Huvudvärk...

Kom precis hem från stallet. det enda bra med denna dag i stallet var väl att Anna, Meya och allehopan var där, ridningen kunde jag ju egentligen skitit i. Eftersom det var så många hästar där inne så var han spänd, och jag kan inte rida bland massa folk så då blev jag spänd, och det är ju en mycket bra kombination...

Men efter ett tag bytte jag ridhus och då blev han faktiskt grymt fin, så lite bra med det hela var det iaf. :)


Jag är en mycket seg människa!

Har legat i soffan och sett på tv ända sen jag vaknade och ska väl antagligen ligga kvar tills jag ska till stallet vid tre. En slapp dag helt enkelt! Har tvingat Anna att rida Stina idag, snäll som jag är. Sen ska jag hoppa Castro idag tillsammans med alla andra i stallet. Får se om min häst vill sköta sig runt andra hästar idag eller inte. Stella får nog vila idag igen, vi får helt enkelt se hur hennes ben ser ut idag. Om det ser bättre ut så kanske hon får sig en liten tur hon också.

Nej nu ska jag övergå till tven igen. Skriver nog mer sen när jag kommer hem från stallet. :)


Dåligt Ronja..

Är det jag som är dålig på att uppdatera eller?

Ja det är väk inte så jätte mycket som har häst i mitt liv, förutom att jag har fått leka med Anna massa dagar, och fler ska det bli! :D HELT UNDERBART! Hon har varit så snäll som hjälpt mig med en häst varje dag. :')

Har också beställt ett Equiline schabrak på Dahrves. Fixade färgerna själv och det fick bli marin blått med en stor blå paspoal (stavning?) och en liten rosa+ en liten silver. Så vi får ju hoppas att det blir fint. Juste beställde en luva i samma färg. Nu ska Castro få vara fin på första tävlingen minsann! Har inte frågathur mycket det kostar så det får helt enkelt bli en överraskning. Fick lite panik när jag kom på att equiline har schabrak för över 1700:-, men man får ju hoppas att dessa är lite billigare. ;) 

De hade även fått hem röda JW kavajer, blev lite sugen faktiskt, och de är ju inte speciellt dyra heller. Sen vet man ju inte om det är värt det eftersom alla mina andra JW saker har tappat färg med typ en gång, men det kanske inte är samma sak med kavajerna? Men vi får väl se hur mycket pengar jag har kvar efter schabraket och luven. ;)

Min häst (Castro) har även lärt sig bocka. Han är ju då inte bra på det, men de sanaste två gånger jag ridit honom så har han gjort lite bocksprång. Men han är inte dum och stark utan han får bara lite anfall då och då som han gör några bockasprång sen sekunden efter är han normal igen. Gamle gubben är allt bra knäpp han!  x)

Min hjälm börjar även bli klar, bara mycket lite kvar sen så, och jag måste även köpa lite mer glitterspray, sen är den perfekt minsann! Har kommit på att jag nästan behöver köpa ännu en ny hjälm, eftersom jag har satt rosa bling på den här så kan jag ju inte ha den när jag har röda saker, och den andra är blå och gul och då går det ju inte heller. Hmm men vi får väl se hur jag gör. ;) Pengar är ju alltid det stora problemet. ;) Men charles owen hjälmen kan man ju få för 2200:- och det är ju inte allt för mycket pengar.. ;)


Ge mig sommar nu tack!!

GOD JUL...

..från mig till er alla. ;)

Sitter här och har allmänt chill. Dock lite deprimerad eftersom modern min precis sa att det inte kommer någon post på Julafton. Så det lär ta ett tag innan jag får mina sista swarowski kristaller, oh ja det är detta jag tänker på på självaste julafton. x) Men grejen är ju den att jag inte kan fortsätta förens jag har fått de sista rosa, så just nu är den bara halvklädd. Kom precis på att det är ganska onödigt att lägga ut en massa pengar på en hjälm som är gammal och skabbig, istället för att köpa en ny likadana och göra samma på den, för de är ju egentligen inte så jätte dyra om man köper dem på rätt ställe. ;) Men sen är det ju inte heller någon som någonsin påstått att jag är smart. ;)



Ska sen senare ut till mina 4 små älskade hästar och pussa godjul på dom. ;) Måste ge dom massa gott också. ;)

Sen blir det klappar här hemma, lite tråkigt att jag typ redan vet allt jag kommer att få. Men det är saker jag behöver iaf. ;) <3


Hoppning gånger 4..

Har inte haft internet på hur länge som helst så därför har jag inte kunnat skriva något här.

Hoppade iaf alla hästar igår och alla var jätte fina.

hade en övning med tre hinder på långsidan, alltså så att man gjorde serpentinbågar, 4 st. Sen på ena långsidan hade jag ett räcke och en oxer, mellan 8-6 galoppsprång, beroende på vilken häst och vilken höjd. ;)

Stina var först ut. Hade faktiskt graman på henne, vilket jag aldrig brukar ha, för att jag skulle enklare få in bakbenen under henne och få en bättre kvalite på galoppen. Hon blev riktigt fin. Hoppade ganska mycket när det var lågt för att få henne att jobba så bra som möjligt, när det blir högre vill hon gärna springa FORT! Men på slutet hoppade jag väl kanske som högst 1m eller något. Hon fick mycket bättre språng när hon kom ihop lite mer så det var ju lite kul :)



