Praktik..

Har haft praktik hela dagen idag. Körde ut själv idag, sååå himla skönt, plockade upp Sara på vägen så man fick lite sällskap också, det tycker vi om. ;)

har idag ridit 4 hästar. Fick hoppa Clinton lite idag också. Hoppade en oxer på "volt". Fredrik tvingade mig att hoppa den när den var över 2m bred, trodde jag skulle dö, som tur var så var den inte så hög, max 1,30m, men ändå det var läskigt, speciellt när den var ur sväng också. men det gick!


Ganska bred om jag får säga det själv!



Red Casro igår på banan, ghan var väldigt stel, men inte dum på något sätt, red mest mjukgörande. Idag tömkörde jag honom och han var väldigt pigg och busig. Men fan vad snygg han börjar bli! <3


Halsen är mycket snyggare egentligen, men den blir alltid så mycket fulare på bild. Förstår inte varför.

Stina red jag på banan igår och hon var verkligen hur fin som helst. Men blev trött ganska fort, men jobbade bra ändå. Idag red mamma henne i skogen, hon hade tydligen varit mycket fin idag också.



Mamma har ridit Stella både idag och igår och hon har varit fin. Amanda har tagit hand om bästa ponnyn.



Brev på posten..

Idag fick jag mina Ec-hands, ska provas idag minsann!

Tack än en gång. :)




Hämtade dessa för några dagar sedan...

En knapp hade gått sönder+ snörningen på ena stöveln+ så var de väldigt slitna fast jag bara haft dom sen juni/juli.
Men det var nog mest mitt fel, första gången jag använde dom var i spöregn (nationella, hemma) och efter det så har de väl kanske inte blivit så jätte bra omskötta kanske.

Fick iaf ett par helt nya, GLAD över det. Den här gången ska jag vara lite mer duktig och ta hand om dom, använda de blå på vardag och dessa på tävling endast. :)




Ge mig!

Grymt snygg jacka, den skulle jag gärna kunna ta, synd att man inte har 1500:- bara. ;)


Satan i gatan så klantigt....

Skulle ut till Zarah och Fredrik idag, men tror ni inte att jag missar bussen då! Väldigt pinsamt, väldigt klantigt. Men det får bli en heldag svenska istället. Ska bara försöka installera Words på denna dator. :)


Dressyrtant...

Har varit ute hos Zarah och Fredrik hela dagen tillsammans med Sara. :)
Tillsammans har vi varit duktiga och ridit  9 hÄstar. Alla gick super. :D
NÄr jag kom hem red jag vÄrldens bÄsta Castro. Även han skÖtte sig mycket bra.
Mamma red Stina dressyr, Amanda red Curt och Stella fick en vilodag.
De enda tÄvlingarna som Är inplanerade fÖr tillfÄllet Är bara dressyrtÄvlingar. NÄsta helg hÄr pÅ gotland, helgen efter det en tvÅdagars i oskarshamn. KÄnns inte helt okej faktiskt. Haha. Är pÅvÄg att bli dressyrtant, nej det Är nog ingen risk faktiskt. Haha.

God morgon..

Ingen praktik idag heller. Vid 10 bär det av till körskolan för den sista lektionen. Sen blir det stallet.

Hoppade Castro och Stina igår.

Castro var ganska fin, sparkade lite och hoppade inte riktigt igenom sig i sprången, sprang mest över. Men det var ändå bättre än sist. Tror att Johanna ska få titta på honom och se om han fortfarande sitter fast någonstans. Förra året räckte det ju inte med en gång bara.
Men som sagt det var lite bättre än sist så det kändes skönt.

Blir ingen tävling om två helger på honom som det var tänkt, utan vi får skjuta på det ännu lite till. Får bli en dressyr tävling på Stina på fastlandet istället. :)



Stina var jätte fin och jätte avslappnad. Hoppade allting fint och med bra mod själv. :) Sen på slutet så vet jag inte riktigt vad som hände men hon började hoppa jätte konstigt på ett hinder, tror hon blev lite trött på slutet. Men förutom det så är jag jätte nöjd med henne. :)



Snart blir det tävlingsdebut för i år på denna ponny. Dresyrtävling nästa helg här på Gotland och sen helgen efter en tävling på fastlandet. Ska bli spännande och se hur hon mäter sig bland ridhästarna. :) Blir nog Lb/La på båda tävlingarna. :)

Mamma red Stella igår och hon såg väldigt fin ut. Vet inte om Curt gick något.


