Hästarna idag...

Har ridit tre hästar idag. Först Ebony (Ninnas häst) sen Castro och sist Stina. Alla gick hyffsat bra. Tränade markarbete/dressyr på alla tre. Prövade även remontgrimma på Castro idag, råkade dock ta ett lite för skarpt bett, ganska smalt tvådelat tränsbett med väldigt små ringar, så han var lite halv sur på mig, men skötte sig ändå väldigt bra.

Modern min red fram Stina till mig så det var bara för mig att stiga upp och jobba med en gång. Hon var lite stel och ville inte riktigt komma under sig i galoppen, men efter ett tag blev hon verkligen jätte fin och mjuk. Behöver mycket uppvärmning nu när det är så kallt. ;)

Nej men denna dag var en lyckad dag i stallet. Ingen som inte skötte sig, utan alla var finfina. :) <3


Svar på fråga...

anonym om Hoppning på bästa...:
varför hoppar du alltid så högt på Castro? Han är ju rutinerad och du borde vara med rädd om honom och hans ben tycker jag.. Men alla tänker ju inte likadant

Grejen är lite den att jag inte alls hoppar specillt högt på honom mycket. Har hoppat 1,60m på honom en gång förut och kanske 1,50m 4 ggr under nästan två år. Och ja visst han är mycket rutinerad och har hoppat mycket högt i sitt liv. Men jag är destu mindre rutinerad och mitt mål i år är att starta 1,40m och även kanske 1,45 om han går bra. Och eftersom jag aldrig tävlat de klasser själv så måste jag själv träna på den höjden innan jag tävlar det. Under tävlingssäsongerna så hoppar jag honom nästan aldrig utan då är det bara markarbete+vattenmatta på marken. Alltså inga språng över hinder alls nästan. Nu under vintern när det inte är några tävlinger så tränar jag honom mer för att få honom i form till tävlingsäsongen, eftersom jag inte tränar honom under den tiden. Hoppas du är nöjd med ditt svar. :)

Hoppning på bästa...

Nästan hela stallet gick upp till ridhuset och hoppade idag. Jag skuttade på Castro. Trodde verkligen att han skulle vara hur jobbig som helst idag, vilade igår+massa hästar samtidigt i ridhuset som hoppar hejvilt, men han var faktiskt väldigt lugn. Hoppade först runt lite på 50-60cm hinder. sen höjde mamma upp ett räcke på 1,30m som jag tog några gånger, hoppade lite halvkonstigt på något sätt, mamma tycker inte det, men jag tycker det. ;)

Sen bad jag henne att höja upp det andra räcket också, en bom med ett "plastskynke" på kanske 50cm som är påträtt på bomen. Först var det på kanske 60cm, sen höjer tok mamma upp det till 1,60m med en gång. Men jag orkade inte klaga så jag tog det ändå. Och lillhästen flög över, så himla duktig! Skuttade över det några gånger. Grejen är ju den att han inte ens tar i när han hoppar den höjden. Behöver inte heller någon fart alls utan skuttar över det som om det vore 1m liksom. :') Och han har börjat lyssna ritkigt bra på mig nu också. Kanske har hjälpt att jag hotade med att han inte får tävla förens han sköter sig. ;)



Sen gick mamma tillbaka med Castro till stallet medans jag red Stina. Först var hon ganska stel och ville inte riktigt komma ner i formen. Men efter ett tag så blev hon rikitigt mjuk och fin. Fick till och med berömm av en annan som var i ridhuset, andra gången denna vecka. Det är min ponny det! <3



Tog även en liten skrittur på Stella idag och sen har Kalle varit och ridit Curt lite. :)


Klippning av många djur..

Klippte först Saras häst. Sen åkte jag till Sussa och klippte hennes, sen fick jag även en extra häst att klippa. Eftersom det blev ganska sent när jag var klar, och jag var väldigt seg innan, så hann vi inte rida, så min häst kommer verkligen inte vara rolig imorgon, tänkte hoppa honom också, men får väl ta fram ett eller två hinder istället för en bana som jag tänkt först. Brukar gå bättre då. ;)


Du kommer alltid att vara min nr 1! <3

Bling...







Världens sämsta kamera, men det är sååå mycket snyggare i verkligheten. :)


Stallet igår...

Mamma red Stina medans jag red Castro i ridhuset. Stina hade tydligen inte alls varit rolig i början, stel och ville inte riktigt sätta under sig, men sen på slutet hade hon blivit jätte fin. Alltså samma som för mig i onsdags på Erling lektionen.

Castro var ganska stel, och lat på att jobba, men ville samtidigt väldigt gärna springa iväg lite då och då, ingenting som syntes men kändes. Men tillslut fick jag honom att jobba ganska bra iaf. :)



Denna dag har jag två hästar som ska klippas på schemat, en vid 12 och en vid 3. Lite extra arbete sådär. ;) Sen så ska alla djur gå idag också. Imorn blir det hoppning på schemat. Ska även hjälpa Amanda med Curt imorgon. Får se hur det går, jag är typ sämst på att lära ut. x) haha

Har även blingat min Gpa igår, mycket nöjd blev jag, nu ska jag fixa min charles owen så att den blir klar snart. ;)

Vill vill vill verkligen köpa en ny Charles Owen men eftersom jag köpt schabrak+luva för 1300:- och studentmössa för 1180:- och halkkörning för 1900:- så är jag ganska pank för tillfället. :(




Gym!