Curt var självklart lika galen som vanligt. Han hoppade så himla bra och lyssnade någorlunda på mig iaf. ;) slutade med att vi hoppade en bana som låg mellan 1m och 1,15m. Hoppade en paralelloxer på 1,15m så han var underbart duktig! :D <3



Castro lyssnade mycket bra på mig denna dag, tro det eller ej. Tyckte dock inte att han hoppade lika bra som han brukar, men hn gjorde det iaf, okej nu lät det lite som att han brukar stanna, men det skulle nog denna häst aldrig kunna göra, om det inte är vatten såklert. :) Slutade väl på kanske 1,30m tror jag. Men det kändes väldigt bra ändå för han lyssnade på mina hjälper och han blev aldrig dumstark som han kan bli. :)



Sist ut var Stella, redan från början var hon jätte fin. Hon börjar bli starkare så hon har inte lika stora problem med galoppen längre. Dock kan det ju bli lite korsgalopp men hon är fortfarande ganska balanserad fast hon har det. :) Slutade med att jag hoppade långsidan på 1,35m, så det är rekordhöjd för mig och henne. Kändes mycket bra. :) så nu resten av året blir det bara bomarbete, och arbeten med små hinder. Så börjar vi på allvar nästa år. :D men först av allt ska hon få tre dagars vila. ;)


Döden är nära...

Eftersom vi var typ 6 st som skulle ner till maten, fem får plats i bilen. Så sket jag i det. Jag var sist kvar inne så då kändes det som att det inte var mer än rätt att jag inte skulle få plats. ;) och jag tänker fan inte GÅ ner till maten. Så det får bli en matfri dag för mig. Men men min kropp är van att gå utan mat en hel dag så, det kommer är nog inga problem, lite tråkigt att vara här själv i en timme kanske, men aja. :)

Har beställt student mössa och massa annat idag. Gick på typ 1200:- så nu lär jag vara pank ett tag. Men man tar ju bara studenten en gång liksom. ;)


Skolan..

Sista dagen nu! Helt fantastiskt, ikväll blir det nog trea fest för min del, får se hur många som ska dit bara. Men det ska nog bli kul ändå. ;) Sitter och väntar på att Sara ska brumma förbi med bilen och hämta upp mig på vägen. Nej nu måste jag borsta tänderna, seee yaaa.


Bus Castro...

När vi kommer till stallet vid efter 4 så tänkte jag att jag skulle ta in Castro innan jag mockat, men nej det fick jag inte av mor min. Så medans mamma gav hästarna EM-hö ute så började jag mocka till Castro. Sen efter ett tag så kommer mamma in och frågar vart Castro är, jag: eh i hagen kanske, mamma: nej det är han inte. Snacka om att jag fick panik. Sen när jag tittar ut över hagarna så tycker jag att jag ser en häst som ser ut som Castro och sen när jag ropar på honom så börjar han galoppera och bocka fram och tillbaka ovanför Curt och Stinas hage. Sen när jag kom en bit ifrån så kom han springandes till mig. Så himla söt. Jävla tur att jag har en liten fegis till häst som inte vågar gå så långt själv. Kul om han hade kommit ut på storvägen vid alla bilar som kör som galningar. Usch hemska tanke.
Det konstiga är att det var ingenting på hagen som var sönder, utan grinden var bara öppnad, lite udda.. Man tycker ju inte att Castro ska vara så smart så att han kan öppna själv, men vad vet jag han kanske är så pass smart... Undra hur länge han har varit ute bara...


Knäppaste hästen!!

Red honom sen i ridhuset. Tog det vanliga tvådelade tränsbettet idag. Och fan vad grymt fin han var. helt underbar verkligen! Hur mjuk som helst och även fast de kom in med massa hinder och började bygga medans vi red så var han jätte lugn och lyssnade hela tiden på mig. Galopperade över massa bomar och även då lyssnade han jätte bra. Bomar har annars varit lite svårt för oss, speciellt förra vinterna när han var så himla jobbig. När jag kom åt honom och han tyckte det var jobbigt så hoppade han bomen som om den var 1,50 och drog ner huvudet rakt ner i marken så att jag tappade tyglarna helt. ja mycket vackert var det.. x) haha men det är tur att man hittar knapparna lite vart efter iaf. ;) Underbaraste hästen! <3



Sen var det Stellas tur. Hoppträning för Ninna. Provade Castros raka gummibett på henne idag och hon gick verkligen jätte bra på det. Medans det fortfarande var ganska lågt så hade jag gramanen på. Men sen när vi skulle hoppa bana så tog jag av den. Snacka om att hästen var fin idag! Hon lyssnade verkligen grymt bra på mig, sen blev det lite sämre på slutet men då orkade hon inte riktigt hålla ihop sig, men det kommer det kommer! Hoppade väl kanske som högst 1,10m eller något. Hon hoppar verkligen bara bättre och bättre, detta kommer nog bli bra tillslut. ;)


har fortfarande inga andra bilder på Stella så det får bli de gamla vanliga. ;)

Kortfattat: En underbar dag i stallet!

Lyckat Ronja..

Såg, eller a Sara komenterade, att jag hade skrivit fel. Skrev 3e advent istället för 4e. ja ni ser vilken koll jag har. x) haha Trevligt var det, förutom att Maya åt upp all choklad så att vi andra inte fick något, men men. ;) haha
Smart som jag är så tror jag att det bara är vi i stallet som skulle vara där, men ack så fel jag hade. Kom iaf ganska halv snuskig dit. Otroligt fina kläder, som tur var så hade jag iaf fixat till överdelen lite iaf. ;) Nej usch vad jag ska skämma ut mig ibland. ;)


God Morgon...

