Alvin and Sarah in the house!!!! (+ emmybear)

Behöver vi säga något mer?
Som ni förstår kommer inte Ronja hinna med bloggen något mer idag...
Hon är alltför upptagen med att skjusa oss ;) FILMKVÄLL IKVÄLL :)
Bosse hälsar!!!
MÅNGA PUSSAR OCH KRAMAR FRÅN OSS!!!!!!



Bloggtävling.



Här hittar du tävlingen: Dressyrmupparna


Årets köp!



-Agria Stalltäcke 135cm. 495:-
-Schabrak, Svart med röd kant. 200:-
-Tröja, Blå. (Ej häst) 199:-
-2 st täckesgjordar. 100:-
-Three Horses Hjälm, Svart. (Träningshjälm) 650:-
-ANTARES HJÄLM, Blå blank. (Beg.) 2500:-
-HV POLO Ländtäcke, Brunt. 499:-
-HV POLO Luva, Blå. 149:-
-Kingsland Pannband, Blått. 280:-
-Swarovski Pannband, Crystal/Svart. 299:-
-3 paket Benlindor. 120:-
-16par Strumpor. 100:-

+Ett par Filippa K skor till bror min där jag betalade 900:-

Så visst blev det endel saker, men inte tillräckligt. Viille komma hem med fler schabrak och fler luvor iaf. Men hittade inga till ett bra pris tyvärr.

Känns inte helt okej när man kommer hem med pengar kvar. Haha ;)



Är den inte bara för underbar?!! ;)

En liten dröm rikare.

Har nu kommit hem frÅn Stockholm idag. Showen var som alltid mycket kul, mÅnga + pÅ kÄndishoppningen.
Men mÄssan deremot, den var faktiskt en liten besvikelse. Enkigt mig sÅ skall det vara mycket rea sÅ man kan gÖra massa kap, men i År sÅ var det knappt nÅgra kap alls. Lite trÅkigt faktiskt.
Men nÅgra kap fick jag med mig hem iaf. Bild kommer senare.

Lite skillnad på kroppsformen.

Förr:



Nu:



Min lilla tjockis! <3

Bloggsvar

Anonym om Lite smått och gott.:
var har du stina nu?

Sv: Hon står på Hästnäs, det ligger en liten bit från stan bara, så det är inte speciellt långt bort från de andra hästarna.

Eftersom våra andra hästar står vid travbanan där det är fullt av hästar, så är det väldigt lätt att det blir olika influensor och typ A2 och andra abortvirus, så för att skydda henne nu när hon är dräktig så har vi flyttat henne en bit ifrån allt sånt där. ;)

Och sen där hon står nu har de även andra fölmärrar som skall föla nästa år= kompisar till bebisen+ större hagar+ stor erfarenhet av både fölningar och kalvningar. Då vi själva inte har någon erfarenhet alls så är det väldigt skönt att ha sånna människor runt sig. :)


Imorgon bär det av.

Till Stockholm, och på Söndag blir det GLOBEN!! :D LÄNGTAR!

Och om jag känner mig själv så lär det nog bli endel shopping. ;)


Lite smått och gott.

Har precis kommit hem från stallet där jag har mockat och fixat all mat, skall snart åka ut igen för att ha lektion för Molly när hon rider Curt. :)

Sen bär det av till Stina och fixa allt hos henne. :)


Hon har blivit ganska rund om magen på sista tiden när hon inte går så jäte mycket, samt går i en gräshage. Hehe



Två av stallets små bebisar.

Ännu en dag avklarad

Har precis kommit hem från hästarna.

Både Castro och Stella har blivit bättre, och Castro har tillochmed fått gå ut i liten hage nu. Vilket han är väldigt glad åt. :)

Sen så har Stina fått det väldigt lugnt nu med flera dagars skritturer. Egentligen så har det varit tänkt att hon skall ha gått hårdare, men när jag tog in henne igår så hade hon blivit sparkad på insidan av bakbenet ganska mycket, så då ville jag bara skritta henne, inte för att hon var halt eller något. Men iaf. ;)

Och sen idag så har hon blivit vaccinerad mot abortvirus, så då blev det bara skritt idag också.