Har varit på gymmet idag också, med Angelica idag igen. :) Men idag pumpade vi i hela 2 timmar. Satan vad trött jag är nu. Känns som att jag kommer att ha en nedrans träningsvärk imorgon...  Men det är det värt!

Snart ska jag till stallet och rida Castro. Han vilade igår så han lär vara ganska så pigg idag. ;)



Skolan snart...

Sitter och väntar på att bror min ska bli klar, nämnligen han som har den stora äran att skjutsa mig idag. Färgade håret igår, lite ljusare än vad jag hade innan, men inte speciellt ljust. Vet inte riktigt om jag blev nöjd eller ej, det återstår att se. ;)

Skall idag till gymet med Angie, vet inte om jag lyckades att tvinga med Maya? Sen blir det stallet och rida alla hästar, modern kanske tar Stina om hon nu orkar. ;)




Skolan snart...

Sitter och väntar på att bror min ska bli klar, nämnligen han som har den stora äran att skjutsa mig idag. Färgade håret igår, lite ljusare än vad jag hade innan, men inte speciellt ljust. Vet inte riktigt om jag blev nöjd eller ej, det återstår att se. ;)

Skall idag till gymet med Angie, vet inte om jag lyckades att tvinga med Maya? Sen blir det stallet och rida alla hästar, modern kanske tar Stina om hon nu orkar. ;)




Äntligen...

...har vi fått upp filmen på Stina från Orkarshamn. La:1 ca 74% Vilket gjorde mig 1000:- rikare. ;) Underbara lilla ponnyn! Och finare ska hon bli...


Går tydligen inte att lägga upp den här men länkar istället. :)



http://www.youtube.com/watch?v=1Rx-hYNfNTo


Equiline...

Är numera 1300:- fattigare och då fick jag det ändå 150:- billigare än vad det egentligen skulle kosta. Jane tyckte synd om mig för att det var så dyrt. haha Väldigt snällt tycker jag! :')

Bild kanske kommer inom kort. :)

Alla hästarna vilade idag. Gick en tur på 20 min med Stella och Castro.


VisbyGym..

Kom precis hem från gymmet. Har varit där tillsammans med Angie, gratis denna vecka så man får ju passa på. ;) Och satan så duktiga vi var då! 30min springning, 30min cykling, 30min styrka. Riktigt duktiga!

Dock på vägen hem nu på bussen så glömde jag bort att jag skulle hoppa av så jag missade busshållplatsen, men som tur var så var nästa inte allt för långt bort. Asså hur klumpig är man då, bussen stannade till och med där jag egentligen skulle stiga av, men reagerade jag då? Nej självklart inte. x)

Sen när fadern min kommer hem så ska vi först åka till Dahrves och hämta mitt schabrak som kommit idag, sen blir det stallet. :)


Hööks...

har hittat lite saker från hööks som jag är lite små sugen på. :) Grejen är ju lite den att deras saker oftast ser bra ut på bild, men ibland kan de inte ha samma kvalite irl. Men nästa gång jag är på fastlandet ska jag ta och kolla in dessa saker iaf, så får vi se om det blir något. :)



Skulle villa pröva en remontnosgrimma på min stora röda. :) 359:-


679:-


Till Stina hästen. 649:-


Också till Stina hästen. Siktar på de högsta klasserna. ;) haha 779:-


399:-


Tävlingsplanering...

En liten iaf. Kommer inte att starta försiktigt med den nya tävlingssäsongen...

5:e Februari

Cm-Hoppning här hemma på Gotland

Cortino: 80cm/90cm
Castro: 1,30m/(1,40m)

6:e Februari

Dressyrtävling Fastlandet

Stella Nova (Stina): La:3, får vi se hur hon gör sig bland ridhästar. :) Spännande!

12:e Februari

Hopptävling här hemma

Castro: 1,20m/(1,30m)

13: Februari

Hopptävling här hemma

Cortino: Lc/Lb

18:e Februari

Hopptävling vetlanda

Castro: 1,20m

19:e Februari


Hopptävling vetlanda

Castro: 1,25m/1,30m

20:e Februari

Hopptävling vetlanda

Castro: 1,30m

Men allt detta är bara preliminärt, vi får se hur hästarna känns, om Castro är galen så får han inte tävla något. ;) haha Men om han sköter sig och Curt känns bra så ser det ut såhär. :) Stina är det ganska säkert att vi åker upp med. :)





Faktiskt Curremannens blågula rosett, Stina fick bara en blå. ;) 


Nu har tummfan domnat bort också...

och pekfingret också, känner att långfingret är på väg att försvinna från mig också, hur ska detta sluta??



Nu följde tungan handens väg, usch vad äckligt det känns. :S

Synstörningar och en sprängande huvudvärk...

