Dag 4 - Favoritbilderna på min häst (Cortino)

(Gud vad dålig jag var på att göra detta)

Cortino


















(världens bästa fuxar i mitten! Frej vänster, Curt höger)




Ja vad ska jag säga, man har ju inte alltid varit så vackert klädd kanske, men va fan jag vann mer på den tiden ändå. ;)

Har inte så många bra kort på Curt tyvärr. Men några iaf. ;)


Dag 1
- Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Hemskaste jag någonsin varit med om.

Kom precis hem från halkkörningen. FY FAN säger jag bara.

Jag är livrädd i vanliga fall när folk kör, och nu fick jag åka med tre st helt okända människor=ännu värre, plus att det var tre killar också=mer fart, mer sladd.

Trodde seriöst att jag skulle svimma, så känslig är jag.

När vi gick därifrån: Nej men titta nu börjar du få färg i ansiktet igen.

Nu har vi bokat allt annat också, så nu gäller det för min del ett plugga, usch.


Snabbt inlägg..

Ska försöka vara snabb nu i pausen och göra ett litet inlägg.

har idag bara ridit Stina. Hade först på kandaret på henne, hon går verkligen bara bättre och bättre på det, sen när jag kände att hon började bli trött så tog jag av det och red bara på vanligt bett. ÅÅÅÅh vilken underbar ponny hon kan vara, gjorde allt perfekt och ville verkligen vara till lags. Min lilla ponny det där! ;)



Castro fick vila idag eftersom jag inte vill rida så mycket på honom om han har ont. Ska bli behandlad på Fredag. Så får vi se om hon hittar något, hoppas att det inte är benen bara! Nästa vecka ska han bara få gå i skogen, kan inte vila helt dock för då får jag ett jävla jobb sen. Suck.



Amanda red Curt i ridhuset och Stella vilade idag. :)

Började underbart, slutade i katastrof...

Har nu kommit hem igen.

Stina var först med i 70cm och sen i 80cm.
(skulle egentligen inte vara med men sen så fick hon vara det ändå bara för skojs skull)

70cm: Var typ rätt för allt, den lilla mesen. x) Haha men hon hoppade allt och kom faktiskt 3a. Men jag är inte alls nöjd med min egna ridning i den här klassen. Men men.

80cm: Var mycket bättre i den här klassen, tittade inte på något alls och lyssnade riktigt bra. Gjorde faktiskt till och med lite omhoppningssvängar. Det ni, det var länge sen sist. x) Nollade både grunden och omhoppningen, men var tyvärr för långsamma för att få en placering, dock kändes det som att jag red ganska snabbt. x)



Curt var med i 80cm och 90cm.

80cm: Gick ganska bra, kändes dock inte riktigt som att han var så pass framme som jag ville ha honom, men han hoppade allt och gjorde det bra. Slutade på en 5:e placering.

90cm: var mycket bättre här och var så på som jag ville ha honom. Fast han lyssnade ovanligt bra på mig och det var jag inte riktigt beredd på. x) haha men jag är nöjd med rundan iaf. Slutade på en 2a placering.

Så tyvärr blev det ingen tårta denna gång, men hästarna var duktiga och då är jag glad. ;) (första priset är alltid en tårta)



Efter tävlingen hoppade jag Castro. Ja det gick ju bra..... HOST!
Han bockade, sparkade, stod på bakbenen och jag gud vet allt. Så nu har vi beställt tid hos kiropraktorn så ska hon komma och kolla på honom.
han gjorde såhär förra året när han satt fast i korset, så vi får hoppas att det är samma sak i år så att det inte är något annat.
Det är en sak som är bra med min häst, han visar alltid när det är något som är fel.



Mamma gick med Stella medans jag red Castro.

Dålig uppdatering igår...

Var jätte dålig med uppdateringen igår tyvärr.. Men det blir bättre idag. ;)

Hade först Fysik prov på morgonen. Gick bättre än vad jag någonsin trott faktiskt.

Sen fick jag skjuts till stallet av Maya, tackar man för. Red först Stina i ridhuset.
Hade tänkt att hoppa lite men då var det någon som hade bokat det.
På Torsdagar är det nu ledigt: Innan 10. Efter 14 fram till 17, efter 21?, Så det är inte så mycket man kan rida där, tur som jag har så slutar jag innan lunch så jag hinner rida två i ridhuset iaf.

Men igår hade de bokat från 14.30-15.30. Så alltså var det ännu mindre man kunde rida där, och det var bara till en person som skulle ha hela stora själv, inte så jätte snällt kanske... Precis när vi hade fått fram iaf två hinder så kommer dom in och flyttar runt på dom. Så vi fick väl hoppa något skutt men inte alls mycket.

Stina var lite lat och seg men ganska fin ändå, de få gångerna vi hoppade så hoppade hon mycket fint. :)



Sen gick jag med Castro till ridhuset. Han var ju fullkomligt knäpp denna dag, antagligen för att han vilade dagen innan och mest gått i skogen. Men de gånger han inte fick sina anfall så var han jätte fin och mjuk. Gamle knäpphästen.




Sen fick det bli en barbacka tur på Curt. Tog bara rakbanan upp och ner några gånger. Han var också en liten knäpp ponny idag. Tänkte att han kunde få länga lite på galoppen vid ett tillfälle, men jag hann inte ens tänka det fören han sköt iväg i full fart. x) sen när jag försökte få stopp på honom så drog han upp huvudet och gjorde luftsprång i varje galoppsprång, satt inte så säkert där uppe. x) haha min ponny är ju bara sötast! <3





Nu drar jag till stallet...


Hemma..

Har varit i stallet hela dagen idag.

Red Curt för Erling, dressyrlektion. Han var riktigt fin och mjuk idag, gjorde det jag bad han om. Dock blev jag bara mer och mer irriterad på Erling eftersom han bara ser Jennifer (verkligen inget ont mot dig Jennifer), vi andra finns inte, tror att han pratade med mig i kanske  5 min på  1h, resten av tiden pratade han oavbrutet med henne. Och jag vet att jag verkligen inte gör allting perfekt, så jag behöver hjälp jag med. Men det var typ sista lektionen idag så det är ju skönt iaf. :)



Red sen Stina på kandar för första gången, tog det väldigt lugnt så att hon inte skulle få panik, utan mest få känna på hur det är att ha två bett i munnen. Stångtygeln hängde.
Och hon var så himla duktig. Lite skeptisk, men annars helt perfekt. Gick oftast i ganska öppen form eftersom jag inte vill jobba ihop henne så mycket, hon har ganska lätt att få panik när det blir för mycket i munnen. Men emmellanåt så gick hon i rikigt fin form.
Snacka om att det blev skillnad på galoppen fast jag inte jobbade henne något. Riktigt fin galopp fick hon, och finare ska den bli. ;)



Stella och Castro blev "behandlade" med Scio idag. Lena tyckte att Stella såg jätte fin ut i benet och den hade bättre värden än det som inte ska vara skadat, så det var ju jätte skönt att höra.

Castro var lite öm i ryggen, antagligen pga lite problem med njurarna, men han ska få njur kur så blir det bra sen. ;)

Sen får man ju tro lite vad man vill om det här (scio), men jag tycker att det hjälper, Castro har förändrats väldigt mycket iaf. ;)

Castro och Stella fick vila idag.




Invigit den nya hjälmen...

Kom precis hem från stallet. har idag ridit Curt och Castro. Båda två på slingan i skogen.

Först Curt tillsammans med Mamma/Stina, Ninna/Ebony och Fia/Donn. Självklart var han galen och gjorde lite kaprioller (stavning). Så länge jag hade tyglarna i en hand så skötte han sig. Haha knäppis.



