SJUUUK!

Tycker lite synd om mig själv för tillfället, sitter här och hostar med 39 graders feber och har ingen röst kvar. Usch! Hoppas ni också tycker synd om mig nu, för det är jag värd. Haha



FILM från helgen (1.20m)

Bler enbart film från 1.20metern, eftersom mamma hade lyckats filma helt fantastiskt dåligt i 1.25m, förstår inte hur man kan vara så kass.....

1: Kom bra på hindret, han hoppade fint, red bra efter.

2: Kom bra på hindret, men var lite för mycket framme själv, han hoppade helt okej (med tanke på att han enbart brukar hoppa över halva muren ibland)

2-3: Eftersom jag inte såg något avstånd så blev det lite för mycket i handen, men överdrivet mycket, kom lite för nära men han hoppade fint.

4: Red honom bra genom svängen, kom bra på hindret, han hoppade fint.

4-5: Red helt okej, fick inte för mycket i handen, bra väg, kom bra på hindret, han hoppade fint.

6: Kom till en helt okej avsprångspunkt, kunde haft lite mer på ytter, blev för snabb med överlivet vilket ledde till ett inte så bra språng och korsgalopp efter.

7a+b: Kände ett långt avstånd, och eftersom Castro väldigt ofta (snudd på alltid) får trångt i kombinationer så var jag tvungen att ta tag ganska mycket i honom och då tappade han ryggen lite över a men hoppade fint över b. Jag blir även liggande framåt och därför flyter han iväg framåt efter hindret.

8: Har honom lika mycket på båda tyglar, kommer helt okej och han hoppar fint.

9: Får till en bra sväng, men kastar mig själv fram för snabbt ich då tappar han ryggen i språnget.

10: Kommer helt okej ur svängen och han hoppar fint.


Resultat: 2 tidsfel (för ovanlighetens skull...)

Han kändes väldigt fin och lyssnade på mig genom hela banan, och inte heller gick det fortare och fortare. Jag satt stilla och var snabbt upp med överlivet efter hindren i större delen av banan och gjorde inte heller någon stor miss. För en gång skull är jag nöjd med BÅDE hästen och min prestation. Året börjar helt okej för vår del.

Sen vet jag att de flesta klagar på att jag rider i ett väldigt undertempo hela tiden, och jag förnekar det verkligen inte utan jag är FULLKOMLIGT medveten om mitt tempo. Men både jag och Castro trivs i detta tempo och för oss behöver det inte gå fortare av någon anledning, så varför då rida fortare? ;)





Otaggad till 1000!

Imorgon är det tävling, och min känsla är den att vi inte lär komma så lång, i första svängen lär vi fastna i hörnet och inte komma därifrån och sen kommer han vara stark som satan och allt kommer se förjävligt ut. Optemist det är precis vad jag är, eller hur var det nu.

Nej men jag och Castro hade ett storgräl idag eftersom han vägrade jobba över huvud taget, han kunde inte ens ta ett skrittsteg framåt.

Men om han känns hemsk i morgon så är det ju bara att hoppa ett hinder och sen åka hem, inte mer man kan göra.. När han blir på såhär dåligt humör så är det ingen ide att pressa honom, det kommer fler tävlingar helt enkelt. :)



Vad som händer.

Har varit dåligt med uppdatering på sista tiden, men allt har sin lilla förklaring.

Igår red jag 4 hästar på 4 olika ställen. :) 3 av 4 skötte sig snudd på perfekt medans Castro var lite små seg i munnen och inte jätte kul att rida, men inte dum på något vis heller. :)

Sen skaffade man rig en löstand igår också, bort med den gamla fasta och in med en ny avtagbar. Haha Men allt gick fint och jag överlevde ingreppet. ;)

snart skall man iväg till stallet och rida en tur i skogen på Castro tillsammans med mamma. Mysigt (förhoppningsvis).



Fina Stina

Ny film.

den andra filmen fungerade inte så här kommer en ny. :)





Film på lill-prinsen!


Djuren.

Det blev bara ridning av 5 hästar idag, Stina hanns inte med tyvärr, men ja det spelar väl egentligen inte så stor roll.

De tre hästar som inte var mina skötte sig underbart bra och var väldigt roliga att rida, medans de två som var mina skötte sig mindre bra och var mindre roliga att rida. Haha Men så kan det väl vara ibland.


Imorgon händer lite grejer i livet, förutom att rida och ta hand om mina hästar så kommer Kalle ut och rider Curt, och sen skall jag klippa Olivias häst, och även rida Alvas två fina hästar. Kul dag även imorgon alltså. :)



(Du är lite knäpp ibland)

Hästarna igår.

Igår fick alla mina vila, förutom Castro då. Han fick sig ett dressyrpass på ridbanan. Satt först på hans tävlingsbett, förut har man verkligen inte haft något i handen när man haft detta bett men igår ville han inte alls gå bra på det, så återigen fick jag byta till Stinas bett.