Kom precis hem från stallet. Har varit där sen 7 imorse. Först en timmes dressyrlektion på Stina. Gick ganska bra, först inte alls bra men på slutet blev hon riktigt fin faktiskt.



Sen red jag Curt i ridhuset, tänkte dressyra lite på honom också, men sen när han var så jobbig, verkligen inte genomriden nu... Så busade jag lite med honom. Men det slutade med att han hoppade tre meter upp i luften från stillastående och att jag höll på att ramla av... haha. Sen när Janne kom och skulle harva stora ridhuset så gick jag till lilla istället och ställde fram två sockerbitar med 16m emellan. Då helt plötsligt blev han mycket fin. Hinder ska det vara. ;)



Sen red jag Castro. Skuttade över hindren med honom också. Han var riktigt fin idag. Lyssnade bra på mig för en gångs skull. ;)



sen tog jag en liten promenad med Stella på 20min. Min kropp är då inte till för att gå nej, efter 10 min känns det som att det är knivar som sticker mig i fotsulorna i varje steg jag tar, och sen efter ett tag så sprider det sig till vaderna också. x) Stella tyckte det var mysigt iaf. ;)



Sen var det mockning, spånpåfyllning och matlagning som låg på schemat. När fadern min sen kom vid 5 så började jag få lite synstörnigar. Sen efter det blev det bara värre och värre. Blev lite bättre sen när jag fick en korv på MAXI men ännu är ser jag inte normalt, och en himla huvudvärk har jag dragit på mig också. Kanske inte är så bra att göra allt detta utan att äta något. men jag klarade mig tills jag skulle hem iaf. ;) Kan ju säga att det är ganska svårt att skriva när man inte ser så mycket. Mern jag har gjort ett förrsök iaf. ;)


Jag är hemma nu...

Har nu kommit hem från ULKen. Usch ingen vila denna helg inte. Men man har haft trevliga människor runt sig. Delat säng med bästa Maya eftersom min som jag skulle sova i var en utvikbar säng vilket hade väldigt hårda fjädrar precis överallt, gick verkligen inte att sova i den. Så Maya fick helt enkelt stå ut. ;)

Red Castro sen när jag kom hem. Gubbstrutten var väldigt pigg idag, inga bocksprång iaf. Var först inne i stora men fick byta sen när jag skulle ta några skutt över ett räcke. Ni förstår att det var jag och en annan kvar i stora, en dressyrmänniska, och då fick vi inte ta fram ett räcke eftersom hon skulle rida där, och medans hon var där så skulle det minsann inte vara några hinder framme... Hästen är en ganska gammal häst som jag då aldrig har sett reagerat för något. Och det enda hon gjorde var att skritta runt och testade en ny ponny, tror inte att jag såg ett enda travsteg ens.. Nej vissa människor förstår man sig inte riktigt på...

Gick då in till lilla istället. Och idag var det inte alls lika stumt där inne. Landade inte alls hårt. Skuttade runt på ett räcke. Först kryss, sen räcke 1m, sen 1,20m, sen 1,45m. Hoppade två skutt när det var högst, vill inte slita så mycket på honom men ibland måste han få hoppa lite högre skutt så att han inte tappar det. Han hoppade riktigt fint idag och lyssande ganska bra. Jag hade inte full koll på mig själv dock, för det första är jag ganska ringrostig och för det andra hade jag mjukisar och vanliga skor med slät sula. Inte så snällt mot Castro kanske. ;)




JobbigtJobbigtJobbigt...

Har fixat allt i stallet förutom Castro, har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra med honom idag. Men eftersom jag åkte till stallet direkt efter skolan så hade jag inga kläder som jag kunde ta och jag vill inte hästa ner mina andra kläder allt för mycket. Så då cyklade jag hem, måste packa till ULKen som jag ska ut till sen.... VILL VERKLIGEN INTE! Himla tur att det är massa som man känner som ska vara där också.
Nej nu ska jag ta och packa resten av allt som ska med.....


Suck...

Fick precis besked om att Stella har en förtjockning av gaffelbandet på frambenet och det är därför hon har varit tjock. Stackars hästen. Känner mig verkligen hemsk eftersom det inte är min häst. Men det var ingen blödning iaf så det var ju bra. Alltid någonting. Nu ska hon skrittas i 15-20min varje dag och sen på återbesök i april. Stackars lilla hästen. :'(






Hästarna..

Hoppade lektion för Erling imorse på Curt. Han var självklart halv galen och jag höll till och med på att ramla lite halvt av vid några tillfällen, eller hamnade iaf i obalans. ;) Han kändes lite bättre idag än i måndags men ändå inte riktigt hundra. han hoppade allt och gjorde det jag bad om, men han tvekade vid ett tillfälle på ett plank på 1,10m. Visst hoppade han men skruvade sig som han gör när han inte är hundra säker på sig själv. Men det går nog över snart. :) Annars hoppade han fint. <3



Tog en skrittur på Stella tillsammans med Maya, tog bara en sväng till rakbanan och sen hem. Självklart var Stella rädd för typ allting. haha



Red sen Castro i ridhuset. Det var två hinder framme i lilla så jag tog mig dit, hade inte så stor lust att jobba honom så noga idag så då är det alltid bra med lite hinder. Ett var två bomar på sockerbitar och sen en bom nedanför, kanske 40cm eller något, tror ni inte att knäpphästen stannar första gången jag red emot det. x) Det är tredje gången min häst stannar på ett löjligt lågt hinder med mig, förut har han stannat två gånger på kryss. Små hinder är så himla överskattat, sätt upp ett hinder på 1,60m och han tvekar inte ett dugg. ;) haha knäpp är vad han är!