Och antagligen bara skritt imorgon och sen åker vi till stockholm lördag-söndag och då skall pappa ta hand om henne så då får hon vila dom dagarna också. Alldeles för mycket vila för den tjocka lilla hästen helt enkelt. Hehe


???

STORT ? på min häst för tillfället.

Ivan (hovslagaren) var hos Castro idag igen och skulle mäta upp hans hov eftersom han skulle göra en ringsko till honom.

Och när han ändå var där så passade han väl på att kolla igenom honom med visitertången. (jag var inte där)

Sist han gjorde det så höll Castro på att ramla ihop för att han hade så ont, och när han skulle ta av skon så höll han på att dö av smärta. Men den här gången så reagerade han tydligen inte ett piss, och då klämde han väldigt hårt, och överallt.

Sen böjde han lite på hovleden för att se om det var där han hade ont, men då hade han inte reagerat heller.

Så nu tror han inte att det är hovböld, och inte heller hovbensfraktur. Men han skall sätta på skon i förebyggande syfte iaf.

Du är ett mysterium lilla hästen! <3


Hästarna.

Såhär ligger det till för tillfället.

Först trodde vi att Castro hade hovböld eftersom allt pekade på det. Men nu när ingenting har kommit ut och han har ingen feber så lär det vara en hovbensfraktur. Vilket tar väldigt ång tid att läka.

Men iaf så skall vi avvakta en vecka med att gå till veterinären och rönka eftersom de ändå inte kan se om det är en fraktur ännu.

Men iaf så skall hovslagaren sätta på en ringsko på Castro idag i förebyggande syfte, ifall det nu skulle vara en fraktur.

Men det som jag tycker är konstigt är att han blir litelite ohaltare för varje dag, och stödjer mer på vänsterbenet som han har ont i. det känns som att om det skulle vara en fraktur så skulle det bli värre, eller iaf inte bättre.

Men iaf så är han inte svullen överhuvudtaget i benet, och han har liiite puls i båda frambenen, men han har samma temperatur i båda frambenen.

Så ja allt känns väldigt konstigt för tillfället.

Men med min tur så är det väl en fraktur, vilket gör att vi typ aldrig kommer tillbaka till dit vi varit...




Och Stella vet jag inte alls vad som händer med henne. Aaaaaaaaarrrrrrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhg



Mitt liv känns så lyckat för tillfället. Har en STOR lust att bara lägga ner allt, vad jag än gör så blir det ju ändå bara fel..

Väldigt dålig uppdatering. Men jag har mina anledningar dock. Berättar mer imorgon.

...

Varför skall jag ha sån jävla "tur" hela tiden. Hatar tillvaron för tillfället.


HoppasHoppasHoppas!


Har jag sagt att jag älskar min häst?! ;) Hehe

Ge mig tillbaka denna tid tack!

Lyckad kväll.

Precis kommit hem från lite kvällsmys hos Familj Sjö, tillsammans med de flesta från stallet.

Väldigt trevligt!

Om man skall berätta lite om hästarnas tillstånd för tillfället så har både Stella och Castro stått på boxvila nu några dagar. Stella fick komma ut på en liten promenad idag, vilket uppskattades VÄLDIGT mycket. I skritt så rörde hon sig precis som vanligt, har inte kollat traven.

Men iaf så får hon stå kvar på box några dagar till så att det inte går upp igen ifall hon vrickat sig eller vad det nu är för skit som hänt, och sen får Castro lite sällskap när han står inne.

Castro kan fortfarande inte stödja på sitt vänster ben, snutten<3. Hovis kom idag och försökte gräva efter hovböld, jag kunde dock inte stanna kvar i stallet medans han var där eftersom blod och var är inte riktigt min grej, paniken kommer!