Castro fick gå fyra varv idag igen. Sparkade ingenting idag men var ganska stel och stark och lite halvjobbig, men det blev bättre på slutet iaf. Tog även upp och ner i galopp på rakbanan på slutet eftersom jag inte riktigt kände att jag fått igenom honom, men det fick jag då iaf. :)


Långhalsen!

KNÄPP HÄST!

Fick precis reda på att min knas till häst hade brutit sig ut från hagen. Han har liksom både planka och snöre till sin hage, men han lyckas öppna och komma ut ändå, men kan ju tro att en häst som gått 1,50m skulle hoppa ut över staketet som kanske är 1,20m, men nej han biter i handtaget så att stängslet öppnas och sen bider han av plankan, sen går han ut.

Men han är iaf fångad nu och står i sin box och skäms. x) Usch för den hästen ibland. Tur att han är för feg för att springa för långt bort bara, men snart lär han väl göra det också...

Truls skulle iaf fixa så det gick att låsa hagen på något sätt så att min knas kan hålla sig där inne. x)


Du ÄR knäpp!

MIN HJÄLM HAR KOMMIT...

Fick en mycket god överraskning när jag öppnade brevlådan, "Du har ett paket att hämta", underbart!
Sen låg även Börjes katalogen där, brukar inte hitta så mycket men det är alltid kul att kolla igenom iaf. ;)




Ska nog ta samma tur på Castro idag, ska nog ta med mig min moder på turen, då kanske han inte stannar och står på bakbenen lika mycket heller när han har sällskap. ;)

Hemma nu...

Kom precis hem från stallet. Har idag klippt klart Curt, det var på tiden om vi säger så... haha Sen klippte jag även lite på Stina, men sen gick klippmaskinen sönder IGEN, jävla skitmaskin på 5000:-. usch. Så nu är hon lika fin som Curt var innan...

Red bara Castro idag, 4 varv på den lilla slingan i skogen som travet plogat upp. Riktigt bra underlag på den. Den är kanske 1km lång eller något.
Travade först upp på rakbanan sen till slingan.
Varv 1: Ett lagom tempo men lyssnade inte på mina halvhalter, men drog inte heller iväg, tyckte att han kunde få gå lite som han ville första varvet för att bara värma upp kroppen lite.

Varv 2:
Helvetes varvet... På två ställen viker vägen av, antingen hemåt eller bortåt, och självklart vill castro hem, men det var icke den väg vi skulle. Så vid de två ställen tvärnitade han, backade 20m, ställde sig på bakbenen, fram i galopp, och sen om samma sak igen, detta gjorde han några gånger. Sen när jag väl fick han att gå iväg så drog han ner huvudet och sparkade i vartannat galoppsprång. Så det var bara för mig att sitta där tills anfallet var över. var grymt stark också.

Varv 3:
Gjorde samma sak på de två ställen som innan. Gjorde många halter det här varvet för att få honom att lyssna på mig. I början lyssnade han inte speciellt bra, men efter några halter så började han lyssna riktigt bra.

Varv 4: gjorde samma sak vid första "avfarten" men inte andra. Lyssnade jätte bra på mig, så fort jag rätade upp mig lite så saktade han självmant in lite. Gjorde kanske två halter på hemvägen, bliev liiiite stark då, annars hade jag ingenting i handen.

Sen när han galopperade förbi första "avfarten" utan att bråka, saktade jag av till trav och travade upp några meter innan jag vände och travade hem. Fick en riktigt fin galopp på honom sista varvet också.
Duktig knäpphäst!





Modern och fadern gick med Stella idag. Men självklart fick hon lite kärlek av mig också. ;)
Stina vilade idag.

Nu ska jag gå och se på Chuck. Så himla skönt att inte behöva "hålla tiderna" till tven, bara trycka på rec. så kan man se det när man vill sen. ;)


Castro..

Castros kval till globen. Där han sen kom fyra. Duktig häst man har! :)


Kanske ska träna lite till nästa gång???

Var ju som sagt programridning på Stina igår. Det gick juh bra.... Haha
Nej men hon var verkligen taggad och gjorde allt innan mig. I La:3an så gick hon hur bra som helst och fick 8 på skänkelvikningen och så, men sen i galoppen så blev hon hur pigg som helst, mestadels för att vi börjat träna byten, bytte inte galopp någon gång eller så, men hon var inte heller hos mig. Så himla söt den där hästen.
Hon VILL så mycket, så ibland blir det kanske liiite för mycket.
I andra klassen utgick jag för jag hade ingen aning om vart jag skulle någonstans, men hon var jätte fin och jätte mjuk, dock ganska på i galoppen också. :)
Så det blir plus till min ponny och minus till mig denna dag! ;)



Red sen Curt i ridhuset efter. Galen ponny är vad jag hade igår. Först i galoppen så gjorde han nog inte ett enda galoppsprång utan hoppade bara rakt upp i luften, dock stannar han när han kännder att man är påväg av. :')
Men sen när han väl lugnat ner sig lite så blev han jätte fin. Kunde till och med trampa på stället, det ni! Måste filma någongång när jag rider honom, eller rättare sagt tvinga pappa att filma mig. Så att ni får se min super ponny in action. ;)



Castro fick som sagt var vila idag, han var mycket sur när jag höll på med mina andra, kastade täcken omkring sig och så fort man går förbi honom så ska han buffla till en, eller börja gnaga lite på en. x) haha



Mamma och pappa gick promenad med Stella. :)


ULK..

Kom precis hem från ULKen. Har haft såååå himla kul! NOT! haha nej då, roliga människor var där så jag klarade mig fint. ;)

Ska sen åka till stallet och rida Stina. Castro mannen får vila idag. Skriver mer sen när jag kommer hem från stallet. :)





Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Ja först och främst så hade jag ju inte klarat mig utan mina hästar, de är ju mitt viktigaste "redskap". Om man nu kan se dom som ett.
Men annars så skulle jag nog inte klarat mig utan min sadel. Har slått i svanskotan ett antal gånger så när jag rider för mycket i lite hårdare sadlar så kan jag knappt sitta ner. Eller a det är precis när jag ska sätta mig ner som det går en enorm smärta genom den. Men det har aldrig hänt med den här sadeln. :)


Michael Robert (Pristige)

Sen vet jag inte riktigt, träns såklart, men annars är det inte så mycket som jag inte klarar mig utan. Rider sällan i ridkläder, stövlar mm.
Kan tycka att gramanen hjälper mig mycket ibland, men det är inget jag inte klarar mig utan. :)

Dag 1
- Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Dålig uppdatering...

Har idag varit på ULKen från 9-17. Sååå segt. Råkade smälla till en människa under "idrottslektionen" också, hårt. Alltid ska man lyckas skämma ut sig! Men jag skyller allt på Maya. ;) haha

Åkte sen direkt till stallet, snälla mamma och pappa hade gjort iordning hästarna till mig. :')
Red först Stina dressyr i ridhuset, medans mamma gick runt med Castro. Hon var verkligen jätte fin idag, liiiiite hård ett tag men det försvann ganska fort. tränade på byten, förvänd galopp, sluta i galopp och trav på diagonalen, öppna i trav, och lite annat också. Min ponny<3



Sen hoppade jag över till Castro och mamma gick hem med Stina igen. Red inte alls länge eller mycket. Fick bara gå lite motionsridning idag. Galopperade över vattenmattan några gånger. Han var ganska stel idag, men hade ett väldigt bra tempo, inte alls jobbigt på som han brukar kunna vara. Så det kändes mycket bra!



Mamma och pappa hade även fixat Stella och mockat alla boxar+ gjort all mat och allt. :')

Imorgon är det ULK igen, dock slutar vi 13.30, så det blir inte lika långt. Sen är det också programridning med Stina senare. Ska rida en La:3 och en Msv B:3. Spännande att se hur hon klarar det, har knappt tränat på något som finns i programmet, men vi tar det som det blir, jag vet att hon kommer göra sitt bästa iaf. :)


Tänk att...

