Byte av blogg ett tag.

Eftersom det känns som att jag skriver ungefär samma sak på båda bloggarna så tänkte jag enbart blogga på gotlandsryttarna ett tag framöver. Och jag kan ändå inte lägga upp filmer på den här bloggen så det känns lite små tråkigt.

Men de frågor jag fått här kommer jag svara på i den andra bloggen. Så GÅ IN HÄR! istället.

gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna

Obelix.

Här kommer filmen från träningen i Torsdags, jag tog med alla språng, även de som blev lite små knas, men ni måste ju hålla med om att han är otroligt duktig för att vara andra gången han hoppar lektion i sitt liv, och jag vet inte hur många gånger han har gått i ridhus men jag tror inte det är många iaf. Duktig bebis! Men jag kan ju säga att han var riktigt trött i huvudet efter lektionen, mycket nytt att titta och tänka på. ;)

Och sen måste ni ju hålla med om att han är otroligt söt! En riktig liten god bit. ;)

Om det inte går att se filmen på denna blogg så gå GÅ IN HÄR istället. :)



Falskt alarm.

Som tur var hittade jag min plånbok i bilen, eller rättare sagt Felix hittade min plånbok i bilen. :)

Men igår var iaf jag och Obelix på våran första hoppträning tillsammans, och han skötte sig strålande bra. Det var nästan som om han inte gjort något annat förr. Duktig bebis! :)

(Kan lägga upp en film om ni är intreserade utav det)

Sen idag har jag ridit en annan liten bebis häst. Vilket gick helt okej, och det verkade som att hon ville att jag skulle rida den fler ggr. Mycket kul! :)

Snart (så fort bilen kommer hem) så skall jag åka tillbaka till mina hästar och skritta ponnysarna och raka Curt. Castro är redan riden idag och han gick finfint! :)

Så jag hör av mig mer sen när jag kommer hem från mina äventyr. :)


Bild från DM 2010.

Efterlyses.

Min plånbok verkar ha rymt hemifrån, kan inte hitta den någonstans. Den är liten svart och har massor (ganska lite) pengar i sig. Och ett nordea kort med 22:- på.

Varför skall jag vara så duktig och slarva bort allt jämt?? SUCK!

ONSDAG!

En liten snabbvisning av vad som hänt i mitt liv idag.



Filmade Sara när hon hoppade kl 9 samt fick den stora äran att trava av OTTO! FIIIN häst!





Tvingade Sara rida liten röd ponny tillsammans med mig när jag red en annan röd ponny! Gick GALET bra, eller ta bort bra så har ni det rätta svaret. ;)



Red liten söt Obelix i skogen vilket gick fiiint!



Backade iväg till ridbanan med Castro, och då bokstavligen backade hela vägen till ridbanan, annars stod vi bara på bakbenen, hehe. Men när vi väl kom till rätt ställe så skötte han sig väldigt bra!

Sen har jag även lagat mat till hela familjen=VUXENPOÄNG!

Hejsan alla cpbarn!!

Den BÄSTA av dom BÄSTA här :) Guess who??
Jag har precis anlänt hem till familjen Håkanssons crib och Ronja kokar för tillfället lusseketter eller något sånt! Weeeeeird..


Upp och iväg.

Så fort jag klätt på mig så skall jag åka till rävhagen där jag skall filma Sara när hon hoppar Ottototto (eller Råttan som jag brukar kalla honom, men då blir Sara så arg).

Sen när hon är klar så skall vi åka ut till mina hästar och fixa allt där. :)

Skriver mer sen. :)


Curt 5år, jag 11(?)år

Så nu var man klar med allt.

Har nu varit ute och ridit första turen på Obelix, vilket gick bra, och imorgon blir det en tur igen och sen på Torsdag så blir det en liten bebislektion i Traume. Väldigt kul med lite nya "projekt". :D


Hästarna.

Har än så länge hunnit rida båda Castro och Stina. Båda två på banan och båda två skötte sig helt okej. Fast jag kunde enbart ligga runt på en volt eftersom de fick snöklumpar i hovarna hela tiden, så för att undvika det så mycket som möjligt så red jag i samma spår hela tiden.

Men som sagt båda två skötte sig fin fint.




Snart skall jag ut till Dahrves och rida Obelix, berättar mer om det senare. :)

Sen efter det blir det ut till stallet igen och mocka och fixa all mat, tror dock att Curt få vila idag, han fick ju ett ganska hårt pass igår. :)

Godmorgon.

Inte mycket som händer i mitt liv idag, enbart det vanliga hästarbetet.

Skulle egentligen åka på hoppträning med Curt idag, men eftersom en häst har feber i mitt gamla stall och två stycken från det stallet  skall vara med på lektionen så struntar vi i det. Vi vill ju inte ha ut något till fölmärrarna.

