xtremehorsemakeover

Har förälskat mig i ett träns från xtremehorsemakeover.com
Massa bling såklart! ;) Man kan få det men korsgrimma eller vanlig engelsk. Bunt,svart läder/ mässing,silver spännen/ guld,silver,rosa,bruna stenar, man kan få det lite som man själv vill. :)
Pris: 2600:-

Castro hade ju varit underbart fin i det iaf. :)



Vill helst ha det med korsgrimma men man hade ju inte tackat nej till det andra heller. ;)

Svar + hästarna idag...

Bella om Hästarna igår...:
Hur har du råd med så mkt grejer:)

Svar: Lite pengar har jag sen jag jobbade på travet i somras, lite är studiebidrag, plus att jag får 200:- i veckan varje gång Kalle är och rider på Curt, sen har jag klippt lite hästar och fått pengar för det och sen fick jag 1000:- av mamma när vi slog vad i Oskarshamn. Så det är från olika saker. haha :) Nu är de slut däremot. ;)


Hästarna

Red först Castro i ridhuset. Han var som tur var riktigt fin idag. Mjuk och fin i båda sidor, låg i nacken utan att jag behövde jobba ner honom allt för mycket. :) Lite högre i höger galopp, men annars var han låg hela tiden. han var inte alls stark eller drog på långsidorna så det kändes otroligt bra. Jag blir alltid så himla orolig så fort han har varit lite dum en dag, har ingen lust att det ska ta ett halvår innan jag kan galoppera rakt fram igen så som det blev förra året. Men som mamma säger, "han har varit knäpp i 15 år så du ska inte tro att han kommer bli helt normal nu". Så man får väl ta att han har sina knäppa dagar. :) <3



Sen red jag Stella, även henne i ridhuset. Struntade i gramanen idag, brukar annars alltid börja med att ha den och sen plocka bort den efter ett tag. Asså snacka om att hon var fin idag. Först så fort jag tog tyglarna så drog hon upp huvudet och började studsa och var allmänt knasig, men när hon lugnat ner sig så fick hon en jätte fin form. Gick stadigt i form hela tiden och var jätte mjuk. Blev lite hög i galoppen eftersom hon inte riktigt orkar samla sig och hålla en låg form. Det som är så skönt med henne är att hon verkligen försöker göra rätt hela tiden fast hon inte riktigt orkar helt egentligen. :')


Snygging man, kan ju säga att det inte finns något mer på andra sidan utan detta är allt hon har. x) Dock är den lite mer i trim nu. ;)

SKOLAN...

Sitter här hemma och funderar på hur jag ska ta mig till skolan, ska man verkligen orka gå? Men i väörsta fall blir jag väl tvungen till det. ;) Ska skriva en essä sen på svenskan och jag tror inte att någon i klassen har förstått hur man ska göra. Eller jag kanske förstår lite men inte fullt till 100. Ska iaf läsa på lite om det jag ska skriva om nu så får vi väl se hur det går sen. :)


Galet!!

Kan ju säga att det blev en hel del grejer nu när jag var uppe i globen. Kom fram till efter att jag hade köpt en helt ny tävlingsutstyrsel, minus stövlar dock. Men det blev iaf en ny hjälm, skjorta, kavaj, skärp, armband, ridbyxor, strumpor, och sen blev det även ett pannband, luvtröja och ett litet täcke till Kevin. Så ja det blev endel grejer. Massor med kap också minsann. Ganska stolt över mina köp faktiskt.





Kingslandridbyxor knäskodda.



Kingslandtröja.


Tattinikavaj. Ord pris ca 5200:- Fick den för 3000:-


Swarovski bling på baksidan. :D


Gpa-hjälm Ord pris 7400:- fick den för 3900:- + en keps for free! ;)


Swarovski skärp


Strumpor



Swarovski pannband + swarovski armband.


Hv Polo skjorta



Kevins fina Agria täcke.

Så det var nog allt minsann.

Åkte direkt till stallet när vi kom hem till den lilla ön. Red först Stella medans mamma red Stina. tränade först på att hon skulle lyssna på så små hjälper som möjligt, gjorde tempoväxlingar i galopp på volt, små volter i volten, galopp/skritt/galopp. Lite sånt höll jag på med. Sen hoppade jag ett litet räcke, 70cm, som stod mitt på ena långsidan, tränade långa anridningar, gjorde halt efter med så små hjälper som möjligt, mest röst. Sen la jag till ett till räcke, 4 normala galoppsprång efter, tränade på att hon skulle lyssna emellan och få jämn galopp. Fick till det riktigt bra några gånger och hon lyssnade väldigt bra på mig. Slutade med att sista räcket låg på 1,20m. Hon fick riktigt avspända och runda språng idag också. :) Duktig tjej. :)

red sen Castro i ridhuset innan lektionerna, hann rida kanske 20min eller något. Hästar var överallt, framför, bakom, bredvid, alltså precis överallt. Eftersom det stod massa hinder framme också så var han ultra spänd och rädd för allt, när bomar ligger på marken är de dödens farliga men sen kan han hoppa 1,60m utan att blinka, knäp häst. Men trots allt var han faktiskt ganska fin. Lite stark på ena långsidan i det svåra varvet, men det blev bättre ju mer jag galopperade, så det känns ju bra att det blir bättre och inte tvärt om. :) imorgon får jag ta och rida igenom honom ordentligt. :)


Hmmm...