Vaknade precis, eller a för 15min sen kanske. :) Tittar på någon julfilm medans jag äter frukost. Ska snart till stallet och rida Stella. Castro får nog vila idag. Sen kommer Kalle och ska rida Curt och vid 4 ska vi hem till Ninna på 3.e advent-fika. Sen måste jag plugga när jag kommer hem. Suck.


Dagens lärdomar...

Det här har jag lärt mig idag av min mormor:

Lussekatter hör till Lucia.

Man ska inte ha kanel i lussebullar.

Man ska ju lära sig något nytt varje dag, och denna dag har jag tillochmed lärt mig TVÅ nya saker! ;)


Sommaren 2009. Frej och Curts vatten var lite kryddat en morgon... x)

Hemma igen...

Tog en tur med mamma/Stina och sara. Jag red Castro. Tror eller ej men jag kunde galoppera honom tillsammans med två andra hästar utan att han drog iväg. Dock testade jag bara på bortåtvägen, men ändå ganska bra framsteg. ;)

Sen klippte jag Saras häst, gick väl ganska bra, blev väl kanske inte så jätte fint, men men.

Skulle ju egentligen göra något med Stella också, hade tänkt att longera henne. Men nu när jag sitter här så kom jag på att jag helt glömde bort det. :S Opps. Men men hon får väl helt enkelt ha sin vintervila nu. ;)

Jag, mamma och mormor ska baka lussekatter sen, ska bara vänta på att degen ska svälla. Så medans jag väntar så satte jag mig framför tven. Sitter och tittar på High school musical 3, PÅ SVENSKA! Vet ni hur j*vla dåligt det är. Men ändå kan jag inte byta, för Zac Efron är ju inte så jätte ful precis. x) Får helt enkelt stänga av ljudet eller något. ;)


Älskling...

Har varit tidigt i stallet idag. Fixade allting. Ska väl tillbaka sen vid luch och rida Stella och Castro. Stella ska bara gå lugnt eftersom vaccineringen och Castro har jag inte bestämt vad jag ska göra med ännu. :) Sen vid två ska jag klippa en häst. Får väl se om jag får hålla mina tår i samma skick som de är i nu. ;)


Duktig liten röding...

Pulsade med Castro i snön förut. Mamma gjorde samma sak med Stina. Han var jätte fin och trampade på väldigt bra. Tränade faktiskt på att byta galopp, vilket vi aldrig klarar annars utan att han drar iväg som en galning i korsgalopp typ. x) Men när det är snö ute så orkar han inte något annat än att ha en lugn och fin galopp. Han var riktigt duktig och drog inte iväg någon gång. Han hade korsgalopp max 3 galoppsprång efter byte fram. Så även denna dag skötte han sig mycket bra. Red i kanske 40min.


Bästa hästen i Södertälje. Jag rider verkligen fruktansvärt i omhoppningen, men fan vad fin han var i grunden! Tycker om pappas komentar när jag är nolla i grunden. x)

Mmmmm mumma...

Om denna häst förtfarande är till salu när vi har pengar så ska jag minsann tvinga min moder att köpa honom! x)
Bra ide tycker jag!


Hej mitt vinterland...

Sitter och väntar på att mor min ska komma hem så att vi kan åka till stallet. Har ängnat mig åt att plugga ganska bra idag faktiskt, har gjort lite pauser i pluggandet och varit inne på HV Polo's hemsida, finns det något man inte vill ha?

Ska ut och pulsa i snön med Castro idag. Stella blev vaccinerad igår så hon lär vila idag. Har blivit ganska mycket vila för henne den här veckan, men det är nog bara bra för henne. :)

Från HV Polo


Schockemöhle...

Snygga transportskydd



Fleecetäcke

Utetäcke

Brukar inte tycka om när det är tryck på lindor, men dessa tyckte jag mycket om.

Stalltäcke

Hoooodie

Tråkig bild, men det känns som att de är väldigt snygga i verkligheten!

Blev FULLKOMLIGT kär när jag såg denna hära!!



Gå in själva på schockemöhle och tillåt er själva att bli förälskade. ;)

Nytt köp...

Denna har jag införskaffat mig idag. Tänkte först ta en brun, men de som fanns på Dahrves som var bruna hade en annan logga och jag tycker inte att den är så jätte fin, så det fick bli denna! Ganska nöjd faktiskt. :)


398:- på Dahrves.

Häst i världsklass...

Min häst var ju då helt otrolig idag. Tränade trekombination, tre räcken med ett galoppsprång emellan varje. Han hoppade så himla bra idag. Slutade med att alla låg på 1,40m. Tränade mycket på min sits, räta på mig och ha tramp i stigbyglarna. Tycker faktiskt att jag var ganska duktig på det idag, måste dock träna mycket mer på trampet för det tappar jag i sprången. Men ååååhhhh vad min häst var fiiiiiiiiin idag!! :D <3


Svar på fråga...

Anonym om Helt död...:
Vad är den bruna hästen någonstanns nu? har sett att du har bilder på en brun lite smäckrare häst? Vad är det för häst?