Stella vill ha mat. ;)

Fjolårets små priser...


Upp till bevis...

Ska försöka hoppa Castro lite idag för att se om det funkar. Det är ju trots allt i hoppningen som han reagerar mest om det är något. Men eftersom han har varit så fin på marken på sista tiden så tror jag inte att han sitter fast något längre, men man vet ju aldrig. ;)

Kanske tar några skutt på Stina också. :)


Hästarna...

Har idag ridit castro och Stina. Båda på banan och båda gick väldigt bra. Mina små älskade hästar.

Castro var väldigt avspänd idag och gjorde det jag bad han om utan att protestera. Duktig häst. :D

Stina var hur mjuk som helst, red inte henne speciellt länge men det lilla jag red så var hon underbart fin.

Mamma red stella och amanda red Curt.


Blir man lycklig eller...

Fick precis reda på att jag vunnit ett par Ec-hand på en bloggtävling. Tävlingen var på http://ciajonasson.bloggplatsen.se, Så än en gång tack så hemskt mycket. :D



Dag 4- Favoritbilderna på min häst (Castro)


Debuten i 1,20m. Sista hindret var vatten spegel, Castro bjöd men märkte ett galoppsprång innan han skulle hoppa av att det var vatten så då tvärnet han och jag flög över huvudet och drog med mig hela tränset och allt. Castro stod bredvid mig hela tiden med öronen spetsade framåt och såg allmänt stolt ut. x)




Nationella tävlingen på WRK. Det spöregnade och åskade/blixtrade väldigt nära banan, men min kung som i vanliga fall hatar regn hoppade utan problem och fixade en 2a placering till mig. Pommeroy som vi fick reda på efter att han var livrädd för åska skötte sig även han underbart och fixade en 3e placering.


KMet samma år som vi köpte honom. Hindret stod emot vattengraven och dit skulle han minsann inte, kom över två hinder i båda klasserna, sen kom vi inte längre. När jag var inne på banan sprang alla funktionärer ut, när jag kom ut sprang alla människor in på banan. Min häst var INTE glad!




Första segern på lilla hästen, 1,20m. Skit dålig runda av mig, men han hoppade allt felfritt ändå.


Vi kan när vi vill. ;)



Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Mot stallet...

Ska till stallet snart.

Igår var vi på ryttarfesten. Hämtade Stinas DM pris. :)

Hade nominerat pappa till årets förälder. HAha Tyvärr vann han inte men de flesta tyckte nog att min nominering var bäst. ;) haha Nej då men mest jubel och skratt fick han iaf.


Hahahaha...

Jag är bäst på att reta min lilla moder. Kom precis hem från förarprovet, fick 59 rätt, sååå jävla skönt. Men så vitt min moder vet så fick jag 46st, och att jag minsann inte tänker göra om det. Snacka om att hon blir galen, ringer upp och säger att jag MÅSTE göra om det, och allt vad det nu var. Haha. Blev tillslut tvungen att säga att jag klarade det.

Åh ja, jag är en underbar människa. Hon har tydligen sagt till fadern min att jag inte klarade det så nu tror han också att jag inte gjorde det. Mahahaha. Livet leker. ;)


TränaTränaTräna....

Sitter här och råpluggar till körkortet. har faktiskt gått ganska så bra. Har knappt sett nåpgot i boken överhuvudtaget. Så jag är ganska så stolt över mig själv. ;)

Blir en körlektion vid 14.50, sen direkt till stallet. HoppasHoppasHoppas att Castro är normal idag..




Vissa dagar vill man bara glömma bort...

...denna dag är en sån dag. Ingenting har fungerat som jag velat. Till och med tredje gången jag skriver det här inlägget...

Först så gick det verkligen skit på körskolan. Gjorde ingenting rätt alls. Och det brukar vara körningen som är enkel för mig, nu känns allt bara helt bajs.