Hoppade runt lite på det andra räcket, var som högst 1,10m. Han hoppade riktigt bra idag trots att det var ganska lågt, brukar annars inte anstränga sig när det är lågt. Hoppade jätte bra med bakbenen idag och lyssnade bra. Sen eftersom underlaget är ganska stumt inne i lilla så landade han ganska hårt, därav inga höga hinder. Men annars kändes det jätte bra. :)


Hästarna

Alla hästar utan Curt fick vila igår, han fick gå hopplektion för Ninna.
Han var verkligen hur stel som helst, hur galen som helst, så jag hade väl kanske inte hundra koll. Men fast han var så pass taggad som han var så kändes han inte riktigt som vanligt. På slutet när vi skulle hoppa bana så stannade han till och med på ett räcke på 1,10m. Inte alls hans stil.... men men han ska väl också få ha en dålig dag någongång.

Kom på förut när jag läste igenom det förra inlägget om Curt. "Men a lite förstår jag honom faktisk", låter som ett klagomål på Amanda, men det var det verkligen inte, jag menade att jag förstår honom eftersom han nästan enbart bara har hoppat med mig, köpte han som 4åring och efter det så är det snudd på bara jag som hoppat honom. Ville bara säga det så att ingen missförstod. :)





Idag har jag först varit på Riskettan, hu vad kul det var... 3,5h...

Sen drog jag direkt till stallet, åkte först och åt lunch med Fia och Truls, tusen tack igen. :)
Sen red jag först castro i ridhuset, eftersom han vilade igår så tog jag gramanen, men efter kanske 15min släppte jag den helt och red bara med tygeln, bytte bett till ett tredelat istället för tvådelat, och han var riktigt fin idag, inga dumheter och var verkligen jätte mjuk på slutet. :D<3




Sen red jag Prins Charles även henne i ridhuset. hon var så fin så fin, tryckte in bogen lite då och då men annars var det inget att klaga på, jätte mjuk och gjorde det jag bad om, tränade lite på länga i traven, blev ganska bra på slutet. :) Hon förstår inte riktigt mina hjälper, men vilken häst gör det, det är typ bara mina som gör det, jämt när jag rider andras hästar så fattar dom inte min galoppskänkel, så det brukar ta några försök innan mankommer upp i galopp. Haha vet inte vad jag gör för fel. x)



Sist och minst var det Stina som fick bli lite plågad. Även hon i ridhuset, först var hon lite halvhård, sen blev hon jätte mjuk, men väldigt sur, sen blev hon hård igen, men hon var fin för att ha vilat igår, men hon har varit finare. ;) Tränade lite på enkla byten, sluta i galopp, och lite annat smått och gott. :)



Mamma tog en tur på Stella i skogen medans jag red Stina. :)

Bästa hästen...

Hoppade Castro idag på "riktigt", har under en väldigt lång tid bara hoppat ett hinder i taget eller bara på volt och då lågt. Men idag blev det lite mer iaf. :) Ibörjan kändes det verkligen som att det skulle bli en helt fruktansvärd dag, han lyssnade inte ens på mig i trav och när mamma la fram vattenmattan så blev han jätte spänd och kunde inte alls slappna av, fick inte ens ner han iform. Men sen när jag började hoppa så var han faktiskt såååååå mycket bättre än vad jag någonsin trott med tanke på hur lite han hoppat på sista tiden. Visst var han på men han lyssnade ändå bra på mig. Tränade mycket på mig själv och att jag inte skulle ta så mycket i honom i munnen utan istället bara försöka få upp huvudet på honom, eftersom det är när han får ner huvudet som han blir stark och drar iväg. Men det gick riktigt bra och jag behövde inte alls ta mycket i honom. :D Så vem vet, om han fortsätter och sköta sig såhär bra så kanske han trots alt får komma iväg på tävling snart. ;)



Mamma red en liten tur på Stella i skogen idag och Lill-Fia red Stina på cavaletti lektion för Ninna. Vet inte hur det gick men det hade gått bra enligt Ninna och väldigt fort i galoppen enligt Fia, så jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. haha


Sämsta internet... Del2...

Hann bara skriva om två hästar sist, har ju trots allt två till. ;)

Stella Nova

Måndag: Vilade

Tisdag: Mamma red henne i ridhuset.

