Bilder på Curt från idag.

Hade ingen graman, därav den breda handställningen på vissa kort, men han var mycket fin ändå, men måste bara jobba mer själv, hela tiden. ;)








Lite bilder från idag-Stina

Man ser verkligen hur koncentrerad hon är på alla kort. Hon ville hela tiden göra rätt och mer än vad jag bad henne om, så himla söt!

Jag var tvungen att rida i min osköna hubertus sadel också, måste verkligen skaffa en ny bra och skön sadel till henne. :)

Liten film kommer nog imorgon.












Nu drar jag till mina älskade små djur!

Skall åka till silikaten med ponnyerna så skall jag tvinga pappa att filma och ta kort. Så förhoppningsvis kommer det upp lite film, eller bilder, eller både och sen. :) PUSS


Nästa tävling

Blir Eksjö, nästa helg. Då skall vi rida dessa klasser:

Fredag: 1.30m
Lördag: 1.30m/1.40m
Söndag: 1.30m ELLER 1.40m

Så håll tummarna för mig och Castro då. ;)


GRATTIS MORMOR

Mormor fyller 65år idag. Grattis till henne! Älskar dig! <3


Hade ingen bättre bild på den här datorn, men det är iaf hon som står  i svart tröja bakom en skyllt. ;) haha

Stina


Fina Stina, Fina Curt

Har precis kommit hem från hästarna. Idag har de stora fått rida och de små gått.

Red dom på ängen, Stina fick gå dressyr medans curt fick galoppera runt, runt,runt. 6 varv tvingade jag mamma att galoppera med honom. Magen måste bort snart.

Det har regnat sjukt mycket på våran ö så hela ängen var sunkig och tung. Så både Curt och Stina tyckte det var jobbigt. Men då kanske magarna på dom försvinner lite istället. ;)

Red även Stina på Kandar, och hon börjar bli riktigt fin på det, förstår precis hur allt skall vara. Men hon orkar ju inte speciellt mycket nu, så det blir väldigt korta pass. :)


Bilder från Superhelgen




Underbara varelse!




Ser ut som en 90årig gammal kärring på detta kort. (Ansiktet) haha






Stinas vita toffsar.

På senaste tiden har Stina skaffat vita hår i både pannlugg och svans. Svansen ser verkligen urlöjlig ut nu när det vita börjar bli längre. En ljus toffs mitt i den annars ganska mörka svans. Haha


Pannluggen



Svansen



Ni måste ju hålla med om att det ser lite komiskt ut. ;)

Hon har DET!


Inte mycket kvar nu.

Snart är Stinas sår helt läkt! SKÖNT! När man ser den här bilden så kan man verkligen inte tro att det varit så pass stort som det en gång var.


Så kan det gå när man rullar sig i färskt ko-skit!








Ibland är man ganska klyftig!

Skulle ha in hö balen i ladan så att mina hästar kunde få hö innan vi åkte till Kalmar förra helgen.

Var ensam i stallet och kunde inte få omkull den själv, så då kom jag på den smarta iden att snurra fast en longerlina runt balen och sen sätta fast den i dragkroken på bilen, så att jag kunde dra omkull den med bilen. och när den väl var omkull så var det bara att rulla in den i ladan.

Jag måste ju få säga att jag ibland kommer med ganska bra ideer!




Bloggsvar...

Sara om Lite nytt.:
Hur mkt kostade chapsen :) ?

Sv: De kostade 1629:- på Dahrves, finns ett par kvar, vet dock inte storlek på dom. :) Grymt sköna, grymt snygga, grymt bra. ;) haha


Lite nytt.

Här kommer lite bilder på Veredus chapsen som jag köpte häromdagen+ ett schabrak som jag köpte på Hööks när vi var på fastlandet. :)






Så här blir det när jag står för maten.



Dock brände jag mig så jag fick en blåsa, men det är smällar man får ta när man är en mästerkock. ;)

Smärta.

Har precis varit ute vid djuren.

Först red vi en tur med Stina och Curt. Jag skulle vara duktig och skutta över vattenmattan en gång på Curt, men på något vis så hamnade vi vid hinderstödet så att min fot krossades av en bomhållare. SMÄRTA

Och sen har man blivit biten i ryggen av Stina också. Även där SMÄRTA! Hon skulle vara snäll och klia tillbaka när jag gick förbi medans modern kliade henne på bogen. Hon kliade inte så löst bara. x)



Sen red jag Castro på ängen. Eftersom han har en lugn vecka nu så red jag varken länge eller ansträngande.

Kan ju säga att det där med lugn vecka inte är Castros favorit kanske, han blir bara knasigare och knasigare. ;) Jag som tyckte att jag var snäll som gav han det. ;)

Men idag var han fin iaf. :)



Skaffat lite nytt

Har idag kÖpt ett par veredus chaps. Skulle egentligen kÖpa stÖvlar, men kunde inte hitta nÅgra som jag fÖrÄlskade mig i . ;) Men jag har idag ridit i chapsen och Är vÅldigt nÖjd, sÅ nu skall jag bara hitta ett par skorocksÅ. :)
Bilder kommer senare. Puss

Min fina häst!