Red castro i ridhuset. han var stel till en början, men sen blev han jätte fin efter ett tag, men efter det blev han lite halv dum när jag skulle rida rakt fram. Hoppas att det inte blir något mer bara, orkar verkligen inte det....

Anna red Stella och mamma red Stina. Helt UNDERBART att få leka med Anna igen. Stor saknad!! Tror att de flesta omkring oss fick skavsår i öronen av allt prat, men om man inte träffats sen sommarlovet så finns det mycket att prata om. ;) haha <3


Anna och hennes häst Dansa. :)

Ut i snöovädret..

Så fort jag orkat resa på mig och klä på mig så ska vi åka och fixa mat till djuren och hämta mina stövlar som kom för ett tag sen men vi har inte haft tid att hämta dom. Så nu kan jag vara slusk i mina gamla tretorn igen, inte lika lätt att få på sig falsterborna över mjukisar som advance. ;) Så på senaste tiden har det blivit mina underbart fina ljusblå La Cross gummistövlar. x) underbart. Enligt mig är ridbyxor mycket överskattat, för kallt på vintern, för varm på sommaren, jobbigt att sätta på sig dom, allt blir så mycket enklare med mjukisar på vintern, helst 3-4 st, och shorts på sommaren.

Hade egentligen tänkt att jag skulle hoppa de två stora idag, eftersom jag inte hann det i torsdags. Men det får nog bli en annan dag för idag ska jag minsann leka med Anna. Får se vilken häst hon har lust att rida. Stina? Stella? Castro? Hmm svårt val. ;) Tror jag ska ta och tvinga upp henne på Stella, det är ju trots allt den enda hon inte har suttit på. Eller kanske Castro, så behöver inte jag göra det. ;) haha


Hästarna igår...

Jag red bara stella igår och mamma red Castro och Stina.

Stella var ganska fin igår, lite stel i höger, men emellanåt så var hon väldigt mjuk och fin. Hoppade ett litet hinder på volt och då hade hon lite problem i landningarna i höger varv, det blir lite korsgalopp ibland. Men i det hela stora var hon fin. :)

Castro och Stina var tydligen väldigt fina enligt mor min. :)



Imorgon blir det GLOBEN med Angelica!! :D Helt underbart kommer det att bli!! Har sisodär 12 000:- att göra av med! Maha jag och Angelica ska shoppa loss!! ;)

Jobbigt läge..

Kollade in bilderna på datorn, lite jobbigt att alla fina bilder man har är på Pommeroy och hur ofta lägger man upp bilder här på honom liksom? haha varför fastnar inte Castro på bild lika bra? Fast några fina finns det minsann. :)










Får väl bli lite bilder på Poms och min tid också. :)







Filmen hackar som bara den, jag rider som ett spann skit, tur man satt på en snäll häst. ;)

Hopp...

Skulle egentligen hoppa alla fyra idag men det hann jag inte, hann iaf hoppa Curt och Stina. Hoppade först Stina och hon var riktigt fin, hoppade avspänt och lyssnade väldigt bra. Gjorde många fina rena byten också, lite dressyr måste man ju få in i det hela. ;) haha Hoppade inte alls högt på henne, kanske 70-80cm bara. :)



Curt var verkligen hur fin som helst. Helt galen också såklart. ;) Han hoppade verkligen bra idag också. Slutade med att hoppa en bana då alla hinder låg på 1m förutom ett räcke som var 1,20m. Och fan vad fint han hoppade på det, kärlek till min ponny. ;) INGEN tvekan allt även fast jag satte han för nära en gång på det. Bästa ponnyn. :' <3



Eftersom vi inte hann rida de andra två innan Jans lektioner och det är fullt med snö överallt, vilket inte uppskattas av mig, så fick de vila. Verkligen inte bra att Castro vilar så mycket som han gjort på sanaste tiden, och sen ska han ju vila på söndag när vi åker till globen också.. INTE BRA. Det är som att man vill att han ska bli dum, man utmanar verkligen ödet om vi säger så... Mamma lovade att hon skulle rida honom imorgon iaf, eftersom jag inte har någon lust när jag bara sitter och tänker på att han är påväg att bli som förra vintern, och då spänner jag mig vilket gör att han blir spänd och då blir han dum. Så då får mamma rida honom istället. ;)


Älskade lilla knashästen.