Jag fick låna en häst av en kompis. Pommeroy är 7 år efter Pomme Royal. Hon som äger honom var inte intresserad av att tävla då, så då frågade hon mig om jag ville göra det. Innan hade han gått några 1,10m. Jag tävlade honom kanske 6 gånger, och på sista tävlingen debuterade vi 1,30m med 0 fel. Tror jag var med i 8 st 1,20m och vi var nolla i 7 utav dom. Så det är en ganska otrolig häst. :) Men sen blev hans ägare intresserad av att tävla själv och då fick jag sluta. Men jag är verkligen jätte glad över att jag fick den chansen att rida och tävla honom, även om det inte var så lång tid så utvecklades jag väldigt mycket. :) Slänger in lite bilder på honom också. :)

















Grymt...

Har hittat grymt snygga grejer av Schockemöhle. Hinner inte lägga upp några nu men det kommer antingen sen senare idag eller imorgon. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. ;) haha

Ett litet smakprov kan jag nog hinna med. :)



Inte så snygg framifrån men grymt snygg på ryggen. ;)

Juste ja...

Fick ju mitt schabrak idag. HELT UNDERBART VACKERT!! Mycket finare irl faktiskt! Och självklart är det ju hoppmodellen, eller a allround. ;)


Helt död...

Efter att ha cyklat hem från stallet. Självklart är jag ute när det är snöstorm och motvind som tusan. Såg inte ett skit och så fort jag försökte se vägen framför mig så fick jag tusen hårda snöflingor i ögonen, snöflingor kanske inte är det rätta ordet igentligen, isnålar passar bättre! Men nu är jag framme och faktiskt så lever jag. ;)

Har fixat allt i stallet+ stella och Stina. Ska sen ut med mamma och hoppa Castro. Får se vilket humör den hästen är på idag. ;)

Både Stella och Stina fick göra samma sak som Castro igår, förutom att jag longerade med ispänning istället för att tömköra. Båda två var väldigt duktiga. Stina hade lite problem med ställningen i ena varvet, men efter ett tag blev det bättre. :)


Detta väder vill jag ha NU!!! Vingåker 2010.

Kollat in KINGSLAND...

Stor rea på KINGSLAND kläder. Inte så många saker, men stor rea. ;) http://shop.carlstaddepa.se/


Blev lite små förälskad i denna tröja, lite små sluskig som jag. ;)



Snygg regnjacka 398:- hos Exklusiv Horse Wear of Sweden

http://shop.textalk.se/se/article.php?id=2206&art=283695

skulle behövts denna sommar..


Saker jag fastnade för hos hepshop.e-butiken.se


449:- finns även i grått





2169:-                                            1 859:- finns även i rött



849:-




749:-



Mjukis som jag är. 549:-



779:-


Hos stablestore.se hittade jag dessa fina benlindor


399:-



HoppasHoppasHoppas...

Om jag har ruskig tur så kommer detta hamna i min famn imorgon! Tänk vad lycklig jag hade blivit då! Kommer stå i stallet med plånboken i högsta hugg och vänta på att Maya anländer till stallet! ;)


Bra dag i stallet...

Har varit i stallet idag hela dagen. Har dock bara fixat en häst. Hade tänkt att jag skulle låta alla tre springa av sig i ridhuset först sen longera/tömköra. Men nej riktigt så blev det inte. Det var bara Castro som fick den kuren. Han förstod inte riktigt att han skulle springa runt och göra av med lite energi först, men efter ett tag så fattade han lite bättre iaf. x) Bockade, skenade, stönade, pep, jadu den hästen gör allt på samma gång. Så himla töntig. Men sen så lugnade han ner sig och travade fram och tillbaka på ena långsam i lugnt tempo. Sen efter tömkörde jag honom och han var riktigt fin. :) Duktig häst! <3



Sen vad gjorde jag mer alla dessa timmar, jadu det kan man undra sig, jag och Maya var grottförgörare i spånkontienern. Varje dag är det ett nytt meddelande på tavlan om att man ska sluta att gräva grottor i spånet, vet inte riktigt hur dessa grottor ser ut egentligen för jag tycker att det alltid brukar vara ganska jämnt och fint när jag har varit där inne. Grejen är att man ska ta från sidorna för annars fryser det fast i väggarna typ, men det brukar aldrig sitta något på väggarna längre, men aja, jag och Maya var väldigt duktiga och gjorde jämnt och fint och tog bort alla knöligheter. Så imorgon kan de inte klaga iaf. ;) haha


Påväg till perfekt...

Red Castro i ridhuset idag. Tog fram en oxer på 80cm fram/90cm bak. Ställde det vi B, var i lilla ridhuset så det var inte så lång anridning, men ändå lite, så tränade på att få honom lugn och fin, att få honom att hoppa fint på 90 är helt omöjligt, men så länge han lyssnar så är jag glad. Kan ju säga att är man ser min häst hoppa lågt så kan man verkligen inte tro att han kan hoppa högt över huvud taget. x) haha. Han och Stella är lite lika där. Han var faktiskt riktigt fin emellanåt, ibland lyssnade han inte till 100, men de flesta gånger gjorde han det. :) <3



Mamma red Stina samtidigt som jag red Castro, Stella fick vila idag. :)

Min hjälm är numera lite mer blingad, dock har jag köpt för lite bling så måste köpa mer. Sen är det bara alla hundra vita stenar som ska på plats också. ;) Pappa sitter och stönar och har sig när han ser vad jag håller på med. haha Han tycker att det bara är 3åringar som får ha bling. Vem vet han kanske har rätt? ;)
Det är ju inte heller lite stor skillnad mellan riktig swarowski och fejk som jag hade innan, de jag hade innan var det ju INGET bling what so ever! Inte helt okej. ;) haha


Snart är den mycket finare!! ;)

Inget annat än bäst...