Hmmm

Måste köpa nya stövlar eftersom vi fick tillbaka pengarna för dom blå istället för att få nya, på två år har jag väl haft kanske 7 par blå stövlar. x) haha

Så nu är bara frågan vilka stövlar man skall köpa. Vill ha mjuka, lite speciella stövlar som HÅLLER. Så om det är någon som vet någon stövel som passar in på denna beskrivning så är det bara att höra av sig. ;)


Glada tjejer!

Superhelgen, Eller???


Castro grunden 1,30m

Min ridning är katastrof, men Castro skötte sig hur bra som helst och hoppade fast jag att han i botten på flera hinder.

Och ja här rider jag verkligen i undertempo utan tryck i bakbenen!


Kungen


Superhelgen???

Inte för min del iaf, eller jo visst min häst har varit helt underbart fin, men jag däremot....

Jag har HålltHålltHålltHålltHållt in i botten på varje hinder, har inte kunnat sett ett enda avstånd . Usch.

Men Castro har såklart varit en kung och ställt upp i alla lägen. Tyvärr så gjorde jag världens miss i omhoppningen till 1,30m. Annars hade vi kommit 3a med tiden. Men om jag inte hade hållt så mycket i den svängen så hade vi varit snabbare, så det var lite surt.

Men nu skall jag in till stan med alla hästar och träna avstånd, så att jag skall rida bra när vi skall till Eksjö. ;)

Och sen hade de tittat på fel klass och tid när det gällde Lördagen, PINSAMT! ;)


Konstigt. På filmen efter jag ridit säger dom 37,49sek, men på internet står det 42. Och med den första tiden så hade jag knipnit sista placeringen.Och om man tar tid på filmen så blir det också 37 sek, så jag fattar inte varför de lagt på 5sek?


Jag blir så fruktansvärt arg. Har precis ridit klart. Första klassen 1.20m, 5a men ett tidsfel, och där får jag skylla mig själv. Sen 1.25m red jag snävare svängar än någon annan men ändå ett tidsfel. Jag fattar inte varför. Fan vad arg jag blir.


Det tar ca 30 min för att lägga upp ett litet inlägg från mobilen. Usch. Har iaf bara hoppat en 1.20m idag. Var nolla på hinder, men fick dock ett tidsfel i omhoppningen, slå det ni om ni kan, nej men jag glömde vägen därför tidsfel. Castro var fiiin


Har tagit en långtur på Castro imorse eftersom han fått stått själv i ett utestall och han var väldigt upprörd och helt skumsvettig över hela kroppen. Stackaren. Han var iaf väldigt fin att rida. :)


Nu är vi framme. Åskar och regnar. Hoppas det blir bättre tills imorgon. :)


Ut till hästarna.

Har precis gått upp. Missade första alarmet på mobilen så är lite senare ute än vad jag tänkt. Men jag får skynda mig extra mycket helt enkelt. :)

Skall ut och rida alla, fixa Castro + packa det sista.

Hörs mer sen när jag kommer hem. :)


Bloggsvar...

fråga om Bilder på Dyonet:
Vad hände egentligen i olyckan med din ponny? Var det bilens dragkrog som lossnade eller var det transporten som gick sönder och lossnade ifrån bilen?

Sv: Ja det var själva dragkroken som lossnade från bilen. Vi hade precis haft in den på besiktning och dom hade anmärkningar på att det inte gick att få loss dragkroken från bilen, vi har en avtagbar dragkrok på vår volvo.
Men de sa ingenting om att de inte hade satt tillbaka spärren eller att vi inte skulle köra med den. Utan de sa bara att den inte gick att få loss och att man måste kunna göra det.
Men antagligen så hade de på verkstaden inte satt tillbaka spärren i rätt läge och därför lossnade den.



Och man skall också veta att min pappa är den mest petigaste människa i denna värld, det är inte för intet han går under namnet Petiga-Peter i vår familj. Han dubbelkollar precis allt, vilket han även gjorde denna dag då det var jag som satt på transporten. Bara för att transporten inte skulle kunna haka av från dragkroken så satt han alltid fast ett band runt draget och dragkroken. Så ni kan ju förstå att han har skuldkänslor efter det här. ALDRIG att han tänker köra en transport med häst i igen.

Man känner sig så himla dum nu efteråt eftersom det hade varit så lätt att kunna fixa, och om vi vetat om att spärren var i fel läge så hade inte Stina behövt gått igenom det hon nu behövt gjort, känns så fruktansvärt taskigt mot henne. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok...