Inte heller Castro gick bra idag. Han var jätte fin i traven och vänster galoppen, verkligen jätte mjuk och jobbade på bra, men så fort jag kom till höger galoppen så började han sparka, och inte heller slutade han. Till slut fick jag honom att gå ganska bra iaf, fick några varv på volten i jätte fin galopp, men bara ett varv i taget, mer gick inte, då blev han spänd.
Usch, fy och blä, gräv ner mig tack!

Stina Vilade idag, mamma red Stella och Amanda red Curt.


Ge mig detta tillbaka!

Mot körskolan...

Har lilla uppkörningen idag. Får se vad dom säger, om det är hopplöst eller inte. ;)


Suck...






Du förtjänar någon mycket bättre.....


Dessa kom hem till mig igår..

Mycket snyggare i verkligheten. :)


Nu är man ute på landet igen...

Nu har man lÄmnat staden Än en gÅng. Sitter och lyssnar pÅ Sara nÄr hon fÖrsÖker vara matte-smart, men nja jag vet inte riktigt om hon lyckas. haha
Har idag ridit tvÄ av mina rÖdingar. BÅda gick vÄldigt bra. Castro var hur bra som helst idag. Skuttade Över en bom pÅ sockerbitar (ca 60cm), nÅgra gÅnger och det gjorde han mycket bra. SÅ det Är nÄstan sÅ att man kan bÖrja tro att han Är normal igen. Skulle vara sÅ otroligt underbart iaf!
Modern min red dom ÅterstÅende. ;)

Mot stallet...

Drar nu till stallet, eller snart iaf. Denna veckan blir det bara praktik en dag, eftersom jag har så mycket med körkortet + att jag måste fixa mitt IG i svenska...

Ska iaf till stallet och rida så många utav mina hästar som jag hinner innan körlektionen, 13.45. Sen hem och plugga järnet. ;)


Mycket snygg färgkombination. ;) Denna gamlijng skötte sig hur bra som helst igår, inte en enda spark, så förhoppningsvis så är han på förbättringsvägen. :D

Dåligt av mig...

..att inte uppdatera bra. Men har haft fullt upp och inte riktigt vetat vad jag skulle skriva om. Men nu har jag ridit min egna kamel sÅ dÅ kan man ju skriva lite mer. ;) haha
Har idag varit pÅ ULKen hela dagen. FrÅn 9 till 17. Suck. Men sen fick jag komma till stallet och rida min fina lilla hÄst.
Han var ganska mjuk och fin, men i galoppen sÅ sparkade han i bÖrjan, men efter ett tag slutade han. SÅ fÖr hoppningsvis sÅ var det bara att han ville skydda sig fÖr att han trodde att det skulle gÖra ont. Han var fin efter iaf.
Mamma red Stina och Stella idag. Stina hade tydligen inte varit pÅ jÄtte bra humÖr idag. SÅ det kÄnns positivt tills imorgon.... Host. Men vi fÅr se om jag Är med eller inte. Har Ännu inte bestÄmt mig.

Satan vad trött jag är...

TrÄningen tog dÖd pÅ mig igÅr. Riktigt trÖtt Överallt. haha Men det var lÄrorikt iaf. ;)
Snart ska man ut till stallet och rida. Eftersom inte sara Är hÄr   idag sÅ lÄr det bli Ännu mera hÄstar pÅ schemat. Men det Är kul. ;)

Hemkommen från träning...

Har precis kommit hem frÅn hopptrÄning. Fick lÅna en utav Fredriks tÄvlingshÄstar. Gick ganska bra, fastnade i handen lite fÖr mycket, men annars sÅ. Hoppade en bana pÅ 1m-1,10, ett lÅg vÄl kanske pÅ 1,20m, eller nÅge. Har inte sÅ stor koll. haha
Sen annars idag sÅ har jag ridit fyra hÄstar tillsammans med Sara, eller den sista fick jag rida sjÄlv, men annars sÅ har jag haft min vÄn vid min sida. ;)
Var grymt nÄra att jag ramlade av pÅ en av tre Åringarna idag. Bockade som en liten galning. Men jag klamrade mig fast. haha
.

Snart kommer hon.

Snart kommer min underbara lilla vÄn. ÅÅÅh vad jag lÄngtar. ;) haha.

BÄST!


Igår..

