Crazy bananas

Har alla mina hästar varit idag. :)

Först red jag tillsammans med Alva på hennes två fina små ponnysar. Tog en tur i skogen. Jag fick rida på den underbara lilla galna fuxen, precis som det skall vara alltså. ;) ÅÅÅh jag blev KÄR!



Sen hjälpte Alva mig att rida mina små ponnysar. Hon tog Curt så red jag Stina, även dom två i skogen. Och ja de var väldigt pigga och glada idag. ;)



Sist ut var Castro. Han fick gå ett pass på banan först. Hoppade vattengraven med honom eftersom den antagligen skall vara med i helgen och jag har inte hoppat den sen nationella. Han skötte sig fint!

Sen red jag och Fia en tur i skogen. Först till kalkbrottet och svalkade fötterna lite, och sen till hoppstigen (max 50cm hinder) och då vart min häst crazy bananas. Men han sjötte sig ganska bra ändå.


Ni gör mig LYCKLIG!

Har varit i stallet hela dagen idag fram till 21 någonting, alltså kom jag nästan precis hem.

Hästarna har varit helt underbart fina idag. Fy vad lycklig man blir av att vara runt dom.

Först red jag Curt. Han fick gå ett galoppjobb på järnvägen. Först var han lite motsträvig och ville inte alls gå ner med huvudet. Men efter ett tag så kom han längre och längre ner och slappnade av väldigt bra. :)



Sen var det Stellas tur. Hon fick sig et dressyr pass på banan. Satan i gatan vad duktig hon var! Jobbade verkligen med mig och inte emot mig idag. Tränade mest att få ner henne det där sista snäppet, vilket gick bra i traven men i galoppen var hon lite för hög, men det kommer det kommer! :) Sen tränade jag lite förvänd galopp vilket tydligen var väldigt jobbigt i vänster varv, men tillslut så gjorde hon det mycket bra!




Stina fick gå ett litet dressyr pass på banan hon med. Och ja hon var helt otroligt fin, hur mjuk som helst och ville verkligen bara JobbaJobbaJobbaaaaa, ååååh man blir så glad av den hästen ibland!



Castro fick sig bara en liten skrittur i skogen eftersom han blev till knakad igår. :)



Skriver kanske lite mer sen. Men nnu skall jag gå och se på film igen. :) PUSSSSSS!

Lite nytt

Min gröna ryktväska kom här om dagen. Väldigt vacker måste jag få säga. Dock tror jag inte att borstarna är så himla bra, men de funkar nog till något. ;) Den kostade iaf 265:- men den var nedsatt från 309:-

Och sen idag fick jag hem en Luva i brevlådan. Den kostade 80:- (+12:- frakt)






Juste

Stellas ben såg mycket bättre ut idag och hon reagerade inte ett piss när jag klämde på senan. Så hon måste bara ha slagit på sig eller något. Som sagt jag tycket INTE om när hästarna är ute när det åskar, för antagligen har hon blivit rädd och sprungit runt och slagit sig. Hon är ju FRUKTANSVÄRT klumpig den hästen. x) haha


Precis hemkommen.

Har haft en heldag i stallet och fixat lite.

Endast ridit Castro idag och han fick sig ett galoppjobb. Han skötte sig ganska bra, blev lite trött på slutet men annars så var han kanon. :)



Sen har jag tvättat Castro och Stella. Skulle egentligen trimmat till dom eftersom de är lite sommar skabbiga. ;) haha Men sen kom jag på att jag varken hade borstar eller sax i stan. Så det får bli imorgon istället. :)



Castro har även fått sig en genomkörare av Johanna Modigh, och självklart spelade han Fan med mig, som han alltid skall göra när johanna kommer. Men man fick sig ett gott skratt iaf när han håller på och försöker spänna upp sig och kaxa sig mot en, knäppa häst!

Han var stel i högra bogen och vänster bak, så nu skall jag stretscha mer och även massera. Men annars tyckte hon att han såg väldigt fin och välmående ut. så det känns ju bra. :)



Eftersom det är tredje dagen nu som det har åskat och regnat så åkte vi och hämtade in ponnysarna till stan också. Egentligen skulle de stå kvar ett tag till men jag får verkligen panik när det åskar och jag vet att mina älsklingar står ute i det. Är inte alls rädd för åska egentligen, men jag är FRUKTANSVÄRT rädd för att mina hästar skall skadas av den!

Men nu kan jag vara lugnt när de står i ett tryggt stall. :) De verkade även väldigt glada över att få komma in till stan, måste vara ganska skönt att få komma in i en torr box. .



Imorgon blir det att tvätta de två små och trimma till allehopan+ att rida dom. Så imorgon är det fullt på schemat. Det tycker vi om! :)




SKÖNT

Igår red vi äntligen in hästarna till staden igen. SKÖNT. Ponnysarna är fortfarande ute i hagen, men förhoppningsvis så får de komma in snart också. Inte så kul att ha dom ute när det åskar varje natt....

Men iaf så skall jag äta frukost nu och sen drar jag till stallet.

Stellas ben var lite svullet igår, vet inte om hon gjort något i hagen när det åskade på natten, för hennes ben har sett väldigt bra ut på sista tiden. Hon reagerade inget när ja9g klämde på senan, så förhoppningsvis så har svullnaden ingenting med den att göra. Man hon kommer nog inte att få gå ut något mer utan skydd, för hon är fruktansvärt klumpig. ;)

Så jag skall nog bara rida Castro idag så får Stellas ben vila lite.