..jag nu kunde ha varit i Vetlanda och tävla min galna fux och leka med världens bästa Sara. Men nej självklart ska den j*vla ULKen komma ivägen! Väldigt sur för tillfället!!


Hästarna Fredag...

Har idag tagit en tur på Castro i skogen tillsammans med Mamma/Stina och Ninna/Ebony. Min lilla häst skötte sig överraskande bra, fast han hade en bockande häst bakom sig. Stolt över mitt lilla djur. Sparkade bakut endast två gånger. ;)



Tog sen en liten tur på Stella. Saknar verkligen att kunna rida henne klokt, så himla fin att rida. Usch bli bra snart gumman. <3


Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Cortino

Bästa: Han gör en alltid glad, när man har en dålig dag kan man sätta sig och busa med honom så blir man glad igen. ;) Världens bästa ponny helt enkelt.

Sämsta: han är väldigt försiktig med allt, har dock blivit bättre med åren. Måste ha allt perfekt i hoppningen. Kastar sig i transporten, så måste ha dörr bak, har skärt upp ryggen två gång på grund av bomfan!




Nors Stella Nova

Bästa: Hon blir alltid glad när man kommer. När det verkligen gäller så gör hon alltid sitt bästa. Väldigt lättlärd nu för tiden. Grymt underbar att rida när hon är på humör.

Sämsta: Feg i hoppningen. Har varit ganska seg i utvecklingen, (men nu det senaste året har det istället gått väldigt fort fram). Kan ibland tycka att träning är överskattat. Blir lätt uttråkad om mna gör samma sak många gånger.



Castro


Bästa: Han hoppar i (nästan) alla lägen hur högt det än är. Ger en bra självförtroende på höga hinder. Inget känns omöjligt med honom. Han är alltid glad när man håller på med honom.

Sämsta: Hans vattenskräck. Han blir lätt väldigt stark mellan hindren. Har ingen koll på hur man ska bete sig mot andra hästar. hans små anfall som han kan få.



Miss Stella

Bästa: Försöker alltid att göra sitt bästa, och ställer upp till 100! Har aldrig tittat på ett hinder hur det än ser ut. (sen har jag ju inte haft henne så länge heller, men än så länge har hon inte tittat på något iaf)

Sämsta: Det är väl att hon väldigt lätt spänner sig och kommer upp med huvudet och hamnar i korsgalopp. Men det ska vi träna bort se. ;)




Dag 1
- Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Svar..

Amanda om Dag 1 - Presentera mig och min häst (Cortino):
Hej! Är intresserad av ditt difference träns, kan du tänka dig att sälja det? :) Har du något mail adress som man kan maila till föressten? :)

Självklart kan jag tänka mig sälja det. Min mail är [email protected] :)

Hästarna...

Kom precis hem från stallet. Har idag bara tagit en tur på Castro i skogen, modern min följde med på Stina.

Tog inte alls en lika lång tur idag som igår, och inge bockandes heller. x) Så idag skötte han sig mycket bra den gamla gubben!


Stiiiiiina..


Snyggaste ponnyn längst till höger! (hittade precis bilden på Wrks hemsida)

Galet..

Har nu köpt denna hjälm, att jag aldrig kan hålla i mina pengar när jag väl har lite...


Dag 1 - Presentera mig och min häst (Jag)

Jag heter Ronja Håkansson. Är 18 år, blir 19 i Maj. Har ridit sen jag var 3 år. Jag fick mitt intresse från mamma, så när hon klagar på att det kostar så mycket pengar så brukar jag säga att hon får skylla sig lite själv. ;) haha

Har alltid varit en liten fegis när det gäller ridning, har alltid velat ha den snällaste hästen och så. Har dock blivit modigare med tiden, som tur är. ;)

Började först rida på ridskola, sen har jag även varit medryttare på massa hästar.

Går numera på Gotlands hästgymnasium, vilket har varit en ganska intressant upplevelse, går nu sista året. Vi var den första klassen på skolan, och pga av massa konstiga klasskompisar + den gamla rektorn/ägaren av skolan, så har det varit en massa strul, väldigt onödigt strul. Men jaja det har varit bra eftersom vi inte har gått lika mycket i skolan som de flesta gör, annars hade jag aldrig haft tid med mina hästar! Så för mig så var det ett bra val iaf, och sen att det är helt värdelöst i framtiden det är en helt annan sak, har ändå inte tänkt att läsa vidare så. ;)

Har endast ägt fux med bläs i mitt liv, aldrig någon annan färg, vet inte vad det är med mig och fuxar, blir helt galen när jag ser en fin fux. x)

Har tävlat upp till Msv B på ponny (en gång med 8 fel, inget att skryta om) men mest La. På ridhäst har jag tävlat upp till 135 med Castro, rev då de fyra första hindren, sen nolla. Men har iaf 3 nollor i 1,30m med honom och en nolla med Pommeroy i 1,30m.

Är en ganska ointressant människa egentligen, trivs bäst i stallet. Trivs även mycket bra i ensamhet, vilket jag hatar med mig själv... Tror att jag är en person som man antingen hatar eller "älskar". Är även väldigt bra på att skämma ut mig och ramla i trappor.

Hatar att misslyckas, därför nästan aldrig nöjd med min insatts, alltid något som måste slipas på, vilket är både bra och dåligt, bra eftersom jag alltid försöker mitt yttersta för att göra det bättre nästa gång, dåligt för att självförtroendet åker ner när man aldrig riktigt är nöjd...




Dag 1 - Presentera mig och min häst (Cortino)

..eller Curt som han kallas köpte vi i september 2002, han var då 4år. Min allra första egna häst. Feg som jag var (är fortfarande ganska feg) så tyckte jag att han var jätte stor och jätte läskig och jätte snabb. Men egentligen så var han verkligen världens snällaste lilla ponny. (C-ponny 139,5cm)

Han hade nästan aldrig varit i ett stall och hade aldrig haft täcke på sig, så första gången vi skulle sätta på honom ett täcke så blev han så rädd att han satt sig ner.

Flyttade honom till ett stall där det stod många hästar och nya människor som släppte ut/ tog in varje dag. Han råkade även få en plats mellan två ganska matarga hästar. Så det blev alldeles för mycket för honom, han blev själv väldigt matarg och när jag skulle gå in till honom när han åt hö så blev han riktigt arg. En dag när mamma skulle gå in så vände han rumpan till för att sparka henne, men då han mamma sparka han före i rumpan, då vände han sig helt om och stälde sig på bakbenen och träffade henne med ena hoven precis ovanför ögat, så hon fick ett stort hack och det blödde sjukt mycket. Det är min ponny det!

Sen var vi tvungna att flytta honom för hans egna skull till ett mindre stall där det alltid var samma människor. Då blev han hur snäll som helst och efter det har han aldrig varit matarg.

Har tävlat upp till La med placeringar på honom. Men även han är en liten fegis. Om man kraschade in i ett hinder, eller rev grovt så att han fick ont när han var yngre så kunde det ta upp till ett halvår innan han ville hoppa igen. Snutteponnyn. Men nu bryr han sig inte alls lika mycket längre. har tränat högra än tävlat, hoppat banor på 1,10-1,20m, så hoppa kan han iaf. Även hoppat enstaka hinder på 1,30m. :)

Eftesom han är ganska känslig och det är typ bara jag som hoppat honom sen han var 4 så är han  väldigt jobbig när andra ska hoppa honom. Han blir jätte lat och står emot jätte mycket, kan stanna på 50cm utan anledning. Så nästan alla som hoppat honom har ramlat av. Haha. Två av tre som provridit har ramlat av. x) De kan vara jätte duktiga och inte göra något fel alls, men ändå ska han vara dum och stanna.