Castro och Stina blev ju knäckta igår.
Han sa att castro antagligen gått omkull, för han satt fast i bogen på båda sidor och i halsen. Men det verkade inte som att han haft det länge, som tur var. Det som han sa var precis det vi trodde, att han gått omkull när han varit ute på en av sina små färder. ;)
Så nu får vi hoppas att han blir sitt normala jag igen, eller a så normal som han kan vara. ;)



Stina satt fast i bogen på vänster sida. Senaste tiden har hon varit ganska stel i höger sida, i vanliga fall så brukar hon byta sida att vara lite stelare i, men nu på senaste så har hon varit stel i höger väldigt länge. Så förhoppningsvis så är det borta nu också. :)



Eftersom de blev behandlade så fick dom vila igår.

Tog en tur på Stella i skogen igår. Hon var mjuk och fin, och gick ner i form utan problem. Så himla mysigt att få trava henne igen. Så himla mjuk trav. :)



Amanda red Curt.






Vacker syn...Oh ja!


Lunch...

Sitter och vÄntar pÅ att maten skall bli varm. Har Än sÅ lÄnge ridit 5 hÄstar, mockat 3 boxar och lunchat alla djur. Tycker sjÄlv att jag varit ganska duktig faktiskt. :)
Har gÅtt vÄldigt bra pÅ alla hÄstar Än sÅ lÄnge. Till och med skÄcken har skÖtt sig bra idag. :D Glatt Överraskad.

Du är bäst!








Stallet snart..

Skall snart åka till stallet. Först byta om och fixa till sig lite. ;)

Ska hjälpa Sara på tävlingen idag. Och sen kommer Kalle vid 3 och rider Curt.

Idag blir det ridning på alla hästarna. Antar att Castro kommer att vara väldigt pigg eftersom han gått så lite de 3 senaste dagarna.. Men imorgon så ska han få knäckas till lite, så förhoppningsvis så blir han bra efter det. :)


Bild på när Sara red galenponnyn igår, tyckte faktiskt att denna bild blev ganska tuff.
Fick inga skarpa bilder alls igår, men idag ska pappa följa med och försöka få det bättre. Fanns någonting som man skulle ställa in som jag inte visste. ;)


Min ponny tycker att han är cool och tuff. x)


Snygg form?


Bjuder på denna. ;)

Snart till sängs....

Har idag tittat lite pÅ hopptÄvlingen. Dock bara sista klassen, 1.20. Snacka om att man blir sugen...
NÄr tÄvlingen var klar sÅ gick jag till ridhuset med lillponnyn. Sara med familj var med mig ocksÅ. Mycket trevligt! SjÄlvklart var han pigg och busig som bara den. Hoppade nÅgra skutt upp till 1m. KÄndes ganska bra, inte perfekt, men bra.
Sen hoppade Sara upp pÅ knÄpponnyn. Han skuttade sÅ hon hÖll pÅ att flyga av. Satt framfÖr sadeln, trodde att jag skulle dÖ av skratt.
Men det Är bara bra att han Är lite galen. DÅ trivs den lilla ponnyn. :)
Mamma red Stina i ridhuset sen. Castro och Stella fickk vila idag. Hann inte med dom efttersom jag skulle pÅ mÖte. Skulle hÄmta blomma + diplom. Var nÅgot vandringspris som Castro mannen vann i somras. Enda nollan, de enda gÅngerna vi fÅr blÅgult, jag Är inte sÅ snabb. haha.
PÅ diplomet stÅr det. Diplom tilldelas Castro som lovande hopphÄst. Tyckte det var lite kul. KÄnns som att min hÄst redan har haft sina glorie days, nu Är hans jobb att lÄra mig rida klokt. ;)

Tänk att....

Jag kunde nu ha fÅtt tÄvla. Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill. Haha.
IgÅr tÖmkÖrde jag min lilla knÄppa hÄst. IbÖrjan var han tvungen att spÄnna upp sig och bocka till fÖr varenda lilla ljud. KnÄpp som han Är. Men efter ett tag sÅ blev han riktigt fin
.
Sen tog jag och mamma en tur pÅ Stella och Stina i skogen. VeterinÄren var och kollade pÅ henne igÅr och sa att vi kunde bÖrja trava henne lite. Vilket Stella uppskattade vÄldigt mycket. ;)
Idag har vi hand om Curt eftersom Amanda Är borta. SÅ det fÅr nog bli en igenomkÖrare pÅ honomidag. Det var ett tag sen jag red honom. TÄnker tvinga pappa att ta med kameran till stallet och ta lite kort nÄr jag rider. :)

Svar på fråga...