När jag bytt bett så gick han helt okej, inte så mjuk som han kan vara men imellanåt så gick han väldigt fint, men som sagt inte hela tiden. Han bråkade inte något speciellt men han hängde lite för mycket i handen.

Men sen när jag kommer tillbaka till stallet så upptäcker jag att jag satt bettet upp och ner, inte konstigt att han inte släppte efter helt kanske. Stackars liten häst. ;)




Sen på kvällen var det dags för en hopplektion på Obelix. 2-3 veckor sen sist eftersom han fick en spark på frambenet.

Igår skötte han sig verkligen som en liten KUNG. Tittar inte på något, hoppar allt, tar tag i hindren men drar inte iväg, en riktigt fin häst med andra ord. :)

Film kommer inom snar framtid. :)





Nej nu måste jag kasta i mig frukost, sen iväg och rida första av 6 hästar för dagen. :)

Igår.

Jag och Alva var så hurtiga så vi åkte till stallet 6.30 (hennes stall).

Vi började med att rida två utav hennes hästar. Skuttade några språng på hennes nya häst vilket gick helt okej, riktigt söt liten ponny! :) Sen bytte vi hästar så jag fick rida Hektor medans Alva hoppae lite högre på Lillen.



(Hektor)


När vi var klara med hästarna så filmade jag Sara och Alva när de hade hopplektion för Erling. Efter det drog jag hem och städade huset, duktig tjej va?! ;)

När mamma kom hem så drog vi ut till mina djur. Jag red Castro medans mamma red Curt.

Började med att ha Castros träns+bett, men då fick jag allt i handen och han segade sig rejält. Så de fick bli att gå tillbaka till stallet och byta till Stinas träns+bett, och då blir han en helt annan häst, har knappt något i handen och han lyssnar på varenda liten signal jag gör. Att det kan bli så stor skillnad bara pga av ett bett, det är lite coolt. ;)



Medans jag mockade Castros box så tog mamma en liten promenad med Stina. :)


Dåligt med uppdatering.

men jag har antingen varit i stallet eller tillbringat min tid hemma hos Alva. Så jag har faktiskt inte haft tillgång till någon dator på sista tiden. Imorse var jag och Alva ute vid hennes hästar vid 6.30 och red två stycken innan hennes ridlektion på den tredje. Hurtiga som bara den var vi! ;)

Idag blir det ett dressyrpass för båda mina hästar och sen en liten promenad med Stina.

Skriver mer sen när jag kommer hem. :)



Favorit i repris



Ju mer häst desto bättre.

Idag är det ganska mycket häst som står på mitt schema. Skall snart ut  till stallet och rida Castro samt ta en kort skrittur på Stina. 

Efter det blir det hopplektion på Herr Curt och sen bomlektion på Malena.

Ja så ser min dag ut idag. Skriver mer sen när jag är klar med allt. ;)



Han är fiin!

Idag har jag tagit ett pass på Castro på ridbanan. Det måste vara något fel på honom eftersom han är så underbart fin att rida för tillfället. Jag har ingenting i handen och han är framme för skänklarna hela tiden, jag sitter och njuter hela tiden. MMMMM Underbart!

Iaf så kunde jag göra allt som jag förut har sagt absolut inte går. Bytte galopp flertalet gånger, gasade iväg på lånsidaorna och tog upp honom med enbart sätet till en pyttepytte galopp, sluta på diagonalen i galopp och sen byte när jag kom ut på spåret.

Ja ibland förundras man av den där hästen, HAN KAN JU!!! Så här skall han ju vara mellan hindren också, då hade han ju verkligen varit den bästa av alla! ;)




Curt fick sig också ett dressyr pass på banan, dock utav mamma så ingen proffsridning alltså. Haha nej då det såg mycket fint ut. :)




Stina fick sig en liten promenad också. :)

Hmmmm...

Kan bara hitta ett utav mina teknikskydd. Vilket inte känns så himla kul kanske. Så det var väl lite tur att tävlingen blev flyttad på, annars hade han bara haft bra teknik på ena bakbenet. ;) Nej upp och leta efter det nu!



Lat tjej.

Idag har jag faktiskt varit ganska lat utav mig, har då inte fått mycket gjort iaf.

Fick reda på igår att tävlingen i helgen blev inställd pga av fruset underlag. Vilket var ganska så surt eftersom jag var ganska taggad inför helgen, behöver lite annat att tänka på om vi säger så...