Men iaf så höll han på att dö när de skulle ta av skon och ömmade riktigt rejält i ytterballen. Men de kunde inte hitta något utan det kom bara blod, så han skall komma tillbaka imorgon och försöka lite till. Antagligen är den inte mogen nog eller något.

Men det blir ännu en dag med massa smärta imorgon.

Usch det är hemskt, han VillVillVillVill ut i hagen, men det går inte så bra när man inte kan ta ett enda steg framåt utan att nästan ramla omkull.

Min BÄSTA! <3



Snart är vi nog tillbaka ÄLSKLING! <3

Stina lever livet ute på landet och får sina dagliga 30min pass. Tränar mest på att få henne så låg i formen som möjligt och verkligen få henne att böja igenom halsen och inte trycka in bogen i volterna. Men hon sköter sig fint och försöker göra sitt allra bästa fast hon blir ganska arg på mig emellanåt. Hehe



Curt blir riden av Molly och så får han såklart massor med kärlek av sin matte! Dock så tror jag han saknar sällskap i hagen. Står alldeles själv och gnäggar hela tiden. Så fort man kommer så lyser han upp och vill att man skall ge honom massa kärlek hela tiden. Och han är egentligen inte den häst som är speciellt social i vanliga fall. Han vill ha sin Stina helt enkelt!



Dom är ju trots allt ganska söta tillsammans. <3

Orkar snart inte längre.

Lillemor blistrade Castros framben igår. Enligt henne så skulle benen svullna upp rejält om det var något som inte låg rätt till typ. Jag har aldrig gjort detta på någon häst förut så jag hade ingen aning.

Men iaf så drog jag mig ganska mycket för att åka till stallet och var riktigt orolig att hans ben skulle vara som ballonger. Han stod i den lilla sjukhagen som ligger precis vid parkeringen.

Jag parkerar bilen och kikar mot Castros hage och hans ben. de såg snudd ut som vanligt, kanske litelite svullna. Jag drar en lättnandes suck och tänkte, ja men då hade det väl inte med några leder eller sånt att göra.

Men sen ser jag hur han står och vinglar och vill avbelasta sina framben. Jag går fram till grinden och han är ju väldigt social så han kommer alltid fram till en och vill gosa lite. Men när han skall ta ett steg emot mig så haltar han rejält och vill inte alls stödja på sitt vänster ben.

Tog in honom i boxen istället och innan jag åkte satt jag mig vid honom en stund. Varje gång han försökte ta ett steg så höll han på att ramla omkull för att han har så ont, och sen ser man verkligen i hans ansiktsuttryck hur ont han har.

Jag mår så jävla dåligt av att se min älskling lida, och allt är pga MIG!

JAG ÄR HELT JÄVLA DUM I HUVUDET!

Min älskling! <3

Förlåt för allt!



Du är mitt ALLT!

Snygging!

Såhär ser Stina ut varje dag när man hämtar henne ur hagen. Sötnöt!




Bloggsvar

Anonym om Biljetter bokade!:
Hur kan du ha 7000 ifall du är arbetslös? :O

Sv: 3000:- är från födelsedag, 3000:- är från jobbet på travet i somras och resten är från Kalle som rider Curt en gång i veckan. :)

Den som spar han har. ;) Hehe


Min lilla pengaburk. ;)

Biljetter bokade!

Nu har vi bokat biljetter till GLOBEN!! JIPPPPIIIIIE!!

Förra året gjorde jag av med mer än 11 000:- Men detta år har jag bara lite mer än 7 000:- att göra av med. Hehe

Men förra året hade jag lite dyra saker som jag var lite halvt "tvungen" till att köpa, men detta året ingenting, så det blir bara lite kuliga saker som man egentligen kanske inte behöver, mycket roligare inhandling helt enkelt. ;) haha


Bloggsvar

anonym om Curt Lb:
varför tror du att dina hästar har haft så många kotledsinflamationer?