Så det får bli att åka själva till ridhuset någon dag och hoppa, Curt skall ju "tävla" på lördag så jag vill ju helst träna lite på honom innan. :) Eller så kan man hoppas på regn så att jag kan träna på hemmaplan. ;) Snön har legat på marken alldeles för länge nu!

Nej men jag hör väl av mig senare någon gång. :)




Galen tur på bästa Curt.

Jag och mamma tog en tur på järnvägen med Curt och Stina idag. Älskade lilla ponnyn var så underbart galen idag. Nu börjar jag känna igen honom igen, han har ju varit ganska lat på senaste tiden.

Men idag var han då allt annat än lat, flög väldigt gärna rakt upp i luften, och när mamma drog ifrån oss så skenbockade han lite fint så jag höll på att landa i backen, till råga på allt så satt jag barbacka. hehe

Men gud vad jag älskar min ponny när han är på detta humör. :)


Duktig Ronja.

Ibland måste man ju få berömma sig själv (eftersom ingen annan som gör det) Hehehe

Detta har jag hunnit med denna dag än så länge:

-Gett mat+ släppt ut Dahrves hästarna.
-Släppt ut alla hästar vid Hästnäs + gett hö
-Mockat 1 box (mamma mockade 11)
-Ridit Castro på järnvägen fram och tillbaka.
-Handlat frukost.


Ganska mycket med tanke på att klockan var 11 när vi kom hem från stallet och i vanliga fall brukar jag inte ens ha gått upp ännu. x)




Bloggsvar

Anonym om Hästarna.:
varför i hela fridens namn rider du utan hjälm? var rädd om ditt huvud människa! och dessutom har du så snygga/lätta hjälmar, så snälla, ta på dig HJÄLMEN! oavsett.

Svar: Ja du det kan man verklien undra, man är korkad helt enkelt. Nej men jag vet att det är otroligt korkat att inte ha på sig hjälmen, allt kan hända även om man bara skrittar, men grejen är den att jag hellre har på mig en mössa och inte fryser om öronenen än ha på mig en kall hjälm så här års, och ja jag vet att det är en väldigt dålig ursäkt, men så är det tyvärr.

Men oftast har jag hjälm på mig när jag rider Castro eftersom han inte är en häst som man litar 100% på. Mina hästar brukar (pepparpeppar) inte göra så att man ramlar av, de kan bråka väldigt mycket, men när man är påväg av så stannar dom, men självklart är detta absolut inte någon man kan "lita på" eftersom jag vet att plötsligt kan det hända något oväntat. Jag har gått omkull i skritt på långa tyglar 4 ggr i mitt liv så jag vet att allt kan hända. :) Men ibland är man mer bekväm än säker tyvärr.

Och jag har absolut inte hjälmen av bara för att jag tycker att jag är så duktig så att jag klarar mig utan, jag vet att jag har ganska dålig balans och om hästen gör något så hamnar jag lätt på marken.

Men som sagt ibland är det skönare att rida utan, vilket gör min mamma tokig, så jag får ofta skäll för att jag inte använder hjälmen vid vissa tillfällen.

Ibland litar man allt för mycket på sina hästar. :S :)

En tanke:

Hästar luktar illa levande, men gör sig bra på macka när livets låga slocknat!

Otäcka väder!

Fy jag tycker verkligen inte om detta hemska väder. Speciellt inte när man har hästar som måste gå snudd på varje dag, men samtidigt skulle man aldrig byta bort detta liv.

Men iaf så fick faktiskt Stina vila idag eftersom jag inte fått i broddar bak på henne, och Stina har otroligt lätt för att halka med bakbenen.

Men de andra två fick sig en sväng på järnvägen, vilken var full av snö, all snö från åkern bredvid hade hamnat dit. Så idag fick dom jobba lite.

Castro var dock väldigt sur när han var tvungen att vara ute i detta väder, stod på bakbenen, backade, bockade i skritt, alltså det gamla vanliga.

Sen vägrade han gå först också, så mamma fick rida föra, vilket han egentligen inte heller tycker om så då ligger han på som en galning istället. Men på hemvägen så kunde jag vara först igen, men sen skulle vi ta den igen och då samma bråk som innan, men även denna gång så backade vi ner i ett dike också, underbara häst.

Det slutade med att jag var tvungen att hoppa av och sen gå en bit och därefter hoppa upp igen.

Sen i galoppen bort så gjorde han världens luftsprång så att jag tappade tyglarna ett flertal gånger och de höll på att åka över huvudet. Men som tur är så är han ju inte helt dum av sig så han gjorde bara ett lufsprång åt gången så att jag tappade tyglarna, sen drog han upp huvudet så jag kunde ta tag i tyglarna och sen fortsatte han så hela tiden.

Men sista svängen hemåt så var han helt underbart fin. Alltid något iaf. x)

Ja han är ju inte som alla andra iaf. x)


Hästarna.

Först ut var Castro. Eftersom ridbanan var fryst så var jag tvungen att gå bort till ängen som ligger över vägen och sen en bit bort, men det var lättare sagt än gjort.