Sen skall jag tvätta och fixa till dom så att de inte ser ut som två skogstroll.

När mamma slutar så åker vi ut till dom små och rider dom. Får se om jag kan övertala henne om att rida in dom idag också. ;)


Bilder på Stina från igår.




























Blev ganska många bilder. Men enligt mig så är det roligare att läsa bloggar när det är mycket bilder och lite mindre text. ;)

HORSES

Underbara små varelser man lever med!

Först åkte vi in med ponnysarna till silikaten. Hon som var och red Curt för någon dag sen red honom idag också. Och det gick bra, Curt är ju som han är i markarbetet....

Stina var HELT sanslöst underbart fin. Hon gjorde till och med fina ökningar vilket hon har haft lite svårt med på sista tiden. Så nu är hon tillbaka!

Känns som att hon själv väldigt gärna skulle kunna åka och tävla snart. ;) haha

Bilder på stina kommer senare.



Castro red jag utanför stallet. Red inte speciellt hårt eller ansträngande. Men även han jobbade på som en prins. Förutom att när man lägger på extra mycket ben i galoppen så saktar han av till trav? Tror min här är lite fellärd, ju mer ben man har desto långsammare går det.

Fast a det är eftersom jag lätt får allt i handen och skiter i att använda benen och då blir han självklart arg och då springer han ifrån arbetet, så allt har sin lilla försklaring. ;)

Han tycker helt enkelt att jag skall lära mig rida klokt! ;)


Saaaaariiiiiiiis!

sarajansson om Fredag.:
vill ocksåååååååååååå saknar alla <3

SAKNAR DIG OCKSÅ SOM SATAN. VAR VERKLIGEN HUR LÄNGE SOM HELST SEN VI SÅGS SIST JUE! :( <3

Bloggsvar...

m om Fredag.:
när åker du till stockholm och provjobbar då ? :)

Sv: Det blir ingenting med det eftersom hon inte hört av sig till mig som hon skulle. Och sen kunde jag bara ta med mig en häst upp och då blir det tre hästar här hemma till mamma, och det tror jag inte hon orkar. ;)

Och sen kom jag själv på att det där med hästskötare inte är något för mig eftersom jag knappt har koll på mig själv. ;)

Så planen är nu att skaffa jobb här på Gotland så att jag kan betala mer själv och så. Sen försöker jag få mina päron att köpa gård till mig på fastlandet också, men jag kan ju lugnt säga att det inte går så bra. x) haha



Hästarna igår.

Red alla hästar förutom Stella igår, eftersom jag inte hann (var lite för seg ut och lite för seg där) och för att hon är brunstig igen och då är hon INTE rolig att rida.

De andra fick gå ett dressyr pass var och alla var helt underbart fina. Iland blir man bara glad utav sina små djur. <3 PUSS på dom!



Fredag.

Nu drar jag hem till Jollson! ;)



Dagen.

Skall ikväll hem till Joel på "hej då" middag eftersom han åker till Tyskland inom kort. Så då skall vi träffas några stycken och äta och snacka massa skit. ;) haha

Därför måste jag åka tidigare till stallet och fixa alla hästar själv idag. Alla skall gå hårt eftersom de haft lite chill på sista tiden. ;)

PUSSSSSSSSS!


Pållsens.

Castro

Tisdag:
VILADE. Fick världens huvudvärk när jag red Stella så jag orkade inte rida honom. Nu skall han nog gå varje dag fram till tävlingen den 4e september.

Onsdag: Red barbacka utanför stallet. Han var lite stel men ändå fin.



Cortino

Tisdag: En tjej kom och provade honom, kanske en ny fodervärd om hon tycker om honom då. ;) Amanda har varken varit där eller hört av sig klokt på en månad nu....

Onsdag: VILADE eftersom mamma var lat, jag ville rida honom men fick inte. ;) haha



Nors Stella Nova

Tisdag:
Mamma red henne i skogen på långa tyglar.

Onsdag: Åkte ut på morgonen till seminen och då såg allt bra ut. Vilket jag antar menas med att det fanns hjärtljud. ;)

VILADE



MIss Stella

Tisdag:
Jag red henne i skogen, hon var lite bråkig, men hon hade vilat i två dagar så antagligen därför.

Onsdag: Red henne utanför stallet och hon var fin emellanåt och bråkig emellanåt. Tog några skutt på 30cm också, vilket var mycket roligare än dressyr! x)



Känner att jag har varit ganska dålig med ridningen på mina små kusar. Det är snudd på bara Castro som gått klokt på senaste. INTE BRA! Men det skall det bli bättring på.

Satan i gatan vad jag vill in till stan nu. Finns ingen klok stans att jobba hästarna. Och i skogen där ute så går det inte att jobba dom. I stan så kan man jobba lika bra, eller egentligen bättre i skogen än på banan. så det känns lite pissigt faktiskt!


Godmorgon.

Igår var jag lat och red bara 3 st. skulle egentligen rida alla 4, men eftersom Curt fick ett hård pass så hann/orkade jag inte rida den sista. Vilket var Stella.

Först ut var Castro. Red dressyr på ängen. Han var stel och inte så himla rolig. Men gjorde det jag bad honom om iaf.

