen, skule prova lite olika bett och se vilket han gick bäst på, kan ju säga att det inte är någon skillnad alls på vad man sätter i munnen på han, går lika högt med huvudet med ala. x) Nej men han gick faktiskt ganska fint igår, men han var dock likadan på alla bett. ;)


Underbara fuxar...

Hjälpte Fia med att städa stallet igår. Curt skulle skos på kvällen så vi åkte och hämtade honom och Stina innan vi åkte till stallet, så de små fick stå från halt 10 till sent på kvällen utan mat, bantning på gång här. x) Okej de fick hö så de var inte helt utan mat. När vi var klara med det i stallet red jag Stina dressyr på banan, först var hon litelite stel åt höger och gick upp lite i formen då och då, men efter ett tag så blev hon verkligen hur fin som helst. Tränade på förvänd galopp, enkla byten, längningar i både galopp och trav, vända upp på medellinjen i galopp och lite sånt smått och gott, gjorde det mesta hur bra som helst. Fin Stina. :)



Åkte sen ut till Knas och red honom. Mamma ställde fram ett litet hinder med vatten under. Han var jätte fint och hoppade ganska fint, var i lite då och då och hoppade kanske inte så mycket med ryggen, men aja jag ansträngde mig väl inte så mycket heller. ;) Hoppade först ett räcke och sen gjorde mamma det till en oxer. Slutade väl kanske på att bakbomen var 1,30m eller något. :) Kunde till och med rida på långa tyglar i galopp på spåret utan att han drog iväg eller blev knas, så han skötte sig utomordentligt igår den lilla hästen. :)



Red sen Curt när han hade blivit skodd. Red han på dressyrbanan, med graman så att jag kunde jobba den gamle envisa hästen som alltid ska ha huvudet så långt upp det bara går. x) haha Han var faktiskt hur fin som helst och var hur mjuk som helst. Red lite förvänd galopp, öppna och sluta i både galopp och trav på både böjt och rakt spår, byten i vart tredje och vartannat, enkla byten, sen på medellinjen gjorde jag sluta åt ett håll några steg sen ett byte och sluta åt andra hållet sen lite fram och tillbaka så, helt underbart fin var min lilla häst. Han är verkligen en liten super ponny, lite synd att han inte vill gå i form för han har hur lätt för sig som helst, gör typ allt perfekt och kan nästan allt den lilla ponnyn. :) Det är min pojk det. :) <3



Idag red vi först ponnyerna i skogen och sen red jag Knas på ängen bakom hagen, han var faktiskt väldigt mjuk och fin idag. :)

Fiiin Knas...

De små fick vila idag, så mor min fixade dom medans jag red Knas på ängen bakom ponnyhagen. Han var först lite stel i vänster sida, som han alltid är, men efter ett tag så gick det bort. galopperade ganska mycket och försökte få honom att länga på galoppen så mycket som möjligt utan att han blev stark, och tillslut fick han faktiskt ganska fin galopp. Sen red jag bara lite skänkelvikningar och försökte flytta bogarna så mycket som möjligt. Duktig var min häst idag faktiskt. :)


Sista filmen på Pom från Nationella...

SegSegSeg är jag på att lägga upp filmer, vilket kanske ni redan har märkt men aja här kommer den sista filmen på Pom från nationella iaf. Det är från första dagen, första klassen på tävlingen. En 1,20m bedömning A:0a. Var inte så snabba, som vanligt när det gäller mig, men det räckte till en 10e placering. :) Fina lilla hästen. :)


Filmer på Knas..

Här kommer en liten film på Knas från Nationella. Första dagen 1,20m. Red lite långsamt så det blev ingen placering, men våran första nolla i 1,20m iaf. :D



Film från andra dagen. 1,20m Accomulator (ingen aning hur man stavar) 75/75p. Räckte till en andra placering. Hur fin som helst var han även om regnet öste ner och det åskade som bara den. :)


RSS 2.0