Men ja det gick ju och sket sig tyvärr. Men tävlingen är framflyttad två helger så nu kommer den ligga på den 25e. Så jag kanske till och med kommer träna en gång till innan, känns lite som att jag behöver ta mig över en vattenmatta innan tävlingen också. ;)


Men om vi återgår till dagen så har jag enbart ridit Malena idag. Vilket gick helt okej, till en början var hon lite bråkig i munnen och ville inte lyssna på mig, men det berodde på att jag tog alldeles för mycket i henne, vilket inte är speciellt mycket utan hon vill bara inte ha något tryck i munnen, man måste vara så himla lätt i handen hela tiden. Så när jag slappnade av helt så blev hon superfin. :)




Som sagt var jag lat idag och det menas med att alla mina hästar fick vila, hade egentligen tänkt ta en tur på Castro och Stina men mamma fick mig att inte göra det, så egentligen kan jag ju skylla på henne. Men iaf så har nu Castro fått sina två vilodagar denna månad så då lär han gå resten av månaden. ;)




♥Kevin♥

Du är verkligen borta nu, hela huset är tomt utan dig här. När man kommer hem är det inte längre någon som kommer och hälsar genom att ta en sko och gå till sin säng, inte längre är det någon som ligger bland skorna när man kommer ner för trappan på morgonen, inte längre har man varmt sällskap i soffan, inte längre och aldrig mer.

Det gör ont att vara hemma, överallt är det tomt. Det enda som är kvar nu är minnen efter en väldigt saknad vän...





What to do, What to do.

Idag skall man till tandläkaren vid 10.50.

Efter det ut till hästarna och rida allehopan.

Och resten vill jag inte ens tänka på...



Han gjorde min dag idag.

När man fått Kevins diagnos så var man ju inte precis på topphumör, vilket självklart hästarna känner av. Kan ju meddela att jag var väl inte hundra taggad till att rida, men ja man kan ju inte låta dom stå extra bara för att man själv inte har lust. Speciellt inte Castro såhär nära en tävling.

Både Curt och Castro fick sig ett pass på ängen. Castro fick ett lite lättare galoppjobb medans Curt fick träna på att det faktiskt går att ta ner sitt huvud även om man kanske inte har så stor lust för stunden.

Iaf så var Castro helt underbart fin, hade Stinas träns+bett idag, vilket han verkar trivas mer på än sitt egna. Jag hade verkligen ingenting i handen och han gick i en väldigt fin form samtidigt som han samlade upp sig på bakbenen riktigt fint, så fort jag tog en litenliten förhållning på yttertygeln så samlade han ihop sig ännu mera. Så här fin som han är nu förtiden har han nog aldirg varit förut, han får en helt annan form och en helt annan galopp, underbara häst. :)


(gammal bild)

Curt däremot var en riktig liten gris idag, han ville inte alls göra som jag sa åt honom, men efter ett tag släppte han efter litegran och få blir han asafin, men sen återigen måste han bråka, men men det är sån han är den lilla grisen.



Stina fick faktiskt vila helt idag, hade ingen lust att rida en till i snöstormen. ;)

Jävla helvetes skit.

Jag hade hoppats på ett bättre år detta år, men självklart så blir det tvärt om.

Först Stella och nu Kevin.... FAN!


Right on.

En man som passar hästkvinnan

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!).  Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)

Om han inte är villig att skriva under det här ”äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.


I helgen kör vi på Limegrönt.


Dagens hästar.

Curt

Mamma red honom på ängen, han fick sig en liten genomkörare vilket han inte uppskattade, det där med dressyr pallar han inte riktigt med. ;) Hehe




Stina

Henne tog jag bara en liten skrittur på. MysPys!




Castro

Pass 1:
Tömkörde honom på banan. Till en början var han väldigt lat, och sen blev han väldigt pigg med lite bock och annat skoj, och sen vart han asfin.

Pass 2: Red honom på ängen, dressyr, han var lite tung och seg i handen, mest i vänster sida. Men efter mycket mjukgörande jobb så släppte han efter helt okej. Inte bra men OK. ;)


Godmorgon.

I går red jag första hopplektionen på Malena, vilket gick över förväntan. Hon lyssnade helt okej hela tiden men hon tycker verkligen inte om när man tar henne i munnen så i vissa "snäva" svängar s blev det lite bocksprång, men hon drar mest upp huvudet och flaxar lite med benen så det är inte så farligt.

Tyvärr så dissade min pappa mig och kom inte och filmade när jag red, så det kommer alltså inte upp någon film.




Red även Castro och Curt igår, Castro på banan och Curt på Järnvägen. Castro jobbade mer emot mig än med mig och Curt var pigg och glad. ;)


I'm back,.

Har nu bestämt mig för att fortsätta blogga här. :) Så hoppas ni alla hittar hit igen. ;)

Hästarna går fint, har nu testat hoppa Castro igen och det gick superduper bra. Så det blir tävling för hans del nästa helg. Provar först med en 1.20m A:0a och om det går bra så får han gå 1.25 A:1a också. Så håll tummarna nu! :)

Curt busar jag runt med varje dag, antagligen så lär han åka upp till fastlandet inom kort, vilket jag inte är helt nöjd med, känns verkligen inte bra!

Sen har vi Stina som går en liten promenad varje dag, förra veckan så fick hon en släng av magknip. antagligen var det fostret som tryckte mot tarmen, och detta hände precis efter att jag varit ute på en tur med henne, så nu mera är det ingen som vågar rida henne, så skritt är en bra gångart. ;)


RSS 2.0