Dressyr..

Åker upp till fastlandet imorgon för att tävla dressyr på Stina. Ska dock tävla på söndag men eftersom det inte gick någon bra båt så är vi tvungna att åka upp tidigt imorgon. Suck. Men vi lär väl kunna hitta på något kul får man hoppas. :) Blir bara en Lb:1a och en La:1a så det är inte speciellt svårt, men vi måste ju få lite resultat om någon nu ska vilja ha henne. ;) Så får vi ju hoppas att det blir bra resultat också. ;) haha. :)



Har ridit Castro och Stella idag. :) Först red jag Castro i skogen medans mamma red Stella och sen red jag båda på banan efter. Eftersom de antagligen kommer vila två dagar nu så var jag tvungen att rida ganska hårt idag, speciellt på Castro annars lär väl han bli galen. ;) Båda gick faktiskt väldigt bra idag, eller a Castro var helt galen i skogen men sen på banan var han lugn och fin iaf. x) haha




Världens bästa ponny!!!! <3

Extra bling..

Blingat min hjälm ytterligare lite till. ;) Lite stolt är jag minsann.


Stella..

Sopheia hittade ett kort på "lilla" Stella från hennes glorie days. ;) Fin häst!! :D


Hoppträning på Stella...

Tog Stella på lektionen för Erling idag. Snacka om att hon tyckte det var kul. :D Hon var riktigt fin idag förutom att hon inte orkar samla sig så mycket och har ganska ofta korsgalopp, men det kommer snart. ;) Så det ser kanske inte så bra ut men det är väldigt kul iaf. Film kommer upp inom snarast, om nu min mor lyckades att få något på film. ;)



Mamma fick rida både Castro och Stina idag, Castro i skogen och Stina på banan. :)

Curt och Stina från tävlingen..

Här kommer filmerna på de små ponnysarna från tävlingen. :)

Stina Lc


Curt Lc



Hallt...

Idag har jag haltat mig genom hela dagen. x) Har haft så j*vla ont i foten, kan bero lite på att jag tvingade ner den i min ridstövel eftersom mamma skulle filma när jag red Stella. Eftersom jag lämnade in mina blå tretorn i förrgår så var jag tvungen att ta mina tretorn falsterbo, vilka är både smalare och en storlek mindre. Jag fick iaf i foten, men när jag skulle gå så höll jag på att dö för att det gjorde så ont, så då fick jag sno åt mig en stövel från min mor, och i den kunde jag iaf sätta ner foten lite. :) Men nu gör det faktiskt inte alls lika ont längre och svullnaden har faktiskt gått ner ganska så mycket, dock är en tå helt lila och en annan halvt och sen är det helt blått under tårna. x) haha

Till hästarna nu. ;) Red Stella i ridhuset. Hon var först lite hög i nacken och spänd, men efter ett tag slappnade hon av och blev väldigt fin. :) Hon var verkligen jätte fin i höger galopp, i vänster var hon lite hög i nacken, orkade inte riktigt komma ner, men det kommr. ;) I det stora hela var hon alltså väldigt fin idag. :)


Söt liten Stella

Sen tog jag och mamma en tur i skogen med Castro och Stina, sen gick vi till ridhuset och åkte runt där ett tag. Castro var faktiskt väldigt fin idag, visst han var kanske lite stel och så men han blev riktigt låg och fin i traven, och var väldigt avsöappnad i galoppen. Red inte alls länge i ridhuset, var där i en kvart tror jag. :)
Stina var tydligen först väldigt jobbig när mor red henne i lilla ridhuset, men sen när jag gick hem så hade hon gått över till stora och då hade hon varit mycket fin. :) Hon tycker verkligen inte om det nya underlaget i lilla ridhuset, tungt och jobbigt, lat som hon är. x)


Hästarna...

Castro

Måndag: Gick ett varv runt travbanan med honom tillsammans med mina päron och hunden. Man kan ju inte precis tro att min häst är en 15 årig gammal gubbe, han sprang runt mig och fnös och spände upp sig och var allmänt galen. x) Söt den där hästen. Bockade gjorde han också. x)

Tisdag: Tömkörde honom en tur på banan. Han var ganska så pigg idag så jag fick försöka att lugna ner honom så mycket det gick. ;) Han jobbade väldigt bra i galoppen idag, för det mesta brukar han inte ha speciellt mycket svävningsmoment men idag fick han faktiskt en riktigt rund och fin galopp. :)



Cortino

Eftersom han var varm i höger fram och hade varit lite stapplig när de tagit ut honom på morgonen så longerade jag honom i måndags för att se om det var något. Och självklart var han halt, men inte på höger utan på vänster ben. Hmmm. Stackars min lilla ponny. Vet inte riktigt vad han kan ha gjort. :( Han ska iaf få vila den här veckan nu så får vi se hur det ser ut sen. Kul att komma hem till en halt häst, plus att han inte hade fått mockat i boxen på söndagen så han fick stå i sin skit, usch vad dåligt samvete man får.. Stackars min älskling. Men det var typ för att de hade missförstått en massa, sånt händer.. Men ändå, synd om ponnyn..


Sötast i hela världen!!