Anonym om Svar på fråga...:
Men, om du inte bryr dig om pengarna varför ska du då sälja Stella Nova för 150 000 kr?

Sv: Vi har satt det priset på henne eftersom hon är värd det, om inte ännu mera med tanke på hennes resultat. Om man ser på hästar med samma, eller till och med sämre resultat, så ligger de ofta på ett högre pris än vad hon gör. Och visst hon är inte tävlad speciellt länge i dressyr, men hon har allt i sig och skulle verkligen kunna komma hur långt som helst utan problem.
Men självklart om det kommer någon som inte har de pengarna men som verkligen passar med henne så blir hon billigare utan problem, bara hon kommer till någon som förstår henne! :)


Svar på fråga...

erika om Svar på fråga...:
Hej hej!
jätte fin blogg och fina hästar du har :) jag har precis börjar läsa din blogg och undrar om du skulle kunna ladda upp lite bilder och info om dom hästar du har ?? :D


Sv: Tack så mycket. :') Kan presentera dom lite kort nu, men om du vill veta mer så kan du klicka på deras namn vid kategorier så hittar du mer fakta om dom. :)

Cortino är min första ponny som vi köpte i september/oktober 2003. Han är född -98 och är en c-ponny på 139,5cm.
Har tävlat ganska mycket på honom men inte speciellt högt, La med placeringar. Har en nolla på cm-hoppning 1,10m.
Nu för tiden är det en som är fodervärd åt honom så jag rider inte han så mycket längre, men självklart så får han mycket kärlek varje dag. ;) haha
Världens bästa ponny helt enkelt.



Nors Stella Nova
köpte vi i feruari 2006. Hon är född -00 och är en D-ponny på 146cm.
De första åren tävlade jag ganska mycket på henne i hoppning, mest Lc-Lb, men även någon La. Vi har aldrig riktigt passat ihop då hon är en väldigt het ponny och vill ha fart för att hoppa, medans jag vill ha det lugnt och fint. Så vi har blivit ganska osäkra i hoppningen tillsammans, vilket är väldigt synd eftersom hon hoppar riktigt fint när hon är avslappnad. Har många vinster+placeringar upp till Lb.
Numera tävlar jag dressyr på henne. Har tävlat henne 13 starter och då fått 9 blågula, och 3 blå rosetter. Dock är två blågula Gm-lag och Dm. Så det är dubbla.
Har tävlat henne upp till La:P2 och fått ganska många starter över 70% upp till La:1.
Riktig stjärna.




Castro köpte vi 5 juli 2009. han är född -95 och är 170+ i mankhöjd.
Innan så har han tävlat upp till 1.50m med plac. Så hoppa kan han. Men han är väldigt speciell. Jag köpte honom för egna pengar, så han var ganska så billig.
Trots allt han gjort så är han fortfarande livrädd för vattenmattor och vattengravar mm. Men annars tittar han aldrig på något.
Han är väldigt stark emellanåt och har sina egna små åsikter. man måste göra sakerna på hans villkor.
Med mig har han tävlat upp till 1.35m, med placeringar upp till 1,30m.
I början av förra året så trodde jag att jag aldrig skulle kunna få en nolla i 1,20 ens, eftersom vi hade som bäst 12 fel, och kom knappt över vattnet.
Men sen fick vi reda på att han satt fast i korset och lite annat, så när det var fixat så blev han en helt annan häst, och nu går han nästan alltid nolla, förutom debuter då river vi var och var annat hinder. haha Men det är mycket mitt fel såklart.
Min KUNG.