Man kan ju glädjas åt att hon inte har sett ut att varken lidit eller haft speciellt ont, det enda hon har reagerat på är att stygnen stramade när hon gick, men så fort hon fick bort dom så gick hon precis som vanligt. Och hon har varit VÄLDIGT glad och positiv under de här månaderna, inte heller haft problem med magen eller aptiten. Hon var nästan gladare under de här månaderna än vad hon var innan. :)

De första nätterna sov vi utanför Stinas box bara för att vara nära henne hela tiden, så fort något lät från hennes box så flög jag upp och kollade så att hon fortfarande stod upp och mådde bra, kan ju säga att det blev inte många minuter sömn. Även så fort jag var hema ifrån henne så mådde jag verkligen piss och ville bara åka tillbaka till henne.

Mina hästar är allt jag har, hela mitt liv. Och det sista jag vill är att de skall lida eller ha ont, så det här var verkligen en mardröm. Vet inte vad jag skulle tagit mig till om vi hade förlorat henne den där dagen, ögonen vattnas bara jag tänker på det. Min älskade ponny! <3






Öronen framåt hela tiden och ville ha precis all uppmärksamhet, vilket hon fick också. ;)

Bilder på Dyonet






FinFina hästen

Har precis kommit från stallet. Skulle egentligen rida alla hästar innan jobbet men hann bara med dom stora eftersom Stella var lite bråkig idag, så hon tog lite tid.

Castro var iaf hur fin som helst, underbara hästen. Tränade dressyr på ängen. Gjorde mest mjukgörande för att få han riktigt mjuk till helgen.

Mamma får rida dom små sen, eller så får dom rida. Kan ju säga att hon inte är glad på mig. ;) men imorgon MÅSTE jag hinna alla själv, så då blir det att åka tidigt till stallet. :)


Bloggsvar...

Anonym om Tjuv:
När, var är det?

Sv: Det är ett tredagars meeting i Udden. Det är för både ponny och stor häst, både dressyr och hoppning. Så det är allt på ett och samma meeting kan man säga. :) Och allt håller igång samtidigt på olika banor. :)

Det är nu i helgen 22-24 Juli. :)

Tjuv

Har snott lite bilder från superhelgen.webb.se, bilder från förra året på superhelgen, tävlingen vi skall till i år också.

Förra året stormade det+ösregnade. Så första dagen hoppade vi på gräsbanan-där storhästarna skulle vara.
Andra dagen fick vi byta till ponnybanan, grusbana, ute eftersom gräsbanan hade regnat bort.
Och tredje dagen flyttade dom in tävlingen till ridhuset. Så det var tre olika banor på tre dagar. haha

Har kollat in vädret iår och det skall vara regn alla dagar. KUL! Så det blir att packa regnkläder+ombyte nu då. ;) haha










Nu vart alla klara

har precis kommit hem från stallet en sista gång. Innan stallet var det som sagt "möte" på silikaten om tävlingarna, där fick man även leka med Saris+gratis mat och dammsugare, kan det bli bättre? haha

Idag har jag iaf galoppjobbat Castro, och satan vad fin han var! Har kommit på hur jag skall rida honom för att han inte skall bli stark. Anledningen till att han blir så satans stark är för att jag är så satans tung i rumpan, när jag tar tag i honom så skjuter jag samtidigt ner stjärten ännu mer och då puschar jag på honom framåt med sätet fast jag säger bakåt med handen, så det blir dubbla budskap för lilla hästen.

Så fort jag anstränger mig med att vara lätt i gumpen så blir han hur lätt som helst framme också, så nu är det att hårdträna på sitsen för min del. ;)



Stella fick bara en skrittur idag, hon var lite stel och jobbig dock. Men alla har vi våra dagar. ;)

De små ponnysarna fick en liten barbacka tur på åkern. Curt blev sur på mig eftersom jag begärde massa saker av honom, men efter ett tag blev han riktigt fin, red dock inte så länge på dom. :)


Arg på vädret.

Kom precis hem från hästarna. Skulle egentligen rida alla hästar men hann bara två eftersom det spöregnade hela tiden när jag red Stella. Så jag vart väldigt blöt och hade inga andra byxor att byta till så jag åkte hem. Och tror ni inte att det är strålande solsken och har inte regnat en enda droppe här hemma. SUCK!

Jaja, mamma lär inte bli så glad att jag inte ridit alla hästar, men det får jag ta. Får tvinga henne att rida en häst sen efter mötet.


Ändrade planer

Fadern får fixa med uppfarten själv så åker jag ut och fixar alla hästar istället. Måste vara klar innan 18 eftersom då är det utvärdering utav den Nationella tävlingen som vi skall på. :)

Så puss på er!


jag verkligen ÄLSKAR den här bilden på Castro, så söt och glad. ;) Sen kan man sudda ut mig bara. ;)

Bort med buskarna.

Nu skall jag ut och hjälpa far min få bort buskarna vid vår uppfart för att kunna få in bussen på gården.


BRA DAG!

Har våldtagit denna kvinna halva dagen igår, hela natten + halva dagen idag= helt underbart!

Eftersom vi kunde tvinga henne att rida Curt igår, ruskigt fin form hade han också, Sara vet hur det skall se ut! ;) haha Så tvingade hon mig att rida två av hennes hästar. Blev helt kär i Otto+ ganska trött i benen. ;) "Lilla" Kallsongen var också fiiin!