Stella Nova (Stina)

Måndag: Mor min red dressyr i ridhuset med henne samtidigt som jag red Stella. Tror hon var ganska fin men lite hängig i handen, eller vad det nu var mor min sa. :)

Tisdag: Mamma red henne dressyr på banan, hon var tydligen mycket fin idag. :)



Miss Stella

Måndag:
Skrittade först en tur tillsammans med mor och sen red vi lite i ridhuset. Hoppade ett räcke några gånger. Slutade med att ta ett språng på hela 1,10m. :D Hon är lite annorlunda jämfört med Castro, hon skuttar lite innan hindren och laddar upp medans Castro för det mesta har en ganska jämn galopp innan, han blir liksom aldrig studsig på det sättet, och sen hoppar han upp sig lite mer så sprången känns större medans Stella går över hindren i en mjuk båge, så de är inte speciellt lika om vi säger så. :) Men det är det som är så himla bra för då lär man sig ju mycket mer. ;) Men iaf så hoppade hon jätte fint och tyckte det var hur kul som helst. :D

Tisdag: Eftersom hon ska gå hopplektion på Torsdag så fick hon vila idag och gå imorgon så att hon inte har allt för mycket energi till Torsdag. ;) haha


En blåtå och en mycket blingad hjälm..

Klippte en häst vid lunch som aldrig hade blivit klippt förut. Gick ganska bra förutom att jag fick min tå mosad. x) Och nej den är då inte i samma färg som de andra tårna, eller två tår är lila på ovansidan och svarta under. x )haha mycket mysigt.



Såhär såg den ut när jag kom hem, kan ju säga att den är till och med mer lila och svullen nu. x)

Eftersom alla klagar på att min hjälm inte är blå längre utan grå, så tänkte jag att jag skulle fixa till den lite, så jag köpte lite glitter spray från Hööks nu när jag var uppe på fastlandet och sprayade ner min hjälm lite, så nu är den inte alls lika tråkig längre, så nu kan minsann inte folk klaga på att den är tråkig. ;) haha





Syns inte så bra på bilderna men i verkligheten så blingar den VÄLDIGT mycket. :D Ganska stolt faktiskt. ;)

Castro 1,30m

Ni får ursäkta min ridning i omhoppningen, vart lite överraskad att jag kom dit. ;)


Världens bästa Castro...

Fredag

1,20m: På framhoppningen var det verkligen hästar ÖVERALLT. Vi fick hästar uppe i baken hela tiden och det är ju kanske inte precis det min häst vanligtvis gillar. Han brukar bli galen så fort någon kommer i närheten av hans stjärt. Men han var verkligen hur lugn som helst och brydde sig verkligen inte om att de kom upp i rumpan, snacka om att jag blev chockad! Han var snudd på lat till och med.
Väl inne på banan taggade han dock till sig lite. Fick inge bra flyt över huvud taget, gick väl ganska bra i grunden men sen i omhoppningen var det verklien katastrof, usch säger jag bara, tur att man har en väldigt snäll häst! Rev två stycken i omhoppningen, men med den ridningen så borde jag inte ens kommit dit. ;)


Typ denna ridning... x)

Lördag

1,25m: Fick mycket bättre flyt i den här klassen. Fick dock ta tag i honom ganska mycket innan kombinationen, kunde ha låtit honom rullat på om han var en normal häst som kan komma in stort i kombinationer men eftersom han nu alltid ska få kort i kombinationer så måste jag komma kort in och då var jag tvungen att ta lite mycket i honom. Men annars så tycker jag att det gick ganska bra, fick in de galoppsprång det skulle vara och kom på bra avsprångspunkter till de flesta hindren. :)

1,35m: Lite klantigt utav mig att ta två klasser på samma dag, det går ju när det inte är så höga höjder, men han har ju inte gått de här klasserna på ett ganska bra tag, så han tyckte nog att det var ganska jobbigt, plus att han hade stått på transporten en hel dag. Vi rev först 1an sen 3an och sen a och c hindret i kombinationen. x) Men efter det var vi felfria. 11 hinder 14 språng, så vi klarade 10 st iaf. ;) Nej men första hindret rev vi för att jag inte riktigt hade honom på bakbenen. Sen på 3an hade de en jätte bred vattenmatta som han tyckte var jätte läskig, och då fick jag vara på honom lite mer och skita i avståndet, så vi kom lite nära och eftersom han tyckte det var läskigt så hoppade han väldigt spänt så då rev han. Och sen kombinationen vet jag faktiskt inte riktigt varför han rev. Men asså han var verkligen jätte fin, fick ta tag i honom till sista kombinationen igen eftersom han drog iväg men annars var det nog inget speciellt som var jätte dåligt. ;)



Söndag

1,30m: Fy satan vad fin han var i den här klassen alltså. Grejen var ju den att han var typ lat, så då fick jag rida mer framåt och hade inte allt i handen, vilket kändes hur bra som helst. Han lyssnade verkligen på mig och jag fick typ bra avsprång på alla hinder, i grunden iaf. ;) Nollade grunden, var så chockad att jag slutade ride totalt i omhoppningen, kom bra på första oxern, sen var det ett räcke rakt fram, jag tog tag i honom alldeles för mycket och fick då in ett mer galoppsprång än vad det skulle, sista galoppsprånget innan hindret skuttade han till på något konstigt sätt så jag tappade stigbygeln och fick då inte riktigt tag i honom efter till nästa, men vi kom över det också, sen var flytet och lugnet helt borta, så den gamla ridningen kom fram. x) haha men vi nollade iaf och han var verkligen hur fin som helst. Underbara hästen! :') Så nu är vi minsann kvalade till 1,40m, det ni. får se när vi startar, han ska nog få ta det lite lugnt nu ett tag, eller inte hoppa så mycket iaf, bara vatten såklart. ;) Man får ju tänka på att det är en gammal gubbe man sitter på. ;)



Världens finaste häst!!