Sv: Nu förstår jag faktiskt inte alls vad du menar. Den enda som har blivit sprutad är Curt och han har haft det EN gång för flera år sedan utan att haft några problem efter det. (PepparPeppar)

Så att mina hästar skall ha mycket kotledsinflamationer har du fel i.

Castro har blivit sprutad förut som yngre när han gick 1.50m, men när jag har haft honom så har det inte varit något.

Så vart fick du det här ifrån egentligen?? 


Min fina galna lilla älskade ponny!


jobbJobbJobb

Skall snart iväg och lämna mitt CV till lite olika ställen. Förhoppningsvis så kanske man kan få sig ett litet jobb snart. ;) Hehe

Curt Lb

1: Armbågar ut! Men kom bra och han hoppade fint.

2: Red bra genom svängen och hade honom på bakbenen. Kom bra, han hoppade fint.

3: Kom bra hoppade fint.

4: Höll alldeles för mycket innan, så kom lite för nära och han fick inte riktigt någon eftergift av mig, men han hoppade fint ändå. ;)

5: HATAR DENNA KOMBINATION! Så jag red ganska hårt in, kom lite för nära, men han löste det fint!

6: Kom ganska bra genom svängen, höll kanske ett galoppsprång för mycket, men lillponnyn hoppade fint ändå.

6-7: Tryckte iväg honom med hela min kropp, kom lite långt ifrån, men han fick till ett fint språng iaf. ;)

8: Släppte iväg honom lite och hade inget stöd i handen, så språnget blev kanske inte så jätte bra.

Helthet
Tycker rundan är ganska bra. Kom till ganska bra punkter till varje hinder. Dock så flaxar jag lite för mycket med min kropp och mina armbågar är rakt ut ganska ofta. Men tycker att jag får ett någorlunda jämnt flyt och en stor bra galopp med bakbenen under oss.

Så jag är nöjd med både min och Curts insats! ;) <3


snart så snart.

Kommer en liten film från Curts Lb i helgen! :)

Lite lycka i tillvaron.

Kom ju på att det faktiskt var Måndag idag, vilket = hoppträning på bästa ponnyn!

Han var mycket mer taggad idag än igår kan man ju lugnt säga, tror att han hade lite tävlingsnerver, han har ju trots allt inte tävlat på typ 1 år så. ;)

Men iaf så var han verklgien världsbäst idag, sög verkligen tag i vart enda lilla hinder och hoppade mycket fint.

Hoppade på slutet en liten bana på kanske 1m? :)

Min fina lilla ponny! <3


Nej ut till stallet och klappa hästar nu!


Ingen ridning idag.

Har ingen häst att rida för tillfället, eller jo Stina men hon skall vila idag.

Iaf så var både Stella och Castro halta igår. Castro på sitt vänster fram som har strulat lite på sista tiden.

Stella vet jag inte vilket ben eftersom det var Molly som red henne igår.

Det känns inte heller som att någon av dom kan ha blivit halta pga av hårt ridning. Castro har gått ovanligt lugnt på sista tiden och knappt hoppat någonting sen 7 veckor tillbaka. Stella har antingen vilat eller så har hon gått skritt i skogen den senaste veckan.

Nej jag förstår vekligen inte hur man kan ha sån jävla otur. Var redan jävligt otaggad till hästarna eftersom Castro börjat tramsa sig så jag inte fått tävla något, och sen kommer det här, det gör ju så att man blir ännu mer taggad till de fyrbenta.

Jag vet ju också hur Castro blir av vila, verkligen helt underbar att rida, eller? Hans gamla kropp blir ännu stelare än vad den redan är, och han fastnar lite överallt, och när han fastnar så protersterar han väldigt mycket när man rider, och så kan man inte galoppera klokt på 6 månader.

Så det är väl det här jag har framför mig nu. KUL!

Har iaf fått erbjudandet att rida Mayas lilla ponny, får se om jag orkar och har lust bara. ;) hehe


Vill ha tillbaka den lätta tiden!

Älskade ponnyn!

Bara för att jag vart så sugen på att tävla när jag var funktionär igår så passade jag på att ta en liten Lb på min galna ponny!