MIN NYA VÄN OTTO!


Eftersom Sara var tvungen att ta Castros fina sadel så tvingade jag henne att ha en handduk mellan henne och sadeln, jag vill ju inte ha skabb från Sara precis. Hon kan även ha lite svårt med att hålla tätt..... Anladningen är inte alls för att hon har shorts, och stiglädrerna kniper, nejnej!


Denna form höll dom genom hela passet, DUKTIG SARA! SÅ STOLT ÖVER HENNE! <3


SNYGGVERT!


Måndag.

Har precis varit hos hästarna. Alla fick bara en lugn tur idag. Castro och Stella fick endast en skrittur.


Castro debut 1.40m


Bilder på Castro


Som vanligt, titta på Castro och inte på min sits för den är hemsk. ;)

1.30m

















1.40m















Alla bilder är tagna från Martinsvard.se


Är han inte bara underbar?!

Har varit hos Sara från efter tävlingen igår till nu, därav ingen uppdatering.

Men iaf så var det sista dagen på nationella meetinget igår.

Hoppade först en 1,30m. Han kändes inte riktigt lika fin som i Lördags men det fanns ju inget stopp på honom om vi säger så. ;) Blev en ganska dragig och ful runda, men Castro gjorde allt lika bra som vanligt. rev tyvärr ett hinder i omhoppningen. Men jag satt han alldelles för nära in i en kombination så han rev in. Men annars hoppade han fiiiint! <3



Även fast jag inte hade en hundra procentig känsla i 1,30m så efteranmälde vi mig till 1,40m ändå. Det var trots allt hemma plan och om jag inte kände att jag klarade av det eller det inte kändes bra så tänkte jag utgå. Först startade jag ju också så jag hade ingen annan att se på innan mig.

Men iaf så började jag hoppa och allt kändes ganska bra. Okej det såg kanske inte bra ut men det kändes inte som att jag hade noll koll iaf. ;) haha
Men han hoppade som en gud och var verkligen på och ville upp och över. På 9an som var en ganska maxad oxer så satt jag honom för nära och efter det vart han lite sur, så det var nära att han började bråka, men han höll sig i skinnet.
Slutade med 4 fel, vilket var ett riv ut i trekombinationen, kom in för fort så han hann inte upp med benen till sista.

Men Fan vad fin han var och han ställde verkligen upp för mig. MIN UNDERBARA LILLA HÄST! <3 Och han tittade inte heller på vattengraven som var sista hindret. :') <3



Kunde inte ha haft en bättre häst! <3

Ny dag, nya äventyr.

Skall snart åka till lilla hästen. Sista dagen på nationella idag, och förhoppningsvis så kan man knipa en placering i idag. Jag har klantat till mig nu två dagar. Tredje gången gillt. ;)


Bloggsvar...

Anonym om Första dagen på nationella:
Varför rider du alltid så sakta så att du får tidsfel? Hästen hoppar ju bättre med normaltempo än undertempo.

Sv: Självklart hoppar hästen bättre i normaltempo än i undertempo. Och visst kan jag hålla med om att jag ofta rider honom i ett långsamt tempo. Men oftast så tar jag också ut svängarna väldigt mycket och därför tar allt mycket längre tid. Om jag bara hade låtit honom gå i "sitt" tempo så hade det tillslut gått farligt fort och han hade antingen hoppat igenom alla hinder, eller stannat. Så därför rider jag honom långsammare eftersom han inte har något problem att komma upp i luften fast det kanske går lite långsamt.

Och Castro är lite som han är så när jag gör något som han tycker är fel så säger han till med en gång. Vilket han gör när han får gå för fort.

Jag har aldrig sett någon annan rida och tävla honom så jag vet inte vilket tempo dom har haft, men det är iaf såhär jag upplever honom. :)

Och anledningen till att jag fick så mycket tidsfel i fredags var för att jag fick ett STOPP vilket tar ganska lång tid.
Jag tycker själv att så länge hästen inte behöver ta i för att komma över och har bakbenen under sig, för att få kraft upp, så rider man inte för långsamt på just den hästen. Alla hästar har ju ett visst tempo de går bäst i.
Men det kan ju också bara vara jag som tycker så?... :)

Andra dagen på Nationella.

Snacka om att min häst var fin idag, eller igår kanske eftersom klockan är över 12. ;)

Jag höll mitt ord och red så mycket bättre än igår, visst det kanske inte ser bra ut men jag får iaf till det som jag vill och han hoppar fint. ;)

Hoppde en 1,30m idag också.  Acumulator (stavning?). Självklart skall vi riva sista hindret, men annars var vi felfria och han hoppade riktigt fint. <3

Imorgon så blir det en till 1,30m och om han känns fin och om jag har en bra känsla själv så ställer jag nog upp i 1,40m också. Om det inte känns bra så kan man ju alltid utgå. ;)

Puss på er!


CASTRO

Bilder på BÄSTA hästen! <3













Foto: MartinSvard.se

Mot hästen.