Han är lite osäker på mya människor, eller egentligen är han inte det men han ser ut som att han tror att alla som kommer fram till honom ska döda han. Eftersom han visar ganska mycket ögonvitor så ser han ännu galnare ut när något händer.

Han är verkligen expert på att komma undan när det gäller dressyr, så därför rider jag ganska ofta med graman på honom, det känns bättre än att han ska gå med huvudet rakt upp och sänka ryggen. Men ändå så kan han verkligen allt inom dressyren, öppna/sluta i galopp och trav, galoppombyten i vartannat, skänkelvikningar, och ja massa annat också. Fråga mig inte vem det är som har lärt honom allt, för itne är det jag iaf, och det är typ bara jag som ridit honom. Självlärd helt enkelt.

kan även stegra på komando och göra luftsprång (vilket han kan missbruka ibland), men så länge han tycker att han själv är cool och har självförtroende så är jag glad. ;) haha

Kort och gott han är den bästa ponnyn någonsin. ;)




Dag 1 - Presentera mig och min häst (Nors Stella Nova)

..eller Stina som hon kallas köpte vi i början av 2006. Född 2000. D-ponny på 146cm

Jag tyckte aldrig om henne när jag provred, utan var mest rädd för henne efterosm hon var väldigt het och jag hade verkligen ingen koll alls på henne. Men eftersom min mamma tyckte om henne och det var hon som höll i pengarna så hade jag inte så mycket att säga till om. "Det var en häst som hon skulle tyckt om när hon var i min ålder", dock är jag såååå mycket fegare än henne så det var ingen häst som passade mig dock.

Men iaf så blev det hon. Sen när mamma, efter ca en månad, märkte att vi inte alls passade ihop så försökte vi lämna tillbaka henne, men var då en vecka försent, hade en månadsprövotid. Så vi fick helt enkelt ha kvar henne.

Eftersom jag redan hade Cortino och tyckte inte riktigt om Stina så är det mest min mamma som ridit henne, så har jag tränat och tävlat.

Hon är en riktig fegis i hoppningen och behöver allt stöd hon kan få, grejen är lite den att hon vill han väldigt mycket fart för att hon ska våga hoppa lite högre, men jag är verkligen ingen fartmänniska, så när jag tagit bort farten så har hon blivit osäker.

Men fram till 2008 så hade jag ingen kontroll så hon sprang runt som hon ville, och då gick hon väldigt bra, vann nästan varje tävling, dock tävlade vi inte så mycket högre än Lb, men i de klasserna så var vi oslagbara. ;) haha Har startat tre La, första så rev vi de tre sista hindren, kombination + räcke, sen en 4a felare (ett ner) och en utgick jag i. Så högt har vi inte tävlat. Men det var inte heller mina krav då.

Sen 2008/2009 har vi inte tävlat mycket alls. Bland annat pga köp av en annan ponny, som vi fick lämna tillbaka, och att vi inte alls har varit ett bra team.

Men förra året så anmälde min moder mig och Stina till DMet i dressyr för skojs skull. Hade inte tränat någonting, hästen var fortfarande tjock efter sommaren. Så vi hade inte så stora krav/förväntningar precis. Hade inte heller tävlat La på henne förut utan bara Lc/Lb med halvbra resultat. Gjorde ett halvbra Lb program, fick 3or och 5or på några saker pga jag inte förstått programmet, läste på det precis innan jag satt mig på hästen. Men 66% blev det iaf. Sen i Lan så gick det lite bättre, inga missförstånd i programmet denna gång, fick kanske 68%? Så det räckte till en seger iaf.

Efter det så började jag tävla lite mer dressyr på henne, och det visade sig vara hennes grej. Har fått över 70% i många starter. Tex så har vi tävlat 3 La:1or (två på fastlandet) och vunnit alla tre med över 70% på alla, så det är favorit programmet. ;) haha

Under 2,5 månader som hon tävlat dressyr så har det blivit 9 blå/gula och 3 blå rosetter. Så det visade sig att verkligen vara hennes grej!

I stallet är hon ett riktigt sto, HATAR verkligen när man spänner sadelgjorden, hugger efter allt som är i närheten, men om hon någon gång skulle få tag i någonting när hon biter så får hon panik, så hon är aldrig dum, men man måste se sur ut. ;)
Vill nog inte riktigt erkänna att hon tycker om att bli myst med, för när man står vid henne och klappar henne så bufflar hon alltid på en, men när man sen börjar klappa så ser hon väldigt besvärad ut. x) haha så söt.
Sen gnäggar hon oavbrutet, så fort man går förbi boxen så muttrar hon. och även när man säger hennes namn så kommer et gnägg. Så hon är väldigt söt. :')





Dag 1 - Presentera mig och min häst (Castro)

Min första stora häst. Köpte honom för egna pengar 5e Juli 2009. Kan ju lugnt säga att han är både det sämsta och bästa köp jag gjort.

Han är fux med bläs (såklart), född -95 och är 170+ i mankhöjd, dock 50% fullblod så han är ganska nätt i kroppen.

Innan mig har han placeringar upp till 1,50m tillsammans med Maria Sjögren. Så hoppa kan han verkligen. MEN han är den knäppaste hästen som finns! När Maria köpte honom så gick han under namnet "Galna Gunnar". Så nej han är inte som alla andra hästar, därför väldigt billig också.

Han har sina dagar då han kan få sina små anfall, kan inte galoppera rakt fram utan kastar sig in i mitten och ställer sig på bakbenen och sparkar som en galning, drar tyglarna ur handen på en och drar iväg. Så det finns många dagar som man verkligen ångrat att man köpt denna häst. Många tårar har han skapat.

Förra vintern fick han en strålspricka och fick då vila i kanske en månad, sen när jag satt igång honom så tog den 6 månader innan jag kunde galoppera på honom.

Han är även livrädd för vattenmattor. Kan stanna flera meter innan och verkligen vägra att gå i närheten. Första gången jag skulle hoppa vatten matta så tog det kanske 30min innan vi ens kom i närheten av den, han stod på bakbenen på andra sidan ridbanan.

Det går inte heller att tvinga honom till något utan man måste alltid göra allt på hans villkor. Om man blir arg så blir han 1000 gånger argare och då går ingenting.

Men när han väl är "normal" så är han verkligen helt underbar. Man kan hoppa hur högt som helst på honom utan att han tvekar. Skulle aldrig stanna på något för att det är för högt. Han ger så himla bra självförtroende på höjder, innan honom var jag väldigt höjdrädd, men han har fått mig att bli mycket modigare. Och jag har lärt mig så otroligt mycket på honom eftersom man måste rida honom rätt annars lackar han ut totalt. x)

Han är väldigt stark och tycker fortfarande att hoppning är det roligaste som finns. Så sålänge han håller och tycker det är lika roligt så kommer han att få fortsätta tävla. Målet i år är att starta någon 1,40m sen till utesäsongen, men vi får se hur det blir.

Tillsammans med mig så har vi fått nollor upp till 1,30m och några få placeringar. Brukar vara sådär 20sekunder långsammare än alla andra. x) haha så vi blir placerade när de andra har en dålig dag. ;)






Dag 1 - Presentera mig och min häst (Miss Stella)


Den nyaste tillkomsten (kan man säga så?), iaf den hästen som jag haft kortast tid. Hon är inte min egna utan jag får låna henne utav hon som äger stallet som jag står i.
Stella är väldigt stor på alla håll, 170+. Men hon är verkligen den snällaste hästen. Vill alltid vara till lags.

Hon är dansk import och född -97. Vet inte riktigt vilket år hon kom till Sverige. Under 2005-2007. Efter det har hon nog mest stått och sett söt ut. haha. Hon har gått upp till 1,30m klasser, men har inte speciellt bra resultat i dom klasserna.