Det låg ju faktiskt ett otroligt läskigt träd på sidan av vägen som man absolut inte kunde gå förbi, så vi stod på bakbenen, och för en gångs skull så stod han ganska högt också, och där satt jag barbacka utan hjälm vilket inte alls kändes speciellt säkert. ;)

Så det var bara att hoppa av, leda honom förbi trädet, vilket resulterade i att han sprang rakt upp för en liten kulla där det var fullt med buskar, vad tänkte han där kan man ju undra sig. Suck.

Sen vända tillbaka, hämta hjälm, upp på hästen och iväg. Och denna gång gick det bättre.

När vi väl kom fram till ängen så var han helt okej mjuk och jobbade ganska bra, lite pigg och stark emellanåt, men jag får ju skylla mig själv när jag lät honom vila igår och sen rider på en stor äng dagen efter, men ja ja om man inte har någon annan stans att rida så.

Men han gjorde inget dumt och jag är väl helt okej nöjd med passet.



Sen när Sara slutade skolan så stack vi ut till stallet och red de två som var kvar.

Hon fick ta Curt så tog jag Stina. Eftersom det var hagelstorm så tog vi bara en liten sväng på järnvägen fram och tillbaka, alltså blev det ett ganska lätt pass för de små idag, men Curt har ju gått ganska hårt på sista tiden så det är han väl kanske värd, Stina däremot hon går bara mammapass för tillfället, den lilla tjockisen. ;)

Nej imorgon måste jag nog tvinga min mamma hjälpa mig att hoppa de små, om ridbanan inte är fryst imorgon såklart. Fast kom precis på att det finns en ganska stor risk att den är full med snö, men ja ja vi får se hur det blir. :)



Tyvärr så blev det ingen tur hem till Sara idag, pga av vädret och eftersom jag skall ta hand om Dahrve-hästarna imorgonbitti så blir det lite jobbigt om det är fullt med snö på vägarna. Men men det kommer fler tillfällen, för tillfället är jag ganska glad över att jag skall få trycka i mig sushi ikväll. ;) Hehe


Cortino<3

Hur i hellskotta skulle jag kunna klara mig utan dig? Du är mitt liv, fast du kan vara ett litet as ibland. ;)

Visst är det en stor möjlighet, men nja jag vet inte riktigt om jag går med på detta alltså...

En fråga till min moder: Hur hade du tänkt att jag skall kunna leva utan mitt lilla lyckopiller??


Uppe med tuppen.

Det var länge sen man var uppe såhär pass tidigt. Eller ja jag har ju då varit uppe sen 6:15.

Har redan hunnit med att fixa hästarna ute vid Dahrves och samt mockat där ute. Dock så har jag ju haft hjälp av Sara så det gick ganska snabbt.

Nu har jag precis åkt och lämnat lilla ungen i skolan och skall snart ut till mina hästar och mocka samt rida en innan jag skall hämta ungen igen och då skall vi rida de andra två djuren. Sen tror jag vi skulle åka hem till henne och rida hennes odjur.

Händelsefull dag helt enkelt. ;)


Dagens ridning.

Har faktiskt varit lat och bara ridit två stycken idag, vilket var Curt och Stina. Castro fick vila idag för ovanlighetens skull.

Jag hade egentligen tänkt att rida honom också men sen blev var jag tvungen att åka hem en sväng samtidigt som det var världens storm och regn så jag hade helt enkelt inte lust eller ork att ut och rida, tror Castro tackade mig lite för det. ;)

Men istället för att rida så tänkte jag att jag kunde ju klippa Curt, men då fick jag inte igång klippmaskinen så det blev inget av med det heller, suck.

Jaja ikväll skall man iaf på bio med bästa Sara, alltid något att se fram emot. ;)



Bloggsvar

Sara om Något jag farar för.:
fasar för? :-p

Svar: Haha nejnej farar för heter det på min svenska. ;)

Något jag farar för.

Igår fick jag hem en äcklig liten lapp i brevlådan som meddelade mig om att jag hade en tid till tandläkaren den 23e Januari.

Detta menas med att jag skall få en helt ny framtand, vilket egentligen skall bli ganska skönt på ett sätt eftersom den jag har nu håller på att förfalla och gå sönder. Men jag vill ju då inte gå igenom det jag skall. Usch.

Okej nu förstår de flesta kanske ingenting, så här kommer en liten bakgrund, och genom detta så får ni lite mer insikt över hur himla klumpig jag är egentligen. Hehe

För MASSOR av år sen så skulle jag och mamma cykla hem från skolan (tror jag att det var) iaf så var vi ute och cyklade, sen när vi skulle över vägen så var vi självklart så duktiga så vi gick med våra cyklar, men när vi skulle upp för trottoaren på andra sidan så drämmer jag upp cykelstyret i min högra framtand uppe. Detta resulteras i att tanden spricker och blir till två delar, fast den sitter fortfarande fast, den klyvas i mitten liksom. Mycket underlig känsla.