Finns typ ingenstans jag kan rida längre. Både ängen och utanför stallet har det blivit jätte halt, Castro höll på att gå omkull någon gång. INTE KUL. JAG VILL IN TILL STAN NU!!!!!!



Sen red jag Curt. Han fick gå ett hårt galoppjobb eftersom han VÄGRADE att ge upp med sitt huvud som tydligen skulle vara rakt upp. Så jag var ute med honom i nästan 2 timmar, dock inte galopp hela tiden såklart. MINST 30 min skritt också+ trav såklart.

Men iaf efter ett långt tag så gav han sig lite och då gick vi hem. Den där ponnyn alltså....


Såhär vill min ponny ha huvudet HELA tiden!

Sist ut var Stina. Hon fick gå ett kort dressyr pass utanför stallet. Hon var väl ganska fint men eftersom det är både halt och väldigt ojämnt så kan man inte göra så himla mycket. Måste tvinga pappa att skaffa en ridbana till nästa år, för det här går verkligen inte.


SötNöt ponnyn

Nej nu skall jag gå och torka upp mjölk som min moder spillde ut. Det är tydligen väldigt svårt att hälla upp med vänsterhanden. x)

Upp och iväg.

Eftersom modern min knappt kan röra på sin ena arm så får jag lotten att ta hand om och rida alla 4 idag.

Måste bara samla ork och kraft att byta om och åka ut. Det kan ta sin lilla tid. ;) 


FixFix

Håller på och fixar med lite saker som jag hade tänkt att sälja här i bloggen. Har alldeles för mycket hästsaker som bara ligger och skräpar. Så snart kommer det upp lite saker här. :)

Lång kväll.

Har precis kommit hem från akuten då mamma lyckades hamna mitt i ett hundslagsmål. Skriver mer imorgon om det+hästarna för nu skall jag lägga mig i soffan och se på TV!


Bästa Fia!

Igår kom Sopheia och Truls hit och väckte mig tidigt,tidigt, eller a typ vid 10, men tidigt för en arbetslös tonåring iaf. ;) haha

Snäll som hon alltid är så hade hon med sig en kasse med godsaker. TackTackTackTackTack så mycket Fia. <3


Martingal

Denna kom hem till mig i Fredags. 100kr + Frakt. Aldrig använd!


Hästarna idag

Eftersom Curt hade sin lilla tragiska upplevelse så fick han och Stina bara en skrittur idag.

Sen mockade mamma Castro och Stellas boxar medans jag red dom.

Först fick Castro gå galoppjobb. det gick inte så himla bra, han var lite knäpp och knas, MEN vi var inte ute bland träden idag, så ett litet framsteg iaf. ;)



Sen red jag Stella ett lätt pass i skogen. Hon skötte sig väldigt bra, kunde varit lite lägre i nacken, men det var en godkänd form iaf. ;)


Lilla ponnyplutten

När vi sitter hemma så ringer de som bor ute vid hagen och säger att en av våra ponnysar hade trasslat in sig i täcket och var väldigt uppjagad, och sen att hon inte kunde se den andra hästen. Men att hon iaf hade tagit av täcket på honom.

Hon sa att det var Stina, men när vi kom ut så märkte vi att det var Curt som var offret.

Snacka om att man fick panik. Såg verkligen det värsta framför mig. En häst intrasslad i täcke och den andra borta.... Och precis bredvid hagen så är det en ganska stor väg där folk kör som galningar och mycket lastbilar. INTE KUL OM EN HÄST KOMMER LÖS DÄR!

När vi kommer dit så står de lugnt i sovhörnan tillsammans med fåren.

Han hade inga sår på benen, utan det var endast på mulen och på tandköttet som han hade lite sår, eller riktigt sår var det inte utan blodblåsor typ. Så han måste ha ramlat omkull och tacklat marken med näsan. Lilla ponnyn.

Det var fullt av slide spår i hagen också så han måste ha sprungit omkring rejält mycket.

Han är ganska bakrädd och får verkligen panik om något trasslar till sig vid bakbenen, så han måste ha varit i chock.

Men gud vad skönt det är att ha människor omkring som kan hjälpa en och ha koll när något sånt händer. Annars hade han ju fått stått där tills vi kom ut, och det var ju inte ännu på någon timme. Så det är väldigt tacksamt kan jag säga!

Helt underbart snällt utav henne!





Precis när hans mule hade blivit fri från sol-exem, så får "sår" istället. Stackaren

Precis beställt.

Äntligen har man införskaffat en ryktväska. Ganska jobbig att åka på tävlingar och sen ligger borstarna lite utaspritt överallt, men inte nu längre. ;)

Tycker färgen passar perfekt till Larven också.



Borstarna ingick om jag inte förstod fel. Så det blir ju bra, behöver fler eftersom alla mina är spårlöst borta hela tiden. Kan ha något med att jag lägger dom lite över allt också....

De 4 fantastiska!

Igår red jag som sagt alla hästar själv. Det var ju otroligt trevligt väder också, eller? Regn och blåst och blä. Vid dessa tillfällen önskar man att man hade ett ridhus. ;)

Först ut var Castro. Red honom på ängen, dressyr. Min häst tycker INTE om regn. Han gick verkligen på sniskan när jag travade fram honom, och det gick inte att få han att gå rakt heller.

Men i galoppen så var han mycket bättre, konstigt nog. Red mest bara runt, runt, runt på en stor volt. Och han var ganska så fin.