Nu jävlar skall jag rida bra! ;)


Första dagen på nationella

Kan jju säga att det inte har gått speciellt bra idag. Min häst var hur fin som helst men självklart skall jag förstöra allt.

Iaf så red jag bara en 1,30m. Och jag hade en dålig känsla redan innan, så redan då gick det utför. han hoppade jätte fint fram till hinder 7. Sen till hinder nr 8 som var en oxer så släppte jag handen och skänklarna, samtidigt som jag kom helt snett, och sen tittade Castro lite på det hindret och då måste man ju vara med honom mer än vanligt. Så ja vi fick ett stopp där. Men jag tar på det felat HELT på mig själv!

Sen efter det så blev han självklart arg på mig och drog iväg ganska mycket. Men jag förstår honom, jag red verkligen fel där.

men älskade hästen hoppade in i mål iaf, fick även 5 tidsfel så sammanlagt 9.

Imorgon skall det gå bättre, för då skall jag rida klokt! ;)


Bästa lilla hästen!

Vattengrav.

Här kommer min fina vattengrav som jag gjort alldeles själv. Man kan nästan tro att det är ett proffs som gjort den, men jag lovar det är jag själv, utan någon som helst hjälp från någon annan.


Bloggsvar...

Lisa om Nu är jag hemma igen.:
Hej, jag tycker din blogg är jättebra! Och jag gillar din ridstil tjejen!
Kan du inte berätta lite om hur en vecka inför tävling ser ut med ridning?
Vad gör du för att dina hästar ska hålla sig så frächa?
Tycker du hoppar nästan varje gång du rider, varför det?
DU KOMMER BLI EN STOR RYTTARINNA RONJA! <3<3<3<3


Sv: För det första TACK SÅ HEMSKT MYCKET FÖR ALLA FINA ORD! :') <3
Veckan innan tävling ser faktiskt helt olika ut beroende på vilken häst jag skall tävla. :)
Som till exempel när jag hade Farbror Frej, som var ganska lat och lyssnade inte riktigt på framåthjälperna, så tog jag det väldigt lugnt veckan innan, och för det mesta fick han vila dagen innan tävling eller bara gå ett lugnt pass. Allt för att han skulle ha så mycket kraft till hoppningen som möjligt.
Sen med Castro är det en helt annan sak, han behöver så lite energi som möjligt. Men ändå får man inte göra honom för trött för då blir han arg för det. ;) Men jag brukar jobba mycket med att få honom lös i hela kroppen och försöka få honom att lyssna på mina halvhalter och min kropp. Han får absolut inte vila dagen innan, helst rider jag honom varje dag veckan innan så får han en skrittur dagen efter tävlingen istället. :)
Egentligen så rider jag inte så himla mycket annorlunda veckan innan tävling, utan det här är det jag försöker träna på i vanliga fall också, men lite får man ju tänka på hur man lägger upp det så att det blir så bra som möjligt när man kommer till den stora dagen. ;)

Jag försöker att träna på så olika underlag som möjligt. Sitter inte och gnider på banan varje dag, utan ut i skogen och tränar dom där också. Går precis lika bra. ;)
Sen känner jag igenom benen nästan varje gång innan jag rider för att få reda på om något inte står rätt till. Speciellt med Stella som har en senskada.
Castro och Stina blir stretshade efter varje ridpass eftersom de är lite stela bak.
Sen brukar jag även linimentera dom efter hårt arbete.
Castro försöker jag hålla så varm som möjligt i rygg och kors för att han inte skall sättas fast. Så hellre två täcken än inget om man är osäker på vädret. :)
Sen på vintern brukar de antingen stå med back on track skydd eller magnetskydd på natten. :)
Nu på sommaren låter jag dom gå ute på dagar+hela nätterna vilket jag tycker får hästarna att bli finare och mjukare i kropparna. Alltså även under tävlingsäsongerna.

Jag har fått denna kommentaren förut också, att jag hoppar mycket. Men nu under tävlingsäsong så hoppar jag endast vatten med Castro nästan varje dag, eftersom han har sin lilla vattenskräck. Men det ligger på kanske 80cm och jag hoppar det endast ett par gånger. :)
Sen vi flyttade ut till landet så har jag hoppat honom klokt två gånger + två tävlingar.
Men eftersom jag skriver nästan varje dag att jag hoppar vatten  med honom så kan det ju missförstås och tro att jag hoppar högt och mycket varje dag, men det gör jag inte. :) Då hade gammelgubben nog gått sönder. ;)

TACKTACKTACKTACKTACKTACKTACK FÖR ALLT! <3 <3

Titta vad vi hittade på fastlandet

EN 8 METERS LÅNG GRÖN LARV! :D

Nu kan tävlingssäsongen dra igång för min del också. ÄNTLIGEN! <3


Nu är jag hemma igen.

Älskade lilla hästen gick så fruktansvärt bra idag. Det tycker vi om. ;)


Uppe med tuppen

Skall nu iväg för att rida min stora fina innan jag och fadern skall med båten till Oskarshamn. :)


..