Och hallå vem fan lyckas med det här?? Jo det är väl bara jag.

Iaf så fixar dom tanden så att jag inte skall behöva byta ut den eller något. Men veckan efter det att jag fick beskedet om att tanden skall överleva så händer detta:

Jag leker med en kattunge som satt under en utebänk, den biter mig i foten, mitt ben dras automatiskt upp, likaså mitt knä, och ja självklart så var min mun ivägen för knät(?), så ny spricker tanden igen, men denna gång så spricker hela roten också, ända upp till toppen. Och efter detta så fick den sin dödsförklaring.

Ja ni jag har då ingen aning om hur jag lyckades med detta, men även som mjölktand så slog jag i den tanden tre gånger så den blev helt svart, jag skulle bara ha död på den helt enkelt. x)

Men iaf så har jag haft en temporär, dålig jävla, "plast" tand i flera år eftersom munnen växer fram tills typ nu då.

Tandläkarna var helt överraskade att den hållt så länge som den hållt, bara en liten fraktur på baksidan, eller vad det nu är, det är iaf ett hål upp i tanden där jag kan peta upp en tandpetare typ 1cm utan problem. Så antagligen skulle jag väl ha tappat den för länge sen egentligen.

Men iaf så har min mun vuxit och alla andra tänder men inte denna eftersom den är plast, så den är mindre än de andra tändernaoch så har det blivit en stor glugg på ena sidan vilket jag ganska mycket hatar och tycker är skitfult, den är även mycket trockare och jag kan inte bita av någonting med den eftersom den är så klen och tjock. Och dom sa att dom skulle fixa så att den var lika tjock som tanden bredvid, men det lyckades dom då inte med..

Men iaf så har väl min mun vuxit färdigt och jag skall få en bättre tand. Men de skall gräva och borra och fixa massa äckel för att få in den där jävla tanden. Alla mina tandläkarbesök som mindre slutade alltid med tårar, och eftersom jag var där så ofta och fixade alltid något läskigt så började jag tillslut gråta så fort jag satt mig i stolen. Så när de skulle fixa till den tanden som jag har nu så fick de droga ner mig så jag kommer inte ihåg ett skit. OTROLIGT bra och jag vill bli drogad denna gång också, helst. haha

Nej nu blev det väldigt långt här, och ganska så tråkigt, men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig lite. ;)


Kom igen nu!!! :D

gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna
gotlandsryttarna

Min utrustning (Schabrak+Luvor)

Var inte jätte länge sen jag gjorde ett inlägg om vilka schabrak+ Luvor jag har, men här kommer det igen. ;)




Schabrak: PROTECTOR, fick det av Sopheia för kanske lite mer än 1 år sedan.<3 Favoritschabraket som får åka med på de flesta tävlingarna.

Luva1: JW, köpte på Dahrves för flera år sedan, kostade runt 3-400:-, Favoritluvan!

Luva2: AGRIA, köpte det på Strömsholmstävlingarna för flera år sen, pris kommer jag inte ihåg, men kanske 150-200:-



Schabrak: HÖÖKS. Köpte det 2011 för ca:250:-

Luva: ESKADRON. Köptes förra året på Tradera för 150:-?




Schabrak+Luva: EQUILINE, specielbeställde det 2010 eller 2011 på dahrves för alldeles för mycket pengar för  min smak. Men schabraket var väl kanske värt pengarna men absolut inte luvan.



Schabrak: KRAFFT. Curt vann det på min+hans första tävling på fastlandet(även första gången lillponnyn lämnade ön)+ första klassen vi starad (Lc). Året var 2007.

Luva: JW. Köpte på Dahrves 2011. Ca 400:-?



Schabrak: Lami-cell, inköpt på Dahrves för flera år sen. Vet ej pris, men inte allt för dyrt.

Luva1: SCHOCKEMÖHLE. Köpt på Tradera för 80:- 2011.

Luva2: AS, köpt på tradera för 150-180:- 2011



Schabrak: SCHOCKEMÖHLE. Köpt på någon butik på fastlandet för 500:- ? 2010

Luva: Samma EQUILINE som förut.



Schabrak: SCHOCKEMÖHLE. Köpt på Dahrves för 350:-? 2011

Luva: Beställd från en som gör dom själv, kostade 220:- 2011



Schabrak: Märke okänt. Köpte det i Globen 2011 för 200:-

Luva: PFIFF, köpte på tradera för 50:-? Aldrig använd.



Sen har vi dessa tre luvor som inte har något schabrak som matchar. Stackarna.

Luva1: SCAPA köpt på Dahrves för jätte länge sen, kostade väl kanske 250-350:-

Luva2: Beställt från en som gör dom själv, kostade 200:- 2011

Luva3: OKÄNT MÄRKE. Köpt för länge sen.