Stella var nästa offer. Red henne utanför stallet barbacka. Hon var ganska fin igår, ville att hon skulle komma ner ett extra snäpp då hon gärna bara knäpper av och blir ganska hög i nacken och krullar ihop sig. Men hon skötte sig fint och jobbade på bra. :)



Sen var det Stinas tur. Även hon fick en barbacka tur utanför stallet. Hon var så himla fin och mjuk.

Dock var det en ganska stor skillnad att gå från Stella till Stina, då Stelle mycket gärna springer på ganska mycket och tar stora bestämda steg framåt medans Stina är lite mer försiktig (iaf när man rider på gräs och det regnar) och trippar fram. Det kändes som att vi knappt kom framåt. haha

Men iaf så var hon väldigt fin. Red inte alls länge på henne.



Sist ut var lilla Curt. Även han red jag barbacka utanför stallet. Red idag på vanligt bett utan nosgrimma.

Förutom att tungan var utanför och munnen vidhöppen så var han ganska fin och mjuk. Eller a självklart hade han sina stunder då han mest stretade emot, men han hade även sina stunder då han slappnade av och kom i en låg och fin form. :)



Så förutom vädret så var det en väldigt bra dag igår i stallet. Ibland känns det som att man är ganska lyckligt lottad med de djuren man har. ;)

Magnettäcke

Fick hem mitt magnettäcke igår. Även det köpte jag på tradera. 2000:- Mamma betalade hälften, SNÄLLT!

Försökte iaf ta lite kort på när Castro hade det på sig, men han var ju inte så hjälpsam precis. Tänkte gå ut från boxen hela tiden och sen så ruskade han konstant på huvudet. Men några kort fick jag iaf.







Dagens planering

Idag är det lite fullt upp faktiskt. Eller a fullt upp för att vara en dag i mitt liv. ;)

-Tvätta, vika, hänga kläder.
-Frulle
-Köpa hästgodis
-Rida och fixa alla fyra hästar
-Mocka
-Duscha och fixa till sig
-Sen till familjen Kroon på middag.

Ja ni ser ju hur jobbigt och stressigt jag har det. Eller?? ;) haha Men med tanke på hur seg jag är så lär jag vara sysselsatt hela dagen iaf. ;)


Ni är mitt ljus!


Hästarna idag

Idag har jag ridt Curt+Stella medans mamma har ridit Stina.

Curt och Stina red vi i skogen. Självklart var min lilla prins pigg och galen. <3



Stella red jag utanför stallet. Hon var ganska fin idag, skulle vilja att hon kom ner ett sista snäpp, men hon gjorde det jag bad om iaf.

Fick tillochmed skutta över två små hinder på 30cm. Då blev hon mycket mycket glad. ;)


Eksjö Lördag 1.40m

1: Kom bra och han hoppade väldigt fint.

1-2: Fick väldigt bra flyt, kom bra och han hoppade fint.

3: För en gångs skull så red jag bra i en sväng! Kom bra och han hoppade fint.

3-4: Fick ganska bra flyt. Tog en aningens för mycket och sen kastade jag honom till hindret lite, men han hoppade fint iaf. Kom en aningens för nära.

5: Kommer kanske lite hastigt in så därför hoppar han inte med rygg och då river ut.

5-6: Får jämnt och bra på 5, kommer till en bra avsprångspunkt och han hoppar ganska fint.

6-7: Var 6 ganska normala galoppsprång här. Men eftersom det varit tre hinder innan så låg han på lite, och då var jag tvungen att ta i honom så att vi inte gick på 5. Så han skuttar till lite som han kan göra när han tycker att jag lägger mig i för mycket. Men vi kom bra och han hoppade fint iaf. ;)

8: Om jag varit lite smart så hade jag tagit ett extra galoppsprång eller inte tagit något alls i honom och fått jämnare fram. Nu kastar jag iväg honom två galoppsprång innan så att han inte får ett speciellt bra språng, därför drar han iväg efer också.

9: Kommer bra och han hoppar ganska fint.

9-10: Många hade problem till den här kombinationen, 5 långa galoppsprång och sen låg solen rakt framför. Men eftersom jag vet att om jag kommer långt och snabbt in i en kombination så brukar vi inte komma ut utan fel, så då var jag tvungen att ta tillbaka honom på 6. Dock blev det inte så bra som jag tänkt mig så vi kommer alldeles för nära, men han var en riktig kung och klarade det ändå.

10-11: Blev lite hastigt och mycket i handen, men vi kom bra och han hoppade ganska fint. :)

Förutom ridnigen till andra kombinationen så är jag ganska nöjd med min insats. :)


Hemma

Har precis kommit hem nu.

Har idag ridit C+C. Och modern min har bara ridit Stina.

Först red jag Curt på ängen. Han var VÄLDIGT bråkig och ville inte alls jobba någonting. Men efter ett tag, ett ganska bra tag, så gav han sig och då blev han riktigt fin.

Förstår inte varför det skall ta emot så himla mycket att gå ner i form och jobba. Måste ju vara tusen gånger jobbigare att bråka+att passet blir så mycket längre då. Knäppis!



Först hade vi tänkt att både Castro och Stella skulle vila, men eftersom Castro vilade i Onsdags så kändes det inte som att det var läge för en till vilodag. Plus att jag får så fruktansvärt dåligt samvete när jag låter den hästen vila. Han måste röras på för att må bra.