Miss Stella
, vi äger inte henne utan får låna henne utav hon som äger stallet. Hon är född -97 och är 170+ i mankhöjd.
Innan så har hon tävlat 1.30m, men inte med så jätte bra resultat, men hoppa kan hon.
Hon är väldigt stor och tung och därmed lite problem med vissa saker, men hon kämpar som bara den och vill verkligen göra rätt.
Trots sin storlek så är hon väldigt smidig när det gäller hinder, ju högre hinder desto smidigare blir hon. Än så länge så har hon aldrig stannat med mig, och aldrig tvekat på något.
Vet inte riktigt varför hon fått så mycket fel som hon fått innan, eftersom jag tycker hon har full koll på hindren och river sällan, och absolut ingen stopper.
Men sen har jag bara tävlat 1m på henne så hon blir kanske mer på när det blir högre på tävling. Det visar sig. ;)
Nu har hon tyvärr haft en gaffelbandsförtjockning så hon har vilat ganska länge, men idag så har hon fått börja trava igen iaf. :)



Så det var nog alla djur. ;)  
09 Mars, 19:39


Mätt...

Har precis Ätit mat. Pannkakor. Mums.
Hade kÖrlektion vid 11. Gick ganska bra. BÄst pÅ att kÖra om jag fÅr sÄga det sjÄlv. ;) haha
Har idag ridit 3 hÄstar idag. FÖrst en liten bebis som bockade  som en liten galning vid ett tillfÄlle. SÅ himla sÖt.:)
Sen red jag den lilla  fuxen. En tur i skogen med den ocksÅ.
Sist blev det en tur pÅ skÄcken. Han skÖtte sig riktigt bra idag. Fick bara ett litet anfall, annars riktigt fin. Galopperade ingenting idag. KÄndes som att det var bÄst att fÅ honom att lyssna bra i traven fÖrst och frÄmst. :)

Första inlägget från mobilen...

SÅ nu skriver jag hÄr frÅn mobilen. Vet inte vad jag  precis lyckats med men ÅÄÖ Är stora bokstÄver? haha men men fÅr fÖrsÖka fixa det sen. ;) Ska snart in i duschen och sen till bilskolan. Sen hem till Zarah och Fredrik.
IgÅr fick jag rida tre hÄstar ute hos dom, en 4Åring, en liten sÖt fux som jag typ Är kÄr i, och sen en B-ponny.
NÄr jag kom hem tog jag en tur pÅ min knÄppa lilla hÄst. Han var lite halvt galen, men vÄldigt fin i munnen. :) PÅ mÅndag ska han fÅ knÄckas till lite. Hoppas det blir bÄttre efter det. :)
Svarar pÅ frÅgorna antagligen pÅ LÖrdag, hinner nog inte innan tyvÄrr...


Komentar...

Martin ([email protected]) om Svar på fråga...:
Bilden e riktigt bra!! :)


Sv: Bilden är riktigt bra för att det är du som tagit den. ;)

Dålig uppdatering...

Men det är bara för att jag varit på praktik, förrgår och igår. Ska ha körlektion vid 8 och sen direkt till prektiken igen.

I förrgår red jag 5 hästar. Två lite yngre, en galen skäck och sen Zarahs tävlingshästar.

Och igår red jag 2 treåringar, två lite yngre typ 4?, sen Fredriks tävlingshäst. Sen när jag kom hem på kvällen så tog jag en tur på Castro.

Red bara barbacka på min lilla häst. Underbart djur den där. ;)



Kommer hem sen ikväll igen. Ska försöka att få till ett litet inlägg då också. :) Tyvärr så lär det bli lite dåligt med uppdateringen ett tag. Men när jag fått min nya mobil så kanske jag kan uppdatera från den. :)

Svar på fråga...

Jojo om Tråååk...:
Vilken av dina hästar tycker du mest om?
Om du var tvungen att säja någon av dina hästar vem skulle du sälja?
Om du skulle skriva annons en om varje häst hur skulle den se ut och vad skulle du det stå i den?
Vad ska du göra med dina ponnyer när du växt ur dom?

ojoj många frågor men skulle vara nice om du kunde svara på alla :D


Sv: Den som ligger närmast hjärtat och kommer antagligen alltid göra det är Curt. Han är ju trots allt min första egna ponny och har varit i vår familj i mer än 8 år. Men självklart tycker jag om mina andra hästar väldigt mycket också. :)

Tror att det skulle vara lika svårt att sälja alla hästar, jag fäster mig väldigt mycket vid dom, antagligen därför vi fortfarande har både Curt och Stina kvar. Men både Stina och Curt finns ute på annons. Men om jag skulle vara tvungen att sälja någon utav dom så skulle det nog vara Stina, hon är trots allt mer en dressyr ponny än hopponny, och jag är mer hopp. ;) Men det skulle inte vara lätt.