Luva4: HV POLO. Köpt på globen 2011 för 250:-

Det var nog allt jag hade. Sen har man ju sisådär 20 mer schabrak som man bara använder vardagligen, ni vet sånna där skabbiga fula schabrak som man egentligen helst inte vill visa sig med. ;) haha

Ronja Renée Felicia Håkansson i pressade situationer.

Igår skulle jag åka och hämta Felix(Bror Min) på Gutavallen efter han tränat fotboll. Och precis där så stod det Poliser som hade körkort och nykterhetskontroll, och självklart vinkar de in mig.

För det första så pratar jag i mobilen medans jag kör när första Polisen vinkar in mig, och jag kan ju säga att det tog ett tag innan jag kom på att det kanske inte var så smart.

Sen när jag kommer fram till den andra polisen så parkerar jag helt fucked up, står lite halvt inne på parkeringen. Och så självklart har jag ju inte mitt körkort med mig, men det fick gå för denna gång som tur var.

Eftersom min bror aldrig vågar åka med mig när jag kör så måste vi alltid byta plats när han kommer, och då hade jag tydligen lagt i friläge utan att ta i handbromsen, så jag stiger ur bilen och den rullar iväg bakåt, men jag ser det inte så jag tar upp min mobil och fortsätter gå mot passagerar säter, och inte heller reagerar jag när polisen kommenterar att bilen åker rullar iväg av sig nu, utan jag fortsätter att gå.

Som tur var så var iaf Felix snabb så han hoppade in och drog i handbromsen.

Nej alltså jag i pressade situationer, det finns nog inget värre.

Men men man fick sig ju ett gott skratt efteråt iaf. x)


Bloggsvar

Anonym om Uppe tidigt idag.:
Hej, jag undrar vart du köper Swarovski stenarna som du t ex har satt på sin martingal som du visade för länge sen i ett inlägg:)


Svar: Lite utav stenarna har jag köpt på Tradera, men de flesta har jag köpt på Glitzit.se.
Om jag kommer ihåg rätt så var de ganska snabba med leveransen och sen fick jag även en  stor rosa sten gratis för jag beställde så mycket. haha Så jag rekomenderar dom. :)


Uppe tidigt idag.

Eller ja tidigt och tidigt vet jag kanske inte riktigt om man kan kalla det, men ändå, tidigare än vad jag brukar gå upp iaf. ;)

Skall snart ut till stallet och iaf rida en häst (Castro) och fixa allt annat, och sen skall jag ut till Jane vid 4. :)

Tror faktiskt att ponnysarna får vila idag, Curt har inte haft en vilodag på jag vet inte när, och Stina är också värd att vila idag. :)

Skriver mer sen när jag kommer hem från mina äventyr. ;)


Har du en blogg som du vill jag skall läsa???

Kom precis på att jag knappt har några bloggar som jag följer för tillfället.

De jag följt förut har antingen blivit väldigt tråkiga eller så är uppdateringen 0.

Så om du nu har en blogg som du tycker jag skall läsa så är det bara att kommentera detta inlägg. :)

Kim igen nu, ge mig något kul att läsa. ;)

Åhhh Kult.

Har nu anmält Lill-Curt till en liten lektävling den 21 Januari. Som det ser ut nu så blir det Lb och La för den lilla korven.

Äntligen skall man få komma ut lite igen. Även om det bara är på Lill-Korven. ;)


Min utrustning (Stövlar/Chaps)

De stövlar som jag har haft längst är mina Tretorn Falsterbo, köpte dom sommaren 2010 och har sen dess haft 3par då de går sönder ganska snabbt. Men det är ju ganska bra trots allt eftersom då får man ett par nya fräscha stövlar när de gamla blivit lite sunkiga. ;) Haha

Köpte dom på Dahrves för ca 5000:-



Men eftersom Tretorna går sönder ganska ofta och man då blir stövellös för en stund så kan man inte bara ha ett par stövlar "tyvärr". ;)

Så därför har jag inföskaffat mig dessa Veredus chaps. Köpte dom i somras för ca 1700:- på Dahrves.



Men de skorna som jag köpte samtidigt som chapsen har pajat ihop totalt så måste införskaffa mig nya nu, så innan det att jag skaffat nya skor så har jag tyvärr ingen användning för dessa chaps.

Men då är det bra att mor min köpte ett par stövlar till mig i väldigt tidig julklapp. Från Hööks och kostade 1900:-

Ganska snygga men intee speciellt sköna, eller jag använder ju aldrig mina stövlar vardagligen så jag har inte lyckats gått in dom ännu, kanske blir skönare tillslut. ;)




Sen har jag även ett pat långa chaps som jag köpte för ett litet tag sedan, vet dock inte vilket märke det är, men jag köpte dom på Dahrves för 1100:-

Har inte använt dem så himla mycket ännu då det itne finns något band som man sätter under foten så de glider upp när man rider, vilket inte är så varmt och skönt, men annars är de bra och helt okej mjuka, iaf bra för det priset. ;)



Juste de är otroligt snygga på också. ;)

Fuxtrion slår till igen!