Så det blev en barbacka tur utanför stallet. Jobbade ganska mycket i galopp och han var väldigt fin. Duktiga lilla hästen. :)




Rida häst.

Nu drar jag och modern till de små fyrbenta!


För min moder.

Mamma säger alltid att jag inte får lägga upp allting som jag köpt här på bloggen, eftersom många kommr irritera sig på att jag köper så mycket hela tiden.

Jag har lovat henne att jag skulle meddela att det mesta jag köper, köper jag på Tradera, och då till väldigt billigt pris. Jag handlar för max 1000:- varje månad.

Så det är egentligen inte speciellt mycket pengar jag lägger ut. ;)

Så varsågod moder, nu har jag sagt det!

VillVillVillVill

JAG VILL TÄVLA NU! Vet inte alls när nästa tävling blir. Om jag har otur så blir det här hemma 3 eller 4e SEPTEMBER. Och då är det bara en 1.30m.

Skulle varit väldigt bra om jag kunde få tävla lite mer nu under utomhussäsongen. Hatar inomhus, man får ingen plats, och plats behöver jag och min pålle! ;) haha (och sen är det ju också på vintern allt brukar gå utför...)

Nej jag får helt enkelt ta och tvinga min fader att ta ledigt så att vi kan åka iväg. ;)





Mina djur

Har varit lite lat på att uppdatera, men jag skyller på Sara eftersom är hos henne jag har spenderat min tid. ;)

Hästarna har iaf skött sig superbra på de senaste två dagarna. Eller Curt har väl inte varit så himla kul eftersom han gör precis allt för att komma undan. Men söt är han iaf. ;)



Puss på er så länge!

...

Jag har en plan!


Usch fy och blä.

stina har varit svullen fram på kotan, höger fram, sen typ dagen innan Eksjö. Hon hade ett litet runt sår där, så vi antog att hon fått in en tagg och att den antagligen fortfarande satt kvar eftersom hon var svullen och ömmade ganska mycket när man tog på det. (Mer än vad hon gjorde på sitt stora sår på bogen) Haha Men hon har inte varit halt utav det.

Men iaf så skulle jag raka henne där igår för att taggen lättare skulle hitta ut. När jag hade rakat ett litet tag så skulle jag ta ett nytt grepp om benet och då vek in hoven lite, och PANG sa det så SPRUTADE det ut massa var.

Inte så trevligt kanske, men med det samma så blev benet mindre svullet och förhoppningsvis så kom det som irreterat henne ut. :)



Man ser på bilden att det är ganska svulllet vid kotan, benet längst fram. :)

Nya kompisar?

Fick massor med kompisar igår när jag skulle hämta hästarna. De kom snabbare än hästarna när jag skakade på havren. ;)


Ni ser ju, fåren kommer mycket snabbare. ;)






Stina skall ha all mat SJÄLV, och om man inte är tillräckligt snabb så tar hon saken i egna händer.

Juste

Castro vart lite knäpp igår.

Jag tänkte hoppa lite på Curt utanför stallet, men då står hindren precis vi Castros staket. Så när jag tar första språnget så kommer Castro i fullt sken med öronen slickade bakåt och går typ mot anfall, tur att det var staket emellan. ;)

Och sen springer han runt, runt, runt och bockar och kör slidestops och hela fadderutta. Det roligaste var att medans han sprang runt så tjöt/pep han.

Jag hoppade av Curt och gav han till mamma så att jag kunde gå in och ge Castro mat i boxen så att han kanske kunde lugna ner sig lite. (de kan ju gå ut och in som de vill i box/hage)

In kommer han i full fart, sen frustar han i krubban så att han håller på och skiter på sig, så då drar han ut igen, sen kommer han in och gör precis samma sak igen. Så höll han på några gånger.

Japp så blir det om man låter honom vila en dag. x) haha Knäppa lilla häst!


Mina små fuxisar.

Jag och mamma har varit riktigt duktiga idag.

Först städade vi huset och sen åkte vi ut till hästarna och red alla + fixade lite annat. Helt klara var vi kl 3. Väldigt bra för att vara oss måste jag säga. Nästan så att man skulle kunna ha dubbelt så många hästar och hinna med allt ändå. Ägna en liten tanke på det mamma tack! ;)

Jag red C+C dressyr och mamma red S+S dressyr.

Alla hästar skötte sig fint, speciellt min stora röda, han var latare än någonsin och jag fick jobba som ett djur, alltså precis som jag vill ha det. ;)

Curt försökte jag träna byten i var tredje galoppsprång, men han ville mycket hellre göra i vartannat, och nej det gick inte så bra att få honom att ändra åsikt. Så om han inte bytte på andra så gjorde han istället ett skutt i luften. Knäppa lilla ponny. Man kan ju inte göra så mycket annat än att skratta åt honom. ;)


Magnettäcke. Check.

Då har man (kanske) införskaffat sig ett magnettäcke till de små djuren. Skall bara betala och sen skall det komma också. ;) haha

Nu blir gammelgubben glad på sin matte. Det förtjänar han nu när han har varit så duktig på sista tiden. ;)

Modern min är snäll och betalar hälften, sen får jag stå för den andra delen. Så där rök lite sparpengar från penga-automaten. Men men vad gör man inte för sina älskade små djur? ;)


Nu skall jag minsann inte frysa i sommar.