Dum Castro men en fin Stella...

Tog castro på hopplektionen för Erling imorse, ja det gick ju som det gick. Han drog och lyssnade inte precis på det jag ville, sen ibland hade man ingenting i handen och han drog ut bogarna och var inte alls speciellt kul :S men sista rundan var han iaf bättre och då lyssnade han helt okej. När jag galopperade på långsidorna så blev han stark och jobbig så man får ju verkligen hoppas på att han inte börjar bli knäpp igen, det orkar jag inte med..
Men jag rider ju sämst på lektioner också så vi får ju hoppas att det bara är det...


Älskad??

Var uppe med Stina på fastlandet och tävlade, gick ju bra, hmmm, eller kanske inte. Var fullt med snö där vi var och eftersom vi var tvungna att åka upp med båten redan lördag morgon fast tävlingen var på söndagen, så fick jag rida på en bana full med snö, vilket gjorde så att jag inte kunde rida så mycket. Om vi var smarta så hade vi åkt till ett ridhus i närheten, men icke. Så då till tävlingen var hon inte alls igenom riden och hade alldeles för mycket energi. Så när jag kom in på banan, La:P1 var hon verkligen hemsk, har aldrig varit så förut, vet inte vad det var som tog åt henne, hon kunde inte göra någonting utan stod och studsade och betedde sig allmänt konstigt. Så efter halva banan gick jag ut för det gick verkligen inte att få henne dit jag ville. :S Inte bra..

Men sen till andra klassen, La:P2, så red jag fram henne jätte mycket så att hon verkligen var trött, så nu skötte hon sig mycket bättre. Gjorde allt jätte bra och lyssnade på mina hjälper utan att bli sur, visst hon kanske inte var fullt så fin som hon brukar, men nästan iaf. :) Men hon fick inte alls bra poäng, 61%, vilket jag tyckte att hon borde fått mycket bättre... Men domaren kunde antagligen inte släppa hur hon var i första klassen för hon fick bara 6 på form och lörgjordhet och vilja. Och i den här klassen var det verkligen inge fel på det! Fick dåligt på alla enkla byten också. Nej usch det var ingen höjdare nej. Lite synd eftersom hon lugnt hade vunnit om hon var normal, den som vann i båda klasserna hade 64% så det var inte så bra, men men Stina kan väl få ha dåliga dagar hon med. ;)



När vi kom hem med båten mitt i natten på söndagen, så skulle jag bara gå upp till bror min och se på hans nya tv han köpt och sen när jag skulle gå ner igen så tror ni inte då att jag snubblar i halva trappan och stupar rakt ner. Vi har inga räcken som man kan hålla sig i heller, så allt jag kunde göra var att vänta på att trappstegen skulle ta slut. Trodde att döden var nära! Mamma som står och ser allt skrattar bara åt mig, inget "hur gick det" här inte, nej nej. Pappa kom och frågade vad vi höll på med när han hörde dunset, så lite medlidande fick jag iaf. x) haha

BIIIIILLLLAAAARRR...

Nörd som jag är så tittar man på bilar som man tycker att ens far ska köpa till en sen när man skaffat körkort. Blir mycket besviken om jag inte får en utav dessa....






Lite synd att ferrarisarna ska vara så fula bakifrån bara...






FAIL...

Har varit så himla dålig på att uppdatera, ni får ursäkta mig. ;) Men om jag ska vara helt ärlig så har det inte hänt något speciellt kul på sista tiden heller. ;) Hoppade Curt och Stella igår. Tog vanligt bett på Stella och hon var faktiskt riktigt fin, väldigt avslappnad och hade inte huvudet riktigt lika hög upp iaf. ;) När jag värmde upp henne så var hon faktiskt riktigt låg och fin. Så det börjar ta sig. :)

Tog Curet på lektionen för Erling. Sen tävlingen så har han varit helt galen. Jag kan inte vara emot med skänklarna för då hoppar han rakt upp i luften och muppar sig. x) Igår var han till och med extra galen. Eftersom jag inte kunde ha några ben på honom så blev det väl kanske inte så jätte bra, visst han hoppade allt men det var lite tveksamt ibland, eller så var det kanske mest jag som var tveksam. ;) Hoppade de övningarna som Curt verkligen hatar mest av allt. Bom, en planka i luften, bom, planka, bom. Hoppade den upp till 1-1,05m, så han var otroligt duktig. :) Fick inte riktigt med frambenen ibland, men så kan det gå när man har en tjockis på ryggen. ;) Det är lite kul att min ponny får gå på ridhäst avstånd på allt, men han får ändå trångt på de flesta ställerna. x) SÖT! <3



Resultat från helgen...