Hehe

Idag har jag haft hand om djuren alldeles själv. :) Mycket trevligt förutom att de två små herrarna inte skötte sig allt för bra när jag red, men Stina var duktig iaf. :)

Imorgon skall jag ut till Dahrves och få lite instruktioner då jag skall ta hand om deras hästar medans de åker utomlands. Det blir fint minsann. :)

Och sen senare så tror jag att jag skulle gå på Bio med Sara? :)


Superfuxarna.

Idag har jag ridit Curt och Castro, båda på banan.

Först ut var Curt. Ibörjan var han otroligt dryg, som han väldigt ofta är, ville inte alls ta ner sitt huvud och gjorde allt för att komma undan, men efter sisådär 40min så släppte han efter och blev riktigt fin faktiskt. Han kan ju den där lilla filuren. ;)



Castro däremot var fin från första början, riktigt mjuk och medgörlig, samt ganska lat, precis så som jag vill ha honom. :D Vem vet vi kanske är tillbaka på tävlingsbanorna snart igen. ;)



Mamma red lite lätt på Stina, tur att hon börjar jobba imorgon igen så att den där lilla tjocka ponnyn får gå lite hårdare igen, och inte bara "mammagympa" som min mor så fint kallar sin ridning på Stina. x)


Fullspäckad dag igår.

Blev tyvärr ingen uppdatering igår då jag höll full fart hela dagen.

Kvällen innan åkte jag hem till världens bästa Sara och hade allmänt trevligt.

Sen på morgonen dagen efter (igår) så red vi först en varsin utan hennes hästar. Jag red Ebba och det gick väl helt okej.

Vid 12 åkte vi och hade ponnyridning med två av Saras ponnysar, och då gick vi fram och tillbaka utan pause till kl 4, båda tjänade ihop ca 1000:-, alltså så fick vi totalt 2000:-. Ganska bra timlön måste jag få säga. :)

När vi var klara där så åkte jag direkt till stallet i stan och red (Lill)Fias häst Donn. Han fick sig en tur i ridhuset barbacka. Passet gick över förväntan bra. han vart en riktigt fin liten dressyrhäst igår. ;)


Sen åkte jag ut till mina hästar och red först Castro på banan, han skötte sig som en GUD! Så underbar var han!


Och sist ut var Stina, red henne på en äng först men då betedde hon sig som en gris och kunde varken ställa sig åt höger eller ta ner huvudet, japp det är min fina dressyrhäst ja, eller?? Men sen gick jag till banan och red där i kanske 5 min och då skötte hon sig väldigt bra. :)


På kvällen så var Sopheia och Truls och åt middag hemma hos oss. Mycket trevligt.


Som sagt, för en gångs skull så var min dag ganska så fullspäckad. :)


Min utrustning (Kavajer)

Börjar med den äldsta. Fick den av mormor i julklapp för massor av år sedan. Det är en Pikeur kavaj, köpt på Dahrves och priset låg väl runt 1500:- kanske. :)


Ganska snuskig och otvättat.

Sen har jag en blå Tattini kavaj som jag köpte i globen 2010. Ord pris ca:5200:-, jag betalade 3000:-.





Sist ut har vi favorit kavajen, en röd Animo som jag köpte på Tradera för 850:-



Sen skall jag ha en grå kavaj också, men vet för tillfället inte vart den är, och så är den för stor i midjan och lite för lång för att vara snygg, men om jag någongång hittar den (och orkar) så skall jag sy in/upp så att den blir användbar. ;)

Hästfri dag.

Idag har jag, tro det eller ej, haft en helt häst fri dag. Känns väldigt konstigt faktiskt. Verkligen inte ofta det händer.

Men iaf så har mamma ridit de små ponnysarna så har Castro haft en liten vilodag idag, eftersom modern inte får rida honom. ;) hehe

Anledningen till denna hästfria dag är för att jag tillbringat hela dagen tillsammans med mormor på stan och hemma hos henne, fast ja hon bor ju ovanför vårt garage här hemma så det är inte precis långt hemifrån. x) haha Men ändå. Det har varit en mycket trevlig dag idag. :)


Aaaaaaaahhhhh

Är så fruktansvärt sugen på att tävla för tillfället, har itne tävlat sen LJUNGBY! Förstår ni hur LÄNGE sen det är??? USCH


Det gör ont.

Varje sekund, varje andetag, varje leende gör ont. Jag kan inte förstå att du är borta, jag vill inte förstå.

Fram tills nu har jag haft i tanken hela tiden, att om jag inte tänker på att hon för alltid är borta och jag kommer aldig mer få höra hennes mörka, lugna mammiga gnäggning, så har det aldig hänt, att hon är kvar men inte hos mig längre bara, och detta har hållt mig från tårarna iaf, men nu går det inte längre, det är bara att inse fakta. Men det är hårt och det gör fruktansvärt ont...

