Hästarna igår.

Igår tog jag och modern en långtur i skogen på Castro och Stella. Först Järnvägen upp i galopp och sen ut på massa slingriga stigar i skogen. Travade i stort sett hela tiden, förutom när det blev för stenigt såklart.

Det var endel rötter på stigarna så hästarna fick koncentrera sig på var de satt sina små fossingar så att de inte skulle snubbla.

Varken Castro eller Stella har speciellt stor koll på var de sätter sina fötter, så det är en väldigt bra  övning för båda två, kändes som att Castro vart ganska trött i huvudet efteråt samtidigt som han blev otroligt mjuk och avslappnad. MYCKET BRA MYCKET BRA! :)



Sen fick det bli en barbacka tur på banan på Stina. Det var 4 galoppbomar framme så vi jobbade på de under hela passet.

Började med trav då jag försökte få henne att ta två långa travsteg mellan varje bom. Till en början gick det bra på första och sista, men i mitten vågade hon inte riktigt sträcka ut så där blev det tre. Men efter ett tag kom hon igång lite bättre och fick då lätt in två.

Målet var att hon skulle få en lång men inte snabb trav, utan hon skulle fortfarande ligga i samma tempo, bara länga på sina små ben och få ett större steg med lite mer svung i.

Sen i galoppen jobbade jag lite likadant. STOR galopp utan att huvudet åker upp eller att det går i 120. Till en början var det ganska svårt här också. Men på slutet släppte det rejält mkt, hon blev hur mjuk och rund som helst och kom verkligen upp med ryggen.

Till sist avslutade jag med ett kryss med två bomar framför, samma sak här, stor avslappnad galopp utan att huvudet kommer upp.

Även om det bara var ett litet kryss så hoppade hon faktiskt fint med ryggen också. :)

Duktig ponny igår minsann! <3



Molly red Curt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0