Hon tycker att skritt är en mycket överskattad gångart och har ganska svårt med att få ner sitt "lilla" huvud. Har en väldigt högt ansatt hals. så ibörjan ville hon inte alls komma ner och ta stöd, men precis innan skadan så hade hon blivit jättemjuk och kom ner väldigt lätt.

I hoppningen är hon verkligen underbar, tittar inte på något och hoppar allt, spelar ingen roll höjd. Med tanke på hennes storlek så är hon väldigt smidig, vilket man inte kan tro när man ser henne. Fast hon är väldigt klumpig på bomar och små hinder. Men när det blir högre så hoppar hon mycket finare.
Hon har dock haft lite problem medd galoppen emellan hindren, dragit upp huvudet och fastnat lite i korsgalopp, men även det var mycket bättre på slutet.

Nu har hon tyvärr fått en förtjockning i gaffelbandet. så hon skrittas bara en 15-20 min varje dag. Ska kolla henne igen i början av April, så vi får hoppas att hon är bra då. Hon har inte varit halt på grund av det här dock.

Jag har bara tävlat två 1m på henne. En lokal och en klubbtävling. Nollade grunden på båda, dock ett ner i  omhoppningen på den första. Så himla duktig tjej. :')






Dag 1
- Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

...

Tänkte börja med den hära. Börjar inte förens imorgon dock. :)

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

 


Hästarna...

Kom precis hem från stallet, har varit där sen 7 imorse.

Först var det hoppträning för Erling på morgonen. Självklart fick superponnyn ta den platsen. Hoppade två hinder på volt, med bom framför och bakom. Så det var inte så speciellt. Först travhoppade vi sen i galopp. Curt skötte sig lika bra som vanligt och gjorde det jag bad han om, självklart lite små skutt här och var mellan hindren också. ;)



Red sen Castro, eftersom det var ganska fint väder och han har gått så himla mycket på rakt spår så tänkte jag rida honom ute idag. Ville inte rida ut i skogen själv så jag red på utebanorna, inte lika mycket böjt som inne i ridhus.
Eftersom det var ganska kallt så tog jag bara mössa på mig, han brukar ju inte göra något speciellt. Men sen gjorde han en lång bockserie så jag tappade tyglarna, han är specialist på att rycka tyglarna i handen. Sen satt jag i tjock overall och tjockhandskar på mig så jag hade inte så mycket att säga till om. Men som tur var så flög jag inte av iaf.
Gick sen tillbaka till stallet och hämtade en hjälm och red ut istället.
Var ute i ca 1,5h, mest galopp och trav. Bockade i vartannat galoppsprång i början, sen blev han jätte fin i mitten och på väg hem igen så började han bocka igen. Och han ska vara 16 iår?? haha knäpp häst jag har!





Stina fick sig ett dressyr pass i ridhuset. Hade först graman på henne, men tog av den ganska fort. Hon var verkligen jätte fin idag och hur mjuk som helst.
Red i kanske 1h. Tränade mest på förvänd galopp, byten och sluta på diagonalen. Duktig tjej idag! <3



Sist ut var Charlie, Mayas häst. Hon fick sig också ett dressyrpass. Även hon var jätte fin och jätte mjuk i munnen, dock liiiiiite lat idag. Eller så är det jag som har väldigt klena ben, kan vara det också. Gjorde inte så mycket annat än red runt lite i alla gångarter, försökte göra lite trav ökningar, och tillslut fick hon till några fina. :) Film kommer kanske senare.



Mamma och pappa fixade mockningen idag, och Stella. Så det tackar man för. :)


Hästarna...

Slutade skolan vid 3, fick GÅ till stallet idag, hade inte tillräckligt med kläder på mig så höll på att frysa ihjäl.

Tömkörde Stina och Castro idag.
Stina var fin och mjuk, fick till en bra galopp på henne. Blev dock livrädd när en häst kom mötandes så hon tvärvände, men hon sprang inte iväg utan stod helt still fast åt fel håll. Knäpp ponny!



Castro var pigg som bara den, kunde inte alls koncentrera sig. Bockade några gånger också, och självklart kom en massa stön medans han gjorde det. Men lite jobb fick jag till iaf.



Så har alltså inte gjort så mycket med hästarna idag, men imorgon får de jobba hårdare minsann.

Imorgon är det hopplektion för Erling, blir Curt som får ta den. Ska även rida mina två andra (dressyr)+ skritta Stella, och rida Mayas lilla ponny. Så imorgon är det fullt upp för min del. Heldag i stallet helt enkelt. :) Synd att det ska vara så fruktansvärt kallt bara....

Mitt underverk till ponny!

Har idag ridit Castro och Curt. Båda i ridhuset. Först Castro, pigg såklart men ändå bra. Lite stel eftersom han vilade igår. Red mest motionsridning både pga av tävlingen i söndags och att det var så himla kallt och jag glömde vantar så jag kunde inte röra på händerna. x) Smart Ronja!



Fick rida Curt medans Ninna  hade hopplektion, försökte att vara så lite som möjligt, jobbade honom mest när de inte hoppade något, pauseunderhållning som Ninna sa till mamma, haha. Jätte snällt verkligen att jag fick vara där!
Asså snacka om att Curt var fin idag, verkligen hur mjuk som helst och han satte sig riktigt bra på bakbenen, helt underbar! <3



Btw Castro hästen var i tidningen idag, första sidan och allt, eller okej det var en väldigt liten bild på hans huvud under ärevarvet och sen inne i tidningen stod det ingenting om honom men ändå, han var där iaf. ;) haha Får se om jag får upp någon bild på det kanske.
Stina fick även sitt DM-kort idag, hade ingen aning om att man fick en sån.. Haha, "måste tas med till varje tävling". Fast sen tror jag inte att vi har någon användning utav det dock, stod att de bara gällde på ponnytävlingar... Suck.

Mumma på ponnyn...

Har varit funktionär på ponnytävlingen idag, blev så himla sugen på att ta Curt i en Lb i avd B, men min moder ville inte betala veterinärbesiktningen på 120:- för en klass, som desutom var avd B. Så det blev ingenting där.

Asså jag kan inte se på när vissa rider, blir så himla rädd, de skiter verkligen i avstånden och gasar som galningar, och hästarna hoppar av hur långt ifrån som helst så att det ser ut som om de ska krascha rakt in i hindren, nej usch ingenting för mina ögon. Men det är ju mest i omhoppnignarna, men ändå, lite måste man väl tänka på hästen också?
Eller så kanske det är jag som är lite väl töntig kanske. ;) Sen så ska man kanske veta att jag brukar vara ca 20 sekunder långsammare än den som har snabbast tid. x)
Men självklart finns det dom som rider väldigt fint också.

Red Stina efter tävlingen, barbacka. Först var hon jätte fin sen när hon började tycka det var jobbigt så blev hon lite stel, men sen återgick hon till ett väldigt mjukt tillstånd, hon börjar bli kul igen min lilla ponny! Helt underbart! :D <3



Castro fick vila idag, antar att Curt också gjorde det.....

Castro är väl bara bäst!!!

Har nu kommmit hem precis. Är inte alls nöjd med mig själv idag, tog alldeles för mycket i honom och var seg efter hindren men att komma upp med överlivet. Så eftersom jag avr så seg själv så sprang ju Castro fortare. ;)
Men han har skött sig jätte bra och var taggad som bara den. Var nolla i 1,20m men ungefär 20sekunder långsammare än den som vann. Och jag som tyckte att jag red ganska så fort. x)
Var även nolla i 1,30m. Dock var första hindret vattenmatta så han blev ganska stark efteråt, så det gick ganska fort, men fick beröm av massa människor så, så himla fult kan det inte ha sett ut. ;) Men iaf så var vi nolla i både grunden och omhoppningen, men efteråt så sa dom att vi fick två tidsfel i grunden. Men det räckte iaf till en seger. Sen ska man kanske också veta att det var tre st som tävlade den klassen. ;) haha
Men Castro var så himla fin och så himla nöjd över sig själv. x)


Vågar man???