Nu har man varit ute vid hästarna och klätt av dom. Fick även flytta bort Curt till den lilla hagen vid dom stora hästarna då han stod själv i den stora hagen och var mycket ledsen över det. Stina är ju på seminen och den andra som stått hos dom har åkt iväg idag. :)


Nytt utseende.

Fick denna fina Header av Sabina (http://www.nattstad.se/sabinaandersson) :') Underbara människa! <3

Världens bästa Maya (mnc.blogg.se) hjälpe mig att sätta in den eftersom jag är så oteknisk och förstår inte alls hur mna gör. x) haha

Puss på er bägge två!

Tisdag 12/7

Har precis varit inne hos mormor och snott lite frukost av henna. ;)

Det är inte speciellt mycket på schemat idag, endast att hjälpa mormor bära ut ett bord från hennes hus, och sen åka till stallet när mamma slutat. Castro står dock med två täcken i solskenet så vi får se om jag åker ut tidigare för att ta av ett, men det blåser ganska mycket så jag tror inte han är så varm. ;)

Skriver mer sen.


Hård pass för gamla gubben

Har nu lämnat ut Stina till seminen igen, så skall hon insemineras imorgon igen. :) HoppasHoppasHoppas att det tar denna gång!

Sen åkte vi med Castro till Silikaten och hoppade lite. Hoppade runt på ett räcke upp till 145cm. Han var inte så jätte kul idag, ganska stark och jobbig, men antar att det var för att det var tre andra på banan.

Sen fick jag rida hem honom. Förutom att han tvärvände ett par gånger så att jag höll på att flyga av så var han riktigt fin. :)



Antingen får de andra två vila idag eller så rider jag och mamma dom senare när hon slutat. :)

Uppe med tuppen

Nu skall jag och far ut till seminen med Stinisflinis. :)


Hemma

Har precis kommit hem. Har idag ridit Castro och Stella medans mor min har ridit ponnysarna. :)

Red Castro på ängen. Han var ganska fin idag, nästan perfekt men inte riktigt. :)





Sen red vi Stina och Stella i skogen. Sen när vi kom tillbaka till stallet så fick Stella skutta lite över två små hinder. Första sprången efter skadan. Vilket hon tyckte var mycket kul. Hindren låg på kanske 30cm eller något. ;)


Mot pållisarna

Snart skall vi åka till stallet, jag min mor och far.

Nästa helg är det den nationella tävlingen här på gotland. Har än så länge bara anmält mig till en klass varje dag. Men vi får se, om han går bra och allting känns rätt så kanske vi tar en 1,40m. Men som sagt vi får se, vill inte göra något som jag inte är redo för. Castro skulle säkert göra det utan att klaga. ;) haha

Sen ahr vi bestämt att vi skall åka till Superhelgen i Udden som vi var på förra året också, får hoppas att det blir bättre väder iår än förra. ;) haha Den här gången behöver vi inte bo i tält heller. ;) SKÖNT efterosm vi höll på att blåsa iväg förra året, slutade med att vi band fast tältet i transporten. x)

Det blir inte alls höga klasser där dock. Bara kanske att det blir en 1,30m, och det är om man kvalar dit. men aja roliga människor skall dit iaf, därför vi åker. ;) haha

Puss på er!


Stellis <3

Här kommer en liten film. Först är det från första hoppträningen för erling, tror jag iaf. Och sen den första eller anda hopptävlingen, tror att det var den första. Kameran stängde av sig mitt i banan så därför det blir ett litet hack, men vi var iaf 0-4, ett ner i omhoppningen. Duktig pålle!


Film på Stella

Håller på och fixar med en film på Stella. Har inte så många filmer på henne men det blev litegrann iaf. :) Så snart kommer det upp. :)


Lite bilder på Stella.

Fick lite bilder av Sopheia häromdagen. :) Puss på henne!

Bilder från klubbtävlingen förra året. 1m. Tror att vi var dubbelnolla, men väldigt långsamma. ;)


Stora hästen! <3 Och självklart bästa småponnysarna i bakgrunden.




Högt över. ;)

Bästa sabbobabbo.

Fick en ny header av Sabina för några dagar sen, riktigt fiiiin!

Problemet är bara att jag vet inte hur man får upp den, och Maya är försvunnen. Men jag lovar så fort jag fått tag på Maya så skall den upp!

TackTackTacktackTack Sabina! <3

Godmorgon.

Snart skall jag slänga i mig lite frukost.

Idag är det nog inte speciellt mycket på schemat, förutom att rida alla djuren såklart. :)


I fredags var vi ute vid seminen med Stina, men självklart var hon inte dräktig, suck. Något jag känt på mig från första början, men aja. Imorgon skall vi ut dit igen. :)

När hon inte var dräktig så åkte vi med henne till Johanna Modigh så att hon kunde känna igenom henne och se hur mycket fel det var i kroppen efter kraschen.