Avfärd till Södertälje..

Åker till Södertälje imorgon tillsammans med Sara. :) Åker tidigt på morgonen så det gäller att vara pigg, hmmm, kanske inte riktigt min grej det där med morgonpigg. ;) Ska upp med Castro och hoppa lite. Imorgon blir det en 1,20m, sen på lördag blir det 1,25m och 1,35m och sen på söndagen blir det antingen 1,20m och 1,30m eller så tar jag bara en klass. Får se vad den gamla hästen orkar. ;) Nej nu måste jag minsann hoppa i säng så att jag orkar upp imorgon. Får se om vi får tag på något internet när vi är uppe annars skriver jag så fort jag kommer hem. :) Puss och godnatt. <3


Snutte ponnyn...

Älskade ponnyn skuttar runt en liten 90cm. <3


Ankhopp...

Gjorde inte så mycket med hästarna igår, mamma red en, Curt och jag tömkörde Castro och Stella och Stina vilade. Så igår var det en ganska lugn dag. :)

Castro var helt galen och sprang runt och spände upp sig och bockade och hade sig, hmmm han är inte så jätte normal kanske. x) haha Supersöt var han iaf. :)

Stella var jätte fin och lyssnade bra, hade lite svårt i galoppen igår, men annars skötte hon sig bra. :)



Idag red jag först Castro i ridhuset medans mor red Stina. Red först dressyr och med tanke på att det var 5 andra hästar i det lilla ridhuset, alltså hästar överallt, så skötte han sig oerhört bra. Visst var han lite spänd men han blev aldrig dum och lyssnade bra på mig hela tiden. :) Eftersom vi ska till Södertälje nästa helg där de har gula ankor i vattenmattan så var jag tvungen att träna lite på det, å det gjorde jag i slutet av passet. Först vågade han inte gå fram till det när han bara skulle få kolla lite, men sen när jag red emot i galopp så hoppade han på första försöket utan problem. :) Duktig häst!



Sen red jag Stella i ridhuset medans mor red Curt. Hon var faktiskt väldigt fin idag, ovanligt låg i formen. Gjorde inget speciellt utan red mest runt lite och försökte få henne så låg som möjligt. Eftersom jag har tänkt att jag skulle ta henne på hopplektionen för Erling imorgon på skolan så red jag henne inte speciellt hårt, hon måste ju få ha lite energi kvar. ;)


Duktiga ponnysar..

var med och tävlade på Curt och Stina idag. :) Hoppade bara lågt, Ld/Lc på Stina och Lc på Curt.

Stella Nova

Ld: Fin fina Stina lyssnade hur bra som helst och hoppade faktiskt lugnt. Hon har fått mycket bättre språng nu när hon är tränad mycket på marken, plus att hon lyssnar såååå mycket bättre. :) Hon blir dock lite spändare när hon kommer in på banan så då visar hon inte riktigt upp sina fina språng. Hon drar dock ganska mycket åt höger i varje språng, men lite knasigheter får hon ju ha för sig, så länge hon tycker det är kul så är jag glad. Skrattade under hela rundan bara för att hon var så söt. x) Nollade. <3

Lc: Var lika fin nu och hoppade fint, var dock lite mer på, men hon lyssnade ändå så då gör det ju inget om hon drar lite. Tvekade verkligen inte på något, eller ja hon tyckte att våghindret var läskigt så hon fick ett litet knas språng men annars var det ingenting. :) Hur fin som helst var hon. :) Nollade både grunden och omhoppningen, var dock sååå mycket långsammare än de andra så det blev ingen placering, men fin var hon iaf. :) <3



Cortino

Lc: De senaste åren har han aldrig riktigt varit så taggad som han brukar vara utan har stått emot lite och varit en liten surgubbe, men inte idag inte. Han var så himla fin och pigg och ville verkligen. Visst det var bara Lc men ändå, superponnyn är tillbaka, eller lite iaf. ;) haha Även han fick en dubbelnolla, men ingen placering. Kom dock 3a i KMet. Så något fick han iaf. ;) Ponnyn som är mest älskad av allehopan. :')<3



Snacka om att mina hästar har varit duktiga i helgen. Hållit nollan rakt igenom i alla klasser. Underbara är vad de är minsann. :') <3

Castro och Stella fick vila idag. :)

Resultat...

Tävlade Castro idag. Först en 1,20m sen en 1,30m.

1,20m: han var hur fin som helst och lyssnade för det mesta väldigt bra på mig, dock red jag inte speciellt bra men det är en helt annan sak. Kom bra på de mesta hindren i grunden men sen i onhoppningen kom jag fel på endel eftersom han blev lite stark. haha  ;) Nollade både grunden och omhoppningen, självklart var vi inte snabba men vi var inte heller långsammast. ;) Slutade på en 3e placering, plus att vi vann KMet för juniorer. Kan ju lugnt säga att det gick ganska så mycket bättre i det här KMet än vad det gjorde förra året när jag kom så långt som till andra hindret sen fastnade vi och studsade i hörnet. När jag var inne på banan sprang alla ut och när jag kom ut sprang alla in på banan. x) haha Vi har ju utvecklats lite iaf. ;)