Som sagt är både Stina och Curt ute på annons, dock är det inte jag som skrivit dom utan min moder.
Först hade jag skrivit det självklara, ålder, mankhöjd, vad de presterat och lite sånt. Sen hade man ju även skrivit vad de har för personligheter, tex Castro, han är ju väldigt speciell, och jag skulle aldrig kunna sälja honom till någon som inte förstod honom eller trodde att han var någon som han inte är, om du förstår vad jag menar. Nu kommer väl just han aldrig bli såld, om inget skulle hända förstås. men om jag skulle skrivit annons så hade jag förklarat hur han är.
Och självklart spelar inte pengarna någon roll, bara de kommer till någon som förstår och tar väl hand om dom små djuren. ;)

Planen är väl egentligen att vi ska sälja dom. MEN det är SVÅRT. Jag är ju redan för gammal för dom, 19 iår. men samtidigt så måste vi ha pengar till något nytt, så att jag kan utvecklas och komma vidare själv. Castro är ju trots allt 16 år, så han har några år på nacken. :)

Hoppas att jag svarade på ett bra sätt nu, annars är det bara att fråga mera. ;) Jag svarar gärna på frågor. Så ös på bara. ;) haha


Snabbt inlägg..

Kom precis hem från stallet, ramlade av Castro förut när jag red själv i skogen, mycket roligt får jag lov att säga. ;)

ska snart tillbaka till stallet igen, skulle bara byta om lite snabbt, så skriver mer sen när jag kommer hem igen. :)


Hästarna idag..

Eftersom vi inte kunde komma till kiropraktorn med Castro igår, hennes barn blev sjukt, så var Fia snäll och kände igenom honom lite, satt lite nålar här och var också. :) så det tackar man för. Tog bara en liten skrittur efter, endast två gånger aom han vände tvärt om idag, träd dödar ju. ;)



Hade tänkt att trimma Stella lite idag, i skritt då alltså. ;) Men det hann jag tyvärr inte så hon fick sig bara en trimning med borsten. Där var jag fyndig minsann. ;)
Kände även igenom benet ordentligt och hon reagerade inte någonting när jag klämde, så det är förhoppningsvis på förbättringsvägen. :D
Iaf så verkade hon tycka om det den "lilla" hästen. Så himla glad och söt varje dag, hela tiden. :') <3



Mamma red Stina i ridhuset, och Amanda red Curt.


Tråååk...

Nu ska jag träna körkortsteori, såå kul verkligen....


Den dagen jag blir rik...


...ska jag införskaffa mig det hära. Så underbart fina saker!







Allt finns på www.xtremehorsemakeover.com

Dag 4- Favoritbilderna på min häst (Nors Stella Nova)




Sååå Stina! x)


Curt 1a, Stina 2a



























Dag 1
- Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

På stan med tant..

Har idag varit på staden tillsammans med mormor. Hade inga pengar själv, men följde med som sällskap. Hade inte tänkt att införskaffa mig något eftersom jag inte hade några pengar, men mormor köpte massa fint till mig, så det tackar man för. <3
Blev två par byxor och en tröja, köpte även en mössa, men det med egna pengar. ;)
Jag har världens bästa mormor! <3

Tog en barbacka tur på Castro efter. Mamma red med på Stina. Min lilla häst var lite små galen idag, så jag hängde lite löst ibland, men han slutar alltid när han känner att man är på väg av, han vill egentligen inget ont.

I somras när jag red honom så var det en som red i häcken på honom hela tiden, vilket inte är något att rekomendera, och detta var precis när han blivit bra i kroppen igen. Detta gjorde att han fick ett av sina små anfall, och jag hamnade framför sadeln, nästan framme vid öronen, precis när jag hade gett upp och tänkte att jag får väl smaka marken idag, så stannar han och tar upp huvudet. Så han vill verkligen inte ha av en, utan ibland blir det bara lite kortslutning i huvudet. ;) haha Älskade lilla hästen. <3


Nu är den betald!


NuNuNuNuNu...