Det går inte en sekund på dygnet då man inte önskar att man gjort allt annorlunda.

Jag kommer för alltid att minnas och älska dig!! <3

Vila i frid Miss Stella! <3



















Farväl min älskade vän! <3

Suck.

Förstår inte varför filmerna skall bli så himla stora när jag lägger upp dom, och på denna blogg så vart den halv också. Men om ni går in HÄR så kommer ni till filmen. :)

Knäppa djur.

Här kommer en liten film på Castro från igår när han fick dåra i hagen när Curt var rädd för tjurarna. slutade med att vi fick ta in honom så att han inte skulle ramla omkull. Ett litet tips är att ni har på ljudet, för han tjuter och stönar himla vackert när han springer runt och töntar sig. x)

Jag har då aldrig påstått att han är normal. ;) haha


Finaste fuxarna.

Har nu kommit hem från stallet.

Red först en tur på Curt och Stina i skogen (mamma red Stina). Curt var pigg och glad och skuttade runt lite som han ville. ;)

Sen red jag Castro på banan. ÅÅh underbara häst alltså! Han var hur fin som helst idag. Galopperade lite mer idag och han var avslappnad och jobbade på fint hela tiden. Tränade även lite skänkelvikning i trav och lite annat smått och gott. :)




Min utrustning. (Martingal/Förbygel)

Här kommer en liten utrustnings update.

Och eftersom jag enbart har en av varje (som jag använder endast på tävling) så blir det en väldigt liten update.

Börjar iaf med den som är äldst.

Det är en Dyon förbygel som jag fick av min mamma i julklapp eller födelsedagspresent, kommer inte riktigt ihåg vad.

Jag hade önskat mig en som kostade ca 1000:-, men mamma beställde fel så hon var tvungen att betala det dubbla. Opps så kan det gå, men Jane på Dahrves tyckte synd om henne så jag tror vi fick lite rabatt, om jag inte minns fel. ;) Haha

Tror hon betalade 1800(?):- för den, inte riktigt säker, kan ha kostat lite mindre. Men sen köpte vi en martingaldel med för 500:-, som mamma var tvungen att köpa ny efter det att hon gjorde så att Castro ställde sig på den och drog sänder den. ;)

Och på senare tid så vet jag inte riktigt vart jag lagt martingalen, måste nog leta efter den tror jag.



Sen har jag en BIB-martingal som jag köpte på tradera oanvänd för 100:-, märket är Kingston, typ från Börjes eller något.
För att göra den lite extra fin och speciell så har jag blingat den med lite swarovski. ;)



Så det var de två som jag har under tävling, sen har jag några stycken som jag har på ponnysarna på träning, men de är ganska slitna och fula. ;)

Imorgon kommer en till liten update, hade tänkt att jag skulle göra om en sak om dagen, så blir det lite utspritt och bra. ;)

Då var stallet avklarat för idag.

Red som sagt ut Curt till hans nya hem idag. På vägen hittade vi massa pinnar,däck,bänkar,träd och annat kul att skutta över. Vilket uppskattades mycket.

Sen när vi kom fram så red jag honom lite på banan. Vilket gick bättre än förväntat faktiskt. Nu skall man veta att precis mitt emot hagen så går det fullt med kor, eller tjurar tror jag väl att det är egentligen, och ja Curts värsta fara är kor.

Så det blev inte så mycket ridning utan mest försöka få honom att gå fram till den långsidan där korna står. Och sen ligger Castros hage precis vid ridbanan, så när Curt höll på att bråka så fick han också fnatt och sprang runt som en galning. haha





sen efter detta lilla äventyr så red jag Castro på banan, han skötte sig väldigt bra idag och var väldigt avslappnad. De senaste två gångerna jag ridit honom på banan/ridhuset så har han bråkat endel i galoppen, men alltid blivit fin på slutet iaf. Men idag skötte han sig hela passet.

Jag har även kommit på att jag nog inte skall rida honom mer framåt  när han börjar bråka som alla har sagt att jag skall göra. De tror att han vill mer fram och därför bråkar han, men jag har märkt nu att om jag kortar honom ännu mer och rider ihop honom på små volter så går anfallet över och han blir tillslut normal igen, medans om man rider honom mer fram så blir han bara stressad och sen får man inte tillbaka honom ett dugg resten av det ridpasset.

För de dagarna/perioderna som han är normala Castro så går han i väldigt kort och lugnt tempo självmant, och då måste det väl menas med att han vill gå så, eller?

Genom alla år som jag har haft Castro så har folk klagat på att jag rider honom så himla långsamt, och han blir enbart stark pga att jag håller i honom för mycket. Men jag har alltid kännt själv att jag inte kan släppa iväg honom för då kommer det aldrig ta stop.

Och när man sagt det så har de tyckt att man skall rida ännu fortare för att komma över gränsen och då backar han av självmant till hindren.