Eftersom jag egentligen är för gammal för att tävla ponny så fick det bli unghäst klass.

Han var väl egentligen inte fullt så taggad som jag vill ha honom, men han skötte sig fint och gick runt nolla.

Det är min duktiga 13åriga ungponny det. ;) <3

Lite jobbigt när folk inte förstår att han behöver vara ganska taggad och upp i luften för att VILJA hoppa bra. Man får alltid höra lite kommntarer om att jag måste få honom att sluta vara så och att han är farleg, vilket verkligen är det sista den ponnyn är. Hehe



Film kommer någon gång i framtiden!

...

Jag är så fruktansvärt trött på hästar för tillfället!

Min älskade lilla ponny!

Ingen förstår nog hur lycklig jag är över att förtfarande ha dig vid min sida. Du kunde lika gärna ha varit borta från våra liv, men du har visat oss allehopan vilken kämpe du är!

JAG ÄLSKAR DIG! <3


















NYTT!! NYTT! NYTT!! NYTT!!

Detta kom hem till mig igår. Ett grönt äkta Swarovski pannband.

Betalade 150:- för det. :)




LYCKLIG STINA!



Stina har ju flyttat till sitt "mamma" hem. Så nu står hon i en stor hage med gräs och är allmänt lycklig. Första vintern på 5-6år som hon går i en stor hage på vintern också.

När man ropar på henne så har hon kommit i full bockgalopp med öronen framåt och ser allmänt lycklig ut. Så himla mysigt!

Dock tror jag inte att hon kommer göra det så länge till, antagligen så tror hon att hon har fått en helt ny familj, eftersom Curt inte har flyttat med också, så då blir hon väl lite extra glad av att se en. ;) Hehe

Men det är mysigt så länge det varar iaf. ;)

Min fina tjej!

Snygg pannlugg!

Tror jag har hästen med den snyggaste pannluggen faktiskt.



Lite svettig och trött efter hoppass. Känns som att han behöver sig en klippning iår. Förra året slapp han, och helst vill jag inte klippa honom, han är lite för känslig för kylan, den lilla gamla kroppen måste hålla sig varm. ;) hehe

Så fruktansvärt skönt!

Igår när jag longerade Castro så kunde jag inte se att han haltade någonting alls. Så det måste ha varit att han trampade på en sten eller någe. Han är så fruktansvärt känslig i sina hovar. Skulle nog egentligen behöva sulor, men sist vi hade det på han så fick han en spricka i strålen som han fortfarande har kvar. Svårt att veta hur man skall göra ibland. :)

Han fick iaf vila igår så att han kan vila upp sin hov lite extra. Sen får han väl gå lite lugnt resten av veckan. :)



MIN KUNG!

Jobbigt

FÖrsÖker fÖr tillfÄllet att sova. Mensen kom jag pÅ att jag har helt glÖmt bort min kod till mitt VISA kort. Kan inte komma pÅ en enda siffra. Jag kan fadern+moderns koder, men min Är som bortblÅst. Hehe
Jobbigt nÄr jag typ Är den enda som kan min kod ocksÅ. Men men fÖrhoppningsvis sÅ kommer jag pÅ deet nÅgongÅng.  ;)
GODNATT

castro halt=me so sad. :'( jag pallar verkligen inte detta.


Bara så att alla vet.

Min ponny är oslagbar. Film från träningen kommer förhoppnignsvis imorgon. :)


Funktionär.

En liten fundering. I vår klubb skall man vara funktionär på 2-3 tävlingar om året om man är ute och tävlar själv. 1-2 om man inte tävlar.

Hur kommer det sig då att man är funktionär på nästan det dubbla varje år? Visst om man kunde få lite förmåner för att jobba, men man får ju inte ett skit, och lets face it, det är inte speciellt kul att stå och frysa medans man plockar upp en bom var 15e minut (dock är det helt okej att köra 4-hjulingen). Men deet tar även upp en hel dag, och hur kul är det att rida alla hästar på kvällen på en helg? Inte så värst.