Onsdag: Jag red dressyrlektion för Erling. Jag drog på en graman på henne denna dag, för ovanlighetens skull, för jag vet att hon inte är lika mjuk och kul att rida nu som hon var förut under tävlingarna och för att Erling alltid brukar ha två olika övningar under en timmes tid, efter 2 gånger vet hon vad hon ska göra och gör det då innan man sagt till henne den tredje gången, efter 5 gånger börjar hon tröttna, efter 10 gånger är hon sjukt sur för att man inte gör något annat. x) haha ja det är min ponny det.. Men hon var ganska fin, men det var nog ganska tur att jag tog gramanen trots allt, utan den hade det nog inte varit lika roligt.

Torsdag: Red henne i ridhuset. Gick faktiskt hyfsat. Ingen graman denna dag. Lite stel i vänster och ganska väldigt pigg. men innan jul var hon lite halv lat när man red henne så det är ju bättre att hon fått lite gas i rumpan igen. :) Tränade ganska mycket på ökningar i trav/galopp. Fick till några riktigt bra i trav. och ja i galoppen så gick det kanske lite väl fort, men hon längde ut galoppsprången ganska bra, krävs lite mer träning på det. tränade även sluta i galopp och trav. Och det gjorde hon bra i galopp men blev lite trött på mig i traven. Men hon var duktig. :)

Fredag: Red henne i ridhuset. Eftersom min mamma var så seg med att komme med Stella så att jag kunde byta häst så fick Stina sig ett pass på 1h 20min, ganska mycket skrittarbete också. Hon var lite stel, men hon jobbade på bra och gjorde det jag bad om, fast jag red så länge och pressade henne ganska mycket så blev hon aldrg sur, hon har ett litet humör den där så fort hon blir trött eller om man gör något som hon inte tycker om. Men inte denna dag. :)

Lördag: Mamma red henne först i skogen sen en tur i ridhuset.



Cortino

Måndag: Amanda hoppade honom för Ninna. Gris som han är så stannade han på 50cm. Det måste vara perfekt för min ponny för att han ska vilja hoppa. Vet inte hur många som har ramlat av honom när de ska hoppa, jag tror fan att alla som hoppat honom har också ramlat av.. haha så nej han är inte så snäll nej. Men a lite förstår jag honom faktisk...

Tisdag: Amanda var sjuk så jag fick rida min älskade ponny, och inte hoppning denna gång utan "dressyr" istället. Gud vilken underbar ponny han är, man kan göra precis allt på honom och han gör verkligen allt hur lätt som helst också. Efter ett tag fick det bli lite bus istället. Tror det var ett ganska bra tag sen han fick jobba så här pass mycket, blev lite skummig av svett. <3

Onsdag: Fick rida honom idag igen.<3 När man bara har hoppat honom max en gång i veckan så har man liksom glömt bort hur underbar han är att rida.. men nu när jag fått rida honom i två dagar i rad så saknar jag verkligen att rida honom dagligen som förut. Det är ju typ den ponnyn som gör så att man fortsätter när det går som dåligast med de andra hästarna, man blir ALLTID glad av att rida honom.
Självklart var han helt underbar denna dag också, tränade på byten i serie, vilket han verkar ha glömt. Eller så kanske det var så att det var mycket roligare att hoppa upp i luften istället för att byta galopp. Tränade på att byta på långsidan, då kunde han byta hur lätt som helst till förvänd galopp men han tänkte minsann inte byta tillbaka till den vanliga, vilket borde vara såååå mycket enklare. Knäpp ponnyn. haha <3

Torsdag: Mor min sa att jag kunde rida honom idag igen, eftersom Amanda alltid säger väldigt sent att hon inte kan komma till stallet och dagen innan hade hon varit ganska sjuk eller vad det nu var... Jag=superlycklig. Bestämde med Fia att vi skulle hoppa tillsammans, men så fort jag tagit ner alla saker och tagit in ponnyn så kommer Amanda. All min lycka försvann med en gång. Patetiskt jag vet, men sen vet ni ju inte heller hur pass kul min ponny är att hoppa/rida. ;) haha Nej men jag ska iaf få hoppa honom på Måndag, alltid något. :D <3


Knäpponnyn

Sämsta internet...

Har inte kunnat komma ut på internet på flera dagar. Därav ingen uppdatering, nu har vi ett internet men det går minsann inte fort inte.. Suck.

Får väl skriva vad jag gjort ändå från Måndag, tror det var sist vi hade internet. ;)

Stella

Måndag: Skrittade en liten tur i skogen.

Tisdag: Mamma red henne i ridhuset, väldigt lugnt.

Onsdag: Jag red henne i ridhuset, STEL var vad hon var. Red lite hårdare för att testa benet lite, red inte hårt men liiite hårdare än vad hon gått på sista tiden, kylde inte heller benet efter som jag alltid gör efter, sen fick hon även stå inne resten av dagen. Och senare på kvällen var det ingen skillnad alls på benet. Så det var ju bra. :D

Torsdag: Modern min red henne i ridhuset, lugnt. Hon hade tydligen varit stel idag också.