Men det dom inte vet är att Castro backar inte av när han ser ett hinder, hur högt det än är så backar han inte av något, han har ett sånt fruktansvärt bra självförtroende på höjder. Utan det enda som händer är att han släpper ryggen helt och får ett himla dåligt och obehagligt språng.

När vi var i Ljungby förra året så var hans förra ägare Maria Sjögren där ( hon tävlade upp till 1,50m med plac) och hon sa att han skulle ridas långsamt mot hindren för annars får man aldrig tillbaka honom, så där fick jag en liten bekräftelse på att jag har tänkt rätt hela tiden.

Och jag kanske skall lägga till att Castro har inga problem med att komma upp i luften och över hindren fast man kommer med väldigt lite fart, om man bara jobbar in bakbenen så tar han allt utan problem. ;)

oj vad långt det vart nu kände jag, men jag var tvungen att skriva av mig lite bara. :)



Mamma red stina i "skogen" medans jag red Castro.

Hejdå stan.

Nu skall vi snart ut till stallet och flytta ut den sista hästen till hästnäs.

Men först frukost, så att jag blir stor och stark! ;)

Sen när jag kommer hem så hade jag tänkt göra ett till utrustningsinlägg, har inte riktigt bestämt mig om vad ännu, men det märker vi. ;)


Min utrustning. (Hjälmar)

Vi börjar med det som står närmast hjärtat. (eller det som jag hade här hemma)

Vet inte vad det är men jag köper alldeles för mycket hjälmar, hjälmar och luvor är nog vad jag köper mest av, och tycker mest om att handla.

Mina fina hjälmar använder jag endast på tävling och ibland på träning, vill inte slita på dom i onödan. ;) 



Vi börjar med min första märkeshjälm, en blå Charles Owen som jag köpte 2008(?), betalde 2200:- för den. Min absolut bästa hjälm som tillslut inte var speciellt blå längre, och då för att liva upp den lite så sprayade jag glitter över hela hjälmen, och blingade även hela rosetten bak med swarovski.



Men tyvärr så krossades min älskling av ett träd när vi tappade transporten så den ser numera ut såhär. Men som ni kanske förstår så är jag jävligt glad över att det var hjälmen som blev krossad och inte min fina Stina.



Sen efter denna förlust så har jag inte hittat den perfekta hjälmen som kunnat ta dennes plats, så därav har jag så många. Vi kan skylla på det iaf. ;)

Denna GPA Hjälm köpte jag i Globen 2010, kostade min plånbok 3900:-
För att göra den lite speciell så har jag blingat runt hela flaggan med blåa och gula swarovski. Skulle helst lacka den till mörkblå/blank, men vet ej om det går, eller hur man gör. ;)




Efter denna hittade jag en till GPA hjälm på Tradera, kostade mig 2200:-. En blå Tone in Tone.
Sen när min fina blå(?) Charles Owen gick sönder så satt jag över rosetten till denna, så nu får den gamla hjälmen leva vidare på något vis iaf. ;) Haha

Tror denna hjälm är unik, det är nog ingen annan som har en blingad rosett bakpå, kan ju vara så att ingen vill ha det heller, men det är en helt annan sak. ;)





Sen kom denna Charles Owen hjälm, jag fick den av mamma i studentpresent, köptes på Dahrves för 2600:- eller 2700:-, kommer inte riktigt ihåg. Betalade dock 5-600:- själv. :)



Förstår ni hur glad jag blev när jag hittade den hjälm på Hästnet, precis min storlek och precis den färg jag velat ha så länge. En blå blank Antares, jag fick betala 2500:-, ganska bra pris.



Det nyaste tillskottet till familjen är denna HV Polo Hjälm. Egentligen är det mammas hjälm, men jag tänker så sno den på några tävlingar. ;) Köpte den på Dahrves för 2200:-



Här kommer en bild på alla familjemedlemmar.


En liten råttsvans hänger ner i bakgrunden också. ;)

Sen har jag även en träningshjälm. Köpte den i globen för 650:-, tror märket är three horses. Är faktiskt mycket nöjd med denna då den är fruktansvärt lätt och så är den ställbar så man kan ha mössa under utan att hjärnan trycks ihop. ;) Visst är den ganska plastig, men inte helt ful faktiskt, jag lär nog använda den på en eller två tävlingar i framtiden. ;)



Den lilla svarta hjälmen, hade inte någon bättre bild då den hjälmen ligger i stallet för tillfället. :)

Mer inlägg om min utrustning kommer i framtiden, det lovar jag. :)



Bloggsvar.

Anonym om Såhär tillbringar jag min fradags kväll.:
herregud va träns! :)
Kan du inte lägga upp lite bilder och skriva om din utrustning?

Sv: Haha ja man har samlat på sig endel under alla åren, dock så använder jag inte ens hälften av dom. ;)

Självklart jag kan, fixar lite inlägg imorgon om min utrustning. :)

RSS 2.0