Är Angie som har komenterat tre inlägg i rad. ;) haha <3


Angie och hennes fiiiiinaa ponny Munsboro Fire


Min ÄLSKLING...

Känns som att jag sviker min älskade ponny, förut red jag honom varje dag, nu typ en gång och då är det hoppning varje gång. Vill ut i skogen, hoppa över träd, simma i hav, kanske inte vid denna årstid. ;)
Det kan verkligen ta hur lång tid som helst för mig att komma från stallet, så fort han tittar på mig med den underbara blicken, de perfekta öronen rakt fram, jag vet att denna blick betyder: ska du inte gå till foderkammaren och ge mig lite godis nu då? haha och självklart gör jag det, jag kan gå fram och tillbaka typ 10 gånger, sen sista gången måste jag alltid lägga det i krubban och springa därifrån så att han inte ska hinna titta ut igen. x) Han vet att jag inte kan ungå den blicken. maha

mitt allt, mitt liv, min ponny!! <3





Ingen ska få ta denna varelse ifrån mig!!

Hopplektion på Stella...

Innan lektionen åkte jag och mor först ut till dahrves för att se om jag kunde hitta något fint. Men icke något, eller jo visst men allt jag hittade kostade över 2000:- och det har jag ju inte precis nu efter Globen. ;)

Red sen Castro en tur i ridhuset. Provade att rida på ett rakt gummibett med fasta ringar. Eftersom de kom och byggde till träningen när vi red, och bomar på marken är det läskigaste som finns, så var han väldigt spänd, men han blev aldrig stark utan var istället väldigt mjuk i munnen. :) Bytte sen ridhus till det lilla och då blev det lite bättre, visst han var fortfarande lite spänd men inte riktigt lika. Hann inte rida speciellt länge där heller eftersom ridskolebarnen som skulle ha lektion kom efter kanske 15min. Så han gick inte hårt idag men han var väldigt fin. :)



Hoppade sen Stella för Ninna. Först var hon inte så jätte fin när jag värmde upp, ganska hög i formen och ville inte riktigt komma ner. Men eftersom Ninna alltid har en massa övningar i början, typ halvt dressyr, för att mjuka upp hästarna riktigt mycket, eså blev hon mycket bättre efter. Hade självklart lite svårt med galoppen men det blir ändå bättre. Och idag lyssnade hon riktigt bra på mig. Hoppade en bana på 1m-1,05m. Typ den jobbigaste höjden på Stella. Hon brukar altid vara ganska klumpig då. x) Men det gick faktiskt fint. Duktig liten häst!! <3




Eftersom Maya sa att hennes moder kunde fixa saker från hastbiten.se utan att man behövde betala frakt så var jag bara tvungen att beställa detta fina schabrak! Eller a jag och jag, hon fick göra det, så jag är superlycklig här! TackTackTack! :D



Svårt...

Försöker hitta något snyggt blått schabra med rosa kant eller liknande. Kan inte hitta nåfot som jag fastnar för. Har dock hittat massa andra snygga, men inte det jag söker efter. ;) Ska se om jag hinner åka ut till Dahrves nu någongång den här veckan och se om dom har något fint. :)

Hittade ett schabrak som var ganska fint, men det är för stark rosa, för mycket rosa. Så nej inget för mig.







Hittade istället lite andra schabrak som jag tyckte om.

Schabrak från Schockemöhle 498:- på hastbiten.se
Finns i blått


Från Ridsportbutiken.net

Schabrak+luva från Equiline 1398:-
Finns i brunt och marin





Schabrak från Equiline 899:-
Finns i blått, rött och grått




Schabrak+luva från Equiline 1798:-
Finns i blått och rött



Schabrak+luva från Equiline 1579:-
Finns i blått



Schabrak från Dyon 499:-
Finns i blått






De här två skulle ju passa perfekt till min hjälm! ;)

Schabrak+luva från Equiline, 749:- för schabraket, om jag förstod det rätt. ;)
Finns i blått




Schabrak från Lami-cell 489:-
Finns i blått och vitt




Självklart finns det såååå många fler schabrak som är grymt snygga, men orkar inte lägga upp fler. ;) Det var ju trots att blå/rosa jag letade efter. x) haha

Snart, så snart..

Snart kommer min hjälm att bli så underbart fin! Urlöjligt barnsligt kommer min fars komentar att vara, men vad vet han liksom?? ;) Enligt MIG så kommer den bli snyggaste hjälmen någonsin! haha



Min gamla hjälm alltså, den nya får vara lite ifred. ;)

ÄLSKA!!

Denna tröja!!!




självklart HV Polo!!

Missade Olle..

Red lektion för Ninna på Stella idag, cavaletti. Hon var ganska fin, inte helt 100% fin, men hon gjorde det hon skulle och försökte göra rätt iaf. Stella har lite problem med bomar på marken, mycket bättre när de är högt upp i luften. Imorgon blir det hoppträning för Ninna så då får hon väl göra det hon tycker är mycket roligare. ;)



Hoppade sen Castro efteråt. Hoppade på volt, storamittvolten. ett hinder vid B och ett vid E. Han var riktigt grymt fin idag. Lyssnade jätte bra på mig och hoppade jätte bra. Tränade mycket på att jag skulle vara mer upprätt själv, blir väldigt framåtlutad innan och efter hindren. Tränade också på trampet i stigbyglarna. När jag verkligen ansträngde mig så gick det så mycket bättre, han lyssnade skit bra på mig och jag använde inte handen mycket. Slutade på att det ena hindret låg på 1,10m och det andra på 1,45m. Kan ju säga att han blir smidigare ju högre hindren blir, när det är lågt är han i bomen i varje språng men när vi hoppade 1,45m var han bara i en gång. Ibland älskar jag min häst mer än något annat!! <3


Första gången jag hoppade 1,50m på min lilla häst, Underbar känsla! 