Sen så blir mamma uppsatt på hopptävlingar hela tiden fast hon har sagt ett antal gånger att hon jobbar på dressyrtävlingar, och det ca två gånger om året, och det är ju max vad hon skall jobba, för hon tävlar ju inte!

Och sen även fadern min får jobba fast han inte ens är medlem. Visst det är tidtagar utrustningen, men det tar ju ändå upp en utav hans lediga dagar, och han har ju inte speciellt många. (han har väl egentligen inte så mycket emot det, men eftersom han inte är medlem så skulle väl ändå han kunna få något för att jobba en hel dag?)

Det som gör mig mest irriterad är att det är endel som inte behöver jobba över huvud taget, de tävlar för den här klubben, även på fastlandet, men hur många gånger ser man dom arbeta, ALDRIG. Utan det är alltid samma grupp som får ställa upp och jobba. Lite konstigt, eller är det bara jag som tycker det?


Godmorgon gott folk.

En ny vecka är kommen. ;) hehe

Hopprovet på Castro igår gick väl ungefär som väntat. Det gick bra till en början och sen började han bråka lite. Gjorde inte mer än att sparka typ tre gånger, men sen saktade jag av och travade runt lite och tog ett hinder lite då och då när han var avspänd, och då blev det inge mer bråk från hans del. Så det här skall nog bli bra någon gång. ;) hehe

Lite surt eftersom jag så fruktansvärt gärna vill tävla. ÅÅh det var så länge sen sist.... Men men om man har en Castro så har man, skulle inte byta bort honom mot någon annan, trots hans små brister. ;)


Snabbis

LitetLitet inlägg innnan jag drar tillbaka till stallet. Hade morgonfodringen i morse och nu skall jag tillbaka för en kaveletti lektion på Stina, sen försöka hoppa Castro, har inte speciellt höga förväntningar på den sista hästen dock...

Sen blir det flytt för Stinas del. Ut till massa andra mammor. ;)

Puss så länge!


Hästarna igår.

Igår tog jag och modern en långtur i skogen på Castro och Stella. Först Järnvägen upp i galopp och sen ut på massa slingriga stigar i skogen. Travade i stort sett hela tiden, förutom när det blev för stenigt såklart.

Det var endel rötter på stigarna så hästarna fick koncentrera sig på var de satt sina små fossingar så att de inte skulle snubbla.

Varken Castro eller Stella har speciellt stor koll på var de sätter sina fötter, så det är en väldigt bra  övning för båda två, kändes som att Castro vart ganska trött i huvudet efteråt samtidigt som han blev otroligt mjuk och avslappnad. MYCKET BRA MYCKET BRA! :)



Sen fick det bli en barbacka tur på banan på Stina. Det var 4 galoppbomar framme så vi jobbade på de under hela passet.

Började med trav då jag försökte få henne att ta två långa travsteg mellan varje bom. Till en början gick det bra på första och sista, men i mitten vågade hon inte riktigt sträcka ut så där blev det tre. Men efter ett tag kom hon igång lite bättre och fick då lätt in två.

Målet var att hon skulle få en lång men inte snabb trav, utan hon skulle fortfarande ligga i samma tempo, bara länga på sina små ben och få ett större steg med lite mer svung i.

Sen i galoppen jobbade jag lite likadant. STOR galopp utan att huvudet åker upp eller att det går i 120. Till en början var det ganska svårt här också. Men på slutet släppte det rejält mkt, hon blev hur mjuk och rund som helst och kom verkligen upp med ryggen.

Till sist avslutade jag med ett kryss med två bomar framför, samma sak här, stor avslappnad galopp utan att huvudet kommer upp.

Även om det bara var ett litet kryss så hoppade hon faktiskt fint med ryggen också. :)

Duktig ponny igår minsann! <3



Molly red Curt.