Stella

Tävlade 1m med henne. Eftersom hon var lite seg och klumpig i torsdags på hoppträningen så var jag lite orolig att hon skulle vara likadan nu, men icke. Hon var hur laddad som helst och drog runt med mig som en galning. ;) Sista språnget på framhoppningen, oxern, så hoppade hon flera meter över så jag höll på att flyga av. x) haha Bara en liten överdrift. ;) Sen inne på banan var hon riktigt fin, hade kanske inte full kontroll och hon hade lite problem med galoppen, men annars gick det bra. Var nolla i grunden, men rev ett hinder i omhoppningen, men gud så duktig hon var. :)



Castro

Red bara en 1,30m. han var så himla fin och hoppade verkligen bra, men självklart ska jag förstöra allt. Jag var helt okoncentrerad och red verkligen dåligt, gav ingen eftergift så han blev lite sänkt i ryggen och massa sånt, stackars häst. Hinder 1-3 gick bra och jag red väl ganska så bra iaf, men sen till 4an som var en kombination, räcke oxer, ur snäv sväng så hade jag inte alls honom på bakbenen och han visste inte alls vart han skulle så det blev lite halv hackigt in, men hoppade gjorde han såklart. sen var det upp till nästa långsida till en kombination, oxer räcke, där skulle jag ha plockat ihop honom mycket mer på transportsträckan eftersom jag nu fick honom i handen i sprången, så han rev oxern in, sen var det normalt 5 galoppsprång till ett räcke, men jag och castro tog 4, men det var ändå 4 jämna och han hoppade inte långt ifrån. Sen var det muren ut kort sväng, och då kom vi litelite nära men han hann inte upp med benen så han rev det ganska grovt och då höll jag på att ramla av så jag fick göra en volt, sen resten av banan gick väl lite halv bra, jag red inte utan åkte, så bra såg det ju inte ut iaf. :S Men men vi får ta det nästa år istället. ;) haha



Stina

Ld: Hon var lite överdrivet stark och gick lite på sniskan till vissa hinder, men hon nollade iaf.

Lc: Hon var fin i grunden men sen till omhoppningen vet jag inte alls vad som hände, till andra hindret, en oxer, så skulle jag komma lite när men inte jätte dåligt och då tvärnet hon rakt in i hindret, kanske att jag släppte henne lite men ändå hon kunde ha hoppat utan problem. :S Sen stannade hon på sista som var en ganska stor mur, stor för mig och Stina iaf. ;) Och där vet jag inte heller vad jag gjorde för fel, hon var helt enkelt en liten surtant denna dag. ;) haha Men aja lite var bra iaf. ;)



Cortino

Asså är min ponny bäst eller?? Skulle först bara ta en liten Lc, eftersom mor min är för snål för att betala veterinärbesiktning. x) Men då erbjöd sig pappa att han skulle betala det, så då bytte vi till Lb istället. Var väl en liten chansning med tanke på att vi inte kommit igenom kombinationerna på tävling på två år, sen har jag inte försökt så många gånger heller, men han har varit lite halv sur och inte alls taggad när man kommit till tävling. Men så fort jag satt mig på honom så var han fullkomligt galen, han sparkade och bockade så fort jag rörde honom med skänklarna. När vi skulle hoppa krysset så gjorde han först ett luftsprång galoppsprånget innan hindret och sen hoppade han krysset som om det vore 1m. x) haha
Inne på banan var han så himla fin och koncentrerad på det han skulle göra. Rev andra hindret annars var vi nolla, och han tvekade inte på ett enda hinder och tyckte det verkligen var skit kul. :')
Eftersom han gick så himla bra så anmälde vi oss till Lan också. Fy satan vad fin han var, hoppade allt hur fin som helst. Och även fast jag red jätte dåligt så ställde han verkligen upp och ville bara över. :') men tror ni inte att vi rev första hindret, suck. x) men annars var vi nolla. Så man kan ju säga att det var ett ganska bra avslut på ponnytiden iaf. :D Gamla curt is back!! ;)
När jag kom ut från La så ställde han sig och kissade i flera minuter, på framridningen ute, och då ska ni veta att min ponny i vanliga fall bara kissar i högt gräs för att det inte ska skvätta på benen. x) Och förut har han ALLTID stannat ut sig om han har varit kissnödig när han ska hoppa. Så ni förstår att han var hur duktig som helst. ;) :D ÄLSKAR MIN PONNY!!!! <3



Filmer kommer upp om ett tag. :)

Min snutte ponny...