Fredag: Red henne i ridhuset idag igen. Hon var lika stel idag och ville inte alls komma ner i formen. Lite synd att hon fått vila så mycket som hon gjort nu eftersom hon var så himla fin innan, kunde rida henne på vanligt bett utan graman och hon var jätte lätt i handen och jobbade i bra form, men nu är det tillbaka till ruta ett igen. Men det kommer nog snart igen med lite mer mjukgörning. Efter galoppen så kändes det som att hon haltade lite (hade inte alls galopperat mycket), men varken mamma eller pappa kunde se någonting så antagligen inbillade jag mig bara det. Jag är VÄLDIGT duktig på att inbilla mig saker, vet inte hur många gånger jag trott att Curt har varit halt fast han inte varit det. Men ska ändå fortsätta att ta det lugnt och bara försöka mjuka upp henne lite. :)

Lördag: Vilade



Castro

Måndag: Vilade

Tisdag: Rodeo i lilla ridhuset. Först var han ganska fin, visst var han spänd men det gick ändå att rida honom. Men sen när det kom en liten grå ponny in i ridhuset så fick han fnatt, sparkade vart tredje galoppsprång, gjorde detta ca 30 varv runt volten. KNÄPPHÄST. Och inte sparkar han rakt upp heller, utan han sparkar åt sidan, trar ner huvudet samtidigt som han vrider hela kroppen, ibland tvärnet hen precis efter han sparkat, och ställer sig då på bakbenen istället, otroligt mysig häst man har.... Eftersom jag fortsatte att mana på honom och lät honom göra som han ville tills han inte orkade längre, så gav han upp tillslut och blev fin igen, var dock väldigt svettig efteråt, men han får faktiskt skylla sig själv! ;)

Onsdag: Ställde upp två bomar på sockerbitar med 16m mellan. Skuttade runt lite fram och tillbaka och han skötte sig hur bra som helst. Drog inte alls iväg, visst blev lite stark i det svåra varvet, men när jag tog tag lite så lydde han med en gång. Använde inte alls handen, förutom de få gånger han blev lite stark, utan han lyssnade verkligen hur bra som helst på mina vikthjälper bara. Ibland är han minsann helt underbar att rida! <3

Torsdag: Red lite dressyr i ridhuset. Han var fin och mjuk. Det var hästar precis överallt i ridhuset, och två hinder var fram me, så det var lite halvt kallabalik, men med tanke på detta så skötte han sig jätte bra.

Fredag: Dressyrade i ridhuset, blev tillslut väldigt låg och fin i forman och lyssnade jätte bra på mig. Stolt över min lilla häst!

Lördag: Denna dag lite mindre stolt över min häst.... Red först i skogen, ja han var ju då lite pigg om vi säger så. Fack knappt stopp på honom i trav ens, spänner upp sig och helt plötsligt så flög han upp i luften. Knas hästen! Gick sen till ridhuset eftersom man knappt kunde trava i skogen pga av den hårda dåliga snön. Gick ganska bra, var lite spänd och sparkade en gång. Men inget större.





Första körlektionen..

Usch säger jag bara. Var inte kul att köra för någon som halvt dömmer en. Det första jag gör är att få till en liten sladd på bilen. x) haha nej men det gick faktiskt ganska så bra, skämde inte ut mig allt för mycket iaf. Inget kärringstopp utan bara lite fel på höger och vänster. ;)


Första skolan...

Första dagen på skolan idag. Suck. Inget man längtat efter precis.. Till råga på allt så är det matte hela förmiddagen och sen fysik på hela eftermiddagen. Roliga ämnen verkligen.. Aja jag har iaf körlektion vid 14.50 så jag får gå lite tidigare från sista lektionen som tur är.
Har även kommit in i en fas då jag inte kan somna på kvällarna, tar minst 40 min innan jag somnar nu för tiden.

Nej nu får jag lämna denna apparat för att söka efter cykelnyckeln som jag har lagt på något smart ställe. ;)



Tjock..

Kom hem från stallet för ett tag sen. Har idag ridit Castro i skogen och Stella i ridhuset.

Castro var såklart pigg som vanligt, men skötte sig ganska bra, inge bock idag iaf.

Sen Stella fick en liten tur i ridhuset, mest skritt och försökte få igenom henne klokt. Hon har ju inte gått så mycket på sista tiden, bara skritt pga av hennes ben. Men idag travade jag och galopperade lite också, dock bara på rakt spår, eftersom jag var i lilla ridhuset så blev det inte så långa trav/galopp sträckor. Men då fick hon ju samtidigt träna på avbrott.
(Mor min frågade en veterinär när Curt var halt om det var stor skillnad på trav och galopp, alltså när man sätter igång en häst och hon sa att det inte var det utan att hästarna oftast blir piggare i galoppen och börjar studsa och därav mer skada..) Tänkte om ni undrade varför jag galopperade henna lite idag också. Stella är precis likadan i trav som galopp, inte mer på och studsar inte förens man försöker byta galopp. ;) haha
Men hon var faktiskt riktigt fin idag, inte alls så stel som jag trodde att hon skulle vara efter all denna vila.


Längtar efter jag får tävla igen, lär väl ta ett tag innan jag får göra det på denna häst dock, han har en sån himla överskottsenergi nu när det är kallt och han inte rör något på sig förutom när man rider, och då är han ganska hemsk faktiskt. Bockar och har sig. Så innan han börjar bete sig så får han inte tävla något, det är hans straff. ;)

Fina djur...