Ska tävla imorgon, var 100 taggad fram tills att jag läste komentarerna som jag fått av mina klasskompisar. Nu mest deprimerad faktiskt.... men man man tar nya tag. ;)

Ska iaf som sagt tävla imorgon, första riktiga tävlingen i år, ska bli så himla kul, hoppas jag iaf. ;)
Blir en 1,20m och en 1,30m. Vet dock inte riktigt hur det kommer gå om de tar fram vattenmattan... har itne tränat speciellt mycket på den.. Men det återstår att se helt enkelt. :) Ska göra mitt bästa iaf.


Svar...

Postat av: jennifer

jag har jue sagt det där med ögonen men jag klagar ju inte jag tycker att han är gullig, och ursöt. Men du har ju klagat på mina hästar också? jag trodde inte du tog åt dig på det viset eftersom jag inte ens menar det så....

 

Postat av: jennifer

Att pommis har dåliga bakben, att han ser ut som ett varmblod, plus fanatic att hon ser ut som en hackspett? så därför trodde jag det var okej att vi retade varandra på det viset? men om du inte tycker det är okej får du ju säga till!

 

Svar: Har inte klagat på Pommeroys teknik, har sagt att jag tycker om hästar med bra bakbensteknik som kastar upp dom, och sen har du dragit dina egna slutsatser från det, har knappt pratat om honom sen jag slutade rida honom. Jag har ALDRIG sagt att han ser ut som ett varmblod, det var Lena som frågade om det var ett varmblod som stod i boxen, alltså inte min åsikt alls. Jag har kallat fanatic hackspett ja! För att jag tyckte att hon var söt, sen så kallar du ju själv henne för det, eller gjorde iaf, jag kallar inte precis Curt för äckelöga, eller något liknande... Men man drar ju alltid sina egna slutsatser.

 

Postat av: SARA JANSSON

jag förstår att du inte vill höra någon klaga på dina hästar, det vill INGEN! jag minns till exempel hösten 2009 när jag hade tävlat min tredje tävling på alicia i wisby och martin svärd hade tagit bilder och du skrattade åt alicias framben på bilderna. du kanske inte minns det men det gör jag för jag blev faktiskt lite ledsen. nu vet jag inte om det här inlägget är ämnat åt mej för jag tror inte jag sagt något om dina hästar, men jag har nämnt curts bläs, men det jag sa var att jag tyckte det var fint när dom är breda och raka - precis som hans! så det var ju knappast något negativt..

Svar: Visste inte ans att jag skrattat åt hennes framben om jag gjort det så ursäktar jag verkligen. Men som jag mindes det så frågade du, visst är hennes framben söta, eller så var det jag som sa det, men skrattat har jag nog inte gjort. Och nej det var inte alls till dig, för jag har inte hört att du har sagt något illa om Curt eller någon annan av mina hästar, men som sagt om jag sårat dig så ursäktar jag.


Varför klaga på andras hästar?

Jag fullkomligt hatar när folk ska klaga på mina hästar. Visst de är inte perfekta men kom inte till mig och säg alla fel de har. Visst det kanske är lite överdrivet från min sida att irritera mig på alla komentarer. Men grejen är den att om jag hade sagt samma saker till dom om deras hästar så hade det blivit ett himla liv...
Mina hästar är lite som familjemeddlemmar eftersom jag haft dom så länge, Curt över 8år. Och visst jag kan "hata" mina föräldrar och min broder ibland, men när det är någon som klagar på dom så kokar det i mig! Samma sak när någon säger något om hästarna.
Så det skulle vara snällt om ni kunde sluta att komma med komentarer som att Curt ser läskig t.ex pga av hans ögon, bläs och allt som ser konstigt ut på min häst? och att ni aldrig skulle kunna köpa en häst som Castro eftersom han är som han är. Jag vill inte höra det längre.


Haha

Sen när började jag heta Ronja Hägg?? x) 

 

Resultat KM 2010

Ridhäst

Juniorer

1. Sofie Johansson – Frances KLT 65,15%

2. Emma Löfgren – Rufus 62,96%

3. Ronja Hägg – Castro 62,96%

Mamma tvingade mig att ställa upp med Castro i dressyr tävling, hade dock hoppsadel och Castro blev rädd för dressyrstaketet så han ställde sig på bakbenen och ville minsann inte gå i närheten av det vid ett tillfälle, och då hade han en minut tidigare gått förbi det utan större problem. Knäpphästen! x)


Det är halt ute...

Har idag ramlat två gånger, första var när jag skulle ut till Mayas bil, nästan precis utanför dörren. Pang sa det så var jag på marken. Sen andra gången var det när jag skulle upp med sadeln. Så där låg jag på rygg med sadel och massa annat över mig, försökte att få min moder att hjälpa mig upp men hon skrattade bara åt mig och hämtade pappa så att han också kunde skratta. Usch vilka föräldrar man har. x)

Sen när vi skulle över vägen med castro och stina, när vi varit i ridhuset. Då var det en som var snäll och stannade så att vi kunde gå över eftersom det var så många bilar hela tiden och Stina får fnatt eftersom hon är så himla rädd för bilar. Men tyvärr så stannade då inte bilen efter så istället åkte den rakt på henne bakifrån. Tack och förlåt?? Och självklart blev ju Stina skit rädd också, så hon sprang runt mig. Liten tönt häst.
Blev lite rädd att hon skulle gå omkull eftersom det är så himla halt, och hon är väldigt halkig i vanliga fall själv, har gått omkull med henne i skritt två gånger (lika många gånger som jag ramlat av henne).
Men det är typ för att hon trampar över så mycket i skritten.

Närr vi kom hem gick mamma på samma ställe där jag ramlade omkull, en sekund efter jag sa att det var där jag ramlade så ramlade hon själv. Och sen när hon skulle ut med Kevin (hunden) så sprang han på samma ställe och då hade alla benen gått åt olika håll och han hade åkt flera meter. x) haha Så ja det var ganska halt precis där.



Hästarna idag...

har idag ridit Castro ochg Stina. Hoppade vatten med Castro, bara över sockerbitar så det var kanske 65-70cm högt. Hoppade på första försöket också, och han har ju inte hoppat vatten på ett tag, bara gått över vattenmattan. Duktig häst!



Sen kom mamma med Stina, hade tänkt att jobba lite dressyr med henne men eftersom det var hinder framme i stora så hoppade jag lite med henne. Asså snacka om att hon var fin, så här fin har hon aldrig varit tror jag. Fick en jättefin galopp och var jätte lugn till hindren. Hoppade jättebra med ryggen, annars brukar hon bara dyka fort över hinder, men inte idag, hoppade verkligen upp sig och öppnade upp bak jätte fint. Så himla härligt. Synd att vi inte har någon kamera längre, hade gärna haft detta på film... <3



Andra hästen på filmen, grym hoppteknik min ponny kan ha när hon vill, syns mest på de tre första hindren, speciellt bakbenen på första hindret, mums. Sen ska jag kanske säga att jag trodde vi inte ens skulle komma över första hindret så det är ingen vacker ritt precis. x)

Mahaha....

misan om Castro ska få..:
Det var det gräsligaste jag sett säg till mig när du tänker använda det då håller jag mig borta/Misan!


Nej när det väl kommer till kritan så kommer du att inse att du verkligen tycker om det. Du måste bara våga erkänna det för dig själv! ;)

Castro ska få..



Dessa pannband blir bara snyggare och snyggare för varje gång jag tittar på dom, förut så tyckta jag inte alls om dom. Men nu har jag "typ" köpt detta till min häst! :D

Vad är det med Stina och knoppar egentligen....