Hon tyckte att hon rörde sig förvånandsvärt bra, bara väldigt lite vänster bak. Från början visades typ ingenting, men efter hon hade haft magnettäcket på sig så kom det fram lite mer. då var det mycket mer i vänster bak och mycket i vänster bog.

Men a det var ju inte speciellt mycket för att ha flygit ur en transport och gjort en volt ut. Så det känns ju bra. :)



Aldrig mer någon ful äcklig transport!

På Onsdag

PåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPå OnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdagPåOnsdag händer något KULKULKULKUL!!!!

Pållarna.

Har precis kommit hem från stallet. Har idag bara ridit Castro, mamma har ridit Stella, och Amanda har ridit både Curt och Stina idag.

Hoppade min fina hemma hemmabyggda vattengrav, bild kommer imorgon då jag glömde min mobil i stallet. Men jag lovar ni kommer bli avundsjuka. haha ;)

Iaf så skötte han sig ganska bra idag, inte perfekt, men han var inte hemsk heller. :)


Mina fina luvor!



-Agria
-Tattini
-John Whitaker
-Equiline
-John Whitaker
-Scapa
-Eskadron
-Pfiff
-Ingen aning

Nu är snart den Svart/Röda utrustningen fullständig.





Mor min blir fullkomligt galen varje gång det kommer ett paket på posten. Mahaha

Vårt internet fungerar igen!

Äntligen fungerar det igen. DÄrfÖr jag inte har uppdaterat nÅgonting hÄr. :) Fler inlÄgg kommer nÄr jag Ätit klart.

Detta låg i en fin systemetpåse i min brevlåda idag. haha











Finaste ponnysarna!


Ut till hästarna.

Skall åka ut lite tidigare till djuren idag. Skall rida Stina och Stella nu, kanske Castro eftersom han vilade igår och skall hoppa ikväll.


Sen när mamma kommer hem skall vi åka iväg med Curt och Castro och hoppa på Silikaten. :)


Uppdaterar mer sen när jag kommer hem! Puss!


Söta djur.

Väldigt vackra bilder på mina små älsklingar.

Cortino



Curt med svettband



Trött?



Curt med Kråkkompis på ryggen.



Uhm ja jo hmmm....



Bock i pullmangraven



Castro



En halvtimmes vila efter varje mål måste man ha! (Under)








Höjden av lathet? (under)









Nors Stella Nova










Bosse





Tjock ponny!

I vintras såg min lilla ponny ut såhär.


Smärt och snygg liten tävlingsponny!


Nu för tiden, när han har stått på bete några veckor, fast ändå gått 6 ggr i veckan, ser han ut såhär!



EN RIKTIGT LITEN TJOCK SKOGSMULLE! HAHA

Mot djuren!


Mitt hjärta!










Fråga mig inte vad jag håller på med min kropp över hindret. Men Castro vart fin här iaf (som alltid)


Han är ju helt underbart fin!




Perfekt svans har han också. ;) haha


Omhoppning.





'





Äntligen hemma.

Efter en lång promenad tillsammans med Mormor och Kevin. Att jag aldrig skall lära mig att inte ta med henne på promenaderna, man får ju gå 10 ggr längre. ;) haha



BÄSTA mormor! <3

Godmorgon.

Har precis varit inne hos mormor och ätit frukost. :) Snart skall jag ut på en tur med den lilla hunden. :) Puss så länge!


Castro














Min hest er knep!

Har idag ridit Stina och Castro. Båda i skogen.

Stina var piggelin och ville inte alls skritta, utan trav passade mycket bättre, så himla söt!



Castro fick gå galoppjobb idag, vilket han tyckte var VÄLDIGT jobbig. Blev lite bråk från hans sida, jag satt bara där och väntade tills anfallen var över. Men efter ett tag var han hur fin som helst och inte alls sur.

När jag kom tillbaka hoppade jag vattnet med honom också. Vilket var Nada Problemas!



Mamman red Stella och så var det en tjej som red Curt, någon släkting till pappa.

Tripp till Dahrves.

Egentligen skulle vi dit bara för att byta Stinas skor, men jag råkade såklart hitta något som jag icke bara kunde gå förbi utan att köpa. ;) Det var PRECIS vad jag behövde till min blågula utrustning. :) Me Like!



Duscha...

..sen till travet. :) Uppdaterar mer när jag kommer hem. :)


CASTRO
















Bilder från Sara!

Hon skickade typ 89 bilder. Så jag delar upp dom på några inlägg nu några dagar framöver. :)

Tack så jätte mycket för alla bilder Sara! :') <3














TITTA!



Fina stigbyglar man har införskaffat sig va? ;) De ser guldiga ut på bild men i verkligheten är de Lime! Mycket fiiina!

Okej

Seriöst den här gången, NU ÅKER JAG UT TILL HÄSTARNA!


Heeestarna

Om man kanske skulle ta och dra sig ut till dom små djuren så att dom kan få sin dagliga motion. :)

Eller så drar man ut om en timme kanske. ;)


Godmorgon alla mina vänner.

Precis uppstigen från sängen. Klockan är nu 20 i 12. Opps.