Hittade min älskade lilla ponny på annons. Om man var rik så hade jag köpt honom, fråga mig inte vad jag skulle ha han till, men det är trots allt Frej. ;) Om man tar bort en nolla så kan jag ta honom. ;)


50% bra i helgen...

Har väl inte gått så jätte bra nu i helgen när jag tävlat alla de små hästarna. Eller visst hästarna har varit fina, eller a Stina var väl inte så jätte fin kanske, men resten utav hästarna har varit jätte duktiga men de har haft en klantig matte på ryggen. Castro hoppade hur bra som helst, men självklart ska jag komma och förstöra allt. Usch. Hinner inte skriva så mycket nu men skriver mer sen när jag kommer hem från skolan. :)


Kan ju iaf säga att denna lilla ponny verkligen var bäst igår!!! <3333

Hopp och skutt..

Har hoppat för fullt nu två dagar irad. Eller a i onsdags så hoppade jag Stina för Erling på skolan, vilket var en väldigt dum ide eftersom jag vet att jag inte kan rida henne i grupp för någon, går alltid åt helvete! Hon var inte alls som hon varit på sista tiden utan hon drog upp huvudet och drog iväg och hoppade neråt istället för uppåt, och sen så stannade hon 3 gånger också, kändes inte alls bra. :S



Så eftersom jag skulle hoppa på Castro och Curt dagen efter så drog vi med Stina också för att se om hon kändes bättre när jag hoppade själv, blev lite orolig när hon stannade eftersom hon inte gjort det på länge. Hoppade henne först och hon var faktiskt riktigt fin. Hoppade kanske bara 80cm, nått låg väl på 90cm kanske. Förutom att hon tittade lite på ett hinder och hoppade det lite spänt de första gångerna så var hon jätte säker på de andra. Hoppade kombination med oxer in och räcke ut och det tvekade hon inte ett dugg på. Så nu är jag inte lika orolig längre eftersom hon var mycket säkrare denna dag. :)



Sen var det Curts tur. Snacka om att ponnyn var helt galen. x) Skuttade och hoppade som en liten galning. Han var så himla sjukt fin så jag blev så himla glad, helt underbart att rida honom igen. Fick ett stopp på en oxer, men det var första gången jag skulle hoppa det hindret och det var en helvit oxer på 90cm och han tycker vita hinder är lite läskigt, man får ju tänka på att han inte hoppat på år och dar, plus att jag red som ett spann skit. ;) men annars hoppade han hur bra som helst och bjöd som bara den. Hoppade en bana på 1m utan problem och han var verkligen på hela tiden. :') <3




Snacka om att jag inte kan träna på min stora kluns till häst. han drog som en galning och lyssnade inte speciellt bra på sin matte inte. Fick trötta ut honom ganska mycket förens han kunde lyssna någorlunda på mig. Hoppade en linje på ena långsidan med först ett räcke, 130m, sen fem normala galoppsprång till en oxer, 140m. Tillslut lyssnade han faktiskt riktigt bra på mig. Alltid lika jobbigt att hoppa den hästen när han inte har hoppat på länge, man tycker ju att han ska ha tröttnat lite på att hoppa efter ett helt liv med massa hoppning och tävlingar, men icke han tycker att det fortfarande är skit kul. Lite för kul ibland bara. ;) Men vi får väl se om han har lust att lyssna på mig på Lördag, man kan ju alltid hoppas iaf. ;)



Tog Stella på lektionen för Erling på kvällen, hade hoppat tre hästar innan och bara ätit 4 mackbitar på morgonen så jag var lite seg samtidigt som hon också hade lite svårt med sin kropp, så det var verkligen ingen bra kombination. Vet inte riktigt varför hon inte var som hon brukar men hon har blivit brunstig och sen har det ju gått ganska fort att sätta igång henne så hon har väl fått nya musklar som hon inte har haft förut så det kan ju göra så att man blir lite seg i kroppen. Visst gjorde hon allt som hon skulle men hon var lite klumpig i sprången och fick ta i mer än vad hon brukar behöva. Hon hade även ganska svårt med galoppen, blev korsgalopp mellan alla linjer, men kombinationen som stod för sig själv hoppade hon väldigt fin, så de sprången hon hoppade lite klumpigt var de som hon fick korsgalopp till, men vi får se hur hon är i helgen och sen efter det får hon nog vila en vecka så att hon kan ta igen sig lite, det kan hon nog verkligen behöva. :) men hon var väldigt duktig som verkligen försökte fast hon tyckte det var jätte jobbigt. :') Sånt tycker vi om. :)


Fiiin hest man har!!