Aaarrrhhgggg! Vill bara skrika, slita sönder något, försvinna. Det är så svårt. En flytt till ett eget ställe, själv, där jag håller i alla regler, ingen oro ingen irritation. ååh en sån dröm det hade varit!



Gårdagen

Igår var en bra dag!

Först red jag Castro på banan. Och han var verkligen supermjuk och asfin. Hade typ ingenting i handen och han var väldigt låg även i galoppen. Duktig häst! :D

Gjorde ganska mycket galoppjobb samt mycket mjukgörande i trav på slutet.



Sen tog jag och Alva en skrittur på Stella och Stina i skogen. Stina var faktiskt väldigt mjuk (det lilla jag kände på henne). sen höll hon på att kasta av mig när hon vart rädd för en liten lastbil som körde förbi, tönten själv. ;)



Sen gick vi vidare till Alvas hästar. Först red jag Max och hon Hektor. FY FAN VAD JAG ÄLSKAR DEN HÄSTENS GALOPP. Sjukt stor och man får verkligen jobba sina magmuskler. Haha. Men han kändes väldigt fin, lite små spänd imellanåt, men han slappnade av ganska bra för det mesta. Börjar hitta knapparna lite bättre på honom nu, första gången jag red han gick det ju kanske inte så där jätte bra. Hehe ;)



Sen bytte vi hästar. Allt gick fint även på Hektormannen, förutom att jag inte kunde fatta galopp. Men det är väl som vanligt när jag rider andras hästar, de förstår verkligen inte vad jag vill. Hehe

Alva tvingade mig att hoppa honom också, var lite livrädd, men vi båda klarade oss oskadda. Hoppade kanske 80cm oxer. Vilket var läskigt högt. ;) Fina ponny!

Ett stort tack till Alva som låter mig rida hennes fina små ponnysar. Alltid lika kul!




Något jag gör i stort sett varje dag.



Det jag gör på samtliga hästar är att skrubba alla hovar samt karleder med diskborsten och vatten för att få bort lera och sand. Sen penslar jag hovarna med hovolja.

Även så får alla hästar Idomin i mungiporna. (ingen häst har sår utan bara för förebyggande syfte)

Sen på Castro som har en spricka mitt i strålen så rengör jag först med väteperoxid-lösningen för att göra det så rent som möjligt i sprickan. Sen har jag på hovtjära i sprickan och på hela strålen.

En gång i veckan sprutar jag i Trusch Magic i strålen också.

Sen på Stina så borstar jag hennes tänder också, eftersom hon efter skadan har ett hack upp i tandköttet vid en tand där det lätt fastnar gamla matrester, så för att det inte skall bli massa infektioner så borstar jag hennes tänder.

Sorry!

Imorgon lovar jag bättre uppdatering från min sida, är mycket dålig nu för tiden, men så går det när man tillbringar hela dagarna hos de små djuren. ;)


PUSS så länge!


Hej alla glada.

Har varit dåligt med uppdatering på sista tiden, not good!

Men har iaf inte suttit något vid datorn så därav inga inlägg.

Alla hästar har iaf skött sig, och igåt tvingade jag Sara att rida Stina och både jag och Alva hoppade lite på en galen Curt. :)


Ja du det kunde ha gått bättre.

Om man skall dra lite kort om hur dressyrtävlingen så visar jag er med lite bilder.


Lc:1 2a med Stella. Nöjd med ritten.


Lb:2 med Stina. 5a. Nöjd med ritten, allt annat än nöjd med procenten. Gjorde det mesta utan missar men blev nerdömd för att hon skulle ha mer svung i steget, hallå det är ju fan en Lb, hur mycket svung behöver man då??


MsvC:1 med Stina. Red fel två gånger, fattade galopp vid fel bokstav, ja vad skall jag säga jag skall helt enkelt inte träna på programmen innan... Annars är jag nöjd med Stina och jag fick mycket beröm av många förutom domarna. Hehe

Första gången med % under 60 nu, suck.

Jävla dåliga domare här på gotland. ;) Haha 

RSS 2.0