Idag skall man rida alla hästar och sen åka och byta skor till Stina eftersom mamma köpte fel. IGEN. ;)

Puss på er!


Mina pålls

Har idag ridit en tur i skogen på Curt tillsammans med mamma och Stella. Curt var mycket pigg och glad idag, speciellt när han fick hoppa över lite grenar. ;) Höll på att ramla av också, men jag kneeeeeeeeeep så jag satt kvar för ovanlighetens skull! ;)



Sen skrittade jag och mamma en tur på Stina och Castro. Jag red självklart min stora röda knäppa lilla häst.

Skuttade lite över vattenmattan på Castro sen. Eftersom jag red barbacka och han hoppade lite högre än vad jag var beredd på så höll jag än en gång på att ramla av, och sen slog jag i mitt könsorgan i hans stora hårda manke. Så nu är jag kastrerad! Varsågoda för den informationen!




Omhoppning 1,30m

För att vara Ronja Håkansson så är det här en VÄLDIGT snabb omhoppning. ;) haha

Film från 1,20m


Godmorgon!

Eller a morgon för mig iaf.

Idag är det varmt och skönt och Castro går med två täcken på sig. :S Känns som att man måste åka till stallet och ta av dom så att han inte får värmeslag, lilla hästen.

Försöker nu lägga upp filmer från igår, eftersom det var någon som stängt ner youtube medans jag höll på att ladda upp dom igår...

Så förhoppningsvis kommer det filmer snart!



Fixar film

Håller på och försöker ladda upp filmer från idag på youtube. Så förhoppningsvis så kommer de in i morgon. :) Dock inte grunden i 1,30m, för där red jag så himla dåligt, men min kung hoppade fin fint ändå. ;)

Godnatt!


Bilder från Martinsvard.se


Första hindret 1.20m


1.20m


1.20m kombination a-hinder


1.20m kombination b-hinder


1.20m


1.30m


1.30m


1.30m andra kombinationen b-hinder


Samma hinder i 1.30m fast i omhoppningen.


Min FinaFina kille! <3

Tror jag har fixat mina armbågar lite nu iaf, förr var de rakt ut i 100% av korten, nu bara typ 80%. ;) haha

BÄSTA




Resultat

Snacka om att min häst verkligen kan vara bäst ibland! <3

Hoppade först en 1.20m. han var verkligen jätte fin och lyssnade väldigt bra på mig. Nollade på hinder men var väldigt långsamma så fick hela 3 tidsfel, nästan rekord. ;) haha

Sen var det en 1.30 A:1a. 11 hinder i grunden, två kombinationer, alltså 13 språng, det var väldigt varmt och han hoppade inte alls bra på framhoppningen, så jag hade inte så höga förväntningar när jag kom in.

Men när jag kom in på banan så blev han sig själv igen. 1-6 gick jätte bra. Sen tog jag ALLDELES för mycket i honom till 7an, så han vart grymt sur på mig, ganska förståerligt! Men som tur var kunde han hålla sig i skinnet och hoppade allt felfritt, fast vi kom fel på det mesta, Hästen min är ju den snällaste som finns ibland!

Till omhoppningen höjde de 5cm. Och tro det eller ej men Ronja Håkansson SATSADE! Det har inte hänt på länge. Gjorde snäva svängar och hade ett lite högre tempo än vanligt.
Men tyvärr så rev vi ett hinder, mitt fel såklart.

Den som vann hade också ett ner men var 0,1 sekund snabbare. Inte mycket nej! I vanliga fall brukar jag ju vara 20 sek långsammare än vinnaren. ;) haha

Så idag är min häst dyr! ;)


Du är bäst!

Tävling

Har precis varit i stallet och släppt ut hästarna. Nu frukost och packa det sista till tävlingen.

Sen åka och hämta hästbuss som vi skall provköra idag så får vi se om pappa godkänner den sen. ;)

Håll tummarna för att min häst har lust att sköta sig idag. ;)




Min Bästa!


Hej alla glada

nu är jag hemma igen. Skall snart in i duschen, så fort Felix gått ur den.

Har ridit hästarna idag och alla har varit duktiga! <3

Farmor fyller år idag och därför har vi bjudit henne och några till på middag. KulKul. Grattis Farmor!

Nej nu skall jag in i duschen. Puss på er!


Till djuren

Eftersom det skulle bli dåligt väder inatt så fick hästarna stå inne. Så nu skall jag snart ut dit och släppa ut dom. Måste fixa allt nu på morgonen för ikväll kommer det hem folk till oss. Roger kommer och skor Castro idag också så att han har nya och fina fötter till tävlingen. :)

Hörs mer sen. :)


Han är inte som alla andra

När man har en häst som Castro så tar man aldrig för givet att allt skall gå bra och att man skall ha 100% kul hela tiden, tålamodet är ofta på minus och själförtroendet åker under minus, vid vissa dagar vill man bara gå och gräva ner sig. Men när man väl får till det så blir man tusen gånger lyckligare än med någon annan häst.



DU ÄR UNIK!

RSS 2.0