Red i ridhuset på Castro medans mor min red Stina. Finaste hästen var helt underbart fin idag, hur mjuk som helst och var verkligen låg och fin i formen. Duktig hest, ibland är man ganska glad att man fick tag på den lilla knashögen. ;) <3


KNÄPP!! x) 

Självklart fick älsklings ponnyn massor med kärlek och godis som vanligt idag. ;) haha På torsdag ska jag minsann få hoppa honom igen, typ flera veckor sen jag red honom sist. :( Inte helt okej!!


BÄST!!

Liten kul sak som hönde i skolan idag, när vi är på biologi lektionen så hör man plötsligt ett smäll, eller alla förutom jag, Nadja och Angelica hörde den men pga grupptryck så sprang vi också till fönstret och kollade när resten av klassen gjorde det. ;) Vi har våra lektioner på gutavallen i kafeterian, oh ja vi är lite udda i vår skola, ingen vill ha oss. ;) Utanför fönstren så går det en väg iaf, 50 väg, precis rakt fram är det ett övergångsställe, där det står en vägskyllt som sitter fast i en "stenbumling" mitt i vägen, eller aa på sträckade linjen i mitten. Då är det en gubbe som har kört rakt in i stolpen så den hade flyttats 2-3m och det var inga bromsspår eller något. men grejen var den att när han skulle försöka åka därifrån så försökte han inte backa bak för att sen svänga och köra förbi, nu stod han alltså så att stolpen var mitt fram på bilen, vad han nu gjorde i mitten av vägen kan man ju undra sig. men iaf så gasade han så att han knuffade stolpen framåt ytterligare lite, asså han stod där i säkert en kvart och försökte köra över stolpen och sen gick han ut lite då och då och försökte knuffa bilen bakåt för att sen köra rakt in i stolpen igen. Sen gick Malin, vår lärare, ut och skulle se vad han höll på med, då frågade hon varför han inte backade istället och då hade han sagt, Vadå backa?? x) Sen kom polisen och bergningsbilen och hela fadderuttan, lite kul var det minsann, men ganska synd om gubben, helt chockad måste han ju ha varit. 


Heeestarna...

Red både Castro och Stella i ridhuset igår. Tränade även idag på ett litet hinder på volt, tog ett smalt plank som låg på kanske 60cm. Stella hade först lite problem med att förstå att vi askulle hoppa det lilla smala hindret, hon vinglade som bara den när jag red emot det de första gångerna. x) haha men hon hoppade iaf, fick kanske inte så himla fina språng de första men sen blev det mycket bättre. Hon försöker verkligen alltid göra sitt bästa, fina lilla hästen. :)

De hade ställt in muren i en "hög" i mitten av volten

vid ingången, och då ska ni veta att den tänkte ju

då döda Castro! Med nöd och näppe kom jag

förbi

och ner till läktaren iaf, men sen när jag skulle

tillbaka ner till den volten så tvärvände han och

ville inte alls ner dit. x) Men tillslut gick det iaf,

men då kom ju problem när jag bytte varv sen och

skulle förbi dom igen, först tvärnitade han och

ställde sig lite på bakbenen och sen när jag gick på

honom lite så ställde han sig väldigt högt samtidigt

som han vände 180grader, jätte kul verkligen. Mupp

till häst man har, sen var han spänd resten av

tiden. x) Men han blev inte någe mer knas utan han

var bara stark och slappnade inte av som han ska.

Men men ibland kan man väl få vara lite knäpp. x)

(kom åt någon knapp så det blev väldigt konstigt,

men det får ni stå ut med för jag vet inte hur man'

ändrar, haha )





Hästarna idag..

Kom hem från klippningen vid 17 och då var det bara att dra upp med hästarna till ridhuset. Mamma tog först Stella medans jag red Castro. När vi kom upp så var det redan hinder framme, ett räcke på 50cm på volt med bom framför och bakom och ett kryss på långsidan. När jag värmt upp honom så började jag med att hoppa lite på volt, vet inte riktigt vad det var med mig idag men jag kunde verkligen inte se avstånd på volten, brukar alltif göra det annars. :S Men sen efter ett tag blev det bättre iaf. Mamma gjorde krysset till ett räcke med en bom i luften och vattenmattan under, slutade på 1,45m. Han hoppade riktigt bra idag och lyssnade väldigt bra fast han vilade igår och var väldigt på. :)



Sen red jag Stella, tränade henne mycket på volten, eftersom hon behöver träna på att komma ner i formen vid hinder och jobba mer med ryggen. För att göra det lite enklare för båda två så hade jag graman på henne. Hon var fin idag, tryckte in med bogen i höger varv lite, men hon blir aldrig hård och stel utan hon trycker in på något mjukt konstigt sätt. :S x) På henne kände jag avstånden mycket än på Castro idag faktiskt. Fick henne ganska bra på bakbenen och hon fick en mycket bättre galopp idag också. Fina lilla Stella! :D



Curt och Kalle. Sååååå söta!!!