Kom precis hem från stallet, skulle egentligen inte rida någon häst idag men sen säger Amanda att hon inte kan komma till stallet idag, så det fick bli en tur i ridhuset på honom.
Jobbade inte så värst mycket med honom, lite bus bara. :)



som sagt så fick de andra hästarna vila idag, och nu ska jag köpa mobil! ;)

Svar på fråga...

Fin blogg! om Svar på fråga...:

Vem e kalle?:) och varför rider han Curt?:P

Sv: Kalle är en liten kille som som gick på det fritidset som min mamma jobbade på förut. Han är speciell, men är verkligen hur go som helst. Hans föräldrar ville att han skulle börja rida, han också antar jag, och eftersom ridskolan inne i stan inte längre har någon handikapp ridning, och dom ville inte åka så långt ut på landet, så erbjöd mamma att de kunde rida Curt om de ville. Så nu i kanske 2 år så har han kommit nästan varje helg (inte på sommrarna) och ridit på Curt. :)



GRATTIS BRODERN MIN, 21 ÅR!


Dagen idag..

Hade morgonfodringen imorse, mockade och fixade allt sånt då, Roger kom och skodde Stina också.

Sen åkte vi hem och duschade, för attsen åka till bilskolan. Tränade omkörning idag, gick väl hyffsat bra.

Sen hem igen, lunch, och sen till stallet och Elgiganten.

Tror nog att det blir en annan mobil än den jag lade upp igår, men ska prata lite med fadern min sen. ;)

Idag har jag bara tagit en liten barbacka tur på Castro, tillsammans med Mamma och Stina. Trot eller ej men min lilla häst skötte sig utmärkt, sparkade inte en enda gång och hade öronen framåt hela tiden. Tror att han tyckte det var skönt att få slippa sadeln lite. :)

Nu ska jag kolla vidare på mobiler. ;)


Världens sötaste framben.

Svar på fråga...

Anonym om Denna kommer nog att bli min snart..:
vart får du alla pengar ifrån?:p


Sv: Har fått den här frågan förut också. Hur nu det kan komma sig. ;) haha nej skoja, men pengarna kommer iaf från största delen studiebidraget, sen får jag även 200:- i veckan när det är en kille som heter Kalle som kommer och rider lite på Curt. Mobilen ska jag nog få i födelsedagspresent, så det är inga pengar från egen ficka. Det mesta jag köper är det även ganska mycket rea på. Så jag betalar ofta inte hel pris. Så det är därför jag har råd med dom. ;) haha
Hoppas du blev nöjd med svaret. :)

Sakerna jag köpte igår...

Till Stina, Globus kandar.
Tycker det är lite synd att käkremmen ska sitta i pannbandet, jag vill ju ha bling ju! ;) Men vi ska nog fixa det på något sätt.
Betalade 598:- för det, men nu när jag går ut och ska hitta bild på det så står det på den sidan att det kostar 1652:- mycket konstigt för det är precis det tränset vi köpte, hmmmmmm.



Sen min underbara jacka!


Denna kommer nog att bli min snart..





Eftersom min nuvarande mobil är mycket mycket dör så måste jag införskaffa mig en ny, tror det får bli denna faktiskt.


R.I.P min gamla mobil!

Min KUNG...

Har idag ridit stina i ridhuset, testade det nya kandaret vilket passade. :)

Red inte så länge idag. Hon var ganska stel men gjorde det jag bad henne om iaf. Hon brukar alltid vara ganska stel dagen efter hon gått lugnt eller vilat, så det var jag beredd på. ;)



Sen tog jag en tur på Castro i skogen tillsammans med Maya/Charmeleon och Fia/Donn. Han fick gå lite som han ville idag, eftersom jag inte vill pressa honom ifall han sitter fast någonstans. Han var fin i skritt och trav men i galoppen så sparkade han några gånger, inte lika mycket som han gjort innan men några stycken iaf.
Så himla jobbigt om det ska ta så lång tid som sist, precis när vi hade börjat känna varandra bra och komma upp i klasserna, usch och fy, men det är ju djur man håller på med så sånt här får man helt enkelt vara beredd på och stå ut med, i slutet så är han ändå alltid min KUNG!



Mamma gick med Stella idag.

RSS 2.0