1,30m: Han var verkligen hur fin som helst i början av banan, sen mellan 5 och 6an så drog han iväg lite, men han lyssnade jätte bra när jag tog tillbaka honom. :) Sen efter kombinationen, hinder 8, drog han också iväg lite men jag lät svängen till 9an bromsa upp honom lite. 9an var vattenhinder och eftersom det inte var med i första klassen så trodde jag att han skulle titta till lite så jag skjöt iväg honom lite men eftersom han inte tittade så hade jag ett ganska så högt tempo efter hindret också. x) Och sen till sista hindret så var ur en snäv sväng så gick vi på sniskan och jag trodde att vi skulle missa hindret men han tog det fast vi kom hur nära och hur snett som helst på det, underbar är vad min häst är ibland. :') Vår första nolla i 1,30m, en till så är vi kvalade till 1,40m. :D Eftersom det bara var jag och en annan som var nolla så kom vi på en andra plats, bara 20 sekunder långsammare än den som vann. x) Tror nog att alla var snabbare än mig, men tur för mig så fick de ner ett eller flera hinder, annars hade jag inte haft en chans. ;) <3




Mahaha....

Castro

Igår: Tömkörde honom i kanske 20 min. Självklart var han fin fin som vanligt, lite lat dock eftersom jag glömde pisken, men annars så. :)

Idag: Red först i ridhuset en liten tur, men eftersom de hade stängt stora, tävling imorgon, och de hade dressyr lektion i lilla så kunde jag inte hoppa vattenmattan där, så vi gick ut till ridbanan istället. Idag tänkte den faktiskt döda honom, men han hoppade i skritt de första sprången åt varje håll så över kom vi iaf. ;) Sen höjde mor min från 70cm till 1,30m på en gång, snäll mor man har. x) Satan vad fint han hoppade idag. Hoppade verkligen med ryggen och var högt över varje språng. Han kan han med min lilla häst. :)



Cortino

Igår:
Hopplektion för Erling. Underbara ponnyn var hur fin som helst. Hoppade bana på 1,10m hur bra som helst. han tar knappt i. Min ponny det! Skulle byta galopp på ena långsidan, eftersom han hade fel, men då sparkade han rakt in i väggen så det bara small till. x) haha Söt ponny!

Idag: Mor min red honom på banan samtidigt som jag red Stella.



Stella Nova

Igår: Mor min red henne i skogen samtidigt som jag red Stella.

Idag: Mamma red henne dressyr när jag red Castro



Miss Stella

Igår: Red en tur i skogen med mor min, hon var piggpiggpigg. x)

Idag: Red henne på banan. Sänkte ner hindret som jag hoppade med Castro till 20cm bara för att se om hon var lika knäpp som Castro på vatten. Skulle skritta fram och titta på det men då gick hon över och klev på mattan utan att reagera, så där fick jag ju mitt svar på den frågan. x) SKÖNT! Red lite på en volt över det lilla hindret bara för att träna lite avstånd på henne, måste ju känna in henne liksom. ;) Det gick faktiskt mycket bra. :)


Bilder från Sara...

Castro. <3






Bra sits! Host*










Oja mkt fin ridning till sista hindret. x) haha






Världens snällaste häst, satt honom i skiten in i kombinationen men han hoppade ändå. :') Kul att man ser ena framskyddet när det ramlade av. x)

Pommeroy. <3


Maha x)




Pom fin iaf. ;)








Glada tider, saknar denna lilla häst. Puss på honom <3


Skogstur med fuxarna...

Jag och mor tog en tur på Castro och Cortino i skogen, först red mamma en tur på Castro på banan medana jag gick ett varv runt travbanan med Stella tillsammans med Fia och Donn. Sen vart det en tur i skogen. Jag orkade inte hämta sadel så det fick bli barbacka. Vi skrittade mest men blev även lite andra gångarter också. ;) Curt var ju galen som vanligt ofc. ;)



Måste ju säga att jag är ganska stolt över mig idag, hela två gånger hittade jag bromsen när jag körde till stallet, det ni, det är inte varje gång det händer inte. x)

Lektion på Stina...

Hade "skollektion" för Erling imorse, tog Stina eftersom det var dressyr, de andra orkar man inte ta på sånt. ;) haha Hon var faktiskt riktigt hård i vänster sida idag, inte bra.. Men hon har ju inte gått "klokt" på två dagar så det var väl ganska väntat egentligen. Hon var mycket bättre i galoppen iaf. :) Hon är lite kul den där hästen, så fort hon är knoppad så blir hon hur fin som helst och gör verkligen sitt yttersta, men sen på vanliga dagar så är orkar hon inte anstränga sig och är lite halvstel och är inte alls lika fin. Haha <3



Stella får vila idag och sen ska jag och mor ta en liten tur i skogen på de andra två. :)

Om jag får säga det själv så har jag faktiskt varit ganska så duktig idag, mockade hela Castros hage medans jag väntade på skjuts hem. Fick även hjälp av castro lite, eller hjälp kanske man inte kan säga, han tog grepen ifrån mig och bet i kärran, så underbart charmig den där. ;) <3


Hoppat stora bruna för första gången...