Hittade lite bilder på Castro och Frej som Emma tagit. :)

Frej La





Frej Msv B



Castro 1,20




hahaha


HV Polo...

Är inte dessa täcken alldeles för underbara?













Tror att min favorit är det högst upp. :)


Nära döden upplevelse *2..

Var ute vid Fia och Truls på middag igår. Snudd på alla från stallet var där, mycket trevligt!
Både jag och mamma häll på att ta livet av familjen denna kväll. Först var det jag när jag körde ut. Vi har inte så speciellt bra däck på bilen, inga dubb. Och enligt min fader så var de det värsta väglaget för vår bil/däck igår. Men ändå skulle ju då jag köra! Gick bra fram tills jag var tvungen att svänga... Hade lite för hög hastighet och det svängde ganska mycket samtidigt som bilen bestämde sig för att svänga ännu lite mer. Så jag sladdade runt lite fint där. Men satan vad stolt jag är över mig sjäv, klarade det grymt bra om jag får säga det själv. Snurrade aldrig runt helt och kom i balans ganska så snabbt iaf. OCH jag hittade bromsen, okej nu ska man inte hitta den när man sladdar, men ändå!

Sen på vägen hem så började mamma sladda PÅ RAKT SPÅR på hemvägen. Så det var inte en så väldigt lyckad körning av mig och mor. Men resten så. ;)



Longerade Castro idag, eller a tömkörde honom. Först släppte jag honom, för att han skulle få göra av med lite energi, men han blir bara heltokig och jag blir så himla rädd att han ska ramla omkull eller sträcka sig så han fick inte springa själv länge. Han var ganska fin idag, ville inte riktigt gå på en bra volt, tryckte sig lite inåt hela tiden, men annars var han fin.

Mamma red Stina medans pappa gick runt med Stella. Stina hade tydligen varit väldigt fin idag. :)


Shnygg Stina

Något så fruktansvärt...

Upptäckte precis att de rosa stenar jag köpt nu inte är de samma som de förra som redan sitter på hjälmen... Behöver sisådär 8st till på hjälmen sen är den perfekt, men det går ju inte när de är fel...
Enligt rykten har jag hört att Fia har sånna som jag har på min hjälm, man kanske ska försöka råna henne, eller köpa dom utav na, det funkar ju också. ;)



Nu ska jag snart till stallet och rida alla hästar, eller det lär väl bli mamma som får skritta Stella och rida Stina  och jag som rider Castro.

Igår red jag Castro i ridhuset medans mor red Stina. Vet inte vad som tagit åt min häst men han har börjat bocka och ha sig... Inte bra! Men mellan alla dampryck så är han jätte fin, lite stark ibland, men ändå fin. Han blev destu finare när de tog fram kameran och tog kort på honom, den lilla kamerakåta hästen. ;)

Nej nu måste jag åka vidare till stallet och ta hand om alla små hästar.


Så jävla snygg! ;) VILL TÄVLA NU!!!!

Snart så snart..

Tog en liten skrittur på Stella idag, fick bli ett varv på slingan. Tydligen så är det fruktansvärt läskigt med buskar som står intill ett träd. Men inte när travhästar kommer upp i rumoan på henne, konstig liten häst den där.

Sen tog jag och mamma en tur på Castro och Stina i skogen. Gick bra på bort vägen men dock inte lika bra hem. Förut så kunde min häst dra ner huvudet och dra iväg med mig utan att jag hade så mycket att säga till om, men nu känner jag direkt när han tänker göra det och drar upp huvudet innan han hinner dra ner det. Och då blir han väldigt sur och börjar bocka som en liten galning. x) haha Den hästen alltså, kan man något annat än älska honom?





Hon kanske inte är så dålig ändå...

Har alltid tyckt att Stina inte har varit någon speciell häst, bara en i mängden som min mamma tvingat på mig. Låter hemskt med det är faktiskt ganska sant. Självklart älskar jag denna varelse, men jag har aldrig sett henne som en stjärna. Curt till exempel har alltid varit min stjärna även om han egentligen inte är en sån jätte speciell häst, visst han kan hoppa bra, men han kommer aldrig gå de högsta klasserna. Men om man tänker efter vad Stina har gjort för en under alla år man haft henne så är det ganska mycket. Hon är nog den av alla min djur som vunnit mest, när hon gick som allra bäst så var hon oslagbar i omhoppningarna. Var ganska många gånger man kom hem med två glå/gula från en tävling, visst var det inga höga klasser men ändå hon gjorde det!
Och om man bara tänker på vad hon gjort med dressyren under lite mer än 2,5 månader. I somras gick hon inte i stadig form och kunde inga rörelser eller något. Sen ställde jag upp i DM, vet inte riktigt varför jag anmälde mig egentligen eftersom jag inte tränat ett piss dressyr på hästen. Och mot alla odds, mot alla andra som tränar dressyr för instruktör varje vecka och endast håller på med dressyr så går hon in och vinner. Och sen allt hon gjort efter det inom dressyren, utan träning, har inte ridit ett enda pass för dressyrtränare på henne under den här tiden, sist jag red för någon var kanske 3år sedan eller något. Men ändå har hon lyckats med det hon gjort nu. Så hon kan ju inte vara så himla dålig när man tänker efter. Får nog börja tänka om när det gäller denna ponny....