Kalle kom och red Curt idag också. :)


Klantigt...

Jag och mor tog en tur med Stina och Castro igårkväll. Jag red Castro. Förstår inte riktigt hur vi lyckades men vi tappade bort varandra iaf. Jag galopperade först på en ganska bred väg, när jag kom till slutet så var inte mamma med mig. Red tillbaka på vägen, men ingen moder. Sen hittade jag henne vid slingan. x) Bara vi två som lyckas med sånt. x)

Har idag varit underbart duktig på mattelektionen. Jobbade som bara den och förstod mycket lite, men det är en förbättring iaf. klarade alla frågor efter att ha sett i facit. Det tycker jag är duktigt iaf. :D



Den normala komcentrationsnivån på en mattelektion. ;)

Duktig Ronja..

Kom precis hem nu. Ska åka till stallet med mor sen när hon kommer hem vid 4. Tanken är väl att jag ska hoppa några utav djuren, har inte riktigt bestämt vilka för tillfället. Kanske bara blir ett djur som får plågas idag. Ska tvinga mamma att rida en också tror jag. Men vi får se hur det blir, nu ska jag vräka i mig massa plättar med glass och sylt iaf, det är en sak som är säker! ;)


Vingåker 2010

50% fina hästar idag...

Har fått äran att rida alla hästar idag. Har väl gått ganska  bra iaf.

Hoppade först Curt för Erling. När jag värmde upp så var han ganska lat och inte så intresserad av vad jag ville. Men så fort vi började hoppa så blev han lika galen som vanligt. x) Hoppade kanske 90cm, lite lagom sådär. Han hade ett himla fjong i bakbenen idag och jag kan väl inte påstå att jag hade full koll kanske, men han var glad och kaxig och ville, så länge han är så positiv så är jag mer än nöjd. :) Man behöver ine ha full koll på den lilla ponnyn, går lika bra utan. ;) haha



Red Stina tillsammans med Maya när hon red sin lilla ponny. Stina vilade igår=hemsk idag=kommer vara underbar imorgon. haha. Hon var stel och lite halv sur och ville inte riktigt till hundra. Orkade inte rida tillräckligt för att kunna få henne fin heller. Avslutade med att göra några längningar i trav, vilket alltid funkar vilket humör hon än är på. Gjorde några riktigt bra men ibland orkar hon inte riktigt hålla jämna steg hela tiden. Men det kommer snart. :)



Castro fick ta en tur på den snöfyllda ridbanan. Bra träning för gammelgubben! Tog gramanen på för att få han extra låg så att han verkligen kunde jobba med ryggen, satan vad fin han var idag, riktigt låg och mjuk, och vilket steg han fick när han gick i den höga snön. Eller a bra steg för att vara Castro. Galopperade ganska mycket och han var väldigt lugn och drog inte en enda gång, kunde till och med byta galopp på honom utan problem, tänk så bra snön kan vara ibland! :D Duktig häst! <3



Stella fick också sig en tur på ridbanan. Hon var då tyvärr inte lika fin som Castro. Hon ville inte alls göra det jag bad henne om. Men på slutet så blev hon mycket finare, fick henne i en ganska bra låg form och i ett ganska lugnt tempo. Tror att hon tyckte det var ganska jobbigt att gå i snön. Men tillslut så gick det som tur var och då fick hon ett mycket bättre steg och gick igenom hela kroppen. :)



Så Stellorna var inte så jätte roliga idag medans The C's var destu roligare. ;)

Eftesom jag kom så tidigt till stallet och hade lektion ganska tidigt så blev det ingen frukost och eftersom jag inte hade pengar till lunch så blev det inget där heller, fick iaf tag på 4 kanelknäck som jag tryckte i mig. Kan ju säga att efter 4 hästar, fyra boxar och massa annat utan mat blir man ganska svimfärdig. Kunde tigga åt mig en chips påse i affären sen av pappa vid 5 så nu har jag tryckt i mig nästan en hel påse, det känns som att mina matvanor är så himla bra. x) haha SNART BLIR DET PANNKAKOR, GLASS OCH SYLT!! MUMMS!!

Mysig promenad och en nästan flygtur...

Eftersom jag inte kunde komma hem på något sätt från skolan så var jag tvungen att använda mina två små ben, de som känner mig vet att jag inte är så speciellt snabb av mig. Tycker inte om att pressa på benen överdrivet mycket. ;) Men eftersom jag ville komma hem snabbt så var jag tvungen att pressa, kan ju säga att jag är lite öm i ljumskarna. Snorhalt var det också, höll på att ramla omkull flera gånger! Inte så kul nej!