Red först Cortino samtidigt som mor min red Stina. Tog en tur fram och tillbaka på järnvägen, och självklart var min ponny galen som få. x) haha På vägen tillbaka tränade mamma lite ryggning på Stina, vilket hon gjorde mycket bra, tänkte att jag skulle göra samma sak på min tokiga ponny, och visst backade han men sen när jag skulle fram igen så exploderade han och hoppade rakt upp i luften. x) Söta ponnyn. x)



Sen red jag Stella på stora banan. Mamma satt upp två räcken på ena långsidan, först så att det var en kombination men sen var hon tvungen att flytta det ena hindret eftersom det blev mörkt och hon hade ställt hindren precis vid den enda lampan som inte fungarar. x) När jag skulle hoppa första språnget så låg hindret på kanske 20cmoch hon bokstavligt talat snubblade över hindret. x) Vi får skylla på att det var länge sen hon hoppde sist. ;) Hoppade bara kombinationen så lågt. Sen när mor min flyttade det ena hindret så att det var 6 galopp språng emellan dom två, så höjde hon det som var under en lampa till 80cm, kan ju säga att det blev lite bättre när hindret kom upp. Det var dock lite annorlunda att hoppa henne, när jag red emot så kändes det som att jag skulle komma perfekt, men sen så tog hon ett extra stort språng det sista språnget så vi kom lite nära innan jag förstod hur jag skulle rida, sen gick det mycket bra. Hon hade väldigt fina och mjuka språng. :D Hoppade på den höjden kanske 5 gånger. Mycket fin var hon. :D <3


Krut i baken på denna häst. ;)

Sen red jag även Castro på banan. Han var verkligen hur mjuk som helst när jag travade fram honom. Sen hoppade jag lite på volt över det ena hindret, lät honom ha huvudet lite där han själv ville bara han lyssnade på mig, och det gjorde han mycket bra idag faktiskt. :) När jag skulle trava av honom så lät jag han trava på långa tyglar och tror ni inte att han styr emot hindret och hoppar självmant. x) haha Han är lite rolig den där häste. ;) <3


Min katt är knäpp...

men ack så underbar. :)


Cm-hoppning...

Igår var det Cm-hoppning på de små ponnysarna. :) Hoppade 80-90cm på Curt och bara en 80cm på Stina. Lite lagom lätt för de små, måste ju tänka på att de har en tjockis på ryggen. ;) Båda var verkligen hur fina som helst och hoppade med bjudning och hur lätt som helst. :) Stina var till och med lugn, kan ni tänka er det?? Inte jag heller. ;) Nollade alla rundor och kom rätt på nästan alla hinder, det var väl något jag kom lite nära på men annars var det bra. Fick inte så jätte bra flyt i första klassen med Curt men sen i andra kändes det hur bra som helst. Mina små ponnysar är FINAST! :D <3


Jag och min ponny är hetast. ;)

Hoppade sen Castro lite efter, tre hinder med vattenmatta under allehopan, stackars häst fick nog nästan hjärtattack när han såg allt vatten. ;) Men hoppade gjorde han iaf. :) Eftersom tävlingen fortfarande höll på i stora ridhuset när jag kom så hoppade jag fram lite i lilla och sen in i stora och hoppade vatten på 1,20m- 1,30m med en gång. När vi skulle komma på oxern på 1,30m så tyckte han att det var skitläskigt men han hoppade ändå fast över ena bakstödet, hmm man kan ju undra vad han tänkte där. x) haha han är lite söt min häst. x)


Stiiiiiiinaaaa...

Lilla hästen. :') <3


Världens finaste ponny...

Var uppe på fastlandet med Stina, Stella Nova, nu i lördags. Tävlade först en La:1a och sen en La:4a. Optimistisk som jag är så har jag alltid trott att hon verkligen inte skulle ha någon chans mot de hästarna på fastlandet, så fin och sånt bra steg har hon ju inte... Eller? Jag måste ju erkänna att jag hade fel där.. Hmm. I första klassen så tyckte hon domarna, som satt vid ett bord med en blå duk över framför banan, och så var ju självklart staketet och bokstäverna hur läskiga som helst, så ja hon var ju då ganska så spänd. Fick inte riktigt till avsaktningarna på rätt ställen eftersom hon var lite snabbare än jag. Så jag trodde ju verkligen att hon skulle få sämst procent, men tydligen så såg det bättre ut än vad det kändes, slutade på 70,526%, den enda i hela klassen som var över 70%. Visst är min häst fin. :) Fick till och med 2 st 8or på allmänt intryck. Underbara lilla ponnyn.



Sen till klassen efter var hon sjukt jävla fan, ursäkta språket. Hon hade verkligen bakbenen under sig och var hur mjuk som helst. Fick lite missförstånd här och var och fick inte riktigt till skänkelvikningarna så bra som vi kan, men i det stora hela så gick det bra, hon tog i så mycket i längningarna så hon orkade inte riktigt gå hela vägen så det blev ett takt inslag i båda, annars hade hon nog fått ganska bra poäng på dom, nu blev det 7or. Blev även 7or på skänkelvikningarna. och sen ja bakdelsvändningarna sa vi väl inte tala om. x) haha men jag fick bättre än sist på dom iaf. ;) Men hon var så fruktansvärt fin och försökte verkligen göra sitt bästa hela tiden. Det är min ponny det. :D Slutade på 67,561% inte så illa pinkat med tanke på att det var ganska många saker vi inte riktigt fick till. :) Blev ingen placering men det var också bara 3st som hade bättre procent än henne. och alla som startade i den klassen tävlar liksom FEI varje tävling och massa. Så hon ni kan ju kanske förstå att jag är lite stolt över min ponny som bara har tvä tävlingar innan denna. :D <3



Fyra underbara djur...