Stallet med Mor...

Kom precis hem från stallet och ska väl snart åka igen. :S Hade morgonen idag men Palle var där tidigt och gav alla hästar all mat inne så vi kunde komma lite senare och släppa ut när de ätit upp. :) Mycket skönt. :)

Tog en liten tur på stina barbacka, ett varv runt slingan. Tränade lite på allt möjligt, bakdelsvändningar, ökad trav/galopp, ryggning och gjorde även många halter så att hon skulle lyssna på så små hjälper som möjligt, vilket hon är grym på. :D Hon var faktiskt riktigt fin idag. :)



Sen kommer Kalle vid halv 2, tror jag, och ska rida lille Curt, efter det ska jag klippa en häst på landet, sen ska jag träna Castro och Stella på små hinder i ridhuset, sen får jag komma hem igen. Och då måste jag typ plugga matte. :S ORKAR INTE!! Så man kan ju säga att jag har fullt upp idag. Som tur är tjänar man lite pengar på allt iaf. ;) Det är ju ett litet plus.



GRYM!!!!!

Tävling på Stiiiiinaaa...

Var dressyr tävling på Stina idag, hemmaplan. Först var det en Lb:0a, hu vad dåligt jag red. För det första hade jag inte värmt upp henne tillräckligt och därför blev hon lite hängande i munnen, och sen var hon matt och för pigg på samma gång, ibland stack hon iväg och lyssnade inte alls, och så blev hon även hög i nacken emellanåt. Men men det kan ju inte alltid gå på topp. ;) Slutade på 70,62%, inte bra inte bra. Blev en 2a placering, så det var ju något som var bra iaf. ;)

Sen var det en La:1a. Nu värmde jag upp henne mycket mer, nästan så att hon blev för trött, mne sen de sista minuterna medans jag väntade på att det skulle bli min tur så fick hon skritta på långa tyglar för att samla mer krafter. snacka om att det var skillnad på henne i den här klassen. Hon var mycket stadigare och gick verkligen hur fint som helst, fick till ryggningen mycket bättre den här gången, fick dock samma poäng som sist och det förstår jag inte för hon gjorde den rakt bakåt och släpade inte med benen, men men. Slutade på 72,6%, vilket jag tyckte var ganska lågt med tanke på att hon gick mycket bättre idag än förra helgen. :S Men det räckte till en vinst iaf. :D Duktig liten Stina. :)) <3


Tävling....

Tävlingen hittar ni på, http://lovicious.blogg.se/category/bloggtavlingar.html



Underbart...

Glömde att göra ett nytt inlägg igår, inte bra Ronja...

Eftersom alla andra, Lill-Fia och mamma, var så himla snabba när vi skulle rida ut så hann jag inte sadla och fick då rida barbacka på min knasiga häst. Kan ju säga att det inte var någon bra ide, hästen min studsade och var totally crazy. Kan ju säga att jag var påväg av ett par gånger, men man fick sig ett gott skratt iaf. x)

Red ut med Fia idag också, hade dock sadel idag och det är jag mycket glad för. Han var jätte fin i traven och först i galoppen, men efter ett tag började han dra ner huvudet och började bocka och ha sig. x) haha min häst är lite patetisk. Imorgon får det nog bli lite seriöst på banan så att han inte blir helt knäpp i huvudet. x)



Hoppade Stella på hopplektionen för Erling idag. Snacka om att hon var dutktig, visst gick hon i korsgalopp litegrann, men vi hoppade en bana på 1,10-1,20m. Två oxrar var 1,20m, bakbomen. Och hon gjorde det hur lätt som helst och tvekade verkligen inte någonting. Jätte duktig liten häst. :D <3


Latmask...

Tränade för Erling imorse, skollektion. Det fick bli Stella idag. Tog henne på vanligt bett och graman. Hon var ganska spänd och hög, men stundtal så slappnade hon av mer och sökte sig neråt, och vid dessa stunder var hon riktigt fin. Hon tyckte dock att det var väldigt jobbigt så hon "nickade" lite med huvudet när hon kom ner.

Sitter nu hemma och funderar på om jag ska orka att resa mig från soffan och gå och fixa lite varm choklad med grädde, skulle varit så underbart gott, men sorgligt nog är man alldeles för lat för att orka resa på sig..

Ska åka ut till stallet med mor sen igen och rida de två andra monstren. Har inte riktigt bestämt vad jag ska gör med knashästen idag, antagligen så lär det bli banan eftersom det blir så mörkt med en gång nu för tiden, suck. Ge mig sommar och 30 grader igen tack!