Har velat ha ett par långa chaps väldigt länge nu men aa, de jag har hittat har kostat typ 5000:-. Och nej det har jag icke haft lust att betala. ;)

Men sen hittade jag dessa på Dahrves, precis den färg jag vill ha och de satt som en smäck. Kostade 1098:- Mycket bättre pris. ;)

Har ju pengar kvar från mina tretorn som jag lämnade in, så därför hade jag råd med dessa. Nu har jag dock bara 800:- kvar. Inte bra inte bra. ;) haha


Mycket mer bruna irl.

Lördag 1.30m

1: Red ganska bra emot och kom till en bra avsprångspunkt. Castro hoppade fint också.

2: Tog ett för mycket galoppsprång i svängen+ att jag satt honom lite för nära. Fick ingen kraft upp så han knep bak.

2-3: Eftersom vi kom för nära så skulle jag ridit mer fram så jag fick 4 normala, men istället håller jag i och går på 5. Vilket resulterar i att vi kommer alldeles för nära. Men Castro hoppade väldigt fint ändå.

3-4: De flesta gick på 6 här, men eftersom vi kom för nära på de två innan så bestämde jag mig för att ta ett extra. Men kom till en bra avsprångspunkt och han hoppafde väldigt fint!

5: För en gångs skull så tjaffsade jag inte in i kombinationen utan lär honom gå in i ett normalt tempo. Kom bra in, men han var i varenda bom så han lyfte inte så bra på fossingarna. men felfritt ut iaf. :)

5-6: Även här gick de flesta på ett framåtläge på 6 galoppsprång, jag höll tillbaka på 7, kom bra och fick ett ganska fint språng.

7: Kom bra, kunde ha haft bakbenen mer under så att vi hade fått ett rundare och finare språng.

7-8: Även här gick de flesta på 6. Jag tog 7 men det kändes ändå jämnt och bra, och vi kom bra på 7. Han hoppade ganska fint.

9: Kom lite snabbt in vilket resulterade i att vi fick kort ut. Hoppade fint på a, hade lite sänkt rygg på b.

9-10: Fick bra på 5 galoppsprång, ganska fint språng.

10-11: De flesta gick faktiskt på 6 här, medans jag för en gångs skull tog ett mindre och gick på 5. Men det var väl det bästa språnget+ bästa jag gjorde på ritten så. ;) haha Kom bra på det iaf.

Omhoppning

1:
Gjorde ju en volt innan som jag inte har med på film, men sen red jag bra på det och han fick ett bra språng.

2: Kom bra här och fick ett fint språng.

3: Kom ganska bra in men han slarvade ut.

3-4: Skulle ha ridit lite mer framåt så hade han kommit närmre och fått ett finare språng.

4-5: Kom bra på 6 här och han hoppade väldigt fint.

6: Kom bra men jag var lite fast i handen så han hoppar lite konstigt.

7: Kom bra och han hoppade fint.


Liten fin kommentar.

jag fick på youtube häromdagen. Har inte svarat på den ännu, måste göra det inom kort, påminn mig om det tack. ;) haha

Farbror Frej

Hej Ronja !
Många fina videor du har, duktig ryttare är du.
Jag sökte på Farbror Frej, för han har varit till salu ett tag.
Det gick bra när du hade honom, men inte sen, såvitt man kan utläsa i TDB. Jag tänkte bara be dig berätta om Frej, varför du sålde honom och fortsatte med andra, varför Olivia Jonsson i Karlstad bara startade 1 gång, om du vet något om hans livsöde i största allmänhet. Och vad du vill och kan berätta om denna ponny! Jag bor i Ulricehamn och söker en bra fältponny till duktig 16-årig dotter som skall börja på Plönninge-gymnasiets hästsatsningslinje i Halmstad nu.
du får gärna kolla min kanal grnn57
Jag ska inte föra vidare vad du ev. skriver till mig, jag är bara tacksam att prata med hästarnas RYTTARE och inte bara dom som vill sälja.
Hälsningar Gunvor Nilsson, morsa

Kan ju säga att jag har undrat precis samma sak som dem, men aldrig kommit fram till någon bra lösning. Enligt mig är han den enklaste häst jag någonsin ridit. Om man sa till honom att han skulle hoppa så gjorde han det, men man var bara tvungen att vara med honom hela tiden. Antagligen så passade vi perfekt ihop bara, han tyckte om min ridning och jag tyckte om att rida på det sättet som man måste göra på honom. ÄLSKADE PONNY! <3


Fredag 1.30m

Min känsla

1:
Red ganska bra emot det och fick ett ganska bra hopp. Om jag kommer ihåg rätt så var han i bakbomen, så lite mer tryck bak kunde jag ha haft.

2: Fick bra rytm genom svängen. Han tittade till lite på hindret så fick trycka på honom lite extra de två sista galoppsprången. Kom till en bra avsprångspunkt.

3: Tog ett galoppsprång för mycket i svängen (som jag alltid gör) Men han rättade till mig genom att göra ett litet skutt och fick då bakbenen under sig så att han fick kraft upp i språnget. Kom ändå till en ganska bra avsprångspunkt, men pga av min dåliga anridning så fick han inte riktigt upp bakbenen utan knep ganska mycket.

4: Skärpte till mig här och lät honom gå framåt i svängen, dock flaxade jag ganska mycket med min kropp själv. ;)

4-5: Lät han mest gå själv här, tog en liten check två galoppsprång innan så att vi kom till en bra punkt.