Red först dressyr på Stina på banan. Hon avr faktiskt riktigt mjuk och fin, lite lat dock, men annars riktigt fin. :) Red inte alls speciellt länge idag. Efter ett tag tog min mor över och skrittade en tur ut i skogen med henne medans jag stack in till stallet för att fixa Castro. :)



Tog en tur på banan med Castro också. Han var faktiskt riktigt fin han också. Inte alls spänd eller dum på något sätt. Lite stel i vänster sida, men det är han nästan alltid så det var inte så ovanligt. ;) Blev riktigt låg och fin i både traven och galoppen. Det är min pojk det. ;) Eftersom han har gått ganska mycket på sista tiden så red jag inte speciellt länge på honom heller. :)



Sen fick även Stella sig en tur på banan och snacka om att hästen hade speed i stjärten idag. x) Ibörjan ville hon inte alls jobba utan bara springa fort med huvudet rakt upp. x) MYCKET roligare. ;) Lät henne gå som hon ville ett tag så att hon fick bli av med lite överskott av energi. Sen när hon hade lugnat ner sig lite så blev hon riktigt fin, Slappnade av riktigt bra och blev mjuk och fin. Man måste ju få vara lite galen först liksom. ;)



Sista och minst var det Curt. Var på hopplektion för Erling och satan så fin han var. På sista tiden så har han varit lite grinig när man legat på skänklarna och inte riktigt velat gå framåt, men det kan jag ju lugnt säga att så var inte fallet idag. x) Han verkligen ÄLSKAR att vara på Erling träning, vet inte rikigt varför men han är alltid hur fin och pigg som helst. :) Allt kändes verkligen perfekt och hur lätt som helst, kändes mest som att jag bara satt där och gjorde ingenting. Underbar var han verkligen. Tappade dock lite bjudning i svängarna från kortsidorna, men annars finns det verkligen ingenting att klaga på. Han hade ett riktigt fjong i sprången idag också, mer än vanligt till och med. ;) KÄRLEK TILL MIN PONNY!! <3


Vad mer?

Skulle vara jätte snällt om någon hade lust att komma med förslag på hjälm, har ett stort problem med att välja någon. Kan verkligen inte hitta någon annan hjälm som jag tycker mycket om än de här tre. Vilket problem jag har va? x)









Dressyrat i ridhuset...

Har inte alls ridit mycket idag, tog bara en liten skritt/trav tur på Castro i skogen idag och sen red jag lite på Stina i ridhuset.

Mor min fick rida Stina först idag eftersom jag inte hade så stor lust egentligen, hon är ju trots allt hennes häst. ;) Efter kanske 20 min tog jag över, hon var mjukare idag än igår och lite mer arbetsvillig. Inte alls lika stel i höger sida, bara litelite. Blev dock trött ganska fort, men jag jobbade henne ganska mycket på bakbenen och tränade lite bakdelsvändningar så det var antagligen därför. :) Men i det stora hela var hon fin idag. :) <3



Cortino och Stella fick vila idag. :) Imorgon är det hopp och skutt på Curt för Erling.



Har blivit alldeles för mycket dressyr på senaste tiden, låt mig hoppa, låt mig hoppa högt. ;)


Det okända..

Råkande fastna vid programmet "det okända". Asså han "mediumet" känns inte så speciellt trovärdig nej. x) Väldigt konstigt att han tar upp precis samma saker som de har pratat om tidigare. Asså precis samma händelser och allt.
Nej mig lurar han mig minsann inte. ;) Det som är mest hemskt är att jag inte kan byta kanal fast jag irriterar mig så mycket på han. x) haha Måste se hur detta slutar. ;)


Fråga...

Emma om Gårdagen + dagen innan den...:
En fundering bara, har läst din blogg lite och du verkar rida ganska mycket på graman och jag uppfattar det nästan som att det är "katastrof" om du glömmer den eller så?
Varför rider du med graman? "Gå på tygeln" och rida dressyr handlar mer än att bara få hästen att böja på nacken. Hoppas du inte tar det här som något negativt, var bara lite nyfiken på varför du rider med graman :-)


Jag rider nästan bara med graman på min c-ponny, den andra ponnyn rider jag aldrig med graman och den stora rider jag bara med det kanske 3 gånger i månaden, annars rider jag alltid utan med vanligt tränsbett på dom två. Det går utan problem att rida utan gramanen på C-ponnyn också men grejen är den att han är expert på att fuska, så katastrof är det verkligen inte, men den underlättar dock. :) När jag rider han på graman så får jag honom att jobba mer med bakbenen under sig och slappnar av med ryggen och kommer då ner med nacken mera. :) Eftersom han är som han är och har alltid haft svårt med att jobba rätt utan hjälptyglar, har haft han i över 8 år, så har vi låtit ett flertal massörer, kotknäckare och massor andra tittat på honom, och dom har aldrig hittat något fel och de säger alltid att han är hur mjuk och fin över allt och har jätte fina muskler. Vi har även behandlat honom med scio flera gånger och då är han alltid över medel. :) så jag kan inte rikigt förklara varför han är som han är. ;) Hoppas jag kunde förklara det på ett bra sätt nu. :)


Gårdagen + dagen innan den...