Mumma..

Sitter här och  har precis mumsat i mig sushi, mycket mycket gott. :D

har ridit Castro idag medans mor red Stina. Skrittade först en sväng i skogen sen red vi på banan, Castro var riktigt fin idag faktiskt. :)

Stella fick vila och sen red Amanda, Curts fodervärd, Curt.


Mina fina nya sushi-tallrickar jag fick av mor min när vi var på IKEA!! :D

Hästarna idag...

Åkte till stallet med mina små päron idag. Började att rida Castro på banan medans mor red Stella. Tror att det är något allvarligt fel på min häst alltså, han har vilat i två dagar och då står han i en väldigt liten hage så han rör inte precis på sig om dagarna, men ändå var han verkligen hur mjuk som helst och gjorde allt jag bad honom om, alltså något som inte står helt rätt till här alltså.. När han vilat en dag så brukar han vara hur stel som helst och ganska på i galoppen, men icke idag inte, han var så fin så. :) Galopperade ganska mycket så att han skulle bli av med lite energi.



Sen fick jag och mamma byta häst eftersom hon inte orkade arbeta Stella när hon inte hade någon graman, Stella tycker om att ha huvudet HÖGT. x) haha Men hon blev faktiskt riktigt fin på slutet. När man rider i ridhuset så behöver man ingen graman för då finns  det inte så mycket att titta på, men nu när vi var ute på banan så var det mycket läskigt och mörkt, man vet aldrig vad som väntar på en i hörnen. ;)



Sen gick jag ut och longerade Curt för att se om han fortfarande var halt, men som tur var så var han inte det. :D Snutteponnyn var helt galet galen idag också, bockade och drog iväg som en galning, ställde sig rakt upp samtidigt som han studsade bakåt. x) haha Han är så underbar den där ponnyn. :') <3



Stina fick vila idag eftersom hon varit så duktig. :)

Bilder på lilla Stina..

Här kommer lite bilder på Stina från helgen. Blev inte så många eftersom kameran var helt knäpp, men någon blev det iaf. ;)


Dagen innan, ja det här var väl det bästa hon gick, mamma lyckades få en bild när hon hade ner huvudet. x) haha




Självklart vilandes på ett bakben, ALLTID ska hon göra det! x)


Fick bli en liten skrytbild också, ni får ursäkta! ;)

Underbara Stina...

Eftersom vi var tvungna att åka upp så tidigt med Stina till fastlandet så åkte vi en tur till IKEA i kalmar och köpte lite saker, trot eller ej men det var jag som körde hela vägen. :D Tvingade mamma att kolla efter älgar så att jag inte skulle krocka med någon, hade lite smått panik när viltstängslet försvann lite då och då. ;) Det var iaf 100-110 väg hela vägen så jag fick köra fort också. ;) På hemvägen kom jag upp i hela 130 när jag skulle köra om en husbil, var inte riktigt meningen det råkade bara bli så. ;)

När vi kom hem red jag Stina på ridbanan där vi stod, snacka om at hästen inte ville göra någonting, hon kunde inte galoppera, inte göra skänkelvikning utan att börja studsa och små galoppera, hon kunde inte heller öka traven vilket hon gör hur lätt som helst i vanliga fall, hon kunde knappt gå i form till och med , snacka om bra känsla till dagen efter. :S På kvällen skämtade jag med mamma och sa att jag minsann skulle vinna båda klasserna dagen efter, slutade med att mamma började asgarva och sa att om jag gjorde det så skulle jag få 1000:- utav henne. Så mycket trodde hon på oss. x)

Sen på tävlingen så var hon ibörjan ganska stel och ökade inte speciellt bra och var inte tillräckligt "böjlig" i sidorna, men när vi väl kom in på banan så var hon hur fin som helst. Procenten slutade på 74,8någonting och det var 7or och 8or rakt igenom, inget annat. :) Slutade med en seger på 12% mer än tvåan. Duktiga lilla Stina. Fick lite klagomål på att vi var för duktiga för att vara med i den klassen, hmm har tävlat henne i två månader. x) haha

Sen i Lan var hon snudd på ännu finare, dock gjorde jag lite missar och vi fick inte riktigt till ryggningen och ena förvända galoppen var inte perfekt, men iaf fick vi 2 st 6or medans resten var 7or och 8or, slutade på 74,2någonting% och även seger här. :D Den som kom tvåa har tävlat FEI och lite sånt och hon fick 71% så min häst är minsann inte så dålig trots allt. :D Duktiga lilla hästen!! :') <3 Så nu är jag 1000:- rikare minsann. Klantigt av mor min. ;) haha

Lite bilder och film kommer sen. :)




RSS 2.0