Under ca 2,5 månader, 7 tävlingar så har hon lyckats med detta, är väl inte så himla illa pinkat ändå??



Vad är det med mig och trappor??

Asså det måste vara något stort fel. Under en dag i stallet så har jag lyckats med tre saker.

Första: skulle vara duktig och hälla i musli i min tunna, men då när jag lyfter påsen så går den sönder i botten så att allt innehåll öser ner på golvet. Så det var bara att sopa upp allting. Suck.

Andra: var när jag skulle ner med alla saker från sadelkammaren. I vårat stall är sadelkammaren på övervåningen och man måste då gå upp för en trappa utomhus för att komma dit. En ganska så hög och brant trappa, och ganska så hal så här vintertid. men iaf, upp gick det väldigt bra, men sen när jag skulle ner och hade sadel, träns och allting i famnen så halkar jag i mitten av trappan och eftersom jag hade massa saker i famnen så kunde jag inte hugga tag i räcket, så istället stupar jag framåt, men på något konstigt sätt så lyckas jag att springa ner två trappsteg, men sen är det kört, jag stupar nu rakt ner i marken. Men på något jävla konstigt sätt så slår jag mig inte. Men där ligger jag i snön med sadel och allting under mig och undrar vad som precis hände mig. Kan ju säga att man var lite skakis efter. ;)

Tredje: var efter träningen på Curt, då skulle jag sätta på täcket på Castro. men för att det skulle gå lite fortare så skulle jag ge det till mamma så kunde hon sätta på det medans jag gick upp med allt till sadelkammaren, mamma tar tag i det men sen ångrar hon sig och släpper det, fråga mig inte hur det gick till men på något sätt så halkar min ena fot fram och jag ramlar omkull. HUR LYCKAS JAG?

Allt är mina tretorns fel, de är så himla hala så man kan inte göra någonting utan att halka omkull. Mycket bättre med gummistövlar. x)



Som tur var så var hästarna väldigt duktiga idag iaf. Red först Castro i ridhuset. Han var lite stark i början men det blev bättre sen. Ställde fram ett räcke i mitten av lilla ridhuset. Hoppade det fram och tillbaka ett tag och försökte träna på att få han bra i svängarna och i landningarna, alltså inte trycka ut/in någon bog, och inte dra ner huvudet och springa iväg i svängarna efter hindret, tillslut blev han riktigt fin. Duktigt monster idag! <3



Sen hoppade jag Curt för Ninna. Lilla superponnyn var så grymt fin idag. Hoppade inte alls högt, låg kanske på 90cm eller något. men gud vad underbar han är, alltid lika rolig att rida! <3


2011...

Har bestämt mig för att detta år ska jag minsann lyckas! Ska inte trycka ner mig själv, bara tänka fram/upp, jag har en helt fantastisk häst, visst är han lite knäpp, men detta år ska jag kämpa, inte ge upp! När man täbker efter så är det ju ganska mycket man har lyckats med under åren.. Man kanske inte är så fullt värdelös som man tror. ;)

Jag vill det här, jag ska det här, jag siktar upp, ingenting annat!

















Galna människor...

Jag och Maya är för tillfället lite halvt galna, kanske bara är förnamnet, men vi ska sätta en ny trend, alla kommer att vilja vara som oss!








Många färger finns det!

Gå in på glitzit själva och se om ni hittar något som passar er.

Första dagen på detta år avklarad...

Hade ne mycket trevlig nyår tillsammans med mestadels Angie, Sara och joel, men massa andra också. Kan ju lugnt säga att man inte var så vacker när man kom hem, allt pga av vädret... Men kul hade man iaf.

Red idag Castro i ridhuset, han vilade igår så först tänkte jag att jag skulle rida ut men sen när jag tittade ut genom fönstret så ångrade jag mig och bestämde mig för att det fick bli ridhuset istället. Med tanke på att han vilade igår så var han verkligen jätte fin. Han fick sig en riktigt genomgångare idag. Och han blev riktigt trött på slutet, men han jobbade bra hela tiden och inget tjafs någongång. :)

Stella är bättre i benet nu, men det är fortfarande lite mer svullet än det andra. Därför släppte jag henne i ridhuset så hon fick springa av sig lite och efter longerade jag en stund. Såg inte att hon haltade något, men svullnaden hade inte gått ner när vi kom tilllbaka... Inte så bra, men hon får ta det lite lugnt ett tag nu så får vi se hur det blir, det är inte alls mycket svullet men en litenliten skillnad är det och jag vill ju inte anstränga henne om hon inte är hundra.



Duktig som jag är så tryckte jag aldrig på publicera igårkväll, så detta inlägg fick komma in nu istället, man kan ju inte ha koll på allting. ;)

RSS 2.0