Åkte sen ut till stallet. Jag red Stella och mamma red Castro. Tog fram en liten oxer på ena långsidan. Tränade mest på att hon skulle vara så låg som möjligt ända fram till hindret. De flesta gånger lyckades va faktiskt få till det väldigt bra. Hoppade mest bara lågt men på slutet höjde jag upp så att bakbomen låg på 1,25m, frambomen lägre! Snacka om att hon FLÖG över. Enligt mor och far så var hon nästan en havmeter över hindret. Och satan vad hon använder ryggen när hon hoppar högre. Satt där i mjukisbyxor och gummistövlar så jag hade inte mycket hjälp av utrustningen, andra språnget när hon hoppade som högst så var det riktigt nära att jag höll på att flyga av. Känns ju bra för framtiden. x) haha Hoppade det på den höjden 3 gånger. :)


Film på C..

Maya fixade en liten film på mig och C från idag. Lite krux språng här och var och jag sitter mest och flänger, men C var verkligen hur fin som helst. Blev lite bättre på slutet iaf. :) Man får väl skylla på att jag aldrig ridit henne förut. ;) haha


Fina C

I'm alive...

Har precis kommit hem från stallet. Eftersom Maya skaffade sig en hjärnskakning igår, så undrade hon om jag hade lust att ta hennes lilla ponny på hooplektionen för Ninna ikväll. Självklart säger man ju inte nej, alltid kul att rida nya hästar. Gick faktiskt bättre än vad jag trott. Hon var jätte kul att hoppa. :D Kanske inte såg sådär jätte bra ut kanske men kul var det iaf. ;) Hoppade typ en bana på kanske 60-70cm. Jag har numera fått en ny favvo häst, eller nja ingen kan ju komma högre än Curt, men nästan iaf. ;) <3


Fina fuxar...

Kom hem från stallet för bara några minuter sen. Har fixat allt och till och med ridit Stina och Castro. Stella blev motionerad av en annan. Red först Stina i ridhuset och hon var faktiskt hur fin som helst idag. Hade dock tagit hoppsadeln så jag fick ju kanske inte den bästa kontakten med henne. men a hon var kul idag. :)



Tog sen en tur i skogen med Castro. Han tyckte det var mycket kul minsann. Var het på gröten. ;) Skulle egentligen bara ta en liten kort tur, eftersom jag red själv och man vet aldrig vad min häst kan få för sig. Men det slutade med att det blev en ganska så lång tur. Det är bara bra för hästen att få koma ut och se lite annat samtifigt som han får pulsa och arbeta lite i hög snö. :) Han är iaf inte specielt smart om vi säger så, när det kom en gren mitt i vägen som var full av snö, i vanliga fall brukar man kanske försöka undvika grenen och gå på sidan om, men inte Castro inte han gick rakt in i grenen så hela huvudet blev fullt av snö, och det var inte bara en gång han gjorde det heller. x)



Har hittat ett fleece täcke som jag blivit lite kär i faktikst. :)


Jag är KÄR!!!

Denna häst skulle passa mig som handen i handsken, tänk om man hade haft lite pengar så att man kunde köpt den, eller om någon kanske kan komma och köpa Stina så har jag pengarna sen. ;)


Resultat från dagen...

Var med på en liten klubbis idag. Hoppade först en Ld på Stina, hon var faktiskt ganska fin men hon gjorde något konstigt till 3e hindret, våghinder. Då var det ett räcke ur sväng, och visst hon bjöd ganska mycket på det räcket som stod rakt fram, men det var inte så att hon inte hann se det hindret som vi skulle hoppa, men helt plötsligt tog det verkligen tvärnit, och det var ganska långt innan hindret, så på något sätt kändes det inte som att det var hindret hon stannade på egentligen. Men men den där hästen vet man aldrig med. Dressyr tanter ni vet. ;) haha
Istället för att rida en klass till så hoppade ja henne efter tävlingen, och då hoppade hon en bana på 1m utan att tveka och hon hoppade verkligen fint, kunde bara sitta där och njuta, vilket inte är ofta på den hästen. ;)



Hoppade Curt i en Lc. Han var inte riktigt lika taggad den här gången, men sen var det ju inte heller samma stämning, om ni förstår vad jag menar. Hade inte heller sporrar på honom eftersom jag inte tycker att det behövs till en Lc. Occh sen hade jag vanligt bett idag och då blir han lite stark i handen, man får ju alltid stopp på honom men man får ganska mycket mer i handen. men han hoppade jätte fint och jag gjorde till och med snäva svängar i omhoppningen, du det var inte igår jag gjorde det inte, har typ ridit likadant i omhoppningen som i grunden nu. Men asså det var ju inte precis dom svängarna som de andra galnigarna gör i Lc, men för att vara mig så var det snävt iaf. ;) Räckte till en seger iaf. :D Så nu blir det tårta till efterrätt!! :D (man får alltid en tårta som vinst i de här tävlingarna, mycket bra vinst!)



Sen var det Stellas tur, hoppade samma bana som Curt så de var rivaler minsann!! ;) Hon var mycketmycket taggad. Var ganska stark och hade lite problem med galoppen, men i det stora hela så var hon riktigt fin. Hoppade lite klumpigt på framhoppningen men inte sen inne på banan. :) Det kändes faktiskt bättre den här gången än förra. Hade även vanligt bett på henne idag och sist hade jag ett rakt gummi jaktstång. Hon gick felfritt i både grunden och omhoppningen, men det räckte dock inte till någon placering. Hon hade väl 35sek medans Curt hade 23sek. x) Men jag gjorde faktiskt en snäv sväng på henne, och då bad jag till gud att jag inte skulle dö också. x) haha



Hoppade även Castro efter tävlingen. Mot min vilja... haha men han var faktiskt jätte fin idag. Var lite stark, men då gjorde jag halt efter hindren, försökte ta så lite som möjligt i honom, och efter ett tag lyssnade han jätte bra på mig. Blev inte dum en enda gång heller. :D Hoppade inte alls högt utan hindren låg väl på kanske 1m-1,15m eller något. Ville mest bara att han skulle lyssna på mig och det gjorde han ju också. Så idag tycker ja om min knas häst. ;)



Äntligen...