Tänkte jag skulle skriva lite hur jag red de andra hästarna igår och i förrgår eftersom jag bara skrev om Castro igår. ;)

Stella


Förrgår: Red henne en tur på ridbanan, typ max 15 min. Hon var fin men lite hög i nacken i vänster varv, men i höger varv var hon mycket fin. Gjorde inget speciellt utan jag red bara runt ett litet tag. ;)

Igår: Eftersom hon fick jobba lite mer igår, mycket för henne alltså. ;) så tog jag en liten tur på rakbanan, upp och ner bara. Fick henne faktiskt att skritta på kort tygel och jobba lite utan att takta, det ni! ;) haha Nej men hon var fin igår med, gjorde som sagt inte speciellt mycket, mest skritt och litelite trav. :)



Trött häst?? x)


Cortino

Iförrgår: Då var det en som kom och provred honom för att ha han på foder. Hon red samtidigt som jag red Stella så han fick det inte speciellt jobbigt han. ;) Mamma hade glömt att sätta på graman, så ja han gick mycket fint med huvudet. x) haha Latmasken själv. Nej men annars så skötte han sig. :)

Igår: Eftersom jag glömde min graman nere i ridhuset på morgonen när jag red med Castro så red jag ner för att hämta den med Curt, sen när jag ändå var där så kunde jag ju rida han där istället, tänkte egentligen gå till banan direkt efter. ;) Det var precis nyharvat, väldigt djupt också så Curt var ju då väldigt lat igår, lat och sur. När jag gick på med skänklarna så blev han skit sur på mig. x) haha Men efter ett tag så gick han lite mer framåt för dom iaf. :) Eftersom underlaget var så bajsigt så red jag inte där så länge utan gick upp och tog en liten tur på ridbanan istället, känns onödigt att slita på honom i onödan. :) När jag kom upp till banan så var han mycket piggare och lyssnade bra på mina skänklar. :) Red inte heller så lång stund där. :)



Stella Nova (Stina)

Iförrgår: Skrittade bara ett varv runt travbanan barbacka. Jobbade henne lite och hon var mjuk. :)

Igår: Red henne på banaen tur. Hon var vär inte speciellt kul igår, hård i höger och var lite öppen i galoppen. Hon är lite kul den där hästen för hon byter sida att vara hård i hela tiden, det går liksom från dag till dag, annars brukar de ju ha samma sida som de är stela i, men icke Stina. x)



Ska egentligen ha hopplektion nu på morgonen, men jag känner att underlaget är så himla dåligt så det är bara taskigt att hoppa dom där, det gick bra med Castro när det var massa andra hästar som gått innan och plattat till innan. Men nu lär det vara nyharvat och jätte djupt och det känns bara taskigt att låta dom gå där. :S Men till stallet ska jag minsann ändå. Kan kolla lite på när de andra hoppar kanske, om jag orkar det vill säga. x) haha




Knäpp häst men ack så underbar...

Har tränat för Louise Haaga två dagar i rad nu. Första dagen var mer markarbete och det gick ut på att få hästarna att lyssna på små hjälper. Vi började med att träna på förvänd galopp, oh ja så underbart med en häst som inte kan det och blir sur för att han inte kan, nej men vi skulle rida på spåret i "fel" galopp, självklart kunde jag bara klara långsidorna, så fort jag vände lite så bytte han, och när han byter galopp blir han typ halvt galen för att han inte kan byta så bra. x) haha så som ni kanske förstår så var det mycket lyckat... Sen skulle vi travhoppa tre kryss som stod på medellinjen, med 17m emmellan sig. Trav på första, sakta av 1-2 galoppsprång efter, sen en volt ut till spåret och travhoppa nästa hinder och sen likadant på till det sista hindret förutom att man gjorde två en volt åt varje håll innan man kom på det.
Sen skulle man komma på i galopp på hindren men sen göra halt och sen volt i galopp och på nästa hinder. Detta tog kol på min häst om vi säger så, eftersom man hoppade samma hinder hela tiden åt samma håll så visste han precis vad som väntade när man red på, och tre hinder i rad ska hoppas i rad och inte sakta av och göra halt och en massa sån jobbigt skit, så han vart skit lack och gav upp tillslut. Självklart drog han efter hindren också, så jag hade lite svårt om vi säger så. Men aa det slutade med att vi stod och studsade och han var förbannad. x) haha han pallar inte när det är för jobbigt. x)

Idag så var han fortfarande väldigt på och kastade sig inåt på rakt spår några gånger men han stannade inte och var sur någon gång iaf. Och varje gång han blev lite irriterad och fick ett litet anfall så kom han ur det varje gång bara jag tog några skrittsteg eller gick in på volt, visst det såg väl säkert förjävligt ut men det kändes ganska bra iaf. Tränade mest på korta och långa anridningar, kan ju säga att min häst är bättre på korta iaf, och eftersom jag hade han ganska mycket på bakbenen så hoppade han som jag vet inte vad, fint iaf, och jag kunde då inte sitta klokt själv. x) haha Hoppa kan han minsann! :) sen när vi hoppade banan så var det en linje med räcke/oxer som det var en ganska lång anridning till och tre ganska korta galoppsprång emellan, kändes som att det verkligen skulle gå bra i den alltså, men asså jag fick för nära första gången jag hoppade men sen lyssnade han verkligen på mig efter första hindret och vi fick lång till oxern utan att jag tog något i honom emellan, så himla fin var han i den. :') Sen att han gick snett in i den några gånger det är en helt annan sak. ;) Sen på medellinjen där kryssen stod igår, var det nu tre räcken istället och det var kortare emellan också, trodde han skulle dra iväg och att jag skulle gå på tre istället för fyra galoppsprång, men efter första hindret så lyssnade han så himla bra på mig så jag fick länga han lite till andra räcket, sen till sista fick jag då korta han lite igen, men han lyssnade även då också. :) Underbara lilla hästen. :') Puss på honom! <3



Älskade hästen som är knasig som få! <3

Är det värt det?