5-6: Bråkade för mycket med handen så fick inte jämna och fina galoppsprång, men red inte heller på ett extra som jag brukar göra. ;) Kom bra på 6an iaf.

7: Red bättre till den här kombinationen, dock tappade han ryggen på b-hindret.

7-8: Lät han mest gå själv här, liten check så att bakbenen var med bara. Kom bra på 8an.

8-9: Samma som mellan 7-8.

9-10: Här vart han sur på mig, vet inte varför eftersom han inte fått något dåligt språng innan, kan ha varit för att vi var på väg mot vattnet. Iaf så ändrar han sig tre galoppsprång innan och hoppar. Kom lite nära och inget vackert språng. ;)

10-11: Blev ALLDELES för mycket med handen här. Men han hoppade och hoppade fint. Kom ändå till en bra avsprångspunkt. Och sen höll jag på att ramla av efter. haha


Mina hästar.

Har jobbat på travet idag. Lika kul som alltid...


Sen har jag ridit dressyr på både Stina och Castro. Stina var lite stel och jobbig och blev sur på slutet när hon inte orkade göra skänkelvikning, hon visar väldigt starkt när hon tycker något är jobbigt.

Castro var jätte fin idag, en riktig liten prins. :)

Mamma red dressyr på Curt och Stella.



Har nu bestämt att det inte blir något vestervik om två helger. Pappa kunde inte ta ledigt både torsdag och fredag, han har en väldigt hård chef, vilket är han själv, men men. Mamma har ju inte c-kort så vi kan inte åka själva, så då får vi helt enkelt skita i det. Lite tråkigt eftersom de hade 1.50m där, hade varit väldigt kul att se på. :) Men men det kommer flera chanser. ;)


Resultat.

Fredag: 1.30m A:0a

Han hoppade väldigt fint på de flesta hinder. Blev lite flack med sänkt rygg på vissa språng eftersom jag hamnade lite i framläge själv. Är ganska nöjd med min egna insatts faktiskt. Dock blev han sur till näst sista hindret (vatten), vilket visade sig genom skänkelvikning i galopp genom hela svängen så att vi höll på att missa hindret, men i sista sekund ändrar han sig och hoppar. KNÄPPIS!

Men iaf så var vi nolla på hinder och faktiskt inom maxtiden till och med. Knep den sista placeringen (15e) hade blivit högre om han inte bråkat.


Lördag 1.30m A:1a

Linjernas bana, BARA linjer överallt. haha. Enligt Zarah var den teknisk som en 1.50m bana.

Men fast jag klantade till mig till 3an så fixade Castro allt perfekt och gick nolla. Förutom ridningen från 2an till 3an så är jag faktiskt nöjd med min insatts. :)

Omhoppning

Till första hindret så skuttade han till när jag lade på skänkeln, han har nästan aldrig gjort så förut så jag kom helt av mig och gjorde en halt innan hindret, tyvärr så hade vi redan passerat starten så tiden gick igång och det blev en volt. KLANT!

Sen rev vi också ut ur kombinationen + 1 tidsfel. Så sammanlagt 9fel. Men jag hade nog haft en ganska bra tid om jag inte klantat till mig till första. Så det var synd.

Förutom volten så är jag väldigt nöjd med både mig och Castro. ;)




Lördag 1.40 A:0a

Red bra 1-4. Tappade bakbenen till 5 (kombination) rev ut. Sen sista linjen på långsidan var det oxer, fem långa galoppsprång till en kombination, oxer/räcke. jag fick lite panik till kombinationen eftersom det inte går att komma långt/snabbt in för då får han inte upp frambenen ut. Så det blev 6 galoppsprång istället för 5. Kom lite nära in, men han hoppade fint ändå, min KUNG!

Sen blev det ett tidsfel också eftersom jag tog långa svängar och inte de nära/svåra alternativ hindren.

Men jag är supernöjd med Castro men inte riktigt lika nöjd med mig själv. :)



Söndag 1.30m A:0a

Castro var SJUKT fin och hoppade riktigt bra. Jag hamnade lite bakåt och för många halvhalter. Men är sjukt stolt över mig själv mellan 3an och 4an där jag bara lät honom gå på 4 normala galoppsprång utan att ta i han som jag alltid annars gör. Annars var det mest Castro som var duktig.

Slutade på en 8e placering iaf.


Men om jag inte hade klantat mig i båda klasserna på Lördagen så hade vi blivit placerade där också. Men som sagt jag är ändå väldigt nöjd med mina och Castros insatser denna helg. :)

Filmer kommer upp senare. :)


Resultat.

Fredag: 1.30m A:0a

Han hoppade väldigt fint på de flesta hinder. Blev lite flack med sänkt rygg på vissa språng eftersom jag hamnade lite i framläge själv. Är ganska nöjd med min egna insatts faktiskt. Dock blev han sur till näst sista hindret (vatten), vilket visade sig genom skänkelvikning i galopp genom hela svängen så att vi höll på att missa hindret, men i sista sekund ändrar han sig och hoppar. KNÄPPIS!

Men iaf så var vi nolla på hinder och faktiskt inom maxtiden till och med. Knep den sista placeringen (15e) hade blivit högre om han inte bråkat.


Lördag 1.30m A:1a

Linjernas bana, BARA linjer överallt. haha. Enligt Zarah var den teknisk som en 1.50m bana.