Äntligen gick det att få upp filmen på Curt från sist han tävlade. har än så länge bara lagt upp Lan, men snart kommer nog Lbn också. :) Jag vet att jag rider som ett spann skit på filmen, men Curt var en liten superponny!! :D <3


Bästa Curt...

Får inte upp filmen på Cortino på youtube. Suck. Men lägger upp en annan film på världens bästa ponny. Film a la Anna!! :D<3


Snyggaste hjälmen...

Måste ju få säga att jag har den snyggaste hjälmen, sparkley!!! x) 


Bästa Angie skickade en massa bilder till mig. :') <3

Finaste fuxar...

Blev inte riktigt som planerat, alltså som vanligt då... Mamma red Stina medans jag tömkörde Stella i ridhuset.
Först var hon jätte fin och blev nästan lite för låg ibland till och med. Men sen i vänster galopp så blev hon lite hög i forman, men annars var hon riktigt fin. :)



Hade bestämt att jag inte skulle rida Castro idag utan att jag skulle låta mor min göra det, men jag vart alldeles för sugen minsann.. blev en barbacka tur på ridbanan som var full med snö, bra träning för den gamla gubben. Han var faktiskt väldigt fin idag, okej jag satt där med långa tyglar, men han drog inte iväg med mig iaf. Så något positivt iaf. :) Älskade lilla hästen kan var aså underbar ibland, samtidigt som han kan vara ett monster. Maha <3


Djävulen själv. ;)

Glad tjej..

Ville bara säga detta: NADJA ÄR EN OND MÄNNISKA SOM LÄGGER UPP EN MASSA FULA BILDER PÅ MIG!!!!!!!!!!!


Pluggar..

Hoppade stella igår för Erling. Trots att hon tyckte det var grymt jobbigt så skötte hon sig väldigt bra, huvudet lite högt så att jag hade problem med att se hindren, och sen lite korsgalopp, men annars så. ;) Gjorde en jätte jobbig övning vilket resulterade i att jag fick träningverk idag, inte helkt okej... Imorgon är det tävling på alla förutom Castro. Så det ska ju bli lite kul, eller a tävling och tävling, det är en liten klubbis, så alla ska iaf få gå en var sin Lc, Stina ska nog gå Ld/Lc tror jag. Så idag får det bli vila på de flesta hästarna, iaf Stella för hon har ju gått väldigt hårt de senaste dagarna, får ju hoppas att hon inte får allt för mycket energi tills imorgon bara, får då kan det gå fort. ;) haha.



Sitter nu och skriver ett arbete som senast ska in idag, självklart drar jag på det till sista sekund. Sån är jag, men det är inte så mycket kvar så jag hinner. Men självklart står det ingenting i boken, som Malin har sagt att det gjort, så jag får sitta och leta på intenet, och det är jag så himla sämst på, men än då länge så har jag hittat det mesta iaf. Men det hade ju underlättat om man hade haft en bok där allt stod i. ;) Nej nu måste jag fortsätta med denna skit så jag blir klar snart. ;)


ÄLSKAR PLUGGET!!! <3

Helvetet har brutit ut...

Suck... Nu är det solklart, Castro är och förblir knäpp. Jag som verkligen hoppades på att det inte skulle hända, men själcklart ska man inte ha en sån tur. :( Han var verkligen super knäpp idag. Kunde inte galoppera, eller visst kunde han galoppera men då helt åt sidan, ganska skickligat att kunna galoppera i väldigt överdriven "skänkelvikning". men aja nu tar det väl ett halvår till innan jag kan rida min lilla häst klokt igen. Det som kändes bra var att jag tillslut fick honom att kunna galoppera på spåret utan att bli stark, men han var ju inte speciellt avslappnad om vi säger så! Men men det är ju tur att jag har fler hästar iaf. :) Lilla hästen kan inte hjälpa att han är som han är, han är ju trots allt rödhårig. ;)

Får se om det blir en tur till på hästen sen när mamma ska rida Stina för att se om han beter sig bättre då, men vi får se om jag orkar det.



Tog Stella på lektionen idag för Erling och hon skötte sig bra. orkade inte riktigt hela tiden, men det är ju ganska förståerligt. :) Tränade på bomar på volt, vilket inte riktigt är Stellas grej, om man kommer så att hon måste trampa om så gör hon inte det utan istället trampar hon på bomen, mycket enklare. x) nej men tillslut blev hon jätte fin i traven men det var mycket svårare i galoppen, då orkade hon inte gå i en låg form, men hon lyssnade ändå ganska bra, så det går framåt iaf. :)



Måste verkligen skaffa nya bilder på Stella. Har verkligen inga. Lite tråkigt när jag lägger upp samma hela tiden. ;) Har inte heller en enda på när jag rider henne, inte bra inte bra!!

Men om det är någon som kanske fick en liten bild eller två från förra tävlingen så skulle det verkligen vara jätte kul och snällt om ni kunde skicka. :) [email protected]




Sitter nu här hemma och tittar på Harry Potter och hemlighetens kammare i väntan på att mor min ska komma hem. :) Vi får väl se när det händer. :)


RSS 2.0