Vill verkligen ha denna hjälm, men jag vet inte riktigt om det är värt 8800:-. Då har man ju verkligen inga pengar kvar sen. :S Men jag behöver dock en ny hjälm och om man ska ha en ny så vill man ju inte ha någon som precis alla har. Men är det verkligen värt så mycket pengar... Och sen är det ju pinsamt att komma med en dyr fin hjälm om man gör bort sig totalt på någon tävling. x) Det är ju inte så ofta det ser bra ut liksom. ;) Men F*N vad UNDERBART snygg den är!!! VILL HA!


Pinsamt..

Tävlade KM på Stina idag. Gick bajsbajs. Var först en Lb:2, tror jag. ;) Fick 72%, ganska bra med tanke på hur dåligt det gick. x) Men det var klubbtävling och då är de ju alltid mycket snällare så... Men iaf räckte det till en andra placering. Inte nöjd med mig själv idag inte. Sen till La:4an så var jag verkligen inte koncentrerad, bara irriterad på mig själv. Gick ännu mer bajs där. Red verkligen DÅLIGT i den klassen, fy säger jag bara, fick typ 62% eller något tror jag. Nej detta accepterar jag minsann inte. ;) haha. Känns ju bra till fastlandet nästa helg, host. Ska försöka och byta klass så jag tar de som det inte är bakdelsvändning i, för det kan jag minsann inte. x) haha. Så isåfall blir det Lb:någonting och La:1 på fastlandet. Orkar inte åka upp och skämma ut mig totalt. x) haha Nej nu får vi minsann ta och tagga om jag och Stina. ;)



Sen kom Kalle till Curt. Så han fick bara gå handikapp ridning idag, skritt till ridhuset, några varv där och sen tillbaka igen, mycket ansträngande för honom. ;) haha

Gick sen upp med Castro till ridhuset, var lite hinder framme så jag passade på att hoppa lite, oh ja jag vet att jag ska på hoppkurs två dagar i rad nu men Castro behöver bli av med energi och han har inte hoppat på jag vet inte när, så han var ju då lite galen. :S Blev lite knäpp när jag skulle galoppera rakt fram, blev stark som ett as och drog iväg med mig i full fart, hmmmm det känns ju bra. Men det som var skönt var att ju mer jag red destu bättre blev han, och tillslut lyssnade han skit bra mellan hindren och klarade att galoppera rakt fram utan problem, det gäller bara att inte ta något i innertygeln och göra lite små volter och sånt. haha Nej men i det stora hela gick det faktiskt ganska bra. Vet dock inte hur det ska gå för Louise, vill verkligen inte vara med egentligen eftersom jag inte vet hur han kommer bete sig, och det känns som att jag inte riktigt kan lägga volter hela tiden, då kommer ju hon bli galen på mig. :S Men men vi får väl se. ;)



Bara jag som har väldigt svårt med att komma ihåg att ta ur nycklarna när jag kört? TVÅ gånger idag lämnade jag dom i bilen och gick därifrån. Nästan varje gång jag kört så har jag glömt att ta ur dem, och om jag kommer ihåg att ta ur dom så glömmer jag att låsa bilen. Jag kommer då aldrig att få låna bilen sen när jag tagit körkort. x)

Moahaha

Var på dressyr tävling med den stora röda idag. Kan ju bara säga att jag SKÄMDE ut mig TOTALT! x) haha Nej men alla vet ju att vita staket inne i ridhuset DÖDAR! x) Så han var spänd som en järnfjäder och rädd för allt. Villa inte gå ner i ena hörnet vid ett tillfälle så det blev lite studs på bakbenen och galopp där det skulle vara trav. Men nu har jag iaf gjort det en gång, och aldrig mer säger jag bara! x) Slutade på 62,96% så procenten kunde ju ha varit sämre, men vackert var det ju då inte. Och i den klassen som jag var med i, Lc:1 x), så var då jag den anda som fick 8 på någonting, och jag fick då två stycken till och med, båda halterna, still kan han stå minsann. x) haha Fick 5a på steget. x) haha Mycket kul upplevelse det här. Nej tacka vet jag hoppning!



Sen efter min lilla pinsamma uppvisning tog jag en tur på Curt. Det fick bli ett litet galoppjobb på den lilla feta hästen. :) Han var faktiskt rätt så lat idag. :S Vet inte riktigt vad det var med honom idag. Okej lat kanske var lite att ta i men han studsade inte som en galning som han alltid brukar göra annars. ;)



Efter Curt red jag lektion för Monica på Stina. Tränade på öppna, sluta på diagonalen, bakdelsvändningar och enkla byten. Känns som att jag har lite mer koll på hur det ska gå till nu. Få se till att göra det rätt nästa helg bara. :S Bakdelsvändning var då mycket svårt enligt både mig och Stina. Får helt enkelt träna livet ur henne nu så att jag inte skämmer ut mig totalt på fastlandet, vilket jag lär göra ändå eftersom alla precis ALLA som jag tävlar emot har tävlat flertal FEI och en massa Kur och allt skit, haha snacka om att man inte hör hemma hos dem, men aja vi får se hur det går. ;)



Förhoppningsvis kommer denna häst in till stan på måndag! :D Urkul minsann! :D



Kul med en bruning igen minsann. ;) <3

RSS 2.0