Men fast jag klantade till mig till 3an så fixade Castro allt perfekt och gick nolla. Förutom ridningen från 2an till 3an så är jag faktiskt nöjd med min insatts. :)

Omhoppning

Till första hindret så skuttade han till när jag lade på skänkeln, han har nästan aldrig gjort så förut så jag kom helt av mig och gjorde en halt innan hindret, tyvärr så hade vi redan passerat starten så tiden gick igång och det blev en volt. KLANT!

Sen rev vi också ut ur kombinationen + 1 tidsfel. Så sammanlagt 9fel. Men jag hade nog haft en ganska bra tid om jag inte klantat till mig till första. Så det var synd.

Förutom volten så är jag väldigt nöjd med både mig och Castro. ;)




Lördag 1.40 A:0a

Red bra 1-4. Tappade bakbenen till 5 (kombination) rev ut. Sen sista linjen på långsidan var det oxer, fem långa galoppsprång till en kombination, oxer/räcke. jag fick lite panik till kombinationen eftersom det inte går att komma långt/snabbt in för då får han inte upp frambenen ut. Så det blev 6 galoppsprång istället för 5. Kom lite nära in, men han hoppade fint ändå, min KUNG!

Sen blev det ett tidsfel också eftersom jag tog långa svängar och inte de nära/svåra alternativ hindren.

Men jag är supernöjd med Castro men inte riktigt lika nöjd med mig själv. :)



Söndag 1.30m A:0a

Castro var SJUKT fin och hoppade riktigt bra. Jag hamnade lite bakåt och för många halvhalter. Men är sjukt stolt över mig själv mellan 3an och 4an där jag bara lät honom gå på 4 normala galoppsprång utan att ta i han som jag alltid annars gör. Annars var det mest Castro som var duktig.

Slutade på en 8e placering iaf.


Men om jag inte hade klantat mig i båda klasserna på Lördagen så hade vi blivit placerade där också. Men som sagt jag är ändå väldigt nöjd med mina och Castros insatser denna helg. :)

Filmer kommer upp senare. :) 


Min häst är unik!


Snart drar vi iväg.

Skall snart ut till dom små djuren och rida ponnyerna innan båten går. :)

Sen blir nästa stopp Eksjö. Så håll tummarna nu! :D


Igår var han guld värd igen!


Nytt

Denna Anna Scarparti luvan låg i min bevlåda idag! :)


Nya skor

Var på Dahrves igår och inhandlade ett par nya skor som jag skall ha till chapsen. Tyvärr så är det inte riktigt läder, men de var de enda som jag tyckte om, alla andra var så himla stora upptill så att man såg ut som ett stuprör. Men de var billiga iaf, kostade 298:-

Så nu har jag ett tillgodo kvitto på nästan 2000:-, det känns fint! ;)




Haha

Inte många som har en strippstång i sin lastbil som vi har. ;)


Maya

Maya om Bilder från Superhelgen:
HAHA älskade unge!!!! du är ju bara bäst. finns ingen som underhåller mig som du. livet är lätt och bra på landet men en sak längtar jag faktiskt efter - höst & staden - endast pga DIG! det kommer bli riktigt kul när allt blir som vanligt igen och jag får hänga med dig var och varannan dag. Kan inte tänka mig ett lyckligare öde.


Är hon inte bara den mest underbara människan? Och JA jag känner det samma! In till stan NU!!!! PUSS PÅ DIG! <3

Monster till häst!

Igår red jag båda ponnyerna på Silikaten. Eftersom vi ändå var ute och åkte med dom (seminen) så passade vi på att rida på en riktig ridbana. ;)

Stina red jag på vanligt bett, och satan vad fin hon var. Gick verkligen perfekt och ville göra allting rätt! Underbara häst! Red henne i kanske 15min.

Medans jag red så kom det två stycken som stod och tittade på Stina och berömde henne. :') När jag var klar så gick jag fram till dom så att de skulle få hälsa på henne. Då lyckades hon ruska på huvudet så hela tränset flög av? Haha som tur var stod hon still denna gång, inte som när hackamooret gick sönder för något år sen.... ;)




Sen var det Curts tur. Först fick han ett litet dressyrpass, skötte sig väldigt bra. Sen fick han gå in till den stora banan och hoppa två räcken. Han är fortfarande lite för tjock för att tycka det är superkul att hoppa, men hoppade gjorde han utan att tveka, var inte riktigt så på som jag vill ha honom.
Hoppade upp till 1m.



Sen var det Castros tur när vi kom hem! Den hästen var det skottpengar på igår kan jag säga! Fy fan!

Skulle köra ett galoppjobb i skogen så att jag kunde rida ett bra dressyrpass idag. men ja det där galopparbetet gick ju bra. Väldigt avspänt och så!

Kan ju säga att vi mestadels var ute i skogen och stod på bakbenen. Och visst om jag hade retat upp honom, men jag hade inte gjort ett skit för att han skulle bete sig såhär...

När han vid ett tillfälle stegrade sig så högt så att det kändes som vi skulle gå runt så hoppade jag av och ledde han några meter för att sen hoppa upp igen och trava hem.

Red sen på åkern hemma för att han inte skulle vinna, men jag ville inte heller offra mitt liv ute i skogen. Här var han mycket finare och skötte sig bra. Så vi får se hur det går idag!

ALDRIG MER ATT HAN SKALL FÅ TA DET LUGNT I EN VECKA! ;)



Jippppiiiiiii!

STINA HAR EN BEBIS I MAGEN! :D


RSS 2.0