Först ut var Curt, dressyrlektion för Erling. Först var han jätte jobbig när vi travade och ville inte alls gå ner självmant med huvudet nej. Sen i galoppen så kunde han först inte gå på rakt spår, gick ut med rumpan jätte mycket och när jag försökte rätta till det så tryckte han inåt och gick mot medellinjen, jätte konstig, har aldrig gjort så förut... men sen efter ett tag så blev det bättre, dock var han en liten krutburk som exploderade lite då och då. x)



Red sen dressyr på Stina. Innan fixade jag manen och eftersom den blev lite väl kort kanske så gjorde jag små "toffsar" i manen så att den skulle ligga ner. Alltså typ som knoppar för henne. Hon har varit så himla gräslig att rida på senaste tiden och varit hård och inte velat sätta under sig, men idag, asså fan vad underbar hon var, hur mjuk som helst och jag kunde göra vad som. Det kan ju inte bara vara en ren slump att hon skulle vara fin idag när hon hade snoddar i manen.. Knäpp häst den dära! <3



Sist ut var Castro. Red även honom i ridhuset. Idag var han ganska stel och jobbade inte på som han brukar. Tog det raka gummibettet idag och det var icke det rätta valet, hade varit bättre om jag tagit det vanliga tvådelade tränsbettet, men sen så vet men ju inte innan hur hästen ska vara tyvärr. ;)



har varit klumpig två gånger idag också. Första gången var när jag skulle köpa frallor på Maxi. 5 för 20:- en för 6:-. Men jag hade då väldigt svårt för att räkna till 5 vilket jag märkte när jag kom till stallet. hade då räknat fem till fyra. svår matte det där. Fick iaf betala mer för mindre bröd. ;)

Sen andra gången var nu när jag kom hem. Skulle upp till rummet och hämta min mysisbyxor. Eftersom det inte går att tända nere så var jag tvungen att springa upp i trappan när det var mörkt, och då är det typ snudd på svart. Toaletten uppe är precis innan mitt rum, och eftersom det var mörkt så såg jag icke att någon lämnat dörren öppen, så ja jag gick rakt in i den, det tog stopp kan jag ju säga. Usch vad ont det gjorde. x) JÄVLA KLANT MAN ÄR! 


Mot stallet och vidare...

Ska snart till stallet. Ridlektion för Erling nu på morgonen, dressyr. Tror att det får bli Curt idag eftersom Stina inte är så jätte rolig nu och då orkar jag inte ta henne på en lektion.

Efter ska jag rida alla andra också, MÅSTE hoppa över vatten med Castro idag. :) Och sen dressyra på Stina.


Skolsatan....

Kom precis hem från skolan. Först hade vi prov i biologi, gick väl ganska bra iaf, men kunde inte hundra procent. Sen hade vi redovisning på svenskan, gick hyffsat det med.

Nu snart ska jag till stallet. Ska rida castro och hade tänkt tömköra Stina eller något. :) Och sen självklart Stella den vanliga turen.


Stallet..

Hade redovisning på hovvården idag i skolan, jag och Angelica var ju ändå bäst av alla. ;)

Sen kom Maya och hämtade mig i skolan, tjocka som vi är så åkte vi till Max på drive in. Maya är INTE bra på det där!

Hann bara longera Castro idag, eftersom Ninna har lektioner som börjar vid 5. Men han var ganska fin. Såg mycket fräsch ut. ;)

Blev sen en skrittur på Stella "tillsammans" med mamma på Stina och pappa gick med Kevin. Okej det blev ju då inte så mycket tillsammans, de var så himla långsamma på att komma iväg så jag tog en egen liten tur på Stella. Kul att rida barbacka i mörkret på en häst som hoppar 2m åt sidan utan att förvarna. Haha nej men förutom det så var hon förvånandsvärt mjuk och fin idag. :)

Nu är det Chuck och sen är det plugg som står på schemat. ;)


Dagens planering...

Idag slutar man skolan vid 3.20? EM. Drar nog till stallet direkt efter. Idag ska castro gå dressyr, måste även gå över vattenmattan. Blir nog inget hårt pass för honom idag, bara lite mjukgörande. Sen får vi se om mamma orkar rida stina idag eller om det blir jag som får den uppgiften. Sen så ska ju Stella ta sin vanliga tur. Tror jag ska försöka sitta på henne idag så att jag kan jobba henne lite så att hon inte tappar allt. Kanske ska försöka få igång klippmaskinen också, så att inte Curt behöver se ut som en pudel. ;) Det var nog min dag! :)


Snusk...

Glömt att berätta om en sak som hände när jag gjorde iordning Castro till cm-hoppningen. Som jag berättade för typ två veckor sen så fick han in en tagg i benet, eftersom han hoppade rakt ut i skogen när jag och mamma var ute. När vi kom tillbaka så satt det en ganska stor tagg i ena bakbenet, på framsidan av kotan. Mamma fick ut en tagg som kanske satt ½cm in i benet.
Jag fick smått panik eftersom jag tyckte att det fortfarande satt kvar något litet men jag kunde inte få ut det. Trodde då bara att det var lite "skal" från taggen som var kvar.
Hade iaf full koll på benet och tempade honom några dagar efter för att vara säker på att det inte var något, var aldrig svullen, bara dagen efter så hade han en liten knöl, men den gick ner fort.
Innan jag skulle sätta på skydden till "tävlingen" så såg jag att det hade blivit en mörk sårskorpa där taggen hade suttit, vilket det inte varit innan. Så jag drog tummnageln neråt över såret och då får jag ut en taggspets på kanske 1cm. en liten överraskning sådär.
Men nu vet jag att hela är ute nu iaf. Usch och fy!



Stallet idag...

Har inte gjort så mycket idag i stallet. Bara mockat, sen gick jag promenad med Castro tillsammans med Maya/Charmeleon och Mamma/Stella. Castro körde lite humanship, här kör vi inte med horsemanship inte.

Sen kom Kalle till Curt, gick upp till ridhuset och tog då med Castro på ännu en liten promenad för vi tänkte att vi kunde passa på att gå över vattenmattan. Det är ju trots allt första tävlingen i helgen och 1,30m har de alltid vatten med. Så vi måste börja träna på det nu.

Sen klippte jag Curt, eller a halva Curt iaf. ;)


Inte så svårt att komma på vilka skydd jag föredrar. ;)

Castro...

...hoppar högt!


Snyggaste ponnyn...

...har jag!



Klippte han idag, men efter halva hästen så slutade klippmaskinen att fungera. Så han är väldigt snygg för tillfället. Men på denna sida är han snygg iaf. ;) En riktig liten godbit. haha

Blev tvingad att säga att med Curt har jag hoppat enstaka hinder på 1,30m. (C-ponny) ;)

Svar på fråga...

anja K om Bästa hästen någonsin!:
Vad är det högsta du har hoppat med ridhäst och ponny? :)

Svar: På ponny har jag som högst hoppat 1,40m. Det var på en ponny som jag red några gånger under 2010 och då travhoppade jag den höjden på henne, Vanilla Sky hette hon (D-ponny). Blev lite halvt tvingad av han som hade hästen att hoppa så högt. haha Sen har jag annars hoppat banor på 1,30m med en ponny som heter Farbror Frej (D-ponny).
På ridhäst har jag hoppat som högst oxer på 1,65m och det var med Pommeroy som jag även tävlade några gånger under 2010. Sen med Castro har jag hoppat 1,60m kanske två gånger. :)



Vanilla Sky


Farbror Frej


Pommeroy


Castro



Bästa hästen någonsin!

Snäll som sara är så har hon fixat film på mig och Castro från helgen. :') tack än en gång <3

Mest nöjd med 1,40m om jag får säga det själv. :)




Fux ska det vara!

Har precis kommit hem från stallet.

Var ju som sagt cm-hoppning idag. Först Curt som gick 80-90cm. Han var jätte fin och jätte taggad idag. Hoppade hur bra som helst och gjorde allt med lätthet och bjudning. Nollade båda klasserna. Duktiga lilla ponnyn. <3



Sen var det Castros tur. Tänkte först byta till 1,20-1,30m, men det gjorde jag aldrig. På framhoppningen var han jätte taggad och när jag började hoppa krysset så hade jag inte speciellt mycket kontroll innan hindret, däremot bra efter. Knäpp häst. Hoppade bara fram till 1,30m och då hoppade jag mest krysset och sen ett språng på varje hinder när de låg på 1,30m. Sen eftersom jag var den enda som hoppade 1,30-1,40m så höjde dom medans jag var kvar på banan.
Han lyssnade jätte bra i båda klasserna och hoppade riktigt fint, självklart var banorna mycket enklare än en riktig 1,30/1,40m, men lite linjer var det och jag fick iaf känna på höjden lite mer. var nolla i 1,30m och rev ett hinder i 1,40m. Men fan vad fin han var. :')



Sen tog vi stina upp till ridhuset. Tog fram två räcken som jag skuttade lite över. Som högst låg dom väl på kanske 80cm. Först var hon lite stel och jobbig men efter ett tag så blev hon riktigt mjuk och fin och jag hade verkligen ingenting i handen. Hoppade sååååå mycket bättre idag än vad hon brukar också, riktigt fint med ryggen idag. Duktig häst! :D



Mamma tog med Stella till ridhuset när jag red Stina, så då fick hon sin "motion" samtidigt. ;)

 

Blir inget fastlandet med Stina imorgon eftersom vi inte fick plats, var för många anmälda. Men det kommer fler tävlingar. :) Inte heller blir det något vetlanda eftersom ULK-satan är samtidigt, suck...


Snart till stallet....

Cm-hoppning idag. Har anmält Curt till 80-90cm och Castro 1,30-1,40m. Var inget bra underlag i ridhuset igår så vi får se om jag ändrar på castro till 1,20-1,30m, Känns lite överdrivet med 1,40m, men det är modern min som  sa att jag skulle hoppa det..... Men vi får se. :) skriver mer sen när jag kommer hem. :)


Hemma från stallet....

Har idag fått mina fina skydd till ponnysarna från Börjes. Mycket nöjd med mitt köp. Kostade 195:- st. På Dahrves hade de bara de "riktiga", alltså veredus, för ca 800:-st och det kändes lite väl dyrt. ;) Så det fick bli likadana som gammelgubben har. ;)


Ett par svarta och ett par bruna.


Idag har jag ridit min gammelgubbe, han var lite stel och höll på att få utbrott på mig, han tyckte att jag pressade honom lite för mycket tror jag, men ibland måste man faktiskt jobba lite. Men emellanåt var han jätte fin och emmellanåt var han stel och lite för på. Men ganska nöjd med honom är jag ändå. :)


Hemma..

Kom hem från skolan för ett tag sen. Fick skjuts av Maya som klarade körkortet idag! :D Underbart juh! Nu är det bara jag kvar...

Ligger och ser på samma film som igår, den är så jävla skön ju! Ska åka till stallet med modern sen och rida castro. Kanske blir några små skutt, bara lite lydnad. Vi får se hur många det är i ridhuset, somliga får ju damp när man tar fram ett litet hinder...

Skriver mer sen när jag kommit hem från stallet. :)


Film som måste ses...

Precis sett den bästa filmen någonsin, fy satan vad bra den är! Ni måste verkligen se den. Man DÖR av skratt!


Nytt och fint...

Ser lite roligare nu när "jag" fixat bloggen. Försökte verkligen att förstå mig på hur jag skulle göra, Maya gjorde sitt yttersta för att jag skulle förstå. Men a det blev inte så bra, allt hamnade helt fel och blev helt enkelt bara jätte konstigt. Så det slutade med att Maya fick lösenordet så att hon kunde fixa det åt mig, därav alla fina inlägg också. ;) Tyckte själv att det blev mycket mycket bra. Så det tackar man så mycket för. :D <3

Har idag inte ridit någon. Gick bara en promenad med Stella och Stina.

Ska snart sätta på film och äta. Blir Paul Rudd på skärmen. Det tycker vi om! ;)


läs hennes blogg

MAYAS BLOGG

verkligen läsvärd. Jag tycker själv att det är en av de bättre bloggarna här i världen.


MAYA ÄR BÄST INGEN PROTEST

Så snäll och rar. Så go och glad!

Vänner är bra...
Vänner är bäst...
Va' rädd om dina vänner!

Vänner är något som
inte alla har.
En kompis har nog alla,
men få har en vän
som de verkligen, verkligen
kan lita på...

Jag har få riktiga vänner,
med de som jag har kan
jag verkligen lita på
i det långa loppet.

Vänner är bra!
Vänner är bäst!
Va' mycket rädd om dina
ärliga och äkta vänner!

V iktiga
Ä rliga
N aturliga
N akna
E rfarna
R ejäla

Det är precis vad riktiga
vänner är ~ vänner för livet...

Oteknisk...

Sitter och försöker få fram en header till min blogg, den är ju inte så himla kul nu precis. Har iaf gjort något nu, men har verkligen ingen aning om hur man får upp den och hur jag ska kunna fixa det precis som jag vill ha det. Men som tur var så ska Maya försöka hjälpa mig iaf, vet inte om hon kommer att lyckas, ganska omöjligt att få mig att förstå, men vi får helt enkelt se om det blir någon förändring. ;)


Seriös eller ej???

Har nu suttit och kollat in denna blogg. NHexperten. Asså tjejen kan verkligen inte vara seriös. Det hon skriver är ju bara så himla roligt. Känns lite som att hon mest vill driva med folkoch få reaktioner, vilket hon även får, VÄLDIGT MYCKET. Och sen att hon har en frågestund men ger så himla elaka svar.. Haha Måste säga att jag tycker det är en helt underbar blogg att läsa pga att den är så himla patetisk. Ny favorit blogg! ;)

Mycket + lite -

Har varit i stallet hela dagen idag. Truls kom och hämtade mig vid kanske halv tio. Han hade även Maya med sig! :D

Så idag har jag och Maya spenderat hela dagen i stallet tillsammans, vi bestämde oss för att vara väldigt effektiva idag, men..................... vi lyckades inte riktigt. haha Men vi har haft kul iaf. ;)

Red först Castro i ridhuset. han var ganska fin idag, har dock bytt sida att vara stelare i och är då numera stel i höger istället för vänster. Han jobbade på bra men var väldigt töntig och tyckte att precis allt var läskigt, liten fjant han är!



Sen red jag Stina, även henne i ridhuset. men a det pallade jag inte speciellt länge, var hur stel som helst och ville inte sätta under sig. Usch säger jag bara. Så jag ringde till min moder så fick hon komma och rida henne istället. Det är en himla tur att man har henne ibland. :)


Puckoponnyn! haha <3

Flitig...

Snacka om att jag och maya har varit flitiga i stallet idag, eller???? haha

Har iaf ridit Stina och Castro idag. Dressyr på båda. Stina var först verkligen inte rolig idag heller i början men efter en timme så lossnade hon så fick jag ha kul i en halvtimme iaf. x) haha Måste verkligen rida igenom henne ifall om vi ska till fastlandet, inte säkert ännu eftersom modern min inte hade betalat min licens och därför kunde vi inte anmäla så för tillfället står vi i kö till en plats. :)



Castro var verkligen hur mjuk som helst idag, hade ingenting i handen och han kom riktigt bra under sig med bakbenen, underbar helt enkelt. Dock var han litelite okoncentrerad men det var inte mycket, var lite rädd för skottkärran i ena hörnet bara. :) MIN UNDERBARA HÄST! <3


RSS 2.0