Mongo häst...

Hade första ridlektionen på skolan idag, dressyr. Stinis fick den stora äran att vara med. Hon var faktiskt riktigt fin ibörjan, lite öppen kanske och inte rikigt lika mjuk som hon kan vara, men annars var hon väldigt fin. Men sen när hon blev lite trött så blev hon mer och mer stel i vänster sida, ville inte riktigt ställa sig. Tränade mestadels på öppna och sluta på spåret. Vilket Stina tyckte var mycket jobbigt. ;) Men sen på slutet i galoppen var hon rikigt fin faktiskt, hade även bättre galopp än vad hon brukar ha. :) Fiiiiiiiin heeest! :)



Red sen Castro på banan och han var MONGO idag. Inte dumt mongo utan konstigt mongo. x) Av någon anledning var domartornet vid dressyr banan skit läskigt idag, det är inte alls så att han typ ser den varje dag nej... Och sen i galoppen så hittade han något som var ännu läskigare så han drog upp huvudet så högt han kunde och spände upp sig, men han blev aldrig dum. sen när jag ridit klart på banan skrittade jag ett varv runt stallbacken, ingen bra ide. han höll på att skita på sig när vi gick förbi stallfiket eftersom en liten bit av plåten på taket har lossnat och slog i vinden, först ville han inte förbi och började backa och ställa sig lite på bakbenen, PÅ ASFALT, så jag hoppade av för säkerhetens skull. Sen när vi hade kommit förbi det så skulle han dansa runt mig, men sen när han skulle springa förbi mig så tappade han greppet om bakbenen så han halkade ner på rumpan, stackars lilla hästen blev alldeles livrädd. :( Men som tur var så ramlade han inte helt omkull iaf. Fick dock två brännsår på ena hasen och sen ber jag till gud att han inte sträckte sig så att han blir dum igen. :S HoppasHoppas!



Curt fick vila idag. Hade tänkt att jag skulle hoppa han lite imorgon så han behöver lite energi till det, eller? ;)



Ska försöka att få upp filmen på Stina från tävlingen i helgen någon gång i snar framtid. ;) Sen är det ju KM i helgen för henne och, kan ni tänka er, Castro. x) Kommer att få typ 40% MAX med honom, men lite kul kommer det minsann att bli, kanske... x) sen helgen efter det ska vi upp med Stina till fastlandet på dressyrtävling. :S Hur nu det kommer gå, alla kommer att ha tävlat sina hästar i flera år och typ vara värsta duktiga och sen kommer jag där med två dressyrtävlingar i bagaget! x) Kommer skämma ut mig totalt! Vet fortfarande inte hur man gör öppna och sluta, hmmmm... Men men det får väl gå som det går. ;)


Redan trött..

Efter två dagar i skolan har man redan tröttnat. x) haha

Igår fick det bara bli en liten tur på Castro på dressyr banan, red inte alls lång tid, men han kändes fin. :) Mamma red Curt samtidigt. :)

Ska väl snart till stallet, måste bara skaffa mig orken att byta  om och köra till stallet. Och om jag känner mig själv så kan det dröja ett tag. ;)

Imorgon blir det första lektionen på skolan, dressyr för Erling. Det får bli Stina som får plågas imorgon. Lär nog bli hon som får gå de mesta lektionerna på skolan. :)

Nej nu ska jag gå och "laga" lite nudlar tror jag. ;)


Första skoldagen...

Då var första skoldagen på denna termin avklarad. Oh ja vi är lite efter alla andra normala skolor. ;) Hade en kort matte lektion, eftersom vi inte fått våra matte C böcker ännu så kunde vi inte jobba så mycket, gjorde mig verkligen ingenting. ;) Efter lunch ska vi egentligen ha projektarbete, men eftersom jag typ inte har någon riktigt ännu så och de flesta andra har något hemma med hästarna så gick vi på stan istället. Mycket bättre. ;) Trevligt var det iaf.

Förutom att jag lyckades slå sönder min tå när vi var på väg tillbaka. På trottoaren låg det ett stort stenblock som hade ramlat ner från muren, smart som man är så kliver man med ena foten på den, helt planerat, det som inte var planerat var att eftersom jag klev på ena kanten på den så reste den sig på andra sidan och självklart hade jag inte räknat med det och stortån på andra foten fick då ta smällen, satan vad ont det gjorde. x) haha Usch vad klantig man är. ;)


Vacker har man då alltid varit. ;) haha

Vackra Stina..

Som sagt var det dressyrtävling idag. Först på framridningen till Lb:2 så var hon jätte irriterad på något så hon ruskade på huvudet och var allmänt jobbig. Hon var dock jätte mjuk i munnen, nästan lite för mjuk, men då kändes det inte alls bra, hon ville inte öka i någon gångart och sprang och trippade ganska mycket. Men sen när vi kom in på banan så skötte hon sig hur bra som helst. Var dock lite spänd men gick ändå i ganska fin form. :) Fick till travökningarna ganska bra men inte riktigt galoppöknigarna. Men men lite missar ska man väl iaf få ta. ;) Slutade iaf på 71% blankt. Räckte till en seger individuellt och även laget vann Gotlandsmästerskapet. :)


Mikaela Möllerström-Magnum IV, Julia Markström-Toffee Banoffi, Jag-Stella Nova

I La:P1 så var hon jätte fin på framridningen och ännu finare innen på banan. Jag själv kan dock inte sluta speciellt bra så rumpan kom lite före och lite sånt trams, men Stina själv har väl tränat tre gånger sammanlagt i sitt liv på sluta också så vi hade kanske inte de bästa förutsättningarna på att vi skulle lyckas heller. ;) På första fick jag väl en 6a och på andra fick jag en 5a. Och just de är gånger 2 och då blir det ju bara 12 och 10 poäng. Inte så bra kanske.. ;) Men fan vad fin hon var annars. Slutade på 67,någonting%. Helt underbar ponny. Blev en seger i den klassen också. Den som hade näst bäst hade typ 61%. MIN FINA UNDERBARA PONNY!! <3


Lite söt är hon minsann. ;)

Eftersom jag inte fick rida Castro av mor min igår så tvingade jag henne att rida honom idag eftersom jag inte har någon lust att rida när jag varit på tävling. x) haha Lite lat måste man ju får vara. Hon red bara runt lite på banan, gjorde inget speciellt med honom. Han såg fin och avslappnad ut. :)

Har slagit huvudet i bilen TVÅ gånger idag, skicklig tjej! Första gången var när jag skulle gå och hämta läsken som låg i baksätet på bilen, tänkte inte på att bilen var så låg så när jag sträckte mig in efter den så slog jag huvudet rakt in i kanten uppe. AJ! Sen andra gången var när jag skulle sätta på övningskörnings skylden, då drog jag huvudet rakt in i bakluckan. Asså hur lyckas man?? Inte klokt så klantig man är. x)


Vattenkrig med ponnyn...

Jag och mamma tog en tur på Curt och Stina i skogen, gick till kalkbrottet där Curt fick svalka sig lite. Min ponny ÄLSKAR vatten. Han började skvätta som en galning och ställde sig på bakbenen i vattnet och drog ner frambenen så hårt det bara gick i vattnet så jag blev blöt från topp till tå, i mina skor hade jag en hel basäng, mycket mysigt får jag lov att säga, men vad gör men inte för att sin ponny ska få lite kul. ;) Han lyckades till och med att skvätta ner hela sadeln så den var dyngsur och självklart mina byxor mellan benen så att det kändes som att jag hade kissat på mig, men det har inte hit att höra. ;) Det är min ponny det. <3



Sen fick han även gå lite handikapp med Kalle, självklart var han lika underbart snäll som vanligt, den ponnyn är bara för underbar helt enkelt, finns ingen annan som min prins. Accepterar precis typ allt. <3


Bästa ponnyn <3

Castro fick vila idag. :)

Måste ju säga att det var bortkastade pengar att köpa ett par vita byxor när man heter Ronja Håkansson. För det första så har jag fixat en fin fläck på ena skinkan efter det att jag cyklade på en cykel med blöt sadel, smart, självklart vill den inte bort.. och sen nu ikväll så har jag fixat ännu en fin fläck, eller jag kanske inte ska kalla det en fläck.. Inte bra att äta kladdkaka när man inte kan låta bli att tappa en massa i famnen. :S Plus att jag precis såg nu när jag tittade ner på mina ben att det har kommit lite kräft stänk på dem också.. Hmmm. Hur lyckas man?? x)

Nej nu blir det sängen för min del. Godnatt. :) <3

Juste...

Skaffat ny klippmaskin så om det är någon som vill ha sin häst klippt så är det bara att säga till. :)


Ett tips...

Spruta inte med en vattenslang på ett elstängsel samtidigt som ni håller ett finger i strålen. Tro mig, ingen bra ide...


Visste inte riktigt vad jag skulle ta för bild så det fick bli denna hära! ;)

Super djur..

Känns som att jag säger det varje dag, men nu färtiden är de helt underbara allehopan. :)

Igår red jag först Stina på banan, tränade lite för Fia. Tränade på programmen som jag ska rida i helgen. Hon gick verkligen super bra. Lyssnade lite väl bra ibland, men bättre det än tvärt om faktiskt. Lite missförstånd, men inget stort, har själv lite problem med sluta, vet inte riktigt hur det ska vara på diagonalen. Känns ju bra att man kan det när det ska vara med i helgen liksom. x) Såååå jag! ;)



Red sen Castro på slingan. Kände att det var dags för honom att få göra av med lite energi. Travade först ett varv, ett varv är väl kanske 1km, sen fick han galoppera 5 varv och travade sen av honom ett varv. Blev ganska mycket galopp eftersom han var piggpiggpigg. Men han lyssnade faktiskt väldigt bra på mig. :)



Sen var det Curt som fick åka på träning på kvällen. Eftersom han gick hårt dressyr i Tisdags och galoppjobb i Onsdags så trodde jag att han kanske skulle vara lite trött, men icke, han var ett litet krutpaket som hoppade och studsade. Riktigt fin var han igår. :') <3 Hoppade kanske 1m eller något, och han fjongade över. ;)



Idag red jag först Fias häst Stella hemma hos henne. Skrittade och travade en liten sväng i skogen. Först när jag skulle jobba henne lite i skritten så tyckte hon att jag var skit jobbig så hon började studsa och galopperade lite på stället. x) Men sen när hon fick trava så var hon hur fin som helst. Hon har verkligen HUR MJUK TRAV SOM HELST, man flög verkligen fram, hur bekvämt som helst. :) Fiiiin häst. :)


Miss Stella

Tränade stina dressyr på banan idag igen. Tror hon hade lite träningsverk sen igår, var lite ostadig i formen men hon var faktiskt mjuk i munnen ändå, lyssnade bra på mig, dock inte när jag skulle fatta galopp. Men hon försöker fast hon är trött nu förtiden vilket är ett mycket stort framsteg. Min fina lilla dressyr ponny, får se om det håller sig i helgen. :) <3



Sen red mamma Curt lite dressyr, inte alls hårt. Med tanke på att hon red på vanligt bett utan graman så såg han riktigt fin ut. :) Själv satt jag på min stora kluns. ;) Han fick gå lite aom han ville idag eftersom han kanske hade lite träningsverk sen igår och då vill jag inte jobba honom så mycket så att hen blir sur på mig. ;) Hoppade vattenmattan några gånger, räcket låg väl på 50cm medans oxern låg på 80cm eller något. Han var mycket fin. :)




Fattar precis ingenting...

Har haft praktik hos Fia idag. Ålte till stallet vid 7 imorse. Mockade först mina boxar i stan sen åkte vi hem till Fia där jag hjälpte henne med hennes boxar också. Blev även halvt överfallna av två galna hingstbebisar när vi skulle ut och hälsa på dom. x) Red sen två av Fias hästar, först en skrittur på Miss Stella, en STOR brun fin häst, 13 år, har gått 1,40m när hon var yngre, så en mycket fin häst helt enkelt. :) Sen red jag Fioletta, travaren som jag red lite i vintras också, skrittade lite på en liten ridbana och hon var faktiskt riktigt mjuk med tanke på att hon inte blivit riden på ett tag. :)


Fioletta

Åkte sen in till stan och fixade mina små hästar, red först Castro i ridhuset. Han var ganska stel idag men det blev bättre när han fick jobba lite i galopp. Galopperade faktiskt ganska mycket på honom idag. Fick ett litet utbrott, men kunde fortsätta efter utan problem, så han kommer liksom ur det nu. Känns bra. :) Galopperade även ganska mycket rakt fram och han skötte sig faktiskt riktigt bra. :)




Red sen Cortino medans mor min red Stina. Egentligen var han ganska fin idag men han ville absolut inte byta i serie idag, vet inte riktigt vad det var med honom eftersom han brukar ha väldigt lätt för det i vanliga fall, men icke idag tydligen. ;) Så idag fick han minsann jobba mycket, jag gav mig då inte förens han bytte iaf tre gånger på diagonalen, red i lilla ridhuset så det går inte att göra så många fler än tre byten. Antagligen kommer min häst ha lite träningsverk imorgon. ;)



Känns som att det är dags för en pause i träning, hoppträning alltså. Har kommit in i en period då jag inte kan rida när jag vet att någon tittar på mig, dömmer mig. x) Tänker bara på hur dålig alla runtom tycker att jag är och en massa sånt. Lite pinsam är man minsann. Men jag vill inte heller förstöra något nu när Castro nästan är lite normal. Och sen börjar skolan snart och då rider vi ju en gång i veckan för Erling, så då blir det ju lite träning ändå. Gäller att man ska övertala sin mor att inte träna också, det är nästan det som är det svåraste. x)

Sista sista...

Hann inte så mycket annat än att mocka och tömköra castro, longera Cortino i stallet idag. Castro gick faktiskt hur fint som helst, som han nästan alltid gör när man tömkör honom, fick ett halvlångt steg iaf. ;) Curt däremot var helt galen, hade först graman så att han var tvungen att böja på nacken lite, jag vet jag är en mycket ond matte. så länge han hade gramanen på så gick han väl ganska fint, sen när jag tog av den däremot så var han inte lika snäll längre. Han började bocka som en galning, sen när han nästan ramlade in i staketet när han bockade så bockade han ännu mer, helt galen var han. x) haha Underbar liten ponny det där. ;)



Åkte sen på den sista teorilektionen på bilskolan. Fick ganska bråttom dit också, eftersom jag inte hittade min moppe nyckel och var tvungen att cykla till stallet och sen till bilskolan. Hade väl kanske 10min på mig att byta om, sminka mig och fixa håret, så ni kan ju förstå att jag inte var speciellt vacker. ;) haha



Nästan ett måste....

Ny hjälm är snudd på ett måste, min BLÅA hjälm är ju då inte speciellt blå längre. När vi var satt och såg på ponnytävlingen som var på silikaten i sommras så pekade hon på Saras hjälm och sa, nejmen titta den där har ju blivit lika grå som din, grejen var ju lite den att det VAR en grå hjälm. x) haha

Vill ha en hjälm med blingbling, hade jag tänk iaf, dock är man väl lite för snål för att köpa en ny hjälm när man har en märkeshjälm redan, men som sagt den är ju då inte så vacker längre. ;)

Något i denna stil kanske?




men man hade ju kunnat döda för denna, den blå i mitten alltså. ;)


Någon som vet ungefär hur mycket den skulle gå på? Sara? ;)

Mycket man borde göra..

man borde åka och fixa allt i stallet, man borde städa rummet, man borde äta frukost, man borde göra frågorna i körboken, man borde en massa saker. Men inte är det mycket man gör, antagligen så är det bara jag som är så pass lat, men ändå. ;)

Nej nu måste jag ta tag i det här och fixa allt, kanske... ;)


DM hoppning...

Gick väl sådär idag, förutom att jag klantade mig lite så gick det fint. Var nolla först i 1,05m. Han var verkligen hur fin som helst och lyssnade på alla mina hjälper, jag dock var verkligen inte taggad och red hur dåligt som helst, det är ju tur att man har en snäll häst kan jag ju säga.. Sen till 1,15m så var jag väl lite mer taggad, dock inte tillräckligt, han var jätte fin i den här klassen också, men jag red väl ungefär lika dåligt. Sista hindret var en kombination, räcke oxer, det var en ganska lång sträcka fram till den och han blev lite stark och började studsa på sniskan lite, inte mycket dock, men istället för att rida i det så släppte jag honom och kom till en lite lång avsprångspunkt, det värsta man kan göra med Castro. Det var extra kort i kombinationen och normalt får min häst väldigt kort så när han nu fick ett ganska stort språng in så blev det snudd på studs, så han hann då inte upp med benen riktigt till oxern så vi fick ner den. Lite surt men jag får minsann skylla mig själv. Underbar häst har man iaf. :)


<3

Staaan med mormor...

Åkte till stan med mormor imorse. Köpte lite kläder, inte så mycket eftersom man är ganska snål men drygt 1000kr gick det väl på. Alltid något. ;) Köpte ett svart linne, en svart tröja, en blå skjorta, halsband och ett brunt smalt flätat skärp. Lite smått och gott. ;)

Juste hämtade min nya martingal, dyon, den som mor min hade sönder i Gamleby, idag också. Lite kul sådär. ;)

Åkte sen till stallet och red Curt i ridhuset, var lite hinder framme så jag tog några skutt, det låg väl max på 80cm så det var mest lite markarbete. Han var otroligt fin idag min lilla häst. :D <3


Bättre sent än aldrig..

Kommer nu film på Castro från gamleby. Lika snabb som alltid när det gäller att lägga upp film. ;) Men men här kommer dom iaf. :)


1,30m sista dagen. Han var hur fin som helst. Jag kastade mig dock över vissa hinder så han fick dåliga språng och sen till sista linjen så kastade jag iväg honom till oxern, det var tungt och jag ville inte att han skulle ta ett halvt språng till en stor oxer, sen efter drog han iväg och jag red dåligt så vi kom för nära och han hann inte upp med benen. Men han var riktigt fin min lilla häst. :)


Första klassen första dagen, 1,10m. Kändes ganska bra faktiskt, kom oftast till bra avsprångspunkter, han blev dock ganska stark till de två sista i omhoppningen som ni kanske ser. Annars kändes det som att jag fick ett bra flyt och han lyssnade på mig. Och tänka er jag var till och med ganska snabb, räckte till en andra placering. Eller det kanske var de andra som var långsamma. ;) haha




Första dagen andra klassen. 1,20m. Kändes ganska bra, fick bra flyt och han lyssnade bra på mig. Rev först 3e hindret, muren, vet inte riktigt varför vi rev det, kom till en bra avsprångspunkt och hade han ganska bra på bakbenen iaf, men han kan ju vara lite slarvig ibland. Gick sen bra resten av banan fram till 8e hindret då jag kände ett framåtläge, kastade iväg honom lite och fick ett stort språng, sen till hindret efter så fick jag inte tag i honom klokt så jag satt honom för nära och han hann inte upp med frambenen så han rev, eftersom det var jag som red dåligt till det och satt han i skiten så vart han sur på mig, så det blev lite studs i hörnet till sista hindret, 4 fel, men han kom ur det och hoppade sista ändå. Fick totalt 12 fel, inget bra resultat men det kändes ändå bra, det var bara jag som red dåligt, han var hur fin som helst. :)


Världens finaste hästar...

Åkte ut till stallet igen sen när mor min kom hem. Red först Castro. Hoppade några språng, en oxer och ett räcke, vattenmattan låg under räcket. han hoppade vattnet på första försöket, tittade lite men tog det ändå. Slutade med att räcket låg på 1,40m och oxern på 1,35m. Han hoppade ganska bra, men dock inte så mycket med ryggen och sen var han i ganska mycket, men han lyssnade på mig iaf. :)



Hoppade sen Cortino. la ut vattenmattan så att den var så bred som den kunde bli, drygt två meter. Snacka om att han inte bryr sig, tittade inte ens lite första gången, underbar liten häst. :D Hoppade samma som Castro gjorde, dock på 1,10m, och satan vad fin han var, FLÖG över. Det är min häst det. :) <3



Hoppade Stina sen. Snacka om att hon var fin. Var hur lugn som helst, gick fint i form och hade samma tempo hela tiden. Riktigt fin var hon. Hoppade bara max 80cm, men guuuud vad fin hon var. :D



Mina små fuxar är ju då bästbästbäst. :D Rött ska det vara.

Min häst vill ha...

Skulle inte min häst vara gudomligt söt i guldigt eller silvrigt hovlack?! ;)



Eller kanske lite glitter???? x)



Oh jaa 18 var min ålder. ;)

Hoppträning på Castro...

Skulle ju skriva om hur det gick igår, men eftersom min häst var knas så orkade jag inte skriva något igår. Vet inte riktigt varför han var som han var men han betedde sig som han gjorde förra vinter. :s Kunde inte galoppera rakt fram, gick på sniskan, ställde sig och stutsade utan anledning, var allmänt knasig helt enkel, suck. Jag red som ett spann skit igår också, eftersom jag satt där och var livrädd för att han skulle bli dum igen, orkar verkligen inte med det. Sen hade han ju vilat dagen innan så han hade lite extra energi, och det var ganska många på lektionen igår också, och när det är en massa hästar som galopperar runt så blir Castro lite galen. x) Så jag måste ju får säga att det gick verkligen skit igår.

Red honom idag på morgonen för att se om han fortfarande var dum eller om det bara var en engångsförteelse, som tur var så skötte han sig hur bra som helst. Red bara en liten stund på banan och han var faktiskt riktigt mjuk idag  också, mjuk på ett bra sätt då, för ibland när han är mjuk så är han för mycket i bak och det är då han blir knäpp, men som sagt idag var han bra mjuk. :) Måste ju säga att han var otroligt snäll mot mig när jag red till banan, jag siter och skrittar på långa tyglar och han går hur snällt som helst, sen helt plötsligt så kastar han sig helt om, tydligen så var det något som var mycket läskigt... Men iaf jag blev riktigt imponerad av mig själv eftersom jag satt kvar och var inte ens på väg av litegran, satt där som sten. ;) Ganska så stolt över mig själv faktiskt. och då ska ni kanske veta att jag har ramlat av på Stina i trav en gång utan att hon gjorde något, fråga mig inte hur jag kunde lyckas med det men jag gjorde det iaf. x) Så ni kanske förstår att min baland inte är den bästa. ;)

Nej nu måste jag städa huset annars blir mor min galen. ;)


Knas hästen...

Dressyr..

Åkte ut till stallet med pappa vid 7 idag, kom precis hem nu. Har mockat och fixat allt sånt och sen red jag Curt och Stina. Red först Curt på banan, eftersom han gick så mycket galopp igår så fick det bli mer trav idag, tränade mest på att han skull länga på steget vilket tydligen är väldig svårt, blev lite bättre mot slutet iaf. Han var faktiskt väldigt mjuk idag och var itne alls dum i galoppen idag, gjorde det mesta jag bad honom om iaf. ;) Tränade även lite på sluta i galopp över diagonalen, i ena varvet gick det hur bra som helst men i andra så var det tydligen mycket jobbigt, men han skötte sig och försökte iaf. :)


(länge sen)

Gick sen upp med Stina till ridhuset. Eftersom hon ska gå La:P1, eller något, nästa helg och sen FEI La på fastlandet om några helger, så måste jag hårdträna öppna och sluta, vilket jag inte är bra på alls. :S Men men det ska nog gå bra. Tränade även på enkla byten och lite annat smått och gott. Hon var lite hård i vänster sida men annars jätte fin, blev dock lite lack på mig när jag försökte göra öppna, men tillslut gjorde hon det bra. :) Fin ponny.



Hoppträning på Castro ikväll, får hoppas på att han sköter sig den lilla galningen. ;) Uppdaterar sen när jag kommer hem från träningen om hur det gick. Kanske att jag kan tvinga far min att filma så att det blir en film också. :) Vi får se, vi får se.

Pussss så länge.

MIN ponny...

Började med att fixa allt praktiskt i stallet, mockade och fixade mat och allt sånt. Sen klippte jag klart Cortino, fiiiiin blev han minsann. :) Gick sen ner till ridhuset och red lite dressyr på honom. Självklart hade jag graman, vilket är ett måste på den ponnyn om man inte vill ha huvudet i magen när man rider. Han var faktiskt väldigt mjuk och stretade inte emot så speciellt mycket idag, var lite seg i höger sida, men annars var han fin. Galopperade ganska mycket eftersom han fuskade på den öppna delen av volten, så fort man kom till den öppna delen så vred han in huvudet, tryckte ut rumpan och ramlade utåt, så då fick han gå i galopp tills han slutade med det. Red även lite sluta i galopp och tränade mycket på att han skulle sätta under bakbenen. Duktig ponny hade man idag. :) Men snacka om att underlaget i ridhuset verkligen SUGER, förlåt men asså det är verkligen inte bra, vet inte hur det ska gå med Castro där i vinter, han lär ju bli galen.. Men Men.



Mor min red Stina idag, hon kom upp till ridhuset precis när jag var klar med Curt, och hon kom tillbaka till stallet ganska snabbt, tydligen hade Stina varit så fin och gjort allt perfekt så hon kunde inte komma på vad hon mer kunde göra. x) haha den hästen är lite underbar ibland. ;)



Skulle egentligen rida Castro idag också, men sen kom jag på att han ska träna imorgon, sen kan han inte vila fredag eller lördag eftersom han ska tävla på söndag och då måste han vara lite trött, och han kan ju inte gå hela veckan heller, så han fick en vilodag idag igen. Får se om han är helt galen tills imorgon eller inte. Vi får ju hoppas på det bästa. ;)



Puss och godnatt på er! :) <3

God morgon världen....

Hade bestämt mig för att jag skulle åka till stallet tidigt idag, men nu var det ju så att det regnade vid den tiden, och vem vill åka moppe när det regnar? Så jag somnade om och vaknade nu... Lite väl sent kanske. Ska nu äta frukost och sen ska jag försöka dra mig till stallet, det regnar inte längre heller. ;)

Puss på er allehopan. :)


SUCK....

Det är nu tredje gången jag skriver det här inlägget. Försökte först två gånger på den andra datorn, den nya, men nej det gick inte alls utan när jag skulle publicera så försvann allt istället, blir man lite irriterad då eller?? Suck.

Men nu gör jag ett nytt försök iaf. Får se om det g¨r på den här apparaten. :)

Red först Castro lite dressyr på banan. Har var faktiskt mycket mjukare idag och lyssnade på allt jag gjorde. Han var lika mjuk i båda sidor och jag kunde jobba han mycket i galopp utan problem alls. Tränade på det vanliga, låg form och att vara avslappnad. Han har dock fixat, på egan hand, ett "stort" sår ovanför ena mungipan som går upp so fort man kortar upp tyglarna, så nu tror väl folk att jag har dragit och slitit i honom så att han är helt sårig i munnen. x) Klantskalle till häst har man. ;)



Sen fick jag hjälp av Sara att rida de andra två små ponnysarna. Hon red Cortino medans jag red Stina. Vi tog en tur på slingan/rakbanan. Nu när Curt har gått ner lite så är han galnare än aldrig förr, han studsar och hoppar rakt upp i luften och den anda gångarten han kan är galopp. Helt tokig var han, och sen att vi red där han brukar gå galoppjobb gjorde väl inte saken bättre precis. Tyckte lite synd om Sara som var tvungen att stå ut med honom. Stina vart också lite galen men hon kunde iaf skritta och hoppade inte rakt upp i luften hela tiden. haha Älskade små ponnysarna. :') <3


Tebax...

från stallet. Red Castro medans mor min red Cortino. Red först dressyr på banan, han var först lite stel i vänster sida som alltid, men efter ett tag blev han riktigt fin faktiskt. Gjorde några skänkelvikningar, annars gjorde jag inget speciellt med honom. Sen gick vi in till stora hoppbanan där mor min ställde upp ett räcke med en bom och vattenmatta under, den dagliga träningen för min häst, hoppade det med en gång utan problem, som högst låg det väl på 1,30m kanske.

Stina fick vila idag eftersom hon var så duktig igår. :)


Dilemma...

Sitter och funderar på hur jag ska göra på DMet nästa helg med Castro. Har anmält mig till Junior, men vetr inte om jag vill vara med i Senior istället. Eftersom det är sista året som Junior så vill man ju egentligen vara med där, men samtidigt tycker jag att 1,05/1,15m är lite väl lågt, och eftersom jag tävlar 1,20/1,30m i vanliga fall så känns det mer rimligt att vara med i Senior (1,15/1,25m). Men om jag ska ha någon möjlighet till placering så ska jag inte ta Senior känns det som, men jag vet inte. Det är ju lite sak samma om de tar ut vattenmattan, då spelar det ju ingen roll vilken höjd det är, antingen kommer jag över eller så står vi och studsar i ett hörn. ;) Ni ser ju mitt problem här. x) haha HJÄLP MIG BESTÄMMA! ;)


DM förra året på Castro. :)

Guuuuuuuud...

..vad kass jag har varit på sista tiden med inlägg, men jag lovar jag ska minsann skärpa mig nu. :)

Iaf så var det dressyr tävling igår. Var med med Stina (Stella Nova) i DMet. Klasserna som ingick i DMet var Lb:3 och La:3, debut för Stina i La. Målet var väl att vi inte skulle komma sist eller skämma ut oss allt för mycket.

Så fort jag satt mig på henne så var hon hur mjuk som helst och lyssnade på alla mina hjälper och ville verkligen göra rätt, underbar liten ponny det där ibland. Var lika fin inne på banan som på framridningen, jag rider dock sämre när jag kommer in, men aja. Hade missförtått endel saker i programmet, vi får skylla på att jag är hoppryttare, så jag bröt av för tidigt till trav på två ställen så där fick vi bara 3or. Och sen var det endel andra missar, men det räckte till 66,67%, känns som det var ganska så godkänt ändå faktiskt. :)

Sen i Lan var hon ännu finare. Gjorde precis allt jag bad henne om. Fina skänkelvikningar fick vi till också. Självklart lite missar här också, men hon bytte inte galopp iaf, sen att jag inte red en "korrekt väg" det är en helt annan sak. ;) Nej men det räckte till 68,06% Vilket jag tycker är en ganska så bra debut med tanke på att vi inte har tränat något speciellt mycket, ridit egenom programmet en gång dagen innan, och det förata programmet läste jag igenom i bilden påväg dit. Så seriös man är. ;) Den som hade näst bäst % i Lan hade 63,något så det var ju inte så illa pinkat av min lilla ponny att få 68. :)  Lite synd att hon inte har bättre steg och så har hon ju inte riktigt utseendet med sig, men i mina ögon är hon mycket fin ändå